• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeğin anneci olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annesinin patolojik, kötücül taraflarını görmezden gelip, sizin de çekmenizi istiyorsa annecidir.
Örneğin annesini hergun arayıp soruyor ama o size laf soktuğunda anne x benim karım lütfen saygı göster diyorsa annesini seven erkektir.
Ama eğer annesinin davranışlarını kabullenmiyorsa ya da kabullenip ne yapacaksın çekeceksin diyorsa ya da en iyi ihtimalle size hehe ona da hehe diiyorsa annecidir.

Önceden anlaşılır mı bilmiyorum açıkçası kendi yaşadığım ve çevremde de gördüğüm erkek varlıkları evlenmeden sanki ailesine düşkün değilmiş kendi kararlarını kendi verirmiş gibi yapıyorlar hatta ailesinin olumsuz yanlarından filan bahsediyorlar falan filan ama evlenince ne oluyorsa puf 💨 bir anda anacı babacı oluyorlar. Örneğin benimki biz tanıştığımızda 2-3 günde bir ailesiyle konuşurken şimdi hergün saatlerce konuşuyor saçma sapan. Bekarken izinlerinde gitmezken şimdi soluğu orada almak istiyor saçma sapan gibi gibi ve daha bir çok şey 😀

Bunu nasıl anlarız? Yani sevgi saygı okey de anneci erkekle annesini seven erkek farkı nasıl anlaşılır?

Ya şöyle anneci erkek sürekli olarak kıyas yapar seni mesela annem şöyle yapar annem böyle yapar annem bundan hoşlanmaz bundan hoşlanır yani 2 kelimesinden birinde anne vardır.
Birde seni de sürekli onun isteklerini yaptırmak konusunda manipüle eder. Ama onlar bizim sonuçta ailemiz der falan. Çok fazla iletişim halinde ise yanında bile annesi ile konuşuyorsa annecidir.
Aldığı kararları ailesine bagliyosa yine kendi başına kararlar veremiyorsa yine annecidir. Anne her zaman babadan bile daha büyük gizli otaritedir.

Annecilik yetistirilme tarziyla dogrudan alakali oldugu gibi bence evlilige adapte olamamayla da alakali bi durum. Bazi erkekler alisamiyolar hayatlarindaki en onemli kadin anneleriyken birden evin icinde baska bi kadin var ve ben bu kadini nasil annem kadar benimseyebilirim'lerde bogulup bogulup sonunda anneci olup cikiyolar. Sanki karisi basina yeni bi is acmis hissine kapiliyolar. Cevresel gozlem bendeki. Anneciligin berbat ama gecici oldugunu dusunuyorum ben birazcik. Adaptasyon suresiyle alakali.

Bunu nasıl anlarız? Yani sevgi saygı okey de anneci erkekle annesini seven erkek farkı nasıl anlaşılır?
Öncelikle annesini tanı.Annesiyle muhabbet et.Fikirlerini al.Az çok tanırsın.Annem bunu istiyor demez bazıları açıkça gizler.Yada annemin hatri der.Zorlar zitlasirsan.Eger ki baktın annesinin sözünden hiç cikamiyor asla evlenme.

Nikah sırasında "Ana ne diyin alak mi ?" Diyen bir hanzo damat vardı izlemisssindir. Ha işte herseyi dur hele anama sorayim , annem ne derse o , annem , annem , Annem ama o benim annem , annemi böyle kabul et , anneme bir şey diyemem , annem bunu söylersem kahrolur.... Sonuç olarak her lafa "ama ANNEM "Diyorsa annecidir. Yoksa herkesin yerini bilip saygı sevgide kusur etmiyoraa sıkıntı yok.

Benim eşim hiç anneci değil, hatta zorlamasam oturmaya gitmey bırak aramaz bile. Eşimn ailesi eşimci😂 Ama yine de bi anneci taraflark oluyor gizli. Geçen gün kv bi.şey yemem için zorladı. Yok anne midem almıyor çok yedim dedm bana dönmüş eşim.kişisi annemi mi kırcan diyor. Kv de eşime kızdı böyle dediğ için qma hosuna da gitti yani

Her gün telefonla konuşuyorsa,
Annesi için "meleğim, sultanım, kraliçem" gibi hitapları varsa,
Her yaptığını, gittiği yeri annesine haber veriyorsa,
Giysi/çamaşır vs alışverişlerini hala annesi yapıyorsa,
En ufak birşeyde bile annesine danışıyorsa..
Annesinin hiçbir yaptığında hata bulmuyorsa, "annem ne derse doğrudur" kafasındaysa...

Evlilik aşamasına gelindiğinde her atılan adımı annesine soruyor ve onay bekliyorsa,
Nişanlısı/sevgilisi ile başbaşa bir karar alamıyorsa, anneden onay bekliyorsa..
Anne kocasından sürekli şikayet ediyorsa ve mutsuzsa (muhtemelen kocası yerine oğlunu koymuştur)

K A Ç !

arabasını yaptırdığının bilgisini "dahi" veriyorsa annecidir :rolleyes:

-anne dün şanzımanı yaptırdım şu kadar tuttu
*pahalıymış oğlum başka yere baksaydın ya
-2 yere daha baktım en uygunu buydu , mecbur bunu seçtik
*oyy kurban olurum sana

bak bir anneci diyaloğu:KK45:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X