Erkek aileleri cocuklarinin yuvasinin dagilmasindan ne anliyor?

Ben de oğlumun bana yakın oturmasını isterim bunda ne sakınca var ki ?
Düşünüyorum elim de değil uykusuz kaldığım geceler hasta olduğun da temizlediğim kusmuklar ve allah izin verirse yapacağım fedakarlıklar , hiç mi söz hakkım olmayacak benim .
Elbette mutsuz olmasını istemem ama kayınvalide olduğum da konuşmayacak mıyım hiç ?
İnan ben burda konuları okuduğum da gelinlerin neye bozulduklarını gördükçe psikolojim bozuluyor .
İkinci çocuğu istememe rağmen yapmıyorum varımı yoğumu oğluma vermeyi düşünüyorum .
Demesinler yeter ki hiç mi birikim yapmamış düşünmemiş oğlunu diye ( Orta da olmayan gelinimden korkuyorum )Ve yine biliyorum ki ne kadar iyi niyetli olsam da yanlış anlaşılmalar olacak.
Belki susmam bile fesatlık olarak algılanacak .
Gelin olarakta hiç bir zaman mükemmel olmadım kayınvalidem de mükemmel bir kayınvalide olmadı , yeri geldi ben alttan aldım yeri geldi o aldı tıngır mıngır gidiyoruz şimdilik.Gerçi oda ortanca oğluna düşkün eltim çekecek gibi geliyor :27:

Sizin bu yaptıklarınızı her anne yapiyo gelininiz olucak kızın annesi de yapmıştır e onunda kızını yakınında isteme hakkı var o zaman. Hatta ve hatta bende kardeşimin cok kez kusmugunu temizlemiş basında beklemesimdir hastalandığı zaman. Annem çalıştığı icin kendimi hep kardeşimi korumak zorunda hissettim çocukluğumuz boyunca. O zaman benimde kardeşimi yanımda isteme hakkım var. İnsan cocuğu icin boyle seyler yapar cok normal ama karşılık beklerse problemler cikiyo cunku gelinlerde bi anne evladı onlarda türlü fedakarlıklarla büyüyorlar bi tek ogluslar degil. Ayrıca yeni evlenen bi çiftin kendi istedikleri muhitte oturmaya hakları yok mu? Şahsen ben bize boyle bi müdahelede bulunulsa kayınvalideme sınır olurum bos yere kotu olmaya gerek var mı? Hem yakın olucaksiniz da nolucak sabah aksam beraber mı olmak istiyosunuz? Ben şahsen kayınvalidemle aynı apartmanda olsam gündüz sevişmek istemem zirt birt biri gelir kapıyı çalar diye. Neden insan, cocuğunun ve eşinin bu tür haklarını ellerinden almak ister anlamıyorum

Düşünüyorum elim de değil uykusuz kaldığım geceler hasta olduğun da temizlediğim kusmuklar ve allah izin verirse yapacağım fedakarlıklar , hiç mi söz hakkım olmayacak benim .
Elbette mutsuz olmasını istemem ama kayınvalide olduğum da konuşmayacak mıyım hiç ?
İnan ben burda konuları okuduğum da gelinlerin neye bozulduklarını gördükçe psikolojim bozuluyor .
İkinci çocuğu istememe rağmen yapmıyorum varımı yoğumu oğluma vermeyi düşünüyorum .
Demesinler yeter ki hiç mi birikim yapmamış düşünmemiş oğlunu diye ( Orta da olmayan gelinimden korkuyorum )Ve yine biliyorum ki ne kadar iyi niyetli olsam da yanlış anlaşılmalar olacak.
Gelin olarakta hiç bir zaman mükemmel olmadım kayınvalidem de mükemmel bir kayınvalide olmadı , yeri geldi ben alttan aldım yeri geldi o aldı tıngır mıngır gidiyoruz şimdilik.Gerçi oda ortanca oğluna düşkün eltim çekecek gibi geliyor :27:

