Epidural Sezeryan Olanlar

kızlar benim dogumum sezeryanla olacak.ben bebegimin dogudugu anı gormek vedaha sonra daha cabuk kendime gelebilmek icin epidural istiyorum.ama doktorum sen dogum yapacagın gun vazgecersin dedi,neden diye soramadım bile :(
Bu deneyimi yaşayanlara bir kaç sorum olacak
epidural ignesinde canı cok mu yanıyor insanın
kesildigini falan hissediyormussun ama acı yokmus dogru mu?
olanlar tavsiye eder mi?
simdiden tesekkür ederim a.s.

canım epidural iğnesinin cok cok hafif bi sızısı var.yani normal iğnelerden bile daha az bi ağrı oluyo.kesilmesini dikilmesini hiçbişeyini hissetmiyosun merak etme.

bende spinalle doğum yaptım.iğnesini hissetmedim bile.doğum esnasında ayık olmak da ayrı bir güzellik.bence denemeli ve bebeğinin doğusunu görmelisin.acı yok agrı yok.hiçbirşey hissetmiyorsun.sadece dokunduklarını anlayabiliyorsun.hem bebeğin hemde sen gereksiz anestezi almamış oluyorsun.bir kere daha doğursam yine spinal yaparım

ben normal doğum sancılarıyla gttım epidural normale karar vermıştım.epiduralım takıldı ancak bebeğim doğum kanalına yan gırdgı için acil sezeryana alındım.epiduralım zaten takılı oldugu için çok rahat belden aşagısı uyusturuldu ve dogum hemen gercekleşti.Ancak 3 ay gecmedsine ragmen epidural yerım cok agrıyor ve hıssızlık hala gecmedi.ayrıca bende bel agrısı bıraktı.Sağlamken sakat oldum resmen.Çok pişmanım bebeğimin altını felan alırken çok sıkıntı çekıyorum.ben tavsıye etmıyorum acıkcası.az yurusem az ev işi yapsam belim çatlıyor.

Ben de epidural sezeryan ile doğum yaptım. Oğlum şubatta 5 yaşında olacak. Ben de çok korkuyordum ve 20 kilo almıştım hamilelik boyunca(fazla kilo ve ödem zorlaştırıyor biraz anesteziyi). Yapılırkende sonrasında da epidural ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım. Ama sezaryenden dolayı kesi yeri ayaklarım her üşüdüğünde ağrı yapıyor. Şimdi 2. bebeğime hamileyim ve yine epidural sezeryan istiyorum. Henüz dr.umla konuşmadık ama kendi fikrim bu.

Mutlaka herkesin bünyesi farklı olduğundan doğum hikayesi de farklı olacaktır fakat ben yine de epidural sezaryen olanlara sormak istiyorum. Acı hissedilmiyor, tamam fakat bilincin yerinde olması sayesinde yapılan işlemin farkında olmak nasıl kaldırılabiliyor? Bence bir yere kadar acı duyulması çok mühim değil ama yapılanların farkında olmak travmatik bir durum olsa gerek. Ben de avantajları için epidural sezaryen istiyorum ama bu gerçeği kaldırabilir miyim bilmiyorum. İki kez total anestezi ile ameliyat oldum. Biri sezaryendi. acı verici olduğu doğru ama bir şekilde katlanılıyor. Canım pek tatlı değildir yani. Buna rağmen mesela kan bağışında bulunamıyorum. Kanımın dışarıda bir yerde biriktirildiğini düşününce aniden tansiyonum düşüyor ve bayılıyorum. Kaç kere denedim, kan veremedim. Kısacası ben acıdan değil, yapılacak işlemden korkuyorum. Özet olarak sorum, benim kadar yüreksiz olup da epidural sezryen ile doğum yapan var mı? Varsa nasıl atlattınız? Bir de sakinleştirici veriyorlar mı? Verilirse sanırım daha kolay üstesinden gelinir bunun.

