Ergen görümce

Siz onun yerinde olsaydınız daha kötü bi görümce olurdunuz bence :halay:
Çocukca geldi yazdıklarınız.

13 yaşındaki çocuğa "görümce" sıfatı bile yakismazken ergen hallerini bu kadar buyutmeyin yahu. Görmezden gelin çocuk altı üstü. Bak benim iki yaşındaki sıpa da erken girdi ergenliğe. Beni çileden çıkarsa da sogumam söz konusu bile değil. Emin olun o çocuğun annesi de sogumaz. Siz böyle onun yaşıtı gibi davranirsaniz tabi ki duracağı yeri bilmeyecektir.

Sen bi ayrı evde yaşayabilecek duruma gel evin kızına öyle kin bağla. Dağdaki gelmiş bağdakini hesabı siZinki. Kendi evin olunca evine almazsın tamam mı ?

Ilk baslarda böyle değildim alttan almaya calisiyordum ama cidden tahmin bile edemezsiniz kendi oz annesini bile soguttu kendinden varin siz düşünün ne kadar abarttigini
Bence siz 13 yasindaki ergen cocuktan degil 13 yasindaki ergen cocugunu gelinine kotuleyen kaynanadan korkun

Etrafında sizin gibiler varken normal olması beklenemez yazık çocuğa

13 yaşındaki bir kız çocuğuna nedir bu kin Allah aşkına, öldüresiniz gelmesi ne demek!! Pes diyorum, çocuk daha tabi ki bilmişlik yapacak, naz yapacak, sevilmek isteyecek.Annesi de ayrı bir dert tabi, evladı gelince mutsuz olan anne var mı ya, evladı hayırsız çıkan anne bile evladına kıyamaz, annelikten bihabermiş demek ki. Diyecek söz bulamıyorum. Allah o kızın yardımcısı olsun, o sizin kardeşiniz sayılır, gelip buraya çekiştirmek yerine yaşına biraz saygı duyup ,alttan almanızı tavsiye ederim.

o ev sizin değil kızın evi , hem onun mirasçısı olduğu evde oturup hem onu istememenize ne denir bilemiyorum. dağdan gelip bağdakini kovamazsınız.

Maziye döndüm bian.

9 yaşındayken abim evlendi. 2 sene birlik kaldılar. Sonra babam ev yapıp vermişti.

İlkokula giderdim. Okul sonrası arkadaşlarımla oyun oynarken kaç kere onların yanından sürüyerek eve götürmüştü. Yengene yardım edeceksin diye. Çok dövmüştü beni. Yengem her daim abime yardım etmiyor sürtüyor diye doldururdu. Sürtmek!!!

Hani yağmur yağar yerler ıslanır ya. Biz o çamurlu toprakta oyun oynardık ve ben 9 yaşındaydım daha. Bunu yapmam onlara göre sürtmekti!

Yengem sağolsun her fırsatta dövdürdü. Evlenmez olaydı sanki kumamdı. Çocukluğumu yitirtti bana bu dayaklarla.

Şimdi üniye giden kızı var. Bulaşık bile yıkatamıyor. Kavga dövüş. Allahından bulsunlar.

Beddua etmiştim. Kızında bulsun diye. O kadar çok döverdi ki beni anlatamam size.

Sizde de o nefreti gördüm!

Bir çocuğun bu şekilde ahını alan birinin mutlu olabileceğine inanmıyorum. Okurken çok sinirlendim.

Bu arada konu sahibi ortalarda yok sanırım. Okudukları hoşuna gitmediyse demek ki... :işsiz:

Bir çocuğun bu şekilde ahını alan birinin mutlu olabileceğine inanmıyorum. Okurken çok sinirlendim.

Bu arada konu sahibi ortalarda yok sanırım. Okudukları hoşuna gitmediyse demek ki... :işsiz:
Konu sahibi aklınca ona destek çıkacağımızı sandı. Aksi olunca topukladı sanırım.

