Epiduralsiz/ Ilacsiz Normal Dogum

yok canım daha birşey hissetmiyorum sanırım çünkü kime sorsam 18. haftadan önce hissettiklerin bağırsak hareketidir diyor beklemedeyim.Cinsiyetinide 2 hafta sonra konrolümde öğrenicem inş.Benim doktor 16 haftadan önce cinsiyet söylemiyor malesef.Bizde kesin olsun diye sormadık bekliyoruz.Ama çoooook merak ediyorum.

bende aynı düşünüyorum kimler kimler doğuruyor ben mi doğuramıycam diyorum bu arada senin erkekmiş hayırlı olsun canım.

evet bazı doktorlar gıcıklık yapıyo :) bizimki 12. haftada açtı gosterdı dırek :) 16. haftada da hareketlerını hıssetmeye basladım boyu uzundu bızımkının bayag hala da oyle gercı galıba o etkıledı erken hıssetmemı :)

tabi mrk edersın etmez mı ınsan.. ınanamıyorum ya daha yenı cınsıyet ogrendık, şimdi 7. ay bıttı şaka gıbı hızlı gecıo zmn hıc anlamıosun .. ama ben de bıkmaya basladım artık yavastan kocaman göbeemden :))

evet cnm aynen oyle kımler doguramıo bız mı doguramıcaz tabı kı.. bı saglık problemı olmadıgı surece asla korkma normal dogumdan, korkulcak bısı degıl cunku, yasanması gereken bısı.. allah ızın verır de bı problemımız olmaz işalla yoksa ben gıdım korkmuyorum.. hatta sezeryandan cok korkuyorum :( daha once de amelıyat oldum karnımdan olmasa da ve o agrının nasıl oldugunu cooooooooooook ıyı bılıyorum 20 gun yerımden kalkamadım ben dikişlerin agrısı yuzunden kı sezeryanda atılcak dıkısın 1/3 i vardı sadece :(

aslında 12 haftada bizimkininde pozisyonu gayet iyiydi böyle bi ayağını uzatmış bi ayağıda hafif kırmış onun üzerine doğruydu ama ben bişey sormayınca oda söylemedi ben öyle hemen belli olacağını bilmiyordum bilsem sorardım neyse bu sefer kesin sorucam hatta öğrenmeden kalkmıcam:)

hoşgeldin canım şükür kvuşturuna:)
iyiyiz bizler sen de iyisindir umarım,valla ben de özledim senle muhabbet etmeyi canım benim.
kahorihama da sezeryanla doğum yaptı cnm.
üçümüzün adını bir arada görünce ne güldüm varya,hepimiz de normal doğum isteyip,ondan bu başlık altında buluşmuştuk ama görüyorum ki üçümüz de sezeryan doğum yapmışız:))

sorma canım yaa zaten neyı cokıstersemolmaz benım ama olsn kucakladık yavrularımızı kahorıhama neden sezeryan oldu gırmıyomu artık buraya haber alabılsek keşke..

41 hafta 2 gün vaziyetlerindeyim.ayın 14ünden beri beklemedeyiz.ısrarla normal doğum diyorum.ilk bebek ve bende tık yok.hiç sancım yok.çok korkuyorum.yazdıklarınızı okudukça rahatladım.ama suni sancı olayı çok kastı beni.sancım gelmezse çarşamba suni sancıyla başlanacak doğuma.dua edin kızlar nolur.

41 hafta 2 gün vaziyetlerindeyim.ayın 14ünden beri beklemedeyiz.ısrarla normal doğum diyorum.ilk bebek ve bende tık yok.hiç sancım yok.çok korkuyorum.yazdıklarınızı okudukça rahatladım.ama suni sancı olayı çok kastı beni.sancım gelmezse çarşamba suni sancıyla başlanacak doğuma.dua edin kızlar nolur.

canım inş ondan önce başlar doğumunda gerek kalmaz.Adaçayı iç hurma ye bunlar işe yarıyor diye biliyorum.Dualarım seninle

umarım kolay bir doğum olur bir avazda doğurursun canım benim tabii hala doğurmadıysan

Allah yardımcın olsun,inş.dilediğin doğum şekli olur hayırlısıyla
dualarımız seninle,Allah bir avazda kurtarsın.

işalla sancın gelır ıkı gun ıcınde ama sunı sancıdan da korkma sen ustesınden gelebılırsın bunların psıkolojık olarak da hazırsan.. hepımız dua ederız mrk etme..

