Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ya green33 hersey olaganustu muhtesem sezeryan harıka bısı tamam da.. en azından ben buraya normal dogum destekcılerı gormek ıcın gırmıstım.. burası sezeryan savunmanın yerı degıl onun topıgı baskadır heralde.. topık normal dogum yanlısı ıcerde sezeryan savunuluo sacma bısı bence... ben baska beklentılerle gırıp okudum yanı topıgı en azından kendı adıma..
senın dogumun da yaklaşmıs işalla tez elden kurtulursun :)
merhaba bende normal dogum ıstıyorum yarın bellı olucak
normal 41. haftaya gırdım bebek gelmedı yarın ya sınu sancı verecekler yada epıdural sezaeryan olucam
ulkemızde normal dogurtmayı bılen dr bence cok cok az
hepsı genel cerrah gıbı olmuslar beklemeden bagıran cagıran hasta gormemek ıcın sezeryan yapıyorlar ama ıstısnalarda var tabı
bence dogumda sorun yoksa
hersey yerınde ıse
normal dogurtmak en guzelı
yada epıdural normal en guzelı
ama bebek ırı catı darsa falan tabıkı sezeryanda hem bebek hemde anne ıcın guzel bır kurtarma operasyonudur
ama benım ımrendıgım dogumlar yurt dısından ebelerın eve gelıp kadının evınde dogurttugu ve geneldede epızyokesısı bıle atmadıgı dogumlardır bence normal dogum budur ve ulkemızde keske yaygınlassa
ama zor
ben sezeryandan korkuyorum
sonucta sonda takılıyor
dıkıs acısı
gaz sancısı
ve ılerde usutuncede sızlıyormus
hem sınırlı sayıda bebek olmasıda dezavantajı bence
dedıgım gıbı bence sorun yoksa en guzelı normal dogum
en azından bebek sınırı yok
benım arkadasaım var 12 kardesler 6 erkek 6 kız bende okadar cocuk dusnumuyorum ama yınede sezeryandakı sınırlı cocuk dogurma olayı benı ırıte edıyor
sier doğurmadın dimi :) merak ettim..
korkma iri bebek 4000 den sonra oluyo.. hatta bazı doktorlar 4200den sonra ırı bebek dıolar.. bence cok ıdeal kıloda dogacak senınkı o zaman ele avuca gelır olcak ama şişko da olmıcak maşallah...Yok cnmmm nerdeeee. :))))
Bugün dr muayenemiz vardı..ilk defa nst ye girdim sonrada usg ile baktı..herşey normal şükürki..oğlumuz 3300 lerde görünüyo..en son geçen hafta 3 demişti dr..bu gidişle 3500 u rahat geçcek gibi dedi :) nst de sancı filanda görülmedi..çatı muyeneside yapmadı henüz..doğum şekli için ne olabilir dedim..herşey normal gidiyo şimdilik dedi yani normal doğum..ama ben bebişin kilosundan korkmuyor değilim :)) iri bebek zor ve çok dikişli oluyo diyolar ya..bakalım sonlarda dr um la iyice herşeyi konuşuruz artık..artık günleri haftaları sayıyoruz..zamanda geçmiyo gibi sankii..buarada yürüyüş yapmaya çalış dedi düzenli olarak..akşamları yürümeye başladım zaten..hayırlısı artık inşallah..salı günüde emzirme semineri var hastanede ona gitcem.geçenlerde gitmiştim ama bi daha gideyim diyorum bazı şeyleri tam anlayamadım çünküü![]()
Senin nasıl gidiyor kontroller filan..
korkma iri bebek 4000 den sonra oluyo.. hatta bazı doktorlar 4200den sonra ırı bebek dıolar.. bence cok ıdeal kıloda dogacak senınkı o zaman ele avuca gelır olcak ama şişko da olmıcak maşallah...
benım de ıyı gıdıo ..ben haftada 3 gun yuzmeye ve spora gıdıorum, eylul sonuna kdr gıtmeyı dusunuorum ..dogum kasım 15 gorunuo o zamana kdr ne kdr hareket etsem kardır.. oğlum 700 gr şu an normal dedı doktor.. ben de 8 kılo aldım :))) ona normal demedı ama olsun :)) bu hafta seker yuklemem var carsamba gunu bakalım ne cıkıcak...
İnşallah :)) Bende senin gibi biliyorum 4 ve sonrası için iri bebek diye yani.. spora gitmen özellikle yüzmeye gitmen çok güzel maşallah..Bende 54 kilo ile hamile kaldım..toplam 16-17 kilo aldım..hiçte öle abartı bişeyler yemeden yanii..o yüzden hiç üzülme hamilelikte istesende isTemesende vücut nedense güzelce depolama yapıyo :)) sen kaç kilo ile hamile kaldın?
