Epilepsi ve gebelik

Canım öncede söylediğim gibi antiepileptikler seçici etkendir yani sadece nöbet oluşumuna neden olan bölgeyi baskılar
İlacın etken maddesi dışında kalan kısmı karaciğerde tam metabolize edilir ve atılır.
Üstelik sen ilaçları bırakalı baya bi süre geçmiş
Hamilelik durumunun epileptik durumunla bir alakası yok için rahat olsun ki epileptik ilaçlar hamilelik döneminde dahi kullanılmaya devam edilir sadece doktor kontrolunde doz değişimi yapılır yani hamileliğe ve bebeğe bi zararları yok

Aaa gercekdenmi?o ne dozda iciyo?
Babamın durumu senden biraz farklı senin nöbetlerin kısmı şekilde gözleniyor fokal nöbetlerden babamınki malesef tüm vücudu etkileyenlerden ayrıca uyku nöbetleride geçiriyor günde 3 kez hem epixx hemde tegretol kullanıyor

Herkese merhaba.epilepsi hastasi olupta hamile kalan oldumu?Ben 8 senedir epilepsi hastasiyim ve 1.6 aylik evliyim ama korunmamamiza ragmen gebelik elde edemiyorum.acaba hastaliktan dolayimi?
canım bi arkadaşımda vardı epilepsi şu an bebişi 1 aylık oldu doğdu.bence başka bi sorun olabilir sende.kuzenim de de var oğlu 4e gidiyor

Ayyy cok saol tatlim icim rahatladi su an

Bnde epılepsı hastasıyım ve engel degıl kullandığımız ılaca Bebek alısıyo zaten norologumla jınekologum ırtıbat halınıde asılama olucam umarım Senınde kısa Zaman'da olur

Allah sifa versin canim.Ameliyyatla gecemezmi babanin epilepsisi?

Herkese merhaba.epilepsi hastasi olupta hamile kalan oldumu?Ben 8 senedir epilepsi hastasiyim ve 1.6 aylik evliyim ama korunmamamiza ragmen gebelik elde edemiyorum.acaba hastaliktan dolayimi?
Hamilelik çok ciddi bir olay. Bir canlının hayatına karar veriyorsun.
Bu durumda mutlaka ama mutlaka iyi bir doktor gözetiminde kalmalısın.

Bnde epılepsı hastasıyım ve engel degıl kullandığımız ılaca Bebek alısıyo zaten norologumla jınekologum ırtıbat halınıde asılama olucam umarım Senınde kısa Zaman'da olur
Cok tesekkurler canim su an gebelikten subheleniyorum ama adetim de yeni bitti.acaba ustune gormusmuyumdur yoksa psikolijikmi?

Allah sifa versin canim.Ameliyyatla gecemezmi babanin epilepsisi?
Teşekkür ederim.Ameliyat sorası gelişti zaten
Beyninde hızla büyüyen bir tümör varmış acilen ameliyat olmuş ameliyattan sonra menenjit geçirmiş ve epilepsiye çevirdi(babam kayınpederim) İki yıl önce gama-knife la dondurma işlemi yapıldı ama ilaçları ömür boyu almak zorunda içmediği zaman nöbet geçiriyor

Benim de kızım epilepsi hastası, ilerde evliliği, bebek sahibi olması gibi durumlar hakkında korkularım vardı. İçim rahatladı benimde.
Kızım da aynı ilacı kullanıyor.
Rabbim acil şifalar versin.

Rabbim acil şifalar versin babanıza.

Canim kuzenimde ayni hastalik var.oda gebelik konusunda endiseli.rica etsem kendi doktoru ile konusmasi icin eski kullandigin ve smdi kullandigin ilac ve dozajini yazabilirmisin.tabiki senle ayni degildir herkes farkli duzeyde yasiyor o hastaligi ama enazindan doktoru ile konusur konuyu.

Demekki beterin de beteri varmis(ozur dilerim bu ifademe gore)ama ben bazen cok agliyorum uzuluyorum kendi durumuma,ama basklarini gordugum zaman sukr ediyorum.ben sahsen bunlari yasiyorum ve cok kotu bir durum surekli yakinlarimin basima toplanmasi sanki uzuyo beni kendimi zavalli gibi hissediyorum

Benim de kızım epilepsi hastası, ilerde evliliği, bebek sahibi olması gibi durumlar hakkında korkularım vardı. İçim rahatladı benimde.
Kızım da aynı ilacı kullanıyor.
Rabbim acil şifalar versin.
Herkese tesekkur ediyorum benimde icim rahatladi bunca zaman neden icime atmisim herseyi anlamiyorum

Hiç öyle hissetme bu hastalığı yaşayan öyle başarılı insanlar var ki
Bizlerin yapamadığı çok güzel şeyler yaptılar
Epilepsi bi özür değildir
Kendini üzme on unla yaşamayı kabullen sen kontrollü bir epileptik ol yeter

Özelden yazarım. Evet mutlaka farklı teşhis farklı tedavi uygulanır. Önemli olan bu konuda iyi doktor bulmak. Ben bahçelievler devlet hast. Gülten Özdemir'e gidiyorum.
Çok doktor denedim ama vücudumda ki eksikleri tespit ederek beni kendime getirem tek doktor o oldu.

Bir de kuzenin içini ferah tutsun. Ben de çok araştırdım. Epilepsi hastalarının normal bebek sahibi olmaları çok yüksek ihtimal. %4-5 gibi bir oranda kaybımız var. Allah'ın izniyle bir şey olmaz inşallah.

Benim yengem de ağır epilepsi hastasıydı. Iki tane oğlu var. Normal ve çok rahat doğum yaptı. Hatta evlenir evlenmez hamile kaldı. Sütü de çok iyiydi.

Canım hiç üzülme bende geçirdim çok şükür on yıl kadar ilaç kullandım tegratol en iyisi dediler onu içtim bir doktorun cesareti ile ilacı azaltıp kestik ve çok şükür iyiyim ilacı bırakmak bile o kadar iyi geliyorki insana yinede dikkatli yasıyorum gebelik düşünüyorum ama pko sorunu yüzünden şimdide ilaç kullanıyoeum ömrüm ilaçlarla geciyor :) umudunu asla kaybetme günü gelir ins sende bırakırsın ilacı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…