Epiduralsiz/ Ilacsiz Normal Dogum

normal doguma tesfık eden arkadaslara cok tesekkurler bende dusunuyorum ama ınsan korkuyor
daha oncede yazmıstım gercı benım babanenem evde 8 cocuk dogurmus zorlanmadıgını soyledı sadece belının agrıdıgını soyledı oda dogumdan sonra gecmıs
ben tıbbı mudahalelerden korkuyorum hıc mudahale etmeseler olmazmı kesıydı dıkıstı falan ıstemıyorum

Çok üzgünüm çoookay ne güzel burdaki herkes normal doğurmuş.bende çok istedim normal doğurmayı.hem epidural falanda istemedim.o sancıyı bile yaşamak istedim.kendimi çok hazırlamıştım normal doğuma ama maalesef son kontrolümde bebeğimin kalp atışları çok düştüğü için yarım saat içinde epiduralle sezaryana alındım.sezaryanda ameliyat anında birşey hissetmiyorsun.ama 2-3 saat sonra uyuşukluğum gidince gece boyunca çok ağrım oldu kesik yerimde.ilk gece tuvalete bile hemşirelerle gidiyordum.herşeyi bırak o gece ağrımdan dolayı çocuğumu bile doğru düzgün kucağıma alamadım.sadece emzirirken alabildim.ertesi güne bişeyim kalmadı ama ilerde ikinci çocuğu mümkün olabilirse normal doğurabilirsem düşünürüm .eğer olmazsa çok çok düşünürüm.herşeyin doğalı güzel.bir ay oldu doğum yapalı normal doğuramadığım için hala içim sızlıyor.ağlamak istiyroummmmmsenağlama

Uzulme canim bebeginin hayati riski disinda zaten yapacak bir sey yok. normal dogum gibisi yok onu ancak yasayan anlar. her yonden rahatsin.
Normal dogum her sey yolunda giderse guzel ama bebegin kalb atislari yawaslarmasi daha cidii bir durum. saglikli aldinya kucagina bu daha onemli..

arkadaslar normal dogumda kesit atiliyor deniliyor vajeni genisletmek icin biraz daha,normal dogum yapmis arkadaslar bu kesit denilen seyi hissediyormusunuz atilirken beni en cok korkutan sey bu.yani sonucta bicak yarasidir ve herhangi bir uyusturucu olmadan atiliyor bu caninizi yakmiyormu o an icin.nasil bir histir tarif edermisiniz.sonrasindaki dikisler felan korkutmuyor beni ama bu dogum sirasindaki kesit atilma dusuncesi sanki cok aciycakmis gibi geliyor.

arkadaslar normal dogumda kesit atiliyor deniliyor vajeni genisletmek icin biraz daha,normal dogum yapmis arkadaslar bu kesit denilen seyi hissediyormusunuz atilirken beni en cok korkutan sey bu.yani sonucta bicak yarasidir ve herhangi bir uyusturucu olmadan atiliyor bu caninizi yakmiyormu o an icin.nasil bir histir tarif edermisiniz.sonrasindaki dikisler felan korkutmuyor beni ama bu dogum sirasindaki kesit atilma dusuncesi sanki cok aciycakmis gibi geliyor.

evet buna epizyotomi deniyor.
ben de çok korkuyordum.
normal doğum ,suni sancı falan 12 saat çektim,sonra sezeryana alındım.
(bundan 7 sene önce )
epizyototmi yaşayan arkadaşlar şöyle diyorlar.o kadar korkulacak birşey yok diyorlar.
ebeye tembih ederseniz size uyuşturucu iğne yaparlar.

herkese yapilmiyor o. sadece mecbur kalinan durumlarda... benim doktorum karsi cunku dogal olarak olusan yirtik epziyotomiden daha cabuk iyilesiyor. ben de yapilmasini istemiyorum o yuzden.

herkese yapilmiyor o. sadece mecbur kalinan durumlarda... benim doktorum karsi cunku dogal olarak olusan yirtik epziyotomiden daha cabuk iyilesiyor. ben de yapilmasini istemiyorum o yuzden.

hi yani kendi kendine de yirtiliyor bu zaten;epizyotomi dedikleri kolaylastirici cerrahi islem.kendi kendine yirtiliyor olmasi daha daha korkunc degilmi ama bana daha aci verici bisey gibi geldi bu.sizin doktorunuz her turlu disaridan mudahaleye karsi sanirim.

