Epidural Sezeryan Olanlar

kızlar merhaba ben epudral sezeryan oldum......yani o anı tam anlayamadım...anestezi uzmanına çok korkuyorum ben afallamak istiyorum dedim.....yani kafa o kadar garip oluyo akılına gelmiyo heralde ilacın etkisi................sadec doktorumun bak kızına bak...ne kadar güzel dediğini hatırlıyorum ...bide kızımın ağlamasını....uvvvvaaaaa uvvvva .......ınga demedi yani:65::65::65::65:

Aranıza yeni katıldım şuan 30 haftalık hamileyim ilk doğumum 3 yıl önce tam narkozla yapıldı, fazla heyecan ve herşeyin ilk olması korkuttu açıkçası fakat bu doğumu epidural düşünüyorum İğneden sonra bazılarında nefes alamama ,tansiyon vb sorunlar ortaya çıkıyormuş bunlar beni biraz endişelendiriyor açıkçası
Birde epidural ve spinal diyorlar hangisi daha iyi hangisini tercih etmeliyiz?? teşekkürlerr

herkese merhaba... ben canı çok tatlı en ufak şeyde zırldayan tiplerdenim... epidural sezseryan oldum ancak bayılmayı beklerken meğee ben doğum yapıyomuşum haberim yok... ne kesildiğini hissediyosun ne bişey duyuyosun. iğne de hiç acıtmıyo. ne bel ğrısı yapıyor ne baş ağrısı korkutmayın kendinizi... gerçekten çok boş bunlar.... benide çok koırkuttular ama değmezmiş. boşuna uykusuz kaldım boşuna strese girdim. rahat olun nolur. valla bişey yok...

Aranıza yeni katıldım şuan 30 haftalık hamileyim ilk doğumum 3 yıl önce tam narkozla yapıldı, fazla heyecan ve herşeyin ilk olması korkuttu açıkçası fakat bu doğumu epidural düşünüyorum İğneden sonra bazılarında nefes alamama ,tansiyon vb sorunlar ortaya çıkıyormuş bunlar beni biraz endişelendiriyor açıkçası
Birde epidural ve spinal diyorlar hangisi daha iyi hangisini tercih etmeliyiz?? teşekkürlerr

Canım epudralmi spinalmi hangisi diye birşey yok. Epudral zaten normal doğum esnasında da verilen ağriyi hafifleten bişey. Doğumda kombine anestezi kullanılır yani hem epudral hem spinal bir arada ilk epudral yapılır sonrasını hssetmezsin ama aynı anda daha kalın bir iğne ile spinal verilir. Epudralin ucunda iğne yok o orda takılı durur spinal uyuşturur ve doğum işlemine geçilir. Epudral doğumun ertesi gününe kadar takılı kalır odaya çıkınca ağrın olduğu zaman eline bir düğme verirler basarsın (ama arka arkaya basman birşey ifade etmez o dozu olması gerektiği gibi ayarlar) ağrı kesici enjekte eder. Anestezi şeklini zaten hasta seçmez anaestezist karar verir.
Hasta sadece tam anestezi mi yoksa halk arasında epudral anestezi olarak bilinen bilincin açık olduğu anesteziyimi istediğine karar verir. Ama bundada son kararı anestezi doktoru verir.

ben ilk doğumumu genel anestezi ile olmuştum ve gerçekten bebeğimi ilk ben görüp sevemediğim için çok pişman oldum ve ilk kendine gelme gerçekten çok sinir bozucu o yüzden bu sefer aslında mümkün olsa normali denemek isterim ama etrafımda bunu destekleyecek bir doktor yok o yüzden epidural sezeryan olmayı düşünüyorum kesinlikle..ilk önce ben koklamak istiyorum bebişimi inşallah istediğim gibi olur..bu forum bana baya moral oldu kimse olumsuz bişey yazmamış benim de sondayı uytmadan önce taktılar ama bu sefer uyuşmadan sonra takmalarını rica edicem daha çok var ama herşey umduğum gibi olur inşallahh..

