Erdoğan: Amerika’yı Kristof Kolomb değil Müslümanlar keşfetti

Alinti yapma demissiniz ama dayanamadim. Kirici yorum yapmak istemedim. Sadece kendime kizdim sorgusuz sualsiz sizin verdiginiz bilgileri dogru kabul ettigim icin.

Daima ileriye bakmak gerek diye düşünüyorum,zamanında abd yi biz keşfetmiştik,avrupalı kokuyordu bizden banyo yapmasını temizliği öğrendiler..eee,bu güne ne faydası var?

Adamlar banyo yapmayi bizden ogrenmis ama bugun sabah aksam banyo yapiyolar. Gecen gun bir arkadasim da bana cok sik banyo yapiyorum kis geldi seyrelticem dedi. 2 gunde bir mis. 3 gune cikaricakmis. Ben orda koptum. Yikanmadan yataga girebiliyoruz ya. :)

Bakın böyle konular aslında çok verimli hale gelebilir, fikir alışverişi, bilgilenme, öğrenme açısından uygun içerikli bir konu bu, karşılıklı güç gösterisi yerine herkes kendi bilgisini paylaşarak yazsa güzel olurdu, tarih bilim üzerine okumuşlardan birşeyler öğrenirdik, biz bildiklerimizi yazardık, ben mi bilgiye açım, çok hoşuma giderek yazıyorum burda, lütfen sizde öyle yapın.

Ahhh bakın mesela Ömer Hayyam'dan bahsetmiştim, rubailerinde çoğunlukla şarap, meyhane falan geçer, aslında inancı vardır ama kızmıştır birilerine o yüzden de biraz söver, belki o yüzden çok araştırılmamış, ortaya atılmamış ismi ama keşke tanıtsalardı, aaa sonra yanlış yazarsam affola Nizamülmülk siyasetçi olarak bilinir ama yanlış hatırlamıyorsam medreselerin kurumlaşmasına öncülük yapmış yani bugünkü üniversitelerin temelini atmış.

Alinti yapma demissiniz ama dayanamadim. Kirici yorum yapmak istemedim. Sadece kendime kizdim sorgusuz sualsiz sizin verdiginiz bilgileri dogru kabul ettigim icin.
Bence kızmalısın dansçım,seni takip eden insanlarda seninle birlikte yanılmış oluyor çünki..

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/21759392.asp

aynen dans,bu güne geldiğimizde banyo,diş temizliği vs de gerşdeyiz abd,avrupaya göre..Adet dönemi başlangıcından bitimine yıkanmama olayı çok var Türkiyede :)

aynen dans,bu güne geldiğimizde banyo,diş temizliği vs de gerşdeyiz abd,avrupaya göre..Adet dönemi başlangıcından bitimine yıkanmama olayı çok var Türkiyede :)

Hiç dişini fırçalamamış insan var. Diş ipi kullananların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Ortaokulda bir arkadaşım bana adetliyken yıkanılmayacağını söylemişti. Öğretmene şikayet etmiştim kızı. İyi ki de etmişim öğretmenimiz kızları toplayıp adet döneminde hijyene daha daha fazla dikkat etmemiz gerektiğini anlatmıştı :)

en çok duyduğum hanımlardan adet dönemi yıkanılmaması,ondan sonrada kadın hastalıkları oluyor tabii..velhasıl dansçım bu güne bakmak gerek,kubadaki caminin Türk halkına ne faydası var Allah aşkına,orada Müslüman arkadaşlar talepte bulunabilirler bu konuda eksiklik varsa..

yillar once sana yaginin kadinlar icin bir Sabah programi vardi, bir de kucuk yarismasi ile.. Uc Kadin yarismaciya sordular, bir insan kac gunde bir banyo yapmali diye... Birinci 3 gunde bir dedi, ikinci yarismaci haftada bir, ucuncusu de 15 bir... Oha dedim artik... Sunucu: Hic biriniz, dedi, dogru cevap: hergun... Ayyy.. dedim, bu kadinlarin esi ahbabi da seyrediyordur simdi, rezil oldular diyerekten...

1 ay önce Tubitak'ın beğenmediği proje dünya birincisi oldu. Dünyaca ünlü sanatçımız Fazıl Say Ömer Hayyam'ın rubailerini paylaştı diye hapis cezası aldığı yetmiyormuş gibi kendi ülkesinde sanatını yapamıyor adam. Biz hiç akıllanmıyoruz ki sanatçıya bilim adamına destek vermiyoruz üstüne bir de ket vuruyoruz. Osmanlıda da Piri Reis idam edilmiş, Hezârfen Ahmed Çelebi bilgisinden korkulup Cezayire sürgün edilmişti.

iyi de piri reis'in haritasının üzerindeki yazılarda zaten colombus'tan bahsetmiyor mu? ha şöyle der ''colombus denen bir genoa'lı kafir bir kitapta görmüş ki, batı denizinin ötesinde toprak var... sonra da gitmiş bunu keşfetmiş XXXX yılında... '' vs. piri reis'in haritasındaki yazılar bunlar. kelimesi kelimesine degil ama böyle bir şey... bu kısma kadar bakınca dogru olma olasılıgı %0.

ha colombus gerçekten bi kitapta bu rivayeti okumuş olabilir, ya da kendisine krallıklardan finans yardımı almak için uydurmuş da olabilir. ama böyle bi kitabın varlıgı ile ilgili bi kanıt yok. hem varsa bile bu kitabı müslümanların yazdıgı ne malum? belki de nordlar yazdı...

