- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
- Konu Sahibi hayatimin aski
-
Son iki yılımı bu hastalığa verdim babam yakalndıktan sonra okul hayatımı neredeyse tümüyle değiştirdim.Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim sana
Öncelikle hiç korkma canım sen belliki kontrollü bir epileptiksin.
Nöbet türün fokal nöbetlerden sanırım devamlı bu şekildemi?
Yani beynin sadece bir bölgesine etki eden, çiğneme farklılığı,ellerde kollarda kasılma olması gibi
Hamile kalırsan bebeğine zarar verecek bir tip değil.
Hamile kalmamanında ilaçlarla alakası olduğunu sanmıyorum bu oldukçca nadir görülen bir durumdur.
Kendini biraz rahatlat bu durumun sana engel olduğunu aklından çıkar rabbim hayırlısıyla tez zamanda verir bu haber sana inşallah
Stres yapma bu nöbetinide etkiler
Hamilelikte doktor kontrolunde devam edıyorsun ilaçlarına sadece doz değişimi yapabilir.İçin rahat olsun
Ozur dilerim ya oyle demek istememistim ama dusunuyorum ya cocugum olmazsa diye veya benim gibi olur diye korkuyorum.ilac ismi verilebilirmi acaba?bugun uye oldumda bilmiyorum ben
Canım yoğunlaştım biraz giremedim özleden yazarım sana ılk fırsattaBana doktor beynimin sol tarafinda epilepsinin oldugunu soyledi canim.zaten basim agriyinca sol tarafim agriyo kendim de anliyorum bunu.Benim nobetlerim soyle gerceklesiyor:uyurken birisi aniden beni cagirdiginda,bide genellikle adetten once ve adet gecikmesi yasadigim anda oluyo.Ama bayilma gibi olmuyo hafif el kol haraketleri yapiyorum bide konustugum seyi unutuyorum
İşlerim bitsin sanada döneceğim canım ilk fırsattaDepakin le hamile kalınır mi sizce
Epixx kullaniyorum sabah 125 mg aksam 250mgVeriliyor ne kullanıyorsunuz siz ne dozda
Canım yoğunlaştım biraz giremedim özleden yazarım sana ılk fırsatta
Ay canim yeterki olsun da sezaryan onemli degilGorumcemin bir kizi oldu bu sekilde ve hic bir sorun yasamadi sadece normal dogum yapmadi.
aa babamla aynı ilacı kullanıyorsun işler misafir derken giremedim yazıcam sanaEpixx kullaniyorum sabah 125 mg aksam 250mg
Aaa gercekdenmi?o ne dozda iciyo?aa babamla aynı ilacı kullanıyorsun işler misafir derken giremedim yazıcam sana
Dediğin durumda değilim ama yüksek lisansım bu alanda tezimde epilepsi üzerine
Epilepsinin hamile kalmaya engeli yoktur canım
Kullandığın antiepileptiğin türüne ve içeriğine bağlı olarak horman düzeylerinde değişiklik olabilir.
Hamilelikte 4/1 oranında nöbet artışı gözlenebilir.Normal hamileliğe göre sabah bulantıları daha fazla olur
%90'ından fazlası sağlıklı gebelik geçirir.Normalde anomali riski%1-2 iken epilepsili annelerde%4-5 civarındadır.Kalıtsal epilepsi patolojisinde görülür genelde
Yaralanma ,amelıyat esnasındaki hasar vb gibi nedenler ile sonradan oluşan epilepsilerde gebelikler normale yakın geçer.
Bu konuda daha fazla bilgi almak istersen dili en anaşılır makalelerden birisi http://www.turkepilepsi.org.tr/userfiles/file/sunumlar/DilekAtakl-gebelikveepilepsi.pdf budur.
Ben hala ilac iciyorum sen hic degilse kurtulmussun iste ne guzel Allah gonlune gore hayirli evlatlar nasip etsin sanaCanim bende epilepsiydim daha dogrusu 5 yil once depakin kullandim 5 yildir ilac kullanmiyorum ve hastaligim hic tekrarlanmadi .bende 1 yil 3 aylik evliyim bizde 6 aydir cocuk istiyoruz fakat soyledigine gore epilepsi hastaligi cocuk olmasini engellemezmis ben 5 yildir antiepileptik ilac kullanmadim korktum acikcasi bundan dolayi gebelik olmazmi yani ilaclar etkisini cabuk gecirir mi acaba?