benim sondam epudralden sonra takıldı hiç bişey hissetmedim. ama bebeği ilk ben değil eşim kokladı :) doğuma baba girince önce onun kucağına verdiler o benim yanağıma uzattı bebişi babası benden önce almış oldu kucağına :))))

benim sondam epudralden sonra takıldı hiç bişey hissetmedim. ama bebeği ilk ben değil eşim kokladı :) doğuma baba girince önce onun kucağına verdiler o benim yanağıma uzattı bebişi babası benden önce almış oldu kucağına :))))

Çok güzel ya:):) Rabbim bizlerede nasip etsin inşallah..2 bebişe hamile kalınca inşallah bende epidurel istiyorum.

olsun gene de sadece ikiniz varmışsınız benim kızım doğduğunda odada eşimden önce kayınvalidem annem babam fln bakıp sevmişti maalesef

bizim hic planımızda yoktu aslında sezeryan ama doktor catının uygun olmadıgını soyledi, bizde ona guvenmekten baska birsey yapamadık cunku cocugun dogum esnasında sıkısıp kalabileceginden, oksijen vs alamama ihtimallerinden bahsetti sonuc olarak sezeryanla dogum yaptım, ben spinal sezeryan oldum yani epidoralin bir degiğişi, bunda sadece igne ile enjekte ediyorlar uyusturucuyu.Agrı sancı olmadı 3 gun sonra kendim kalkar yurur vaziyetteydim.Bu dogumun yan etkisi vs herkes konusuyor ama bence en guzel tarafı agrı olmaması ve bebeginin dogumunu normal dogum yapanlar gibi an be an gorebilmen, zaten sana orda doktorlar falan surekli sorular soruyor dikkatini dagıtıyor.Birde normal sezeryanda 2-3 saat sonra bebekle bulusuyorsun bunda yarım saat sonra falan veriyorlar bebegini.
benim tecrubem bu herkese hayırlı dogumlar

benim de doktorum herşeyin normal olduğunu ve normal doğumu denemem gerektiğini söylüyor
ama benim hiç cesaretim yok yapabileceğimi sanmıyorum
epidural sezeryan yapmak istiyorum
buradaki yorumlar tecrübeler çok işe yarıyor
yakın zamanda olup ta paylaşmak isteyenler varsa memnun olacaktır ben ve benim durumumdakiler

bn 2010 kasım ayında epidural sezeryna olmştum hiç sıkıntısını çekmedim anlatılanlar gibi, oldu ve bitti oluyo tamamen doğumdan sonrada 15 20 gün içersinde en geç toparlanmş oluyosun yürümek ve tuvalete çıkmak önemlii ilk zaman allah sağlıkla kucağa almayı nasip etsin herkeze.

slm kızlar ben kızımda normal yaptım şimdide öyle olucak samırım ben sezeryandan daha çok korkuyorum
ameliyathaneden de korkuyorum tansiyonum çıkar evet normal doğumda sancı çekiyosun hamde fena ama doğdumu bitti
tüm herşey birkaç saat sonra ayağa kalka biliyosun ve sezeryanlarda karnım kalır korse takamıyosun birinin bakımı lazım
bilmiyorum tabi herkesin kendi canı ben canıma gaddarım galiba

kızlar bende 2 mayısta sezaryen olucam ve burdaki yorumları okuduktan sonra epidurale karar verdim gerçekten çok korkuyordum ama bu kadar farklı insan yalan söylüyor yada yanılıyor olamaz ya......bir cesaret geldi anlatamam....herkese teşekkürler....

meraba..bende ilk doğumumda epidural anestezi ile sezeryan oldum..ama ameliyata başladıkları zaman daha doğrusu karnımı ilk kestikleri zaman ben boğulacak gibi oldum nefes alamadım...hemşirelere nefes alamıyorum die bağırıyodum sesimde çıkmıyodu ölecek gibi oldum...neyse sonra damar yolundan bişe verdiler normale döndüm..şimdi ben tekrar hamıleyim ve aralık 7 de bi aksilik olmazsa doğumum olacak...ben epidural anesteziden memnunum ama ameliyat anında yasadıklarım beni korkutuyor bidaha öyle olursa diye çok korkuyorum...benm yaşadığımı yaşayan arkadaşlar varmı die soracaktım yani yaşadığım şey normalmi....

