Ergen görümce

Dun burada bir konu acildi. Nisanli kizin biri de gorumcesinin kocasiyla birlikte kayinvalidesine yerlesmesine kizmis, delirmis. O da kaynanayla yasayacakmis, niye gorumce de geliyormus, niye eve, baga bahceye ortak oluyormusmus... Sanirsin bagi bahceyi o kiz tirnaklariyla kazanmis da gorumce fazla. Kendi daha aileye bile girmemis, ama ailenin kizini kovacak.
Dagdan gelmis bagdakini kovuyor volume 1 O'ydu, volume 2 de sen. Sonradan dahil oldugunuz evlerde tahammulunuzu asan "ev sahipleri" varsa o evden siz gidersiniz arkadasim, ya da susup oturursunuz. Ev sahibine soz soyleyemezsiniz. Isin ozu bu aslinda. O kadar sivrilmeyin bu konularda yani.

13 yasin ki bir ergenden soz ediyorsunuz.o yaslarda ben de her seye deli deli gulerdim oysa simdi oylemi buyudukce elit kisiligim ortaya cikti
Kv niz o yoken mutluyum diyor olabilir ama emin olun secim yapacak olsa kizini secer sizi degil.bana da annem biktim senden der iki gun ablama gitsem hemen arar sen gittin ev bombos oldu ozledim gel diye.anne kiz onlar o laftan paye cikarip yanlia bir harekette bulunmayin.
Cokta ciddiye almayin

Her yaşın derdi ayrıdır ve kendine göre çok haklı çok da güzeldir.
Hiç görümce açısından baktınız mı belki oda sizinle aynı evi paylaşmak istemiyor açıkçası ben 13 ümdeyken biri bize bir hafta bile kalmaya geldiğinde cinlerim tepeme çıkardı, anneme babama bağırırdim her şeyi de kafamın dikine yapardim ve bana göre ben haklıydim.

Sana da hak veriyorum ben 20 yaşındayken 13-14 yaş grubuna tahammül edemezdim çünkü o zaman da ergendim gençlik çağı kavak yelleri ama şimdi büyük küçük herkesi idare ediyorum senin yaşının derdi o çocuk ve ergenliği onun yaşının derdi hayatı ve belki de sensin,belki de seni öldürmek istiyor hiçbir yere dokun istemiyor sesini duymak istemiyor görmek istemiyor.

Biz ne dersek diyelim sen anlamayacaksin mesela senin yaşının gereği de bu canım 20-21 çokta fark etmez ama 24-25-26 çok fark eder o aradaki 3 yıl insana çok şey katar sende ondan farksızsin gezip tozup tek derdin okul olacağı yerde evlendiysen evin sahibinden rahatsız olmayacaksin.

Annesinden bile kendini soğuttu o gidince evde mutluyuz diyorsun ya mesela işte burada biz olsak anne soğudu artık bıktı o gidince mutlu oluyor demezdik biz derdik ki yazık kadın ergenligin zorluğunu bilmiyor kendini yıpratıyor derdik sen ama diyemiyorsun ve unutma o kadın senin annen değil sende onun kızı değilsin samimiyete sevgiye güvenme bu gün kızına öyle der ama yarın kızından değerli kimse olmaz ne olursa olsun evladı gibi kimseyi kimse sevmez mesela her insan her yaşı farklı geçirir kimi ağır geçirir kimi hafif atlatır sende bunları anlamayacak yaştasin diye biz çıldırıyoruz şu an ne yapalım?
Hadi çık işin içinden çıkabilirsen

13 yaşında olan siz misiniz yoksa o mu belli değil. 13 yaşındaki çocuğa düşman olacak kadar ne yaşadınız aklım almıyor. orası o kızın evi ve o daha bir çocuk, beğenmeyen çeker gider bu kadar basit.

bir de "görümce" yazmış yahu 13 yaşında çocuktan görümce mi olur teknik olarak evet görümce, akrabalıktaki adı görümce ama. çocuk bu ayol...