Allah kısmet ederde gelinin olursa kızın annesi de kusmuk temizlemiş olacak fedakarlık yapmış olacak o da senin mantığında olursa napıcaksınız, kızın ailesi siz oğlun gelinin cümbür cemaat bi apartmana mı taşınacaksınız, sen söz hakkı istiyosun karşıdaki anne de isteyecek neticede senin oğlun 9 aylık doğup rahimde büyüdü de kız saksıda 3 ayda mı bitti, aranızdaki ego çiftleri mutsuz ederse bunun hiç mi önemi yok

biz şu an ailelerimizden 1100 km uzaktayız kafamız rahat arada gelip 1 hafta kalıp gidiyolar, Ankaraya dönünce ben zaten kv ya da eşim istesede onların muhitte oturmam hem ulaşım sıkıntı hem de muhit Ankarada en sevmediğim yer, olmadığı yerde insanlar boşansın valla 3 günlük dünya amaaaaaaaaaan gerekirse geri iade ederiz oğluşları,ben eşime de diyorum ben sevmenin erbabıyım 10 senedir seviyorum bu adamı 8 aylık evliyim, uzaktanda severim, yanımda olup ben huzursuz olacağıma uzak olsun sakin sakin severim ben

Genel olarak erkek ailesi annesi meşhurdur evet
Ama her zaman öyle olduğuna katılmıyorum

Benim bir yengem var evlerden ırak
Abimi anneme bile yollamıyor, belki 1-2 saat 15 günde bir izin veriyor
Abim kafayı yemişti bu yüzden
Annem sen yuvanda mutlu ol oğlum görüşemezsek te önemli değil
Ne yapalım eşin helal süt emmemişse
Ben torunuma yavrunuza üzülürüm, siz boşansanız dedi

Abim de zaten pasif biridir, eşi izin verirse geliyo

Yengenin oğlu olursa gelin yandı şimdiden belli oldu :)

tüm genellemelere olduğu gibi tüm erkek aileleri kötüdür vs de diyemem, ben şuna şaşırıyorum yorumumuda o mantığa istinaden yaptım, ben oğlumla aynı apartmanda olmak isterim, 1 gün ayrı kalamam, daha çocuklar 2-3 yaşında şimdiden bizim kızlar sazı eline almış, geleceğin kayınvalideleri böyle yetişiyo

Yengenin oğlu olursa gelin yandı şimdiden belli oldu :)

Gelin de aslında önce böyle değilmiş
Annesi çemkire çemkire yapmış diyorlar
Ben kendisi ile merhaba-merhaba olduğum için tam bilmem

Ama annemde diyo, yakında erkek kardeşi evlenecek.. Ondan çekerler inşallah diyo..:1:
Yine de beddua etme anne diyorum, boşver

Zaten şimdi pişman barışmak istiyo da, ben müsade etmiyorum annemi tekrara üzeceklerini düşündüğüm için.

tüm genellemelere olduğu gibi tüm erkek aileleri kötüdür vs de diyemem, ben şuna şaşırıyorum yorumumuda o mantığa istinaden yaptım, ben oğlumla aynı apartmanda olmak isterim, 1 gün ayrı kalamam, daha çocuklar 2-3 yaşında şimdiden bizim kızlar sazı eline almış, geleceğin kayınvalideleri böyle yetişiyo

Buna bende katılmıyorum
Evliliği bırak, ölüm denen şey var önce
Kimsenin yanındaki baki değil, bunun şuurunda yaşamalı insanlar

