Osmanlinin zevk-u sefa donemiyle hic ilgilenmiyorum, bu yuzden o konuda yorumum da yok, bu yuzden olabilir mi acaba.. Kisaca yazdiklarinizdan ne ilgimi cekti ise o konuda bildiklerimi yazdim, munazara degil, duzeltme de diyebilirsiniz. Her yazdiginiza karsi degilim, veya her yazdiginiz ilgimi cekmiyor ki hepsine birden birseyler yazmak zorunda olayim.Paragraf içinden bir cümle çekip munazara duzenlemekte bazen üzerimize yoktur.
Lakin benim demek istediğimi anlayan anlamistir.
Size kolay gelsin.
Siz boyle deyince evvelki yazdiklariniza da bir goz gecirdim. Bir tarihci olarak 1538 yilinda yapilmis Preveze savasi ile Akdenizin Osmanli eline gectigi icin RTEnin dedikleri %80 gercek olabilir demissiniz. Birincisi, Amerika kitasi ile Akdenizin uzaktan yakindan bir alakasi yok, Atlantik okyanusu ile Pasifik okyanusu ortasinda bir kita Amerika... Ikincisi Kristof Kolomb'un Amerikaya varisi, kesfedilisi filan 1498 yilinda, Prevezeden 40 yil once gercklesmis bir olay.. Ucuncusu de Piri Reisin Amerika'nin da icinde bulundugu haritayi cizdigi yil 1513. Amerika'nin bilinen en eski haritasi da Juan de la Cosa tarafindan 1500 yilinda cizilmistir. Dorduncusu de ogrencilerimiz Allaha emanet..Paragraf içinden bir cümle çekip munazara duzenlemekte bazen üzerimize yoktur.
Lakin benim demek istediğimi anlayan anlamistir.
Size kolay gelsin.
Oyle mi? Benim baktigim sitede 1498 yaziyordu, fazlaca da arastirmadim, o aralarda bir yerde oldugunu biliyordum zaten.. Haklisindir muhtemelen.Kücük bir düzeltme Kolomb 1492 de kesfetti Amerikayi kizlar, Saraylim sayi hatasi oldu galiba yorumunda...
Siz boyle deyince evvelki yazdiklariniza da bir goz gecirdim. Bir tarihci olarak 1538 yilinda yapilmis Preveze savasi ile Akdenizin Osmanli eline gectigi icin RTEnin dedikleri %80 gercek olabilir demissiniz. Birincisi, Amerika kitasi ile Akdenizin uzaktan yakindan bir alakasi yok, Atlantik okyanusu ile Pasifik okyanusu ortasinda bir kita Amerika... Ikincisi Kristof Kolomb'un Amerikaya varisi, kesfedilisi filan 1498 yilinda, Prevezeden 40 yil once gercklesmis bir olay.. Ucuncusu de Piri Reisin Amerika'nin da icinde bulundugu haritayi cizdigi yil 1513. Amerika'nin bilinen en eski haritasi da Juan de la Cosa tarafindan 1500 yilinda cizilmistir. Dorduncusu de ogrencilerimiz Allaha emanet..
"Dunya haritasini cizdi Piri reis, demek ki biliniyor Amerika" dediniz evet. Kristof Kolomb'dan once anlamina getirdiniz. Bakin Nimeseker hanim.. Siz bildiklerinizi "tarihci" kimliginizi de katarak paylastiniz. Burayi onlarca kisi okuyor, ogrendiklerini gene onlarca kisi ile paylasiyor. Siz tarihciyim dediginizde ben de dahil olmak uzere bir cok kisi dediklerinizi bir uzman soyledigi icin gercek Kabul ediyor, keske siz de arastirsa idiniz benim gibi yazmadan once, arastirmak ayip degil, tam tersine "cok bilen cok yanilir" diye bir soz vardir. Eger tek paragraph aldigima dair soz etmese idiniz dediklerinizin yanlis bilgiler oldugu dikkatimi bile cekmeyecekti, tarihcisiniz ya, dogrudur deyip gecmistim. Geri gidip baktigimda daha arastirmadan birseylerin yanlis oldugunu anladim. Okuldan aklimda kalan Kristop Kolombun seyahatleri ve kesfinin 1400 lu yillarda oldugu idi, ayrica Muhtesem yuzyil dizisinde gecen olaylarin da 1500 lu yillarda oldugunu diziyi izlerken merak edip arastirdigimdan zaten biliyordum. Google a yazip bakinca da hakli oldugumu anladim ve buradaki insanlarla dogrusunu paylastim. Birsey iddia ederken herzaman yaptigim gibi, once arastirdim. Size de tavsiye ederim, arastirmak ayip degil. Ben zaten kendimim, buyum yani.. Bildigim herseyi arastirarak ogrendim, hala da arastirarak ogreniyorum, anamin karninda ansiklopedi yoktu, maalesef herseyi bilerek dogmadim yani... Ben Atlantik okyanusu ve Pasifik okyanusu demisim, bakin, siz hala bana Afrika ile Avustralya arasindaki Hint okyanusundan bahsediyorsunuz..Ne deyim ben simdi size?Bakın ben kitayi piri reis buldu demedim.