Bebişinde güzel kilo almış maşallah ona..buarada cinsiyet belli mi? inşallah şeker testinde iyi çıkar..
69 kılo ıle hamıle kaldım cok zayıftım ben ama.. boyum 181 ama daha da zayıf gorunuodum.. şimdi 78 olmuşum bugun tartıldım da :) doktorum 85e kdr alabılırsın dedı bu aralar yavaş alıorum zaten bebegıme gıdıyo daha çok :)
cinsiyetimiz erkek teyzesi.. benım oğlanın da tosuncuk olma ihtimali var cunku ben 4.5 kılo doğdum ve genetık olarak anneye cekermıs cocugun kılosu o yuzden az kılo almalıyız ıkımız de normal dogum ıcın :))
şekerden tırsmaya başladım valla bızım kasım annelerınde 50 gr testı yuksek cıktı bı suru kısının bakalım benım ne olcak :))
ayyy se dogurcaksın cok az kaldı cok guzel ya, sabırsızlanıosundur artık..
Seninkide oğlan haa maşallahh..Benimkide oğlan :))
Valla bende inan az ve normal besleniyorum ama bizim bebiş alcağını alıyo maşallah kilosu iyi olcak gibi..Normal doğum için insan biraz korkuyo fazlada alsın istemiyorum artık :))
Senin boyun uzunmuş o yüzden daha avantajlısın kilo konusundada..
Şeker konusunda endişelenme bizim ağustos annelerindede şekeri olanlar çıktı ama hiç sorun yaşamadılar..bende çıkmamıştı sende endişelenme çıkmaz inşallah..
Evet bizim az kaldı ama günler sanki hiiçç geçmiyo..bi de sıcaklar çok zorluyo..40 lara kalmaktan korkuyorum..o zaman suni sancı ile başlatıyolar ya, yada bebek riske girmesin diye (kakasını yemesin diye, kalp atışı yavaşlarsa vs) sezeryan yapıyolar ya da..o yüzden 40 lara kalmadan gelse bizim oğlan süper olacak..erkek bebişlerede hep geç gelir diyolar ama bakalım..bende hurma yemeye başlayayım diyorum.hurma doğumu kolaylaştırıp hızlandırma etkisi yapıyomuş diye söylüyolar..önümüzde ramazan güzel hurmalarda gelir alalım başlayayım diyorum yemeye :))
benım yakınım 42lere kdr dırendı doktorlara sonunda dogurdu gayet de mısler gıbı :) korkma sunı sancıdan da normal sancıdan da .. ben de gecıkmesını ıstemıorum ama sunı sancı yuzunden degıl de bebek buyucek agırlascak fln dıye :) işalla 38 gıbı fln dogar mıs gıbı :)
hurma da ye ahududu cayı da ıc.. ıkısınde de oksıtosın var sancı baslatıyo.. ayrıca ılıskıye gırebılıosanız hala o da dogumu tetıklıomus![]()
yaaa arkadaşlar bütün acılar unutuluyor,hepsi geçiyor inan ki.yapın normal doğum bir seferde kurtulun.aslında biraz bünye meselesi.kimisi de sezaryenden memnun kalıyor...
Bende en geç 39 da olsa keşke diyorum :)))
Ahududu çayını duymamıştım onada başlayayım bak iyi oldu sölediğin..
Yok anam ne ilişkisi biz o işi yapmayı bırakalııı ohooooooo yıllar oldu sankiikaydirigubbakcemile3 eşim hem bebişe bişey olur endişesiyle hemde ona tuhaf geldiği için ben yapamam böyleyken dedi ve yapmadık cnm..gerçi benim biraz riskim vardı (düşük ve erken doğum) e böle olunca adam ne yapsın isteyemedi bileeeben en iyisi hurma ve çaylarla kendi işimi kendim göreyim napayımmm :CüvCüv:
Evet herkesin durumu farklı oluyor işte..bende 5 gün önce hala oldum :) gelinimiz epidurel sezeryan oldu..hem kendi öle istiyodu normalden korktuğu için hemde plasenta öndeydi o yüzden dr u zaten mecburen sezeryan demişti..doğumunu yaptı ve maşşallaahhhhhhhen ufak bi sıkıntı yaşamadı..hiç acısı ağrısı olmadı..tek sıkıntı ilk 2 gün sütü gelmedi az az geldi zor geldi yanii..neyseki 3. günden itibaren o da oldu..bana çok rahat ve çok memnun olduğunu söylüyor hep telefonda..zaten sesindende belli oluyor :)) yanii doğum şekli kişiye göre değişiyor işte.kiminde normal rahat güzel geçiyor kiminde sezeryan..o yüzden allahım hakkımızda en sağlıklı en rahatı en iyisi en hayırlısı hangisiyse bizlere onu yaşatsın :Saruboceq:
ben doktorumdan da çok memnun kaldım.gerçi llla epidural yapalım dedi ama istemedim.sonra pişman olacağımı biliyordum çünkü.iyiki de kabul etmemişim.mazoşistlik gibi geliyor belki ama yaşamak istedim işte çatır çatır...