Adı üstünde ergen :)
Sizinde yaş 20 22 en fazla belli, ergenlikten çıkıp hemen evlenmişsiniz gibi hissettim.
Orası onun evi karışmaya hakkınız yok, siz o evde olmaması gereken kişisiniz asıl eviniz ayrı olmalı.
Oda yaşam alanında yabancı birinin olmasından agresif çok belli.

ben yazmisim sanki. bu kadar olur. aynen katiliyorm.

Ne sevgi gösterin ne tersine gidin bence. Kendi haline bırakın onu.

Sonuçta daha çocuk.

Ergenligi zor geciyor olabilir ama bir de kizi dinlemek isterdim. Evdeki davranislar da onemli cunku. Basta iyiydim diyorsunuz da hic oyle gelmedi bana.
Ek olarak, yapcak hicbir sey yok, orasi onun evi, ergenligi de birden bitiremeyeceginize gore, huyuna gitceksiniz. Elimiz mahkum. Onun evine yerlesen sizsiniz. O halde idare etceksiniz. Kendinizi nefretle dolduracaginiza nasil daha iyi abla olabilirimi arastirin.

13 yasindaki bir kiz icin olduresim geliyor mu diyorsunuz? Evet o bir ergen. Siz de acimasiz merhametsizin onde gidenisiniz.

Ne demek evde istemiyorum? Siz sonradan o eve yerlestiniz. Hem kira vermeme luksumuz olsun hem evin kizini evde fazlalik gorun. Ay bu gelinler sapitti dunden beri. Gorumcesinin evsiz issiz kalmasini isteyenden sonra 13 yasindaki cocuga kinlenen....

Canım ne olursa olsun o 13 yaşında bir çocuk daha naptını bilmiyordur yeni yeni büyüyor aşırı büyütüyorsun tamam insanın sevmediği hoşlanmadığı şeyler olabilir ama o ne öyle öldüresim geliyor demeler.

Alırsın karşına bi abla olarak konuşursun annesine söyler ikazda bukunursun.Ayrı eve çıksanda o çocuk yine gelecek o eve abisinin evi çünkü yapıcı olmaya çalış biraz

Ben olsam durumlari degistirme ihtimalinde yokken; erkenden ergen annesi kiligina burunurdum.
Evlisin elbet brgun seninde cocugun olucak ve oda bu yollardan gecicek.
Internetten arayis yapin, cidden bu isin icinden cikmaya calisin, nasil davranilmasi gerek vs diye.
Gorumcen sana deneme unsuru olsun.
O zmn cok daha bilincli bi anne yolunda ilk adiminizi atmis olursun.

Öncelikle ora onun evi gıcık olsanızda aşırıya kacmadigi sürece bazi hareketlerine katlanmak zorundasiniz. Görmezden gelin üç maymunu oynayn evde hic oyle biri yokmuş gibi davranın . Sonuçta ergenlik döneminde ve bu 17 18 yaşına kadar surebilir değişmez huyları şimdilik öyle kabul ediceksnz

İnsan kendi kardeşine zor katlanıyor bazen o yaşlarda.ben seni anladım yani ergenle uğraşmak cidden kolay değil.sen de gençsin idare edemiyor olabilirsin ama orası kızın evi siz sonradan dahil olmuşsunuz yani ya bu deveyi gütmeli yada bu diyardan gitmelisiniz.bırakın çocuğu kendi haline anası babası abisi uğraşsın.

Ben senin nefretini anliyorum. Bazi insanlar vardir onlarin bir sey yapmasina gerek yoktur sadece varliklari bile rahatsiz eder. Hatta dunyanin en iyisi de olsalar sevilmeyince sevilmiyorlar. Bu yuzden gormezden gelin bence. Bir sey soylediginde sordugunda cevap vermeyin. Boylelikle kendi kendini yer. Sinir oluyorum boyle tiplere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…