Ben hala ilac iciyorum sen hic degilse kurtulmussun iste ne guzel Allah gonlune gore hayirli evlatlar nasip etsin sana bence git muayene ol birCanim bende epilepsiydim daha dogrusu 5 yil once depakin kullandim 5 yildir ilac kullanmiyorum ve hastaligim hic tekrarlanmadi .bende 1 yil 3 aylik evliyim bizde 6 aydir cocuk istiyoruz fakat soyledigine gore epilepsi hastaligi cocuk olmasini engellemezmis ben 5 yildir antiepileptik ilac kullanmadim korktum acikcasi bundan dolayi gebelik olmazmi yani ilaclar etkisini cabuk gecirir mi acaba?
Gittim canim hormonlarimda ve yumurtaliklarimda sknti olmadigini soyledi bende onceden antiepileptik ilac kullandim bu bisey eder mi dedim yok olmaz dedi ama gende icimde bir ukte korkuyorum..Ben hala ilac iciyorum sen hic degilse kurtulmussun iste ne guzel Allah gonlune gore hayirli evlatlar nasip etsin sana bence git muayene ol bir
InsAllah bitanem cok tesekkurlermerhaba
Benim kuzenimin eşi de epilepsi hastası. Hamile kalmak istediğini ilk nörologuna söylüyor nörolog da üniversiteden takibi yapacak bir jinekolog buluyor. Bu şekilde birlikte iş birliği yaparak gebelik ve epilepsi kontrolleri yapılıyor şu anda.
Birkaç ay içinde hamile kaldı sanırım. Fakat nöbet sıklığı filan nedir bilmiyorum...
Geçmiş olsun inşallah bir an önce kavuşursunuz bebeğinize ve epilepsi sorun yaratmaz
Bende korkuyorum canim Allah hickimseye yasatmasinGittim canim hormonlarimda ve yumurtaliklarimda sknti olmadigini soyledi bende onceden antiepileptik ilac kullandim bu bisey eder mi dedim yok olmaz dedi ama gende icimde bir ukte korkuyorum..
Bende 13 yil cektim.aslinda benimki cabuk hastalanmam ardindanda 40 derece ates ve ben bayilma nobeti gecirip hastanede buluyodum kendimi o igneyi yemeden de kalkamiyodum.doktorum beynin hasar gormus demisti.depakin 200 mg kullandim.yavas yavas kesebilirsin dedi.12 yasindaydim.ufak bi uzuntuye dayanamiyordum tekrar bayildim bu sefer doktor bi sene daha kullanmami ardindan yavas yavas birakmami soyledi.biraktim cok sukur iyiyim su an.allah kimsenin icine bu korkuyu dusurmesin.umarim sende yakin zManda kavusursun bebegine :))Bende korkuyorum canim Allah hickimseye yasatmasin
Herkese merhaba.epilepsi hastasi olupta hamile kalan oldumu?Ben 8 senedir epilepsi hastasiyim ve 1.6 aylik evliyim ama korunmamamiza ragmen gebelik elde edemiyorum.acaba hastaliktan dolayimi?
Herkese merhaba.epilepsi hastasi olupta hamile kalan oldumu?Ben 8 senedir epilepsi hastasiyim ve 1.6 aylik evliyim ama korunmamamiza ragmen gebelik elde edemiyorum.acaba hastaliktan dolayimi?
Canim onceden ve simdi ictigin ilacin adini ve ne dozda ictigini yazsanaBen de epilepsi hastasıyım ve hamileyim.
Epilepsi hamileliğe engel bir hastalık değil.
Sadece nöroloji doktorunun gebelikte kullanabileceğin ilacı vermesi gerekiyor.
Epilepsi ilaçlarında ki bazı etken maddelerin bebeğe zararı var. Ben hamilelik planlarken ilacı mı değiştirdi doktorum. Şimdi sabah akşam içiyorum.
Kadın doğum doktorun problem yok diyorsa zamanı var demektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?