Bu bir. Dünya haritasını çizdi. demek ki biliniyor Amerika nin keşfi demek istedim.
Akdeniz hakimiyeti Osmanlı elindedir. ama hint okyanusu ve civarında müslüman Denizcilik hakimdir. Okyanus a dayanıklı gemileri de vardı.
Bu iki.
Öğrenciler Allah a emanet demişsin.
ben Netten tarayip yazmıyorum senin gibi.
öğretmenligime laf ettirmem. haddinizi bilin.
Sırf muhalefet olmak için netten bilgilerle filozof takılıyorsunuz. Kişi kendi olmalı.
kopyala yapıştır değil.
sana cevap verirsem polemic olur. cirkin yakistirmalarini kendine sakla. Konu hakkinda fikrin varsa konus, sirf bana bulasmak icin yazma, kiblerim, banlanirsin.kopyala yapıştır,sonra tarihi herşeyi biliyoruz deyin
gerçek bilginiz varsa konuşun yada susun
fikri yok herşeyede cevabı var maşallah saraylım teyzenin.
çirkin yakıştırmam neymiş teyze demekmi : )sana cevap verirsem polemic olur. cirkin yakistirmalarini kendine sakla. Konu hakkinda fikrin varsa konus, sirf bana bulasmak icin yazma, kiblerim, banlanirsin.
Siz boyle deyince evvelki yazdiklariniza da bir goz gecirdim. Bir tarihci olarak 1538 yilinda yapilmis Preveze savasi ile Akdenizin Osmanli eline gectigi icin RTEnin dedikleri %80 gercek olabilir demissiniz. Birincisi, Amerika kitasi ile Akdenizin uzaktan yakindan bir alakasi yok, Atlantik okyanusu ile Pasifik okyanusu ortasinda bir kita Amerika... Ikincisi Kristof Kolomb'un Amerikaya varisi, kesfedilisi filan 1498 yilinda, Prevezeden 40 yil once gercklesmis bir olay.. Ucuncusu de Piri Reisin Amerika'nin da icinde bulundugu haritayi cizdigi yil 1513. Amerika'nin bilinen en eski haritasi da Juan de la Cosa tarafindan 1500 yilinda cizilmistir. Dorduncusu de ogrencilerimiz Allaha emanet..
yaw o da bir şey mi allasen.