2-3 sene ayni evde yasamaya mecburuz evimiz daha yapim aşamasında ben sadece onu daha fazla nasil uyumlu edebilirim nasil katlanabilirim onun pesindeyim
Ben o kaynananın yerinde olacağım,valizini bu gece kapının önüne koyarım,kendi çöplüğüne kös kös dönersin:kusmuk::kusmuk:Ama onda zaten iş olsa,13 çocuğun arkandan senin gibi değersizi konuşturmaz,evi yapılıyormuş,sığınan sensen sesini kes otur,yediğin 2 lokmaya yarabbi şükür de.Söylenecek çok söz var da:KK11:

Sen hiç birşey yapamazsın hayallere kapılma. Sen de onun gibi ergen olup onu surekli tersleyeceksin, biliyorum dediğinde sorularla bilmedigini ortaya çıkarıp bozacaksin, cahilsin, yalancısın, tembelsin, hatta çirkinsin, sismansin vs ile etiketliyip ozguvenini zedeleyeceksin. Bu da bir ise yaramaz ama en azından nefretin soğur
Vay be,:işsiz:,.

Dun burada bir konu acildi. Nisanli kizin biri de gorumcesinin kocasiyla birlikte kayinvalidesine yerlesmesine kizmis, delirmis. O da kaynanayla yasayacakmis, niye gorumce de geliyormus, niye eve, baga bahceye ortak oluyormusmus... Sanirsin bagi bahceyi o kiz tirnaklariyla kazanmis da gorumce fazla. Kendi daha aileye bile girmemis, ama ailenin kizini kovacak.
Dagdan gelmis bagdakini kovuyor volume 1 O'ydu, volume 2 de sen. Sonradan dahil oldugunuz evlerde tahammulunuzu asan "ev sahipleri" varsa o evden siz gidersiniz arkadasim, ya da susup oturursunuz. Ev sahibine soz soyleyemezsiniz. Isin ozu bu aslinda. O kadar sivrilmeyin bu konularda yani.
O konu da bir alemdi.Çarşıda evimiz var,ama eşim ailesiyle çalıştığı için O evde değil,BU evde oturacağız.Bir evimizde otururken görümce annesinin bir odasına sığınıp yaşayacak.Nasıll,nee haklaa...BİZİMM malımız BİZİMM evimiz.Ben kv nin yerinde olsam çarşıdaki eve kızımı oturturum diye yorum yaptım.Ki en isabetli karar olurdu.
O nişanlımın üzerine zaten yazmış.Demek millet oğluna yuva kurarken, kız milletini toptan temize havale edecekki,gelen çakma premsess ayaklarını daha iyi uzatabilsin.Konu,son yorumu yazarken kapanmıştı.Bazı konularda, kayınvalidelere hak veriyorum artık.Orman kanunlarının geçerli olduğu yerde,şartlar eşit olmalı...

O konu da bir alemdi.Çarşıda evimiz var,ama eşim ailesiyle çalıştığı için O evde değil,BU evde oturacağız.Bir evimizde otururken görümce annesinin bir odasına sığınıp yaşayacak.Nasıll,nee haklaa...BİZİMM malımız BİZİMM evimiz.Ben kv nin yerinde olsam çarşıdaki eve kızımı oturturum diye yorum yaptım.Ki en isabetli karar olurdu.
O nişanlımın üzerine zaten yazmış.Demek millet oğluna yuva kurarken, kız milletini toptan temize havale edecekki,gelen çakma premsess ayaklarını daha iyi uzatabilsin.Konu,son yorumu yazarken kapanmıştı.Bazı konularda, kayınvalidelere hak veriyorum artık.Orman kanunlarının geçerli olduğu yerde,şartlar eşit olmalı...
İnsanlar birilerinin tırnaklarıyla kazıya kazıya alnının teriyle edindiği mal varlığına hiçbir emek vermediği halde bizim diye böbürlenen gelin kısımısındannnn nefret ediyorum.. İnanın çöreklenmek bu işte.. Sne kim oluyorsun da evin evladını o evde istemiyorsun ya... O kadar sinir oluyorum ki bu asalak tiplere.. Şu an oturduğum ev kayınvalidemlerin.. Kiracıları da var bu apartman onların.. Ama yemin ediyorum bir gün bile eşime bu ev bizim demedim.. Hala da demem.. Ne zamanki dişimizi tırnağımıza takıp kendi evimizi alırız işte o zaman biizm evimiz derim.. Kayınvalidem hep söylet kızım benim sizden başka kimim var bu evler sizin.. Ama ben her zaman hayır bu evler sizin eviniz sizin emeğiniz..görümcem kocasından ayrılıp gelecek oldu.. Asla bir gün bile ya of ne işi var evimizde demedim.. O onun evladı istediği zaman gelir istediği kadar kalır istediği gün gider.. Haddimi aşmadım hiç.. Dört yıllık evliyim.. Şimdiki gelinlere bakıyorum da hemen bizim evimiz.. Görümcemi istmeiyorum evimizde.. Hayırdır ya.. Dağdan gelip bağdakini kovmak resmen.. Ay tansiyonlarım çıktı yeminlenn iki gündür..:KK57:

