Ergenlikte ki bir çocuğun sorgulamasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hayatiminanlami3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2021
713
579
53
34
Kızlar merhaba 16 yaşında bir oğlum var ergenlikte ve sürekli değişik konularla geliyor,ve kafası çok karışık arkadaş çevresi yüzünden diye düşünüyorum,bu aralar bende kuran tefsiri istedi okuyup anlamam lazım diyor ama daha çok küçük olduğu için okuduğunu tam anlamıyla anlayabileceğini sanmıyorum,İslam'la ilgili saçma sorular soruyor saçma diyorum çünkü duydukça çok kötü oluyorum,sorgulaması bile bir yerde tatmin olmadığı anlamına geliyor bence ve Allah korusun en büyük korkum dinden uzaklaşması,kesinlikle tutucu,geri kafalı,baskıcı bir aile değiliz ama bunları sorgulaması beni mahvediyor bilmiyorum belki biz öyle düşünmedik hiç oyuzden garip geliyordur ama gerçekten bu aralar en büyük korkum okuması değil ama okuduğunu yanlış yorumlaması ve yanlış düşüncelere girmesi,size sorun hangi tefsiri alsak onun için daha iyi olur daha çok anlayacağı şekilde açıklanmış bir tefsir olur ve tabiki ne yapmam lazım kafam karışık ve gönlüm korkuyla dolu,Allah kimsenin evladını dinden kurandan ayırmasın ( kimsenin dini beni ilgilendirmez,sizlerinde çocuğunu inandığnız şeyden ayırmasın diyebilirim) ama bana bilen biri yol göstersin lütfen,şimdiden teşekkür ederim

İstediği şey gayet normal bir şey.
Sevinin ki okumayı araştırmayı istiyor. Mantıklı olanı söylemiş.
Kesinlikle üstüne gitmemelisiniz. Dediği gibi bir tefsir kitabı edinip verin okusun, araştırsın.
Siz ne yaparsanız yapın, kendi kafasına yatanı tercih edecek çünkü o bir birey. Elinin altında internet var, ordan da okuyacak bilgi edinecek.
Siz onun isteği üzerine uygun olan kitabı alıp verin, okusun.

Size bazı haberlerim var, 16 yas çok da kucuk degil, okuduğunu anlayabilir. Tefsiri siz verin vermeyin max birkac yila gider alır kitapçıdan o zaman da tahmininiz doğru, muhtemelen dinden çıkacak. Yalnız konu çok absurd degil mi, okuyan sorgulayan insanlar dinden çıkacak diye endişe ediliyor amma okuduğunu anlamazsa koru koruna inanırsa o zaman mümin olunuyor öyle mi Kutsal kitapların pek de tatmin edici bilgiler içermediği inananlar tarafından da kabul ediliyor yani, evet dostum okuyan dinden cikip gidiyor ne yalan söyleyeyim, okuyanlar hayalkirikligina uğruyor genelde.

Sizin gibi düşünen arkadaşlarının sayesinde zaten şuan sorguluyor ama ben size katılmıyorum Kur'an'ı gerçek anlamda okuyan insan dinden çıkmıyor aksine daha çok yaklaşıyor ama sizin düşünceniz deki insanlar anlamadıkları için uzaklaşıyor malesef yanlış anlamayın yazdiklarinizdan dolayı sizi örnek gösteriyorum,ayrıca tabiki tefsiri alacağım okuması güzel birşey ama ya okuduğunu işine gelmiyor diye yanlış anlarsa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…