Körü körüne dğeil, saplantı haline dönüştürerek değil
Ben eşime de dedim, kimse vazgeçilmez değil benim açımdan diye

erkek dengeyi kuracak işin özü bu, onlar uygun dille bişeyleri izah etse kızlar çıldırmaz, eşim beni korumazsa ben kendimi korurum dert değil ama eşimin söylediğini unuturlar benim söylediklerim sittin sene unutulmaz, bakın kardeşim pazartesinden beri bizde, 22 yaşında eşimlede çok iyi anlaşırlar kendi abisiyle konuşmadığı kadar kardeşimle konuşur telefonda,yüz yüzeykende ikiside tam bir fırlama olduklarından aralarından su sızmaz, kardeşime ne yapıyosan eşimede onu yapıyorum holeeeey kardeşim geldi diyip eşimle olan rutinimden şaşmadım aynı saatte yemek yedik aynı saatte uyuduk,hatta dün eşime pabucun dama atılmış gibi hissetmedin dimi dedim çünkü kardeşime çok düşkünümdür, aradaki denge benim bunun da farkındayım her erkekte bu bilinçte olmalı

Eee sizin ki evlatta, karşı tarafın ki ne ?
O da kendine yakın istesin
Siz de bastırın münakaşa çıksın..

Bence bireyler evlenme çağına geldikten sonra iki aileye de yakın değil kendi işine gücüne yakın yerlerde sakin bi hayat sürmeli..

Insan yasadiklarindan ders cikarip rotasini ona gore cizmeli .
Benim kvdem en guzel ornek buna

Kvdem kendi kvdesinden o kadar cekmis ki...
Bazen anlatir beraber aglariz ...
Kvsi 1,5 yil once vefat etti, hala da arkasindan kotu soz soylemez,
cenazesinde de kendi kizlarindan fazlasiyla uzerine duseni yapmistir

O nedenle bana, eltime hic kiyamaz.
Bir gun dahi agzindan kotu soz cikmamistir .
Kvdemin namusuna bile dil uzatmis kvdesi...
kpderim de annesine uymus kadina yapmadigini birakmamislar

Biz evlendikten sonra kvdem tehlikeli bir ameliyat olacagi zaman ,
ameliyathanenin kapisinda kpderim kvdemin eline yapismis ,
Aglayarak ne olur hakkini helal et cok cektirdim sana demis

Kvdem cok dikkat eder bir cok seye
Esimle benim kendisi yuzunden aramiz bozulacak diye cok korkar

Kizim dogdu kizimin ilk dogum gununde altin kupe almis hem de 5 tane
Dedim ki anne niye boyle bir sey yaptin?
Kizim onun degeri oyle buyuk ki kizima 5 degil binlerce kupe feda olsun dedi .
Niye dedim
Meger esimin ablasi dogdugunda kvdesi kendi kizlarinin cocuklarina kupe almis
kvdem de demis ki benim kizima da al babaannesi demis
Karsiliginda aldigi cevap sen ve kizin haketmiyorsunuz once hakedin hele bir demis .

Kvdem o gun ahdetmis
eger demis bir kiz torunum olursa ona bir degil 5 kupe alacagim demis

Boyle iste...

Keske herkes benim kvdem kadar " insan" olabilse
Ben de simdi onu ornek aliyorum
Allah razi olsun ondan ...

Son düzenleme:
Insan yasadiklarindan ders cikarip rotasini ona gore cizmeli .
Benim kvdem en guzel ornek buna

Kvdem kendi kvdesinden o kadar cekmis ki...
Bazen anlatir beraber aglariz ...
Kvsi 1,5 yil once vefat etti, hala da arkasindan kotu soz soylemez, cenazesinde de kendi kizlarindan fazlasiyla uzerine duseni yapmistir

O nedenle bana, eltime hic kiyamaz.
Bir gun dahi agzindan kotu soz cikmamistir .
Kvdemin namusuna bile dil uzatmis kvdesi...
kpderim de annesine uymus kadina yapmadigini birakmamislar

Biz evlendikten sonra kvdem tehlikeli bir ameliyat olacagi zaman , ameliyathanenin kapisinda kpderim kvdemin eline yapismis ,
Aglayarak ne olur hakkini helal et cok cektirdim sana demis

