Erdoğan: Osmanlıca, isteseniz de istemesiniz de öğrenilecek.

Saraylim yemin ediyorum Çince okuyor gibi okudum Hadi gençler dilimizi mahfetti de koca koca adamlarda yabancı kelimelerle Türkçe kelimeleri harmanlıyor, hatta cümle içinde 2 İngilizce kelime söylersen daha havalı, kültürlü, Avrupa görmüş sayılıyorsun, bazen kelimeleri öyle yerli yersiz kullanıyorlar ki bön bön bakıyorum valla

Kısaltmalara da deli oluyorum, cep telefonuma mrb nsl b gn mst msn ok by gibi kısaltmalarla yazdıklarını anlamamı bekleyenleri tersliyorum Anlamak zorunda değilim, onlar düzgün yazsınlar, kılıfta hazır ay cep telefonunda kısaltmalara alıştım, hadi ya

şu cümlelerin aynısını kullanan birkaç arkadaşım var. emalii reply etmek yok partiküler yapıydı falan ben de bu tarz konuşuyorum bazen. ama bence o kadar da önemli değil yaa... e osmanlıcayı öğrenmek varkeeaaaan yaaanneeee....

Ya bir de benim halimi dusun.. Iki sene gelmedigim oluyor Turkiyeye... Bir geliyorum, aman bir deyimler, bir laflar eklenmis ki Turkceye, kendi dilimi anlamiyor, bon bon bakiyorum ne dedi simdi bu diye... Bir ara "yalan dunya"yi seyrediyordum, o da komedi dizisi olduguna onda da bol miktarda yeni espri hiciv mevcuttu, cogu lafi bu da ne demek acaba, yeni cikmis herhalde diye diye izlerdim diziyi..

Eneee başları açık kolları gozukiy
Çinliside vardır,Yugoslavıda hayal dünyasında bizimkiler yada halk bir şey bilmiyor diye..evet kesin ondan..halkının istediği dilden konuşuyor..eepolitikacı politik olana denir değilmi..?

zengin oldukları için doğurmuşlardır ..Osmanlı hanedanından düşünsene zengindir bunlar..asgari ücretli olmadıkları kesin

şimdi bunlar gelip topkapı sarayını istemesinler...gümbür gümbür osmanlı geliyor diyerekten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…