Erkek aileleri cocuklarinin yuvasinin dagilmasindan ne anliyor?

ben birşeyi hiç anlayamıyorum.. burada gayet güