Ergen görümce

Yeri geliyor insan annesine tahammül edemiyor kavga ediyor görümce diyince bismillayı çekecen. Niye mecbursunuz birlikte yaşamaya. 3 kuruş az yerim ama yine de kendi evim olsun. Huzurum olsun. Çok zor birlikte oturanlara Allah yardım etsin.

ergen o üstelik sizi kıskanmış olabilir
siz kaç yaşındasınız merak ettim

yerinizde olsam kendi evime geçene kadar idare etmeye çalışır az muhatta olurum

Saygisizsa bu ailesinin sorunu. Kimse zamaninda saygisizlik yapma demezse boyle gemi aziya alir iste. Hem ne yaparsaniz yapin duzeltmez daha da kotuye goturur cunku o bir ergen ve insanin hayatindaki en sancili surec

13 yaşında ki çocuğa çok üzüldüm çünkü kendisini evde istemeyen insanlarla dolu etrafı ve niye öyle olduğunu anlamak da zor değil.

konu sahibi bile kendini haklı göstermek adına annesi bile istemiyo yazmış kaç kere,zavallı çocuk.

kendisini istemeyen bir anne,evlenmeyi bilen ama ayrı ev açamayan bir abi ve dağdan gelip bağdakini kovan bir yenge! Allah sabır versin.

Ev ahalisinin çocuk yetiştirme psikolojisi gözlerimi yaşarttı, herkes de bir kızdan kurtulma çabası.
Kızın ergenliğini neden bu kadar asi atlattığı belli, kendince savunma dürtüsü oluşmuş, işi hırçınlığa vurmuş.
Ben ergenliğini zor atlatana değil, onun yetiştiği ortama bakarım.

Şunu gıcıklığına yazmıyorum ama belki o da seni istemiyor. Belki sen geldikten sonra bu tavırları ortaya çıktı. Benim de kızlarım var o yaşlarda misafiri çok severler ama biraz uzun kalınca sıkılırlar. Ağlama , sinir ve tuhaf tuhaf hareketler ortaya çıkar. Onlarla konuşurum ama fazla etki etmez. Senin kendi evine ayrılman ile o çocukta düzelir. Hatta en sevdiğin misafirin olur bak gör.

Annesinin çocuğu istemediğini sanmıyorum. Konu sahibi haklı çıkmak için abartmış. Annesi bunalmış, bazı şeylerden bıkmış olabilir tabii de, genel olarak kızını istememesine inanmadım ben. Kadıncağız şikayet ediyordur bunaldıkça, ne bilsin gelini bu kadar gaza gelip 13 yaşındaki kızı evde istememe kafasına gelecek... Konu sahibi aklınca çocuktan tüm ev halkının hoşlanmadığını ispatlamaya çalışmış. Kolaysa kaynanasının yüzüne çocuğuyla ilgili böyle bir laf etsin. :)
Yaş da 13 ya, 13 yani. Bebek gibi geliyor bana. 16 filan olsa hadi dicem lise yaşı en azından. 13 yaşındaki ergen veletle alıp veremediği nedir ya.. :)) Şaka gibi konu.

benim gelinim bana anne kızından bıktım dese hadi yavrum valinizi topla ananın evine git burası benim kızımın evi derim.

sanki çocuk değil bomba karşısındaki.

Pes ya 13 yaşında bir çocuğa kinlenmek ne tuhafsınız.
Olgun olmak gerekiyor daha bunun ergenlik dönemi var.

benim gelinim bana anne kızından bıktım dese hadi yavrum valinizi topla ananın evine git burası benim kızımın evi derim.

sanki çocuk değil bomba karşısındaki.

Bence de. Konu sahibinin de o çocuktan farkı yok ki, olgunlaşmadan evlenip kaynana evine yerleşmiş, şimdi de evin çocuğuyla didişiyor. Konu sahibi yeterince olgunlukta olsa bu derece abartmazdı bu olayı. 13 yaşındaki çocuğun her tarafı sorun olsa ne olur, bırakırsın kendi haline en fazla, anası babası uğraşsın. Muhattap olmazsın, sevmezsin en fazla. Ama bu nedir yani, sanki kız babasını öldürmüş gibi laflar...

iyi seninki 13 yaşında doğal olarak ergen. benimki 30 yaşında aynen bu dediğin özelliklere sahip. ama ben onu hiç duymuyorum kendi kendine konuşuyor susuyor

Keske kendi hayatlarinizi elinize almadan evlenmeseydiniz.
2-3 sene kaynana görümce ile idare edeceginize, kendi ailenizle veya yalniz idare etseydiniz. 13 yasinda ki bir cocuga bu kadar kin beslemezdiniz.

Her iki tarafa da sabir diliyorum.

bence siz öfke kontrol probleminiz var , 13 yaşında ki çocuğun ölmesini istiyorsunuz problem sizsiniz.... bu yaşlarda çocukların hırçın olması zaten doğal geçiş dönemindeler çok istemiyorsan bi zahmet ayrı eve çık

Bu kvalidelerin evine kamp kurup kimseyi istememek de bu senenin modasi herhalde.. kendi ayaklarinin uzerinde duramamissin 13 yasindaki kizdan cikartiyorsun hincini saka gibi ben kizin yerinde olsam begenmiyorsan iste kapi derdim iyi kizmis yine..

Tıpkı benim kardeşim o da öyle 13e girdi ve çok bilmiş büyümüşte küçülmüş gibi bilmese bile bu böyle şu şöyle der halbuki bilmez bile yalan söyler hepsi böyle sanırım ergenlikten olsa gerek.

ergenlik dönemi cok zor oluyor. o yaş gurubuna öğretmenlik yaptigim icin cok iyi bilirim. biraz huyuna gitmeye çalışsanız. o yaş gurubu dış görüntüsüne inanilmaz takar. yaşına uygun kıyafet, makyaj malzemesi vs gibi hediyeler alsaniz. onu cafelere sinemaya filan götürseniz. arkadas gibi olmaya calissaniz. zor biliyorum ama ortak frekansi bi yakalasaniz ondan sonra sizden iyisi olmaz. her sırrını bile gelir size anlatir. ergen cocuklar yetiskin gibi muamele görmek ister.

Bir insanın 2 3 yıl aynı evde yaşamak için ne mecburiyeti olabilir? Evi yapılıyormuş! Kiraya çıkmak çok mu zor? Kiralık ev mi Yok? Çalışmıyor mu kocan? E tabi o zamana kadar bol bol para biriktirmeniz lazım değil mi? Para için her türlü rezillik revadır, para için herkesin huzurunu bozmak revadır ne de olsa!
Ben şu kaynanalara da aşırı kızıyorum. çoğu, gelin gelince evladını geri plana itiyor, yarın öbür gün o kız kendine bir şey yaparsa istenmediğini anlayıp işte o zaman görürüm ben sizi.
Bi git önce sen büyü sonra o çocuğa laf söyle. Bi aynaya bak bakalım sorun ne??? 20 yaşında gelip başkalarının evine konmak en büyük sorun!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…