Muhteşem yüzyıl dizisi bir senaryo. içinde tarihte olmayan çok çok şey var idi. Izlenilir kılmak için süslenir diziler. Bu bir."Dunya haritasini cizdi Piri reis, demek ki biliniyor Amerika" dediniz evet. Kristof Kolomb'dan once anlamina getirdiniz. Bakin Nimeseker hanim.. Siz bildiklerinizi "tarihci" kimliginizi de katarak paylastiniz. Burayi onlarca kisi okuyor, ogrendiklerini gene onlarca kisi ile paylasiyor. Siz tarihciyim dediginizde ben de dahil olmak uzere bir cok kisi dediklerinizi bir uzman soyledigi icin gercek Kabul ediyor, keske siz de arastirsa idiniz benim gibi yazmadan once, arastirmak ayip degil, tam tersine "cok bilen cok yanilir" diye bir soz vardir. Eger tek paragraph aldigima dair soz etmese idiniz dediklerinizin yanlis bilgiler oldugu dikkatimi bile cekmeyecekti, tarihcisiniz ya, dogrudur deyip gecmistim. Geri gidip baktigimda daha arastirmadan birseylerin yanlis oldugunu anladim. Okuldan aklimda kalan Kristop Kolombun seyahatleri ve kesfinin 1400 lu yillarda oldugu idi, ayrica Muhtesem yuzyil dizisinde gecen olaylarin da 1500 lu yillarda oldugunu diziyi izlerken merak edip arastirdigimdan zaten biliyordum. Google a yazip bakinca da hakli oldugumu anladim ve buradaki insanlarla dogrusunu paylastim. Birsey iddia ederken herzaman yaptigim gibi, once arastirdim. Size de tavsiye ederim, arastirmak ayip degil. Ben zaten kendimim, buyum yani.. Bildigim herseyi arastirarak ogrendim, hala da arastirarak ogreniyorum, anamin karninda ansiklopedi yoktu, maalesef herseyi bilerek dogmadim yani... Ben Atlantik okyanusu ve Pasifik okyanusu demisim, bakin, siz hala bana Afrika ile Avustralya arasindaki Hint okyanusundan bahsediyorsunuz..Ne deyim ben simdi size?
Neyse, uzatmayalim... Yanliz muhalefet olsun diye yazmadim, neden yazdigimi da acikladim, bosver.. Is sana bana donunce tartismanin anlami kalmiyor. Arkadasa kiblerim dedim, cunki seninle tartistigimiz gibi konu uzerine tartismak, konu hakkindaki bilgisini veya fikrini belirtmek, savunmak ya da yazdiklarimizi duzeltmek icin yazmamis, sadece beni asagilamak icin yazmisti, zaten kiblerim dememe de aldirmadan "cirkinlesmisim" diye hakaret de edince kibledim. Ilk defa birini kibledim bu forumda, ama artik boyle, kimsenin bana hakaret etmesine goz yummamaya karar verdim.Muhteşem yüzyıl dizisi bir senaryo. içinde tarihte olmayan çok çok şey var idi. Izlenilir kılmak için süslenir diziler. Bu bir.
Ikincisi Hint okyanusu ndan biraz öteye gidersen Amerika yi da bulursun uzayı da. Ekipmanların da varsa. ki vardı diyorum. Müslüman Denizcilik en şaşali yıllarını o yıllarda yaşadı. Bu iki.
Ben sana kötü bir şey yapıyorsun demiyorum Saraylim. Iyi ki de araştırıyorsun. Ama her bilgi de doğru değildir. Pekçok kişi kendince yorumluyor tarihi. Ama doğru kaynak önemli. Sırf bu ülkenin cumhurbaşkanı bunu dedi diye niye üzerime geliyorsun. Bu gerçek olabilir diyorum hâlâ. Daha bilmediğimiz çok şeyin varlığına inanarak.
Kişilerle bilinen gerçekleri lütfen ayiralim artık. Sevmiyor olabilirsin ben buna bile saygı duyarım. Ama sırf "yazmak muhalefet hissi " hissetmeseydim bunu dile getirmezdim.
Arkadaşa kib lerim demişsin. Ben sen muallimligimi hakir gördüğünde bile bunu düşünmedim. Niye? Gerçekten konusabilecegimize inandım çünkü. Çünkü biz İnsanız. ..
Selametle kal
Nasıl istersen öyle olsun.Neyse, uzatmayalim... Yanliz muhalefet olsun diye yazmadim, neden yazdigimi da acikladim, bosver.. Is sana bana donunce tartismanin anlami kalmiyor. Arkadasa kiblerim dedim, cunki seninle tartistigimiz gibi konu uzerine tartismak, konu hakkindaki bilgisini veya fikrini belirtmek, savunmak ya da yazdiklarimizi duzeltmek icin yazmamis, sadece beni asagilamak icin yazmisti, zaten kiblerim dememe de aldirmadan "cirkinlesmisim" diye hakaret de edince kibledim. Ilk defa birini kibledim bu forumda, ama artik boyle, kimsenin bana hakaret etmesine goz yummamaya karar verdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?