Halkın kafası sürekli meşgul,çoğu geçim sıkıntısında zaten,Fazıl Say'ı tanıdıklarını bile sanmam..Zaten şu an hükümet gavur icadı dese bilmeselerde sanatını desteklemezler.:)

Angry,
çok güzel bir noktaya temas etmişsin, biz hep tarihin en şahane lideri kim, memleket şu zaman ileriydi bu bakşt geriydi, efendim falanca dinli, fişmanca ateist, en şahane siyasetçi şu mevzularına takılı kalıyoruz, bazı şeyleri konuşurken aman inciteceğiz diye suya sabuna dokunmuyoruz ama madem burda tarihten bahsediyoruz o zaman ayıp, günah, haram denerek bilim adamlarımızı bastırmışız, kaçırmışız, yok saymışız onları da ç, Ömer Hayyam rubailerinde söver evet, ve evet sövdüğü için çok sevmeme rağmen bende paylaşamam ama o sövmelerin altındaki manaya bakılsa aslında ayyaş denerek hakir görülen tesmen tabiri caizse cehennemlik addedilen bir dahinin serzenişleri vardır.

bu tip yorumlara da gülüyorum valla. yani kendi cografyasını, ırkını hakir görenler var elbette ama bu tarz konularda dogruya dogru konuşmak lazım. yok avrupa banyoyu müslümanlardan, Türklerden falan ögrenmiş de... o zaman antik yunan'daki banyolar neyin nesi diye sorarlar. roma ve bizans dönemi şehir altı su sistemlerini sarnıçları sorarlar. tuvalet yapıları... vs.

batı medeniyeti roma'dan sonra çöküşe geçti falan iyi de... ondan öncesi? romayı napacaksın? bizansı? hatta yunan medeniyetini ne yapacagız? yunan medeniyeti dedigimiz şey, islam medeniyetini tepeden tırnaga etkiledi. senin o islam alimi zannettigin kişilerin çogu hem müslüman degildiler, hem de iliklerine kadar yunan kaynaklarını kullandılar. yunanlılar da eski mısırdan etkilendi, fi tarihi öncesi mezopotomya kalıntılarından etkilendi... vs. yani sürekli etkilendi birbirinden medeniyetler. ama yunanlıları bunlar arasında açıkçası ayrı yere koyarım. felsefeyi ve mantıgı sistematik hale sokmuşlar, bunlar felaket önemli şeyler.

bak sana şöyle anlatayım. islam cografyasında dogmuş bilim adamları (ibni sina, hayyam, farabi... vs.) aslında müslman degildiler. bunlar koyu aristocular, yani yunan hayranları. bu adamlar dinle çok ilgilenmeyip bilimle ilgilendiler, ve ekseriyeti de mutezile mezhebi zihniyetinde idiler, az ya da çok. mutezile dedigim şöyle ''eger aklıma uymazsa vahyi yok sayar, aklıma uyarım'' görüşü... bu görüş ile bilim ilerledi.

sonra gazali çıktı ortaya ve ''aklıma uymasa bile vahyi esas alırım'' görüşünü yaydı... bu yüzden bilimin yerine hurafeler, saçma şeylerle ugraşan hocalar türedi... keramet peşinde koşan insanlar ve kerameti kendisinden menkul sözde veliler türedi... ve islam cografyasından bilim bi daha gelmemek üzere yok oldu gitti. avrupa da aldı başını yürüdü, dinde reform yaparak.

Şu cami konusununda Türkiye gündemini değiştirmeye maşgul etmeye çalışmasınlar artık kabak tadı verdi,aklıma Azizi Nesin'in zübük filmi geliyor..Zübük yükselmek için din,iman,cami diyor,halkı geleyana getirip kışkırtıp karşısındaki tüm güçleri alt ediyordu:)film çekileli kaç yık oldu,geldiğimiz noktaya bakarmısınız...
Bakın şu an cnn Türk'te 2 dünya savaşından sonraki en büyük buharnı yaşadığımız dan bahsediliyor

Ömer Hayyam Cellali Takvimini düzenlemiş, Binom açılımını ilk kez kullanana bilim adamıdır.
Biruni enlem boylam dairelerini tespit etmiş, dünyanın güneş etrafında dönüşünü hesaplamıştır.
Hârizmî gerçek sıfırı bulmuştur. Cebiri sistemleştirmiştir.
Dünya'nın ilk tıp fakültesi de Kayseride ki Gevhernesibe Medresesidir.

Literature gore dunyanin ilk tip medresesi Italyanin Salerno sehrindeki Schola Medica Salernitana tip okulu. 10. yy da bile varmis bu okul, 11.yydan kalma okul mufredat bilgileri de mevcutmus, ama tam olarak ne zaman kuruldugu bilinmiyor.

Literature gore dunyanin ilk tip medresesi Italyanin Salerno sehrindeki Schola Medica Salernitana tip okulu. 10. yy da bile varmis bu okul, 11.yydan kalma okul mufredat bilgileri de mevcutmus, ama tam olarak ne zaman kuruldugu bilinmiyor.

Bilmiyordum bunu şimdi baktım da Salerno da 1096 da kurulmuş.
Gevher Nesibe ise 1206 yılında kurulmuş.
Şuna bi baksana saraylım
http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/245476.asp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…