İnsanlar birilerinin tırnaklarıyla kazıya kazıya alnının teriyle edindiği mal varlığına hiçbir emek vermediği halde bizim diye böbürlenen gelin kısımısındannnn nefret ediyorum.. İnanın çöreklenmek bu işte.. Sne kim oluyorsun da evin evladını o evde istemiyorsun ya... O kadar sinir oluyorum ki bu asalak tiplere.. Şu an oturduğum ev kayınvalidemlerin.. Kiracıları da var bu apartman onların.. Ama yemin ediyorum bir gün bile eşime bu ev bizim demedim.. Hala da demem.. Ne zamanki dişimizi tırnağımıza takıp kendi evimizi alırız işte o zaman biizm evimiz derim.. Kayınvalidem hep söylet kızım benim sizden başka kimim var bu evler sizin.. Ama ben her zaman hayır bu evler sizin eviniz sizin emeğiniz..görümcem kocasından ayrılıp gelecek oldu.. Asla bir gün bile ya of ne işi var evimizde demedim.. O onun evladı istediği zaman gelir istediği kadar kalır istediği gün gider.. Haddimi aşmadım hiç.. Dört yıllık evliyim.. Şimdiki gelinlere bakıyorum da hemen bizim evimiz.. Görümcemi istmeiyorum evimizde.. Hayırdır ya.. Dağdan gelip bağdakini kovmak resmen.. Ay tansiyonlarım çıktı yeminlenn iki gündür..:KK57:
Sende yeni gelinlerdenmişsin,ama bak insaflısın.Ben de el üstünde tutulmuş,bir dediği iki edilmemiş bir gelin değilim,(sana iyisi düşmüştür diyecekler için)Fakat eşimle evlilik hakkında ilk konuştuğumuzda söylediğim şey,"kardeşlerinin hakkıyla edineceğin iğne kadar şeyi bile istemiyorum.Alınterinle ne kazanırsan başüstüne,ama kapıdan bir kimsenin hakkı olan bir lokmayı sokma."Çünki ailesinin işleri birdi,ve kimin ne kadar kazandığı belli değildi.Yıllarca kazandığını ailesine bıraktığı halde,dönüp bakmadık,adeta yoktan var olduk yeniden.Çok mu seviyorum ailesini,bir takım sebeplerle,hayır.Fakat bu benim insaf ve adalet duygumun önüne geçemez...

Sende yeni gelinlerdenmişsin,ama bak insaflısın.Ben de el üstünde tutulmuş,bir dediği iki edilmemiş bir gelin değilim,(sana iyisi düşmüştür diyecekler için)Fakat eşimle evlilik hakkında ilk konuştuğumuzda söylediğim şey,"kardeşlerinin hakkıyla edineceğin iğne kadar şeyi bile istemiyorum.Alınterinle ne kazanırsan başüstüne,ama kapıdan bir kimsenin hakkı olan bir lokmayı sokma."Çünki ailesinin işleri birdi,ve kimin ne kadar kazandığı belli değildi.Yıllarca kazandığını ailesine bıraktığı halde,dönüp bakmadık,adeta yoktan var olduk yeniden.Çok mu seviyorum ailesini,bir takım sebeplerle,hayır.Fakat bu benim insaf ve adalet duygumun önüne geçemez...
Bir de ben gururma da yediremem yani böyle bir durumu. Tabii ki vicdanla alakalı en başta. İnanın evlendiğim sene eşimin ailesinin bazı borçları vardı ve yeni gelin evimde eşimin öğrencilik zamanından kalma set üstü ocağı ve yemek masası, halısı vardı. Elbette onlar üstlerine düşeni yaptılar. Ben de eşim de çalışıyorduk. İlk evlendiğimizde başka bir şehirdeydik. Ve kirada olmak zorundaydık. Eşyalarımızı kendimiz aldık gücümüz yettiğince. Alamadıklarımız da oldu. İdare ettik. Tutturmadım da şuyum da olsun buyum da olsun diye.. Sonra eşim yüksek lisansa başlayınca geldik istanbula ve şimdiki oturduğumuz yere geldik. Yani demem o ki insan yetinmeyi bilince Allah yardım ediyor.. Vicdanlı olmak herkesin harcı olmuyor..

Back
X