bunun neresı mazoşistlik? her ay regl sancısı ceken kadınlar gıdıp yumurtalıklarını mı aldırıo yoo cekmeye dvm edıolar, dogum da allahın emrı yanı mazoşistlikle fln ılgısı yok tebrık ederım bebegın sağlıkla buyusun işalla..
evet ama artık alternatifi var ya.regl ağrısı çekenlerin başka şansı yok maalesef.gerçi artık sezaryende keyfi olmayacakmış herhalde
Ama Siercim sen hiç normal doğumdan sonra pişman olan gördün mü :)) Hayır.. Sezeryandan memnun kalan da oluo sıkayetcı olan da ama normal dogurup pısman olan bı allahın kulu yok..
Hmmm dusuk tehlıkesı fln yalan olmuş kuzum senın sen sımdıye kdr dayanmıssın tebrık ederım ıyı bakmışsın kendıne de bebegıne de, şimdiden sonra olabılırmiş yanı de kocan ıstemıosa bılemıcem tabı :))
ahududu cayını nası duymazsın yaaaa.. yasaktır hatta hamılelıkte fazlası aaaaa.. yap sen yap.. bana da ıkı gunde bır cevap yaz yoksa dogurdun zannedıyorum :) sızın topıkteydım dun valla dogurmaya baslamıssınız dedım ohooo bız temmuzda basladık dıolar :) ne super ne heyecanlısınız sımdı.. ama bu sıcaklara denk geldınız ya uzuluyorum sızın adınıza valla allah kolaylık versın dıye dua edıorum hergun..
ben doktorumdan da çok memnun kaldım.gerçi llla epidural yapalım dedi ama istemedim.sonra pişman olacağımı biliyordum çünkü.iyiki de kabul etmemişim.mazoşistlik gibi geliyor belki ama yaşamak istedim işte çatır çatır...
işte butun mesele yurdum ınsanının sezeryanı bır alternatıf olarak gormesınde.. sezeryan bır acıl durum operasyonudur, bır kurtarma amelıyatıdır, dogum seceneklerınden bırı degıldır..
yurtdısında senın ıstegıne baglı degıl sezeryan, doktor ancak hayatı bı tehlıke olursa amelıyata alıyo hatta bu nedenle komıktır kı turkıyeye doguma gelen tıpler varmış sırf ıstege baglı sezeryan olabılmek ıcın :) keyfı olmayacakmıs dıye bısı duymadım ama keşke boyle bısı olsa turkıyede de..
Meraba kızlaar doğum yakın anlaşılan.Bende manyak gibi normal doğum istiyordum okuduysanız.Hiç açılmam olmadan rahim olğunlaştırıcı ile rahim açılmaya çalışıldı sonra suni sancı ve ben dayanamadım sezeryan istedim.Tabi bunda salak hemşirelerin davranılarınında etkisi var.Ve ben doğuma ağlayarak girdim doktorlar eminim bebeğim doğduğu için ağladığımı sanmıştır.Normal doğum isteyip kendim sezeryan isteyince sonrasındada psikolojim bozuldu ve bu yüzdende sütüm geç geldi sezeryandan falan değil üzüntüden.Sonrasında ilk birkaç gün zor oldu ama çabuk toparlandım geçti.Şimdi diyorum belki normal doğum yaparken bebeğimle ilgili yada benimle ilgili kötü şeyler olabilirdi deyip kendimi telkin ediyorum.O yüzden bişey çok istemeyin isteyin ama hakkınızda hayırlı olanıda dileyin.Önceden anne bebek ölümleri çokmuş çünkü şimdiki gibi sezeryan yokmuş.Ben hem sancı çektim hem sezeryanı tattım.ama şünü söyleyeyim ki 9 ay boyunca yattım kalktım hep normal dedim.Az yürüyüş mü yapmadım hurma mı yemedim.Hsatta sancım gelsin açılmam olsun diye eşimle bile beraber oldum ama olmadı herşey hastanede suni oldu işte.Bizde normal doğum istenmemesinide anladım yurt dışında size özel odanız var ve hemşireler ebeler çok ilgili.Normal doğum yapabilmeniz için ellerinden geleni yapıyorlar ama burda öyle değil.Bence devletinde hastanelerinde özendirmesi gerekir.Çok konuştum sanırım.Ama size önerim kesinlikle kendi sancınızı bekleyin.Suni sancı almayın ve sabırsız olmayın kızlar.Hepinizin hakkınızdda hayırlısı olsun.Ben normali çok istedim ama suni sancıya dayanamdım.Umarım sizinde benim gibi olmaz.Ve kendinizi kötü hissedip durmazsınız.