Merhaba arkadaşlar bende normal doğumdan korkan birisiyim :( Yazıları okudukça epidural sezeryanın ne kadar güzel geçtiğini gördüm.Allah hepimizin yardımcısı olsun

meraba..bende ilk doğumumda epidural anestezi ile sezeryan oldum..ama ameliyata başladıkları zaman daha doğrusu karnımı ilk kestikleri zaman ben boğulacak gibi oldum nefes alamadım...hemşirelere nefes alamıyorum die bağırıyodum sesimde çıkmıyodu ölecek gibi oldum...neyse sonra damar yolundan bişe verdiler normale döndüm..şimdi ben tekrar hamıleyim ve aralık 7 de bi aksilik olmazsa doğumum olacak...ben epidural anesteziden memnunum ama ameliyat anında yasadıklarım beni korkutuyor bidaha öyle olursa diye çok korkuyorum...benm yaşadığımı yaşayan arkadaşlar varmı die soracaktım yani yaşadığım şey normalmi....

senınkısı alerjık bır durum yanı verılen anestezıye karsı vücudun alerjıkmıs bunu dogumdan önce söyle mutlaka ona göre absında duran bır görevlı olsun kı yıne aynısı olursa hemen ılac verılsın gecen gün annemle dıscıye gıtmıstık annem dıscıye anlattı bırkez dısıme ıgne yapıldı kötü oldum su ıstedım su bıle yutamadım dedı nefes alamadım dedı diş druda o verılen ılaca karsı vücudun alerjık tepkı vermıs demıstı ona göre yorum yaptım yanı senınkıde aynı duurm büyük ıhtımalle saglıklı bır dogum gecırmen dılegıyle:3:

Merhaba arkadaşlar benim de 3 ayım kaldı normal doğumdan hep korkmuşumdur bekarken bile bana doğum ürkütücü gelirdi allahtan sezeryan çıktı diyorum ben her ikisini de yaşayanlara soruyorum özellikle.Hem normal doğum yapan hem epidural sezeryan olan arkadaşlarım var.kesinlikle sezeryan çok rahat diyorlar.Normal doğumda acıdan bayılan bile varmış 12 kemiğin kırılmasına eş değer bir acı diyorlar.Hem bence onun dikişi daha zor.eskiden kadınlar kesik atılmadan normal doğum yapıyormuş benim yengemin 13 çocuğu var hepsi de normal ama bana göre değil kim ne derse desin epidural sezeryan düşünüyorum...Herkese allah kolaylık versin doğumunda.

bende 3 ay önce doğum yaptım. aynı şeyleri yaşadım sırtımdan yani belimden yaptıkları iğneyi hissetmedim ama bi ara bende nefes alamadım. yanımda bi dr daha duruyordu o benimle sürekli konuşuyordu aynı zamanda fotoğraflarımı falanda çekiyordu (doğum fotoğrafçımı almadıkları için) ona söyledim damardan bişiler verdi rahatladım . bir tek orda biraz korktum ama tavsiye ederim epidural mis gibi çocuğunuda görüyosun müziğini de dinliyosun drunla muhabbet bile ediyosun rahat yani...ama çıktıktan 4-5 saat sonra o yürüme ve ağrılar başlayınca zorlandım en fazla 3 gün sürüyor sonrası rahat :)

ben de 15 gün önce sezaryen oldum inanki hiç ağrı hissetmedim belime vurulan iğneyi hiç bilmedim sabah 11 de sezaryenden cıktım gece oturup oğlumu emzirdim korkma

peki ya sonrası kızlar hep bi efsanesi vardırya epidural olanlar sonrdan pişman olur doğum güzel geçiyor belki ama sonra aylarca süren baş ağrıları,bel ağrıları yaşadınızmı böyle bir durum bilmiyorum ama benim kuzenim yaşadı
benim 2.doğumum olcak allah nasip ederse ilk doğumumda genel aneztei yapılmıştı herhangi bi sıkıntı yaşamamıştım
şuan başka bi hastaneye gidiyorum bu hastane doktor hep epidural uyguluyomuş
benim öncelikli korkum allah korusun felç olayı diğer korkumda doğum sonrası baş ağrısı bel ağrısı gibi kalıcı sıkıntılar olur mu ????

Back
X