- 13 Eylül 2016
- 2.882
- 5.857
- 158
Yahu sen akıllı bir kıza benziyorsun bu kızın anlattıklarına mı takıldın
Partiden partiye koşup derslerin hepsinden kalanı da gördüm.
Makul oranda gezeni de.
Aldatanı da.
Sadık kalanı da.
Ben gitmedim ama bunlar giden arakadaşlarım.
Sen git bence o onu demiş bu bunu demiş çok takılma.![]()
Ne alaka? Zorla mı içirecekler zorla mı seviştirecekler? Erasmus bir oluşum değil bir değişim programı. Başka bir ülkeye öğrenci olarak gitmenize olanak sağlayan bir program. Gittikten sonra ne yapacağınız size kalmış. Kimi okula ve dil kursuna devam eder eğitimine odaklanır, kimi bir daha ne zaman geleceğim deyip Avrupa'yı gezer, kimi de fırsat bu fırsat deyip parti parti gezer. Nasıl rahat edecekseniz o grubun içine girersiniz zaten. Bu programın orgasmus adı altında itibarsızlaştırılmasına da gıcık oluyorum. Aman bizim gençlerimiz hiçbir yere gitmesin.
Biz erasmusa gideceğiz sevgilimle. Daha doğrusu exchange yapacak slovenyaya,ben almanyaya gideceğim. İnsanlar kendileri çiziyor yolunu. Erasmusun amacı sürekli sarhoş gezmek değil. Siz gidip eğer kendinize bir şeyler katmak istiyorsanız kimse engel olamaz ve başarırsınız.
Birçok arkadaşım gitti, bize sürekli snapler atıyorlardı partilerken. Ama gidip ortalamasını yükseltip gelen de oldu.
Ben erasmusa gidip sevgilimi aldatmadan döneceğim mesela. Bu kişinin karakteriyle alakalı. "heheheh erasmus bu yaaa tabi aldatcam" kafasında biri değilim. Böyle bir şey yapmam. Siz de öyle değilseniz sıkıntı etmenize gerek yok.
"herkes sevişiyor acaba ben de sevişir miyim?" diye bir mantığım yok ki.O kişiler iradesiz ya da sadakatsiz diye siz de öyle olmak zorunda değilsiniz. Kendinize güvenemiyorsanız gitmeyin ama güveniyorsanız gidin, "Herkes sevişiyor acaba ben de sevişir miyim?" gibi bir mantık olamaz ki.
hele "zorla mı içirecekler, zorla mı seviştirecekler?" kısmı……
derdimi tam anlatamadım sanırım. şöyle söyleyeyim, bir kere zaten alkol kullanan ve de evlilik öncesi ilişkiye de karşı olmayan birisiyim.
kendime güveniyorum, güveniyorsanız sorun yok demişsiniz. güveniyorum ki eski sevgilim lafını yapınca kavga çıkarıp saçmalama dedim.
oraya gittiğimde sevgilim olursa kimseyle flörtleşmeden dönerim, buna eminim. karakterim sağlam çok şükür.
sevgilim yoksa da ister flörtleşirim ister flörtleşmem. bana bağlı. millet azıttı diye azıtmam. 2,5 ay boyunca yurt dışında tek yaşama deneyimim oldu, böyle ilişkilere de şahit oldum. ben hiçbir şey yapmadım. ve bu süre içinde partilere de katıldım, içip sarhoş da oldum. içmek istemediğimde "bugün gelmek istemiyorum, siz gidin" diye evde de kaldım. kimse zorla ağzımdan bira akıtmadı, akıtılmayacağını biliyorum, ilk yurt dışı deneyiyim olmayacak.
internette okuduğum yorumlar "her gece barlara gitmezseniz yalnız kalırsınız", "ben o parti ortamına girmek istemiyordum ama 1 gün gitmesem tüm arkadaş ortamı değişmiş oluyordu", "kimse gündüz plan yapmıyor, geceleri çıkılıyor sadece. gece gitmek zorundasınız" şeklindeydi.
zorla seviştirilme ya da sarhoş edilme endişem yok. aklı başında biriyim. tekrar edeyim.
ama böyle bir ortama girersem, cidden herkes böyleyse mutsuz kalırım, yalnız kalırım korkusu ile yazdım. umarım kendimi anlatabilmişimdir.