• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Epilepsi ve gebelik

hayatimin aski

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2015
41
15
3
Herkese merhaba.epilepsi hastasi olupta hamile kalan oldumu?Ben 8 senedir epilepsi hastasiyim ve 1.6 aylik evliyim ama korunmamamiza ragmen gebelik elde edemiyorum.acaba hastaliktan dolayimi?

gebelik düşünüyorsanız mutlaka nörolog ve kadın doğumcu ile görüşüp gebe kalın. ilaç kullanıyorsanız bebeğe etkisi olabilir ilaçların. ilaç kullanmıyorsanız da nöbet geçirirseniz kendinize veya bebeğe zarar verebilirsiniz. gebeyken kullanılabilecek epilepsi ilaçları var.

Umarım devamlı kullandığın ilaçların yoktur.
Devamlı ilac kullanıyor ve korunmadan ilişki yaşıyorsanız bencillik yapmış olursunuz.
Lütfen dr kontrolu altında gebe kalmayı dene
ALLAH nasip etsin hayırlısıysa

Dediğin durumda değilim ama yüksek lisansım bu alanda tezimde epilepsi üzerine
Epilepsinin hamile kalmaya engeli yoktur canım
Kullandığın antiepileptiğin türüne ve içeriğine bağlı olarak horman düzeylerinde değişiklik olabilir.
Hamilelikte 4/1 oranında nöbet artışı gözlenebilir.Normal hamileliğe göre sabah bulantıları daha fazla olur
%90'ından fazlası sağlıklı gebelik geçirir.Normalde anomali riski%1-2 iken epilepsili annelerde%4-5 civarındadır.Kalıtsal epilepsi patolojisinde görülür genelde
Yaralanma ,amelıyat esnasındaki hasar vb gibi nedenler ile sonradan oluşan epilepsilerde gebelikler normale yakın geçer.
Bu konuda daha fazla bilgi almak istersen dili en anaşılır makalelerden birisi http://www.turkepilepsi.org.tr/userfiles/file/sunumlar/DilekAtakl-gebelikveepilepsi.pdf budur.

gebelik düşünüyorsanız mutlaka nörolog ve kadın doğumcu ile görüşüp gebe kalın. ilaç kullanıyorsanız bebeğe etkisi olabilir ilaçların. ilaç kullanmıyorsanız da nöbet geçirirseniz kendinize veya bebeğe zarar verebilirsiniz. gebeyken kullanılabilecek epilepsi ilaçları var.
Cok tesekkur ederim canim cevabin icin ben zaten norolog takibindeyim 1 tane ilac kullaniyorum doktorum da o ilacin dozunu n cok dusuk oldugunu ve,cocuklar icin olan dozda oldugunu soyledi bana.hamile kalmamada izin veriyor ama olmuyor nedense

Devamlı ilac kullanıyor ve korunmadan ilişki yaşıyorsanız bencillik yapmış olursunuz.
Canim ben 3 seneden fazladir ayni ilaci ayni dozda iciyorum doktor gebe kalabilirsin diyor normal dogum da yapabilirmisim ama nedense olmuyor bende acaba hastaliktanmi diye merak ettim

Canım bencillik yapmış olmuyor aslına bakarsan bayanlara verilen epilepsi ilaçları seçiçi etkendir sadece nöbeti baskılar hamileliğe yada bebeğe herhangi bir zararı yoktur.

Dediğin durumda değilim ama yüksek lisansım bu alanda tezimde epilepsi üzerine
Epilepsinin hamile kalmaya engeli yoktur canım
Kullandığın antiepileptiğin türüne ve içeriğine bağlı olarak horman düzeylerinde değişiklik olabilir.
Hamilelikte 4/1 oranında nöbet artışı gözlenebilir.Normal hamileliğe göre sabah bulantıları daha fazla olur
%90'ından fazlası sağlıklı gebelik geçirir.Normalde anomali riski%1-2 iken epilepsili annelerde%4-5 civarındadır.Kalıtsal epilepsi patolojisinde görülür genelde
Yaralanma ,amelıyat esnasındaki hasar vb gibi nedenler ile sonradan oluşan epilepsilerde gebelikler normale yakın geçer.
Bu konuda daha fazla bilgi almak istersen dili en anaşılır makalelerden birisi http://www.turkepilepsi.org.tr/userfiles/file/sunumlar/DilekAtakl-gebelikveepilepsi.pdf budur.
Cok tesekkur ederim canim yaa.Benim nobetlerim adetten once artiyo zaten hafif el-kol haraketleri oluyo dinlenince geciyor ama yinede tedirginim hamile kalirsamda kotu duruma dusmekten korkuyorum

Canım bencillik yapmış olmuyor aslına bakarsan bayanlara verilen epilepsi ilaçları seçiçi etkendir sadece nöbeti baskılar hamileliğe yada bebeğe herhangi bir zararı yoktur.

Tşk ederim bilgim yoktu.
Ben en hafif ağrı kesiciyi bile 2 yıla yakın içmediğim için ilaç konusunda biraz fazla hassasım haksızlık diye düşünürüm bebeğe.