hi yani kendi kendine de yirtiliyor bu zaten;epizyotomi dedikleri kolaylastirici cerrahi islem.kendi kendine yirtiliyor olmasi daha daha korkunc degilmi ama bana daha aci verici bisey gibi geldi bu.sizin doktorunuz her turlu disaridan mudahaleye karsi sanirim.

yok daha cok aci vermiyor. (yasadigim icin degil, okuduklarimdan ogrendigim bu). dogal olarak yirtilirsa hissetmeyebiliyorsun ama epziyotomi icin uyusturmalari gerekiyor. biliyorum "yirtilma" kelimesi korkunc geliyor ama o kadar kotu degil. dusunsene eskiden epziyotomi yokmus. kadinlar dogal olarak yirtilip dogal olarak iyilesirlermis. simdi fazladan dikis olabiliyor. ama dedigim gibi herkeste olacak diye bir sey yok. bence bunu dusunup korkutma kendini. inan bana dogumda cok onemsiz bir ayrinti bu.

evet doktorum mecbur kalmadikca her turlu disardan mudahaleye karsi. bu yuzden seviyorum kendisini. cunku mudahale ederse biliyorum ki mecbur oldugu icin olacak.

yok daha cok aci vermiyor. (yasadigim icin degil, okuduklarimdan ogrendigim bu). dogal olarak yirtilirsa hissetmeyebiliyorsun ama epziyotomi icin uyusturmalari gerekiyor. biliyorum "yirtilma" kelimesi korkunc geliyor ama o kadar kotu degil. dusunsene eskiden epziyotomi yokmus. kadinlar dogal olarak yirtilip dogal olarak iyilesirlermis. simdi fazladan dikis olabiliyor. ama dedigim gibi herkeste olacak diye bir sey yok. bence bunu dusunup korkutma kendini. inan bana dogumda cok onemsiz bir ayrinti bu.

evet doktorum mecbur kalmadikca her turlu disardan mudahaleye karsi. bu yuzden seviyorum kendisini. cunku mudahale ederse biliyorum ki mecbur oldugu icin olacak.

ben sizi cesaretinizden oturu kutluyorum o zaman.umarim dogum dilediginiz gibi sorunsuz gecer.benim sorunum aci esigim cok dusuk ben kendimi taniyorum herkesin 15 20 dakikada yapacagi dogumu ben ancak 2 saatte yaparim.endisem o kadar aciya dayanamamak.bakalim yaklastikca belki bana da bir cesaret gelir:)

ben sizi cesaretinizden oturu kutluyorum o zaman.umarim dogum dilediginiz gibi sorunsuz gecer.benim sorunum aci esigim cok dusuk ben kendimi taniyorum herkesin 15 20 dakikada yapacagi dogumu ben ancak 2 saatte yaparim.endisem o kadar aciya dayanamamak.bakalim yaklastikca belki bana da bir cesaret gelir:)

aciyi nasil karsilarsaniz o kadar yogun olur. ne kadar aciyacak, agriyacak dersen o kadar agrir. cogunlukla psikolojik bir sey bu bence. ama gene de epiduralle dogum yapabilirsiniz cok korkuyorsaniz. her zaman bu opsyon mevcut

a.s

canim bende normal dogum yaptim 2 saatte suda. epiduralli istedim ama zaten bebegin kafasi görünüyodu bu yüzdende yapmadilar.simdi yaparsak sen etkisini anca 2 saat sonra göreceksin dediler o zamana kadarda coktan dogmus olacak deyip yapmadilar.en iyisi suyu deneyelim rahatlarsin belki dediler gercektende dedikleri gibi oldu.suya girdim 45 dk.da gerceklesti dogum.agri aninda istenilen gibi nefes alip veriyosan agrida kolay geciyo.ikinciyide mutlaka suda dogurmak isterim bir problem olmadigi sürece.senide Allah kurtarsin canim.

canim bende normal dogum yaptim 2 saatte suda. epiduralli istedim ama zaten bebegin kafasi görünüyodu bu yüzdende yapmadilar.simdi yaparsak sen etkisini anca 2 saat sonra göreceksin dediler o zamana kadarda coktan dogmus olacak deyip yapmadilar.en iyisi suyu deneyelim rahatlarsin belki dediler gercektende dedikleri gibi oldu.suya girdim 45 dk.da gerceklesti dogum.agri aninda istenilen gibi nefes alip veriyosan agrida kolay geciyo.ikinciyide mutlaka suda dogurmak isterim bir problem olmadigi sürece.senide Allah kurtarsin canim.

Evet o secenegi de konustuk ebemle.bana da suda dogum yap dediler odada olacakmis zaten suda dogurmak icin havuz.gercekten azaltiyor demekki aciyi ben pek inanmamistim ilk soylediklerinde.bunuda bir dusuneyim ben olmazsa.