Kvdem cok dikkat eder bir cok seye
Esimle benim kendisi yuzunden aramiz bozulacak diye cok korkar

Kizim dogdu kizimin ilk dogum gununde altin kupe almis hem de 5 tane
Dedim ki anne niye boyle bir sey yaptin?
Kizim onun degeri oyle buyuk ki kizima 5 degil binlerce kupe feda olsun dedi .
Niye dedim
Meger esimin ablasi dogdugunda kvdesi kendi kizlarinin cocuklarina kupe almis
kvdem de demis ki benim kizima da al babaanesi demis Karsiliginda aldigi cevap sen ve kizin haketmiyorsunuz once bir hakedin hele bir demis .

Kvdem o gun ahdetmis
eger demis bir kiz torunum olursa ona bir degil 5 kupe alacagim demis

Boyle iste...

Keske herkes benim kvdem kadar " insan" olabilse
Ben de simdi onu ornek aliyorum
Allah razi olsun ondan ...

helal olsun valla

Herkes böyle olsa sorun çıkmaz zaten ama nerdeee
Şimdikiler ben çektim o da çeksin diye bakıyor resmen
Sanki gelini huzursuz etmek, kendi oğluna huzurluk vermeyecek gibi

Genel olarak konuşuyorum
Yoksa benim kayınvalidem bana ya da oğluna karışmaz ( ama kayınvalidemin annesi tüm sülaleye karışmaya çalışır :1: )

Herkes böyle olsa sorun çıkmaz zaten ama nerdeee
Şimdikiler ben çektim o da çeksin diye bakıyor resmen
Sanki gelini huzursuz etmek, kendi oğluna huzurluk vermeyecek gibi

Genel olarak konuşuyorum
Yoksa benim kayınvalidem bana ya da oğluna karışmaz ( ama kayınvalidemin annesi tüm sülaleye karışmaya çalışır :1: )

maalesef Kadercim..herkes kendi içinde,ailesinde çekiyordur bir şekilde birinden de..bazıları daha çok dile getiriyor maalesef.
ben olmuş bitmiş şeyin arkasından konuşmayı sevmiyorum mesela..arada anılar,hatıralar,yaşananlar,daha da önemlisi bir evlat varken.

ben bi polemik daha başlatayım bari :1:
bence bazı erkek aileleri torun torba falanda umursamıyo,hala boşansalar nolur ben oğluma kız oğlan kız bulurum fikri hakim, çocuklarda genelde anneye veriliyo ya ohhhh al sana çöpsüz üzüm
benim büyük amcam 10 senelik evlilikten sonra bu çocuklar benden değil diyerek yengemin namusunada laf ederek boşandı, ki kendisinin karı kız davası vardı yengemden sonra yediği paranın yaptığı hovardalığın haddi hesabı yok,yengem 2 erkek evladını kendi başına büyüttü,beklerdim ki babannem ya da büyükbabam çıksın oğulllarına bi laf etsin, oğlum 10 senedir aklın nerdeydide şimdi bu çocuklar benden değil diyosun hiç mi Allah korkun yok desinler, ama hayır bi daha o çocukların adı bile anılmadı,varsa yoksa oğulları nenzarethanelerden mi toplamadılar borçlarınımı ödemediler hey gidi hey

maalesef Kadercim..herkes kendi içinde,ailesinde çekiyordur bir şekilde birinden de..bazıları daha çok dile getiriyor maalesef.
ben olmuş bitmiş şeyin arkasından konuşmayı sevmiyorum mesela..arada anılar,hatıralar,yaşananlar,daha da önemlisi bir evlat varken.