Cok sagol ya resmen icimi rahatlattin benim kayinvalidem de epilepsi hastasi ama 3 cocuk dogurmus hepside sapa saglam insallah benimde saglam bebislerim olur

Cok tesekkur ederim canim yaa.Benim nobetlerim adetten once artiyo zaten hafif el-kol haraketleri oluyo dinlenince geciyor ama yinede tedirginim hamile kalirsamda kotu duruma dusmekten korkuyorum
Son iki yılımı bu hastalığa verdim babam yakalndıktan sonra okul hayatımı neredeyse tümüyle değiştirdim.Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim sana
Öncelikle hiç korkma canım sen belliki kontrollü bir epileptiksin.
Nöbet türün fokal nöbetlerden sanırım devamlı bu şekildemi?
Yani beynin sadece bir bölgesine etki eden, çiğneme farklılığı,ellerde kollarda kasılma olması gibi
Hamile kalırsan bebeğine zarar verecek bir tip değil.
Hamile kalmamanında ilaçlarla alakası olduğunu sanmıyorum bu oldukçca nadir görülen bir durumdur.
Kendini biraz rahatlat bu durumun sana engel olduğunu aklından çıkar rabbim hayırlısıyla tez zamanda verir bu haber sana inşallah
Stres yapma bu nöbetinide etkiler
Hamilelikte doktor kontrolunde devam edıyorsun ilaçlarına sadece doz değişimi yapabilir.İçin rahat olsun

Ama siz benim yerimde olsaniz cocugunuz olsun istemezmiydiniz?

Hayatım ben sana cocuk yapmamı dedim
İlk msjıma bak doktor kontrolünde gebe kal dedim konuları acarken detay vermiyorsunuz.
Doktorumla görüştüm kullandığım ilaçlar buna engel değil hamile kalabilirsin dedi desen. Daha farklı yorum yapılır
Bu benim fikrim ben ağrı kesici bile almadım emzirme dönemi dahil.
Elbette rahatsızlığın varsa dr önerdiği ilaçlarla hamile kal rabbim isteyen herkese versin.

Tşk ederim bilgim yoktu.
Ben en hafif ağrı kesiciyi bile 2 yıla yakın içmediğim için ilaç konusunda biraz fazla hassasım haksızlık diye düşünürüm bebeğe.
Rica ederim size hak veriyorum ilaçların etken maddeleri oldukça zararlı olabiliyor.
Epilepsi ilaçları biraz farklı içeriğini bilmeyen herkez bu şekilde düşünürdü

Herkese merhaba.epilepsi hastasi olupta hamile kalan oldumu?Ben 8 senedir epilepsi hastasiyim ve 1.6 aylik evliyim ama korunmamamiza ragmen gebelik elde edemiyorum.acaba hastaliktan dolayimi?
Arkadasimin annesi epilepsi.arkadasim 4 kardeş...benimde yaşıtim olan epilepsili bir arkadasim 1 cocuk annesi.demekki engel degilmis :) doktor kontrolunde gecirecegin bir hamilelikle sorun olmaz cnm...

Benim bir akrabam da küçüklükten beri epilepsi hastası. 2 çocuk sahibi şu an ve devamlı olarak ilaç tedavisi görüyordu.

Son iki yılımı bu hastalığa verdim babam yakalndıktan sonra okul hayatımı neredeyse tümüyle değiştirdim.Elimden geldiğince yardımcı olmak isterim sana
Öncelikle hiç korkma canım sen belliki kontrollü bir epileptiksin.
Nöbet türün fokal nöbetlerden sanırım devamlı bu şekildemi?
Yani beynin sadece bir bölgesine etki eden, çiğneme farklılığı,ellerde kollarda kasılma olması gibi
Hamile kalırsan bebeğine zarar verecek bir tip değil.
Hamile kalmamanında ilaçlarla alakası olduğunu sanmıyorum bu oldukçca nadir görülen bir durumdur.
Kendini biraz rahatlat bu durumun sana engel olduğunu aklından çıkar rabbim hayırlısıyla tez zamanda verir bu haber sana inşallah
Stres yapma bu nöbetinide etkiler
Hamilelikte doktor kontrolunde devam edıyorsun ilaçlarına sadece doz değişimi yapabilir.İçin rahat olsun
Bana doktor beynimin sol tarafinda epilepsinin oldugunu soyledi canim.zaten basim agriyinca sol tarafim agriyo kendim de anliyorum bunu.Benim nobetlerim soyle gerceklesiyor:uyurken birisi aniden beni cagirdiginda,bide genellikle adetten once ve adet gecikmesi yasadigim anda oluyo.Ama bayilma gibi olmuyo hafif el kol haraketleri yapiyorum bide konustugum seyi unutuyorum

Hayatım ben sana cocuk yapmamı dedim
İlk msjıma bak doktor kontrolünde gebe kal dedim konuları acarken detay vermiyorsunuz.
Doktorumla görüştüm kullandığım ilaçlar buna engel değil hamile kalabilirsin dedi desen. Daha farklı yorum yapılır
Bu benim fikrim ben ağrı kesici bile almadım emzirme dönemi dahil.
Elbette rahatsızlığın varsa dr önerdiği ilaçlarla hamile kal rabbim isteyen herkese versin.
Ozur dilerim ya oyle demek istememistim ama dusunuyorum ya cocugum olmazsa diye veya benim gibi olur diye korkuyorum.ilac ismi verilebilirmi acaba?bugun uye oldumda bilmiyorum ben

Back
X