Ergen anneleri paylaşım

cyge

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2012
1.221
63
358
46
İstanbul
MErhaba 13 yaşında ve 5 yaşında iki çocuğum var.Hep deriz ya çocuklar büyüsün sorunlar bitsin diye gaz sorunu konuşma sorunu hastalık sorunu yaramazlık uykusuzluk vs vs vs asıl zorluklar büyüyünce başlar derlerdi gerçekmiş.

13 yaşındaki kızım gayet saygılı derslerinde başarılı okulda örnek gösterilen bir çocuk.Ev yaşantımızdada sorun çıkarmayan asiliği olmayan uyumlu bir çocuk tabiki zaman zaman atışmalar tartışmalar oluyor ama bunlar genelde konuşarak aşıyoruz.

Beni endişelendiren ve bu konuyu açmama iten şey ne derseniz kızımın erkek arkadaşı var.Bence bu yaş erkek arkadaş için evet erken ama çevreye baktığımda çoğu çocuğun erkek arkadaşı var ve gizli bunlar ben hep kızımla paylaşımda bulunduğum için kızım benimle paylaştı ve ben içimde aman allahım diye evham yapsam da ona pek belli etmeden arkadaşça konuşarak bağzı ikazlarda bulunarak abartı tepki vermedim ve sürekli konu hakkında konuşuyoruz.

Ben normal karşılayarak iyi yaptığımı düşünüyorum en azından gizli kapaklı bişeyler yapmıyor ama sizler neler yapıyorsunuz ergenlerinizle nasıl takip ediyorsunuz.Şimdi devir daha zor instagram facebook vs vs vs sosyal medya yani sadece bebekler değil bu çocuklar içinde paylaşım yapmalıyızki birbirimize fikir verelim yol gösterelim istiyorum.....

Merhaba.. Benim kızım da 12 yaşında.. Evet onun da yaşıtlarının çoğunda ya sevgilisi var, ya birinden hoşlanıyor. Benim kızıma da geçenlerde sınıfta en iyi anlaştığı bir erkek arkadaşı aşkını itiraf etmiş, şimdi çocukla küs:KK70:
Bu yaşta olan sevgili ilişkileri bana önemsiz geliyor. Yani endişelenecek bir şey görmüyorum. Biraz hormonların etkisi, biraz büyüdüklerini ispat çabası, biraz da kendilerini diğer arkadaşlarına böyle ispat edeceklerini sanmalarından.. Tabii ki böyle düşünüyorum diye de boşvermişlik yapmıyorum. Öncelikle bu tür konulardan bahsederken tepki göstermeden dinliyorum, fikirlerimi söylüyorum.. ki bir şey anlatmak istediğinde, paylaşması gerektiğinde benden gizlemesin. Bütün hesaplarını biliyorum ve girip bakıyorum arada, nasıl kullanması gerektiğini de öğretmeye çalışıyorum. Bilmiyorum, ben doğru yaptığımı düşünüyorum, umarım doğru sonuçlar alırım..
Cümlemize kolay gelsin..

Bende aynı sizin gibi elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum evet bu yaşlardaki ilişkiler ilişki bile değil dediğiniz gibi birbirine göre üstün olma çabası ama tabi korkumuz hep dıştan oluyor okuyoruz ya bir sürü olay ondan ürküyorum açıkçası.
Sosyal medya hesaplarının şifrelerini biliyorum paylaşıyor zaten saklamıyor ama tabi şimdilik büyüdükçe tabi tepkileride değişicek.
Bende şimdilik geri çekildim çünkü nasihat şeklinde konuşunca esnemeler göz daldırmalar felan :) bana bakıyor dinliyor ama farkındayım hiççç tınlamıyor :) O sebeple çok nasihat vermiyorum genelde konu açıp onu dinliyorum birkaç uyarı dışında uzun uzun öğütvari konuşmuyorum.
Çevresindeki çocuklara bakıyorum hergün dışardalar bizimki daha evcimen tamamen karakteri böyle ece vakit geçirmeyi seviyor şimdilik hani dışarı çıkayım havasında değil genelde benle gezmeyi daha çok seviyor inşallah böyle ılımlı gider tek temennim bu.
Birde benim en büyüğk endişem dersleriydi başarılı bir çocuk notları düşermi dedim ama aksine hiç etkilemedi şimdilik herşey yolunda gibi bakalım zaman neler göstericek.

Bende aynı sizin gibi elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum evet bu yaşlardaki ilişkiler ilişki bile değil dediğiniz gibi birbirine göre üstün olma çabası ama tabi korkumuz hep dıştan oluyor okuyoruz ya bir sürü olay ondan ürküyorum açıkçası.
Sosyal medya hesaplarının şifrelerini biliyorum paylaşıyor zaten saklamıyor ama tabi şimdilik büyüdükçe tabi tepkileride değişicek.
Bende şimdilik geri çekildim çünkü nasihat şeklinde konuşunca esnemeler göz daldırmalar felan :) bana bakıyor dinliyor ama farkındayım hiççç tınlamıyor :) O sebeple çok nasihat vermiyorum genelde konu açıp onu dinliyorum birkaç uyarı dışında uzun uzun öğütvari konuşmuyorum.
Çevresindeki çocuklara bakıyorum hergün dışardalar bizimki daha evcimen tamamen karakteri böyle ece vakit geçirmeyi seviyor şimdilik hani dışarı çıkayım havasında değil genelde benle gezmeyi daha çok seviyor inşallah böyle ılımlı gider tek temennim bu.
Birde benim en büyüğk endişem dersleriydi başarılı bir çocuk notları düşermi dedim ama aksine hiç etkilemedi şimdilik herşey yolunda gibi bakalım zaman neler göstericek.
Evet, nasihatten hoşlanmıyorlar biz de dayanamıyoruz. Biraz daha dinleyici olarak kalmak daha doğru mu sanki bilmiyorum. Ya da ''sormak istediğin bir şey olursa, seni rahatsız eden bir durum olursa paylaş'' deyip o güveni verip uzaktan, hissettirmeden takip etmek daha mı etkili, o dengeyi sağlamak da zor işte bizim için..

Ben biraz öyle yapıyorum bu aralar yani kuralsız kuralcı diyelim :) Evet özgür ve hür değil sonuçta onun korunması için tabiki kurallar var ama o kurallar onu sıkmadan bunaltmadan uygulanıyor diyelim.Genelde aynen sizin dediğiniz gibi birşey olursa ben buradayım deyip çekiliyorum Allahtan anlatmaya meyilli bir çocuk bir soru soruyorum devamı geliyor o gün okulda ne olduysa anlatıyor işte dersanede ne oldu kim ne dedi hepsini söylüyor.
Ama işte erkek arkadaşı olması için çok erken gibi geliyor bana ama asla olmaz yok desem gizli yapıcak biliyorum arkadaşlarından çevremdede var görüyorum çocukları dışarda annelerine sorsan asla benim kızımmı yapmaz havasında ama ben görüyorum desen bir türlü demesen öyle tuhaf.
Erkek arkadaşınada söylemesini sitedim bak annem biliyor diye en azından daha temkinli yaklaşır çocuğun telefonunu da aldım ne olur ne olmaz bulunsun bende.Ama annelik işte evham panik herşey bizde belli etsekte etmesekte.
Yılbaşı hediyesi almasına bile yardım ettim düşünün yani geldi söyledi anne hediye alsam dedim gel alalım kızım :(

Back
X