insan yaşı ilerledikçe dahada milliyetçi oluyor,hiç bir şeye kolay sahip olunmadığını dahada anlıyorsun..evet bu ülke neler gördü geçirdi ama dimdik ayakta şükürler olsun..Türkçe, kürtçe bitti şimdi de osmanlıca çıktı iyice tahrif ettiler dilimizi. Bir milleti ayakta tutan ortak dilidir, kültürüdür. Vallahi istedikleri kadar ders koysunlar. İstedikleri şekilde yönlendirme yapsınlar. Bizim genlerimize ne karışmış olursa olsun baskın genimizin Türk geni olduğu gerçeğini unutuyor rte. Biz her defasında küllerinden doğmuş bir milletiz. Elbet özümüze döneceğiz.
ablan kesinlikle haklı..4 yaşındakileri anaokuluna alıyorlar,5 ve 6 yaşla aynı sınıfta..müfredat 6 yaşa göre..öğretmenlere karşı bir garezlerimi var yoksa bu kadar maaş veriyoruz uğraşsınlar diyemi düşünülüyor anlamış değilim..zaten Osmanlıca dersi için bu işin ehli öğretmen sayısı yetersizmişki..ee ne olacak peki..biri hüküm verdi olacak demekle olmuyor maalesef..Hayır anlamadığım niye hep bizi üvey evlat gibi görüyo...Sayelerinde 5 yasında okula baslayan yeğenimin bana söylediklerini aynen yazıyorum: biliyomusun gecen gün, xxx altına işedi sırasının altı hep çiş oldu,öğretmen üstünü değiştirdi,ben hiç altıma yapmıyorum tek uykum geliyo(7 bucukta ders baslıyoda) Önce çişlerini öğrenselerdi keşkem şimdi bide osmanlıca...Ablam delirecek ..Zorunlu ders,zorla ders,ha gayret..Allah bize yardım etsinn
osmanlıcadan önce okulsuz köy kalmasa,Öğretmensiz okul kalmasa,atanamayan öğretmen kalmasa,ücretli öğretmen adı altında kölelik kalksa..Çook şey varda işte maksat dikkay dağılsın gündem değişsin..Biz böyle tartısmaya dalıp esas konuları sıkıntıları unutalım vs vs..ablan kesinlikle haklı..4 yaşındakileri anaokuluna alıyorlar,5 ve 6 yaşla aynı sınıfta..müfredat 6 yaşa göre..öğretmenlere karşı bir garezlerimi var yoksa bu kadar maaş veriyoruz uğraşsınlar diyemi düşünülüyor anlamış değilim..zaten Osmanlıca dersi için bu işin ehli öğretmen sayısı yetersizmişki..ee ne olacak peki..biri hüküm verdi olacak demekle olmuyor maalesef..
Osmanlıca Türkçe den farklı bir dil değildir ki. Sadece o dönemde Arap alfabesi kullanılıyordu. Yoksa amaç Osmanlıcayı bahane edip Arap alfabesini mi getirmek. Bizler liselerde Osmanlı döneminde yaşamış Türk edebiyatçılarının şiirleri çok okutuldu.ablan kesinlikle haklı..4 yaşındakileri anaokuluna alıyorlar,5 ve 6 yaşla aynı sınıfta..müfredat 6 yaşa göre..öğretmenlere karşı bir garezlerimi var yoksa bu kadar maaş veriyoruz uğraşsınlar diyemi düşünülüyor anlamış değilim..zaten Osmanlıca dersi için bu işin ehli öğretmen sayısı yetersizmişki..ee ne olacak peki..biri hüküm verdi olacak demekle olmuyor maalesef..
Neyse canim.. Osmanli dedelerimiz bizi andi herhalde... Aranizda Osmanli dedesinin mezarini ziyarete giden var mi? Varsa ona mujde! Bundan sonra mezarin basindaki yazilari okuyabilecek! Yiihuuuu!AKP de hizmette sinir yok!
Bugun Israile, PKKya peskes cekilen topraklar... Hassas yerimden vurdun beni.. Allah dedeni nurlar icinde yatirsin..Benim dedemin mezarı yok. Savaşta ölmüş kocatepe de bir yere gömmüşler. ''Düşün altında binlerce kefensiz yatanı''
Kızlar yapmayın ya ; dersi sadece liselerde zorunlu yapmaya çalışıyorlar ana okulu değil aslında liselerde olmasıda fena fikir değil . Alan bölümde Osmanlıcadan kaçmak için kaç genç sayısal bölümleri seçer acaba ? Ülkenin bilim adamı sayısı katlanacak bu gidişle
Zındık faresi- deyyus- kuvvet macunu koptum
Halkimiz onlar kadar cahil degil iste kafalarina dank edecek ama ne zamanÇinliside vardır,Yugoslavıda hayal dünyasında bizimkiler yada halk bir şey bilmiyor diye..evet kesin ondan..halkının istediği dilden konuşuyor..eepolitikacı politik olana denir değilmi..?
Ben zaten bilgisayar dersinden kalmistim ahanda şimdi tam gecerim
Veee Osmanlıca burçlar
Koç : davar-ül kurban
Boğa : sıgır-ül camış
Ikizler : adem-ül çift-i aynen
Yengeç : mahluk-ül derya-i bocekvari
Aslan : mahlukat-ül vahşi
Başak : nebatat-ül arpa vü yulaf
Terazi : endaze-i kantar
Akrep : haserat-ül zehr-i zıkkım
Yay : silah-ül zemberek
Oğlak : davar-ül sakal
Kova : damacana
Balık : mahsulat-i derya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?