bugün yine doktor yollarındaydık.nst çektirdim sıfır sancı.sancım gelsin diye allaha böyle çok yalvaracağımı hiç düşünmemiştim.bugün her şeyi çat çat söyledi doktor yüzüme.suni sancıyla başlıycakmışız sezeryana çevirebilir olasılık yüzde otuz dedi.epidural normal doğumda hiç sorun çıkmazmış gayet güzel ıkınabilirmişim.epiduralsiz yaparsam suni sancı açılmalar vs. beni yorabilir ıkınmaya gücüm kalmayabilirmiş bu da bebeği vakumla alması anlamına gelirmiş.her türlü olasılığı anlattı yani.başım döndü dizlerim titredi valla.sürekli bir ağlama hissi var içimde.hala çok kararsızım.sezeryan kesinlikle istemiyorum.ama epidural normal doğum mu yoksa direk normal doğum mu yapmalıyım bilemiyorum.tabi sezeryan da gerçekleşebilir o da ayrı.kafam nasıl karışık bilemezsiniz.sadece yarın kaldı.çarşamba sabah 10 da yatırıyor beni hastaneye.kendimi çok kötü hissediyorum.

canım endişebni çok iyi anlıyorum biran senin yerine koydum kendimi napabilirsin ki dua etmekten başka bol bol dua et ve hayırlısını iste.Ancak bana kalırsa eğer suni sancıyla olacaksa normal doğum epiduralli yapılmasından yanayım.Çünkü duyduğuma göre suni sancı doğal sancı gibi değilmiş anneye dinlenmek için fırsat bırakmıyormuş.O yüzden kendi sancıların için dua et olmazsada epidurali tercih et bence.

bugün yine doktor yollarındaydık.nst çektirdim sıfır sancı.sancım gelsin diye allaha böyle çok yalvaracağımı hiç düşünmemiştim.bugün her şeyi çat çat söyledi doktor yüzüme.suni sancıyla başlıycakmışız sezeryana çevirebilir olasılık yüzde otuz dedi.epidural normal doğumda hiç sorun çıkmazmış gayet güzel ıkınabilirmişim.epiduralsiz yaparsam suni sancı açılmalar vs. beni yorabilir ıkınmaya gücüm kalmayabilirmiş bu da bebeği vakumla alması anlamına gelirmiş.her türlü olasılığı anlattı yani.başım döndü dizlerim titredi valla.sürekli bir ağlama hissi var içimde.hala çok kararsızım.sezeryan kesinlikle istemiyorum.ama epidural normal doğum mu yoksa direk normal doğum mu yapmalıyım bilemiyorum.tabi sezeryan da gerçekleşebilir o da ayrı.kafam nasıl karışık bilemezsiniz.sadece yarın kaldı.çarşamba sabah 10 da yatırıyor beni hastaneye.kendimi çok kötü hissediyorum.
bence de epidural olsun yanı nolcak.. normal olsun da sonuna kdr.. hıc korkma ya butun unluler fln epıdural yaptırıo yapabılırsın sen de rahat rahat dogurursun ohhh...

tripcan hakkınızda hayırlısı neyse o olsun canım. inşallah gönlünden geçtiği gibi doğum olur sağlıkla kucaklarsın bebeğini

tripcan doğurdu mu acaba.. bu topikte de herkesi mrk eder olduk valla.. işalla sezeryana almamışlardır, bugüne kalırsa alcaklardı..

Manik az kaldı beni de merak edersınız :) 11 haftaya bıle az dıyoruz artık nası bunaldıysak :))

evet benim gözümde şuan 11 hafta çok fazla ama insan sonlara doğru çok sıkılıyor galiba. Ben hala merakla hareket etsede hissetsem diye bakıyorum.Son 3-4 hafataya kadar çalışcağım inş bi sıkıntı olmazsa ama ben hamileliğin tadını çıkarmak istiyorum.O yüzden gün filan saymıyorum:)

evet benim gözümde şuan 11 hafta çok fazla ama insan sonlara doğru çok sıkılıyor galiba. Ben hala merakla hareket etsede hissetsem diye bakıyorum.Son 3-4 hafataya kadar çalışcağım inş bi sıkıntı olmazsa ama ben hamileliğin tadını çıkarmak istiyorum.O yüzden gün filan saymıyorum:)

2-3 hafta ıcınde hıssedersın, kendını dınlemedıgın zaman daha cabuk hıssedıyosun bunu farkettık bekleyenler endıselenenler 22. haftada fln hıssettıler taa.. doktor kontrolun ne zmn cınsıyetını de ogrenırsın artık..

valla cnm işalla sıkıntın olmaz ama bızım topıkte calısan kadınlar cok zorlandı.. şişenler mi ararsın, kramp gırenler mı ararsın, hamılelıkte calısmak cok zormuş iyi ki çalışmıyorum su anda, allah tum calısan hamılelere yardım etsın ve sana da tabi..