Anlıyorum ben seni
Zaten hemen hemen benzer şeyler bizde de var biliyorsun
Bizimkiler de bu yüzden sineye çekiyor 'orta da bir evlat var' diye

Allah herkesin gönlüne göre versin diyorum ben
Yabancı birine bile haksızlığı kabul edemezken, kendime hiç yaptırmam
Gerisi de beni enterese etmiyor, herkes kendi terazisini kendi belirler.. Ve birgün de bedelini öder..

bence bazı erkek aileleri torun torba falanda umursamıyo,hala boşansalar nolur ben oğluma kız oğlan kız bulurum fikri hakim, çocuklarda genelde anneye veriliyo ya ohhhh al sana çöpsüz üzüm
benim büyük amcam 10 senelik evlilikten sonra bu çocuklar benden değil diyerek yengemin namusunada laf ederek boşandı, ki kendisinin karı kız davası vardı yengemden sonra yediği paranın yaptığı hovardalığın haddi hesabı yok,yengem 2 erkek evladını kendi başına büyüttü,beklerdim ki babannem ya da büyükbabam çıksın oğulllarına bi laf etsin, oğlum 10 senedir aklın nerdeydide şimdi bu çocuklar benden değil diyosun hiç mi Allah korkun yok desinler, ama hayır bi daha o çocukların adı bile anılmadı,varsa yoksa oğulları nenzarethanelerden mi toplamadılar borçlarınımı ödemediler hey gidi hey

Evet geçen bi arkadaşta böyle diyordu, oğlu hatalı olduğu halde boşanmak mı istiyosun söyle bana yavrum memnun değilmisin bundan diyomuş gelini için..

Ama vicdan sahibi olmadıklarını düşünüyorum ben bu annelerin, gelini geçtim torununu düşün.. Oğlun başkasıyla evlenince daha iyi olacağı ne malum hem.. Her hatada sırtını sıvazlayan annesi varken o daha ne naneler yer bu gazla..

Senin dede tarafı da bizimkileri aratmıyo :1:

bence bazı erkek aileleri torun torba falanda umursamıyo,hala boşansalar nolur ben oğluma kız oğlan kız bulurum fikri hakim, çocuklarda genelde anneye veriliyo ya ohhhh al sana çöpsüz üzümbenim büyük amcam 10 senelik evlilikten sonra bu çocuklar benden değil diyerek yengemin namusunada laf ederek boşandı, ki kendisinin karı kız davası vardı yengemden sonra yediği paranın yaptığı hovardalığın haddi hesabı yok,yengem 2 erkek evladını kendi başına büyüttü,beklerdim ki babannem ya da büyükbabam çıksın oğulllarına bi laf etsin, oğlum 10 senedir aklın nerdeydide şimdi bu çocuklar benden değil diyosun hiç mi Allah korkun yok desinler, ama hayır bi daha o çocukların adı bile anılmadı,varsa yoksa oğulları nenzarethanelerden mi toplamadılar borçlarınımı ödemediler hey gidi hey

Kesinlikle haklısın.
İnsan hadi evladını, gelinini düşünmüyor da ortada kalacak olan çocukları da mı düşünmüyor?

Gerçekten bu aileler yüzünden yıkılan çok yuva var.

Lale demiş ya bazı anneler bilinçli olarak erkek evlatlarını zayıf karakterli yetiştiriyorlar diye,
çok da güzel söylemiş...

genelde böyle bir kanı var maalesef Nemesis..ama bazen bazı şeyleri genellerken işte diğer tarafında zarar gördüğünü görüyoruz..
sen azından bazı diye belirtmişsin:31: şahsına değil yorumum..

bizde de tam tersi anne çocuğundan çok kolay kopup babaanne bakabilir diyiverdi.
ve her şeye rağmen, tek bir kötü laf edilmiyor, çocuğa ise hiç yansıtılmıyor bu durum tarafımızca.
çünkü bizde ne olursa olsun çocuğumuz ,torunumuz zarar görür mantığı var.

Allah her aileye hem hayırlı gelinler-damatlar hem onların ailelerini hayırlı versin.
ve madalyonun diğer taraflarını da görelim.

Back
X