Ve evet tabi aci biraz da insanin kendisine bagli. psikolojik olarak cok aciycak dediginde az acisada sen onu cok hissediyorsun ama iste onemli olan insanin o sanci aninda sogukkanliligini koruryup da psikilojisini saglam tutabilmesi ki herkesin harci degil malesef.

bende normal doğum yaptım hiç sancım olmadığı için sunni sancı verdiler son 15dakika zor oluyor okadar kesi olmadan önce de ebe uyuşturuyo hiç hissetmiyorsun dikerkende aynı benim 8 dikişim olmuştu doğumdan 2saat sonrada ayaktaydım rabbim sağlıklı bir şekilde bebişini kucağına almayı nasip etsin inşaallah:emir_bebek:

bende normal doğum yaptım hiç sancım olmadığı için sunni sancı verdiler son 15dakika zor oluyor okadar kesi olmadan önce de ebe uyuşturuyo hiç hissetmiyorsun dikerkende aynı benim 8 dikişim olmuştu doğumdan 2saat sonrada ayaktaydım rabbim sağlıklı bir şekilde bebişini kucağına almayı nasip etsin inşaallah:emir_bebek:

bebek cikarken acitmiyormu peki hic?

bende normal dogum yaptım.bide bende 10 ay kadar vajinismus problemı yasadım.bu sıkınıyı yasaynlar bılırler nasıl bı korku oldugunu.ama yaptım bıde sunı sancı verdıler suyum azaldıgı için fazla acılmayı bekemeden sancı verdıler.dogum basladıgında uyuşturdukları için hşiç acı hissetmıyosun.hatta dogumun en kolay yanı benım için dogum anıydı diyebilirim:)

bu yazılanları okuyunca cok rahatladım, umarım bende rahat bir normal dogum gerceklestırırım.. 24+6dayım daha ama, sımdıden basladım dogumu dusunmeye.. arkadaslar ben baska bir seyı daha merak edıyorum, yeni baslık acmadan burdan bılen arkadaslara sormak istedim.. epiduralden korkuyorum ama normal dogum istiyorum acaba genel anestezi ile nomal dogum oluyor mu?? smdıden tesekkurler..

Bende normal doğum yaptım epiduralle.Doktorum tavsiye ettiğinde istemedim bağıra bağıra doğuracağım dedim doktorum cesaretim karşısında şaşırmıştı.Ama bazı şeyler planla olmuyor mesela benim nişanım 1 hafta önce geldi normalde nişan geldikten en geç 3 gün sonra doğum gerçekleşmeli fakat cesaretli olduğumdan tahliller yapıldı temiz çıktı ve bekledik başkası olsa beklemez.Sancılaarım başlayıp 3 dk da 1 olduğunda hastaneye gittim açılmam çok yavaştı kendim ıkınma egzersizleri yaparak 4-5 cm oldu doktorum suni sancı verip hızlandırmak zorundayız çok acı çekeceksin hissetmeni istemiyorum dedim ki bu arada doktorum yanımda yoktu ilk tel görüşmesinde istememiştim o anda fazla hızlı düşünemiyor insan peki dedim epidural takıldıktan hemen sonra 8 cm olmuştum bilseydim taktırmazdım dedim ama doğumum gerçekten çok rahattı kendim ıkındım sadece sancıyı hissetmedim bebeğin baş çevresi geniş olduğundan kendi yırtmıştı neyse çok uzun oldu ama paylaşmak istedim zaten doğumun en zoru ağrıyı çekmek baş çıkarken acı hissetmiyorsun diyorlar.Rabbim hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin

güzelim bende epiduralsiz agri kesicisiz Normal bi dogum yaptim iyi ki de öyle yapmissim... ben zor bi dogum yasamama ragmen normal olmasi icin sonuna kadar direndim... simdi kizim 5 aylik ve ben yine hamile kalsam yine normal bi dogum yaparim kesinlikle....

arkadaşlar hepinizin yazdığını tek tek okudum
okadar güzel anlatmışsınız ki epiduralsiz normal doğumu çok sağolun

ben de 34 haftalık hamileyim ve devlet hastanesinde doğum yapacağım için normal doğumda epidural kullanılmıyomuş o yüzden çok korkuyordum,yazılanları okudukça içim baya bi ferahladı.

Allah bizi de kurtarsın inş.bir avazda.

Başka epiduralsiz normal doğum yapan varsa paylaşsın lütfen,biz de seve seve okuyalım :))

Back
X