2-3 hafta ıcınde hıssedersın, kendını dınlemedıgın zaman daha cabuk hıssedıyosun bunu farkettık bekleyenler endıselenenler 22. haftada fln hıssettıler taa.. doktor kontrolun ne zmn cınsıyetını de ogrenırsın artık..

valla cnm işalla sıkıntın olmaz ama bızım topıkte calısan kadınlar cok zorlandı.. şişenler mi ararsın, kramp gırenler mı ararsın, hamılelıkte calısmak cok zormuş iyi ki çalışmıyorum su anda, allah tum calısan hamılelere yardım etsın ve sana da tabi..

ya demek dinlemeyenler daha çabuk hissediyor çünkü ben hiç dinlemeye vakit bulamıyorum gece biraz hissetmeye çalışıyorum ondada uyuyakalıyorum:) Nedense bu hamilelik beni çok sakin ve hiçbişeyi takmaz biri yaptı.Eskiden hamile olursam şöyle yapıcam böyle yapıcam derdim şimdi hiiiç bişey yaptığım yok avare avare geçiriyorum günlerimi.
Canım bende iyiki çalışıyorum diyorum çünkü tatillerde kendimi hiç iyi hissetmiyorum birde ben devletteyim ve bizim okul yarım gün 12:30 da dersler bitiyor o yüzden part time çalışıyor sayılırım kendimi fazla zorluyacağımı sanmıyorum.Öğrencilerlede aram iyi benide üzmezler fazla diye düşünüyorum.Bi tek sabah erken kalkmak belki beni zorlayabilir. Onun harizinde çalışmak benim psikolojime çok iyi geliyor ama özel sektörde olsaydım kesinlikle aynı şekilde düşünmezdim.

ya demek dinlemeyenler daha çabuk hissediyor çünkü ben hiç dinlemeye vakit bulamıyorum gece biraz hissetmeye çalışıyorum ondada uyuyakalıyorum:) Nedense bu hamilelik beni çok sakin ve hiçbişeyi takmaz biri yaptı.Eskiden hamile olursam şöyle yapıcam böyle yapıcam derdim şimdi hiiiç bişey yaptığım yok avare avare geçiriyorum günlerimi.
Canım bende iyiki çalışıyorum diyorum çünkü tatillerde kendimi hiç iyi hissetmiyorum birde ben devletteyim ve bizim okul yarım gün 12:30 da dersler bitiyor o yüzden part time çalışıyor sayılırım kendimi fazla zorluyacağımı sanmıyorum.Öğrencilerlede aram iyi benide üzmezler fazla diye düşünüyorum.Bi tek sabah erken kalkmak belki beni zorlayabilir. Onun harizinde çalışmak benim psikolojime çok iyi geliyor ama özel sektörde olsaydım kesinlikle aynı şekilde düşünmezdim.

en iyi geceleri hissedersin canım dinlendiğin uzandığın zamanlarda. ben 16. haftada hissetmeye başladım bana herkes ilk bebekte hissetmezsin bağırsak hareketidir onlar falan diyordu ben yıllarca bağırsak problemi yaşamış biriyim bağırsak hareketlerini çok iyi bilirim hareket edenin bebeğim olduğunu biliyordum benim kızım maşallah hala çok hareketli ve güçlü
bebeğin hareketlerini en iyi anlama yolu 20 haftadan sonra daha net oluyor bu
çok ağır olmayan bir kumandayı göbeğinin üzerine koy bebiş düpedüz savaşıyor kumandayla
birçok kişide işe yaradı sende dene bakalım

en iyi geceleri hissedersin canım dinlendiğin uzandığın zamanlarda. ben 16. haftada hissetmeye başladım bana herkes ilk bebekte hissetmezsin bağırsak hareketidir onlar falan diyordu ben yıllarca bağırsak problemi yaşamış biriyim bağırsak hareketlerini çok iyi bilirim hareket edenin bebeğim olduğunu biliyordum benim kızım maşallah hala çok hareketli ve güçlü
bebeğin hareketlerini en iyi anlama yolu 20 haftadan sonra daha net oluyor bu
çok ağır olmayan bir kumandayı göbeğinin üzerine koy bebiş düpedüz savaşıyor kumandayla
birçok kişide işe yaradı sende dene bakalım

ben de 16. haftada hıssettım bana da mumkun dııl demıslerdı..
zayıflar daha cabuk hıssedıyor bı de sanırım..

Son düzenleme:
Back
X