Mutlaka herkesin bünyesi farklı olduğundan doğum hikayesi de farklı olacaktır fakat ben yine de epidural sezaryen olanlara sormak istiyorum. Acı hissedilmiyor, tamam fakat bilincin yerinde olması sayesinde yapılan işlemin farkında olmak nasıl kaldırılabiliyor? Bence bir yere kadar acı duyulması çok mühim değil ama yapılanların farkında olmak travmatik bir durum olsa gerek. Ben de avantajları için epidural sezaryen istiyorum ama bu gerçeği kaldırabilir miyim bilmiyorum. İki kez total anestezi ile ameliyat oldum. Biri sezaryendi. acı verici olduğu doğru ama bir şekilde katlanılıyor. Canım pek tatlı değildir yani. Buna rağmen mesela kan bağışında bulunamıyorum. Kanımın dışarıda bir yerde biriktirildiğini düşününce aniden tansiyonum düşüyor ve bayılıyorum. Kaç kere denedim, kan veremedim. Kısacası ben acıdan değil, yapılacak işlemden korkuyorum. Özet olarak sorum, benim kadar yüreksiz olup da epidural sezryen ile doğum yapan var mı? Varsa nasıl atlattınız? Bir de sakinleştirici veriyorlar mı? Verilirse sanırım daha kolay üstesinden gelinir bunun.

Ben iğneden dahi korkardım.Sen o anda oyle bır surece gıryorsun ki allah oyle bır kolaylık verıyorkı resmen duyarsızlaşıyorsun yanı hıssedemıyorsun.o korkuları endişeleri yaşayacak kadar vaktın olmuor.Şu an oturdugun yerden hayal edınce ınsana daha urkutucu gelıyor ama oldu bıttıye gelıyor emın ol ve hıc korkma zaten onunde bır paravan oluyor ve doktorun senınle sureklı sohbet edıyor bı ugultu oluyor uykun gelıyor hiç bişi anlamıyorsun.ama sonraki acılar için bişey dıyemıyecem gercekten zor:)sakinleştirici varmı bılmıyorum o kadar cok ıgne verıyorlarkı benım hatrladıgım muthıs miğdem bulanmaya baslamıştı hemsşre organlarınla oynadılarya ondan hemen ıgne yapıyorum gececek demıştı.o an deheşete kapıldım organlarım mı diye:)

:) organlarla oynamak da ilginçmiş. Bari çıkarmışken yanlış duran varsa düzeltseler :) Gerçi şimdi düşünüyorum da ameliyat anı insanın sakinken düşündüğü gibi olmuyor gerçekten de. O an kaderine razı olup kuzu kuzu yatıyorsun. İnşallah bu da öyle olur.

mayıs ayında epidural sezeryanla oğlumu kucağıma aldım,çok şükür! hamilelik bilinmez geldi bana.ilk çocuğum olduğundan korkularım oldu.içimde bir canlı var,nolucak filan diye.
başarmanın önemli payı,çevrenizdekilerede bağlı tabi .mesela operasyon sırasında anestezi uzmanım sürekli sohbet etti benimle.ameliyathaneye girdikten yarım saat sonra oğlum dünyaya geldi.öptürdüler,minicik çıplak bişi:) o gittikten sonra bir 20dk daha sürdü.orası biraz zor geldi.sadece doktorum kaldı sanırım.anestezist gitmişti.midem çok bulandı,hemşireye dedim kap verdi.ilaç vericeni geçiceni söyledi ama ben istifra ettim.gerçi öğüremiyosunuz bile.uyuşukluk var ya.dikilme esnasında oluyor sanırım bu.
aslında kısacıkta özetleyebilirim:
annem sen epidurali kaldıramazsın genel ol dedi bana:) öz annem,insanı en iyi tanıyan yakınıdır anne:) o gün annemi susturmuştum.başarıcam ben bunu cesaretimi kırma diye.
oğlum doğduktan sonra aşağıyı düşündüm,eşimi yakınlarımı:)şu an onlar görüyorlardır,ne yapıyorlar acaba diye.birazdan da ben gidicem gururla,nasıl karşılayacaklar acaba diye hayaller de kurdum:) düşünmemeye çalıştım.insanın kendisinede bağlı.kendinizi kahraman olarak görün işe yarıyor:)))))
bu arada bir hemşire eşimden kameramızı istemiş sağolsun,doğum videom var.görmek istiyeceğimiz kısımları çekmiş.güzel bir video.ama doğumdan sonra bir süre sesini bile duymak istememiştim.kahramanlık çok uzamak istemedi sanırım:)
Allah herkese sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah!

Ben konuyu acali 5 sene olmuş neredeyse :9:
Malesef bebeğimi genel anestezi ile doğurdum
Şimdi 2. Bebeğimi bekliyorum ve az zamanımız kaldı
Bu sefer ki doktorum epidural yapacak :6: :7:
Hiç sorgulamıyorum, karışmıyorum çünkü ona güveniyorum
Esın de girer dedi :16:
Ama buraya yazarken bile heyecanlaniyorum :17: :18:

ikizlerimi epidural sezaryenle dünyaya getirdim ameliyata hazırlık, ameliyat, dikişlerin atılması toplam 35-40 dakika sürdü. çok memnun kaldım, hiç korkulacak bişey yok 2 dakikada bebişlerinizin ağlamasını duyuyorsunuz gösteriyorlar da :) sonrasında baş ağrısı da çekmedim. azıcık dikişlriim ağrımıştı o da ağrı kesicimi içmemeye direndiğimden oldu siz için mutlaka

evet ben karnımda yapılan işlemleri hissetmiştim tuhaf bir duygu şimdi hatırlamıyorum bilre nasıl bir histi o anda 2,5 ay oldu. ama zaten ameliyat sırasında hemşireler dokorlar seni konuşturuyorlar çok da dikkatini veremiyorsun karnının içinde gezinen ellere :)

yakında doğum yapacak arkadaşlar,lütfen çok fazla düşünmeyin.araştırmayında.dün çok uzun anlatmıştım kendi doğum hikayemi.kendi hikayem diyorum çünkü gerçekten herkesin farklı.
bazı arkadaşlar hissetmişler orda yapılanları,ben hissetmedim mesela.sırtıma iğne yapılırken de sadece bacağıma bi uyuşukluk gitti o kadar.annelik hakkaten kolay olmuyormuş.ama o an sadece 9 ayın sonuna geldiğinizi düşünüyorsunuz.olsa da bitse havasındasınız.düşünsenize,az sonra bebişinizi koklatcaklar:)) napıcaksınız şimdi orada napıyorlar diye düşünüpte:)) inanın yapamasam ben yapamazdım,ciddi söylüyorum....bu arada hamileykende internete hiç girmemiştim korkarım diye:))herkes moral vermeyebiliyor.

ben de normal doğumdan çokk korkanlardanım Allah izin verirse 1 ay sonra epidural sezeryan olucam.. yazılarınız çok rahatlattı benide teşekürler kızlar :49:

merhaba ben hamile değilim ama doğum korkum yüzünden şimdiden araştırmaya başladım.epidural normal doğumla sezeryan arasında gidip gelirken,epidüral sezaryan içimi rahatlattı.her kadın gibi ben de anne olmayı çok istiyorum fakat şimdilik bu doğum korkusunu yenmeden düşünmüyorum.yorumlar beni gerçekten çok rahtlattı,yorum yapıp bilgilendiren herkese çok teşekkür ederim:16:

5 ocakta günümün geçmesi ve suların azalması nedeniyle sezeryan oldum.ağlaya ağlaya gittim ameliyata.çok korkuyordum.ama hiç korkacak bişey yokmuş.ne sallanma ne dokunma ne acı hiç bişey yok.sonrasındada zaten insan kendini düşünemiyorki, bebeği bir an önce emziriyim kucaklayım derken 6. günümde her işimi yapar halde buldum kendimi.

ama emin olun bebeği kucağınzda görmek her acıya değer zaten.

ben de epidural sezeryan oldum hiç istemememe rağmen. normal doğum istiyodum. sancım başladı 12 saat sancı çektim ama hiç açılmam olmadığı için sezeryan oldum ama şimdi o güne dönme şansım olsa biraz daha sıkar dişimi normal doğum yapardım.
sezeryan rahat ama sonrası zor bir de herşeyin en güzeli normali,ahhh keşke ben de normal yapabilmiş olsaydım...

kızlar bende doğumdan aşırı korkan biriyim..doğumu bırak bana doktor demeyin o derece korkarım.....bizim burda bir ark oldu epidural sezeryanı...nasıldı falan dedim...keşke sormasaydım ödümü koparttı..yok iğne kocamanmış falan filan.....anlayacağınız benim korkum geçmiş değil.....

ben de epidural sezeryan oldum hiç istemememe rağmen. normal doğum istiyodum. sancım başladı 12 saat sancı çektim ama hiç açılmam olmadığı için sezeryan oldum ama şimdi o güne dönme şansım olsa biraz daha sıkar dişimi normal doğum yapardım.
sezeryan rahat ama sonrası zor bir de herşeyin en güzeli normali,ahhh keşke ben de normal yapabilmiş olsaydım...

aynisi basima geldi tek fark suni sanciydi.nasip ama ben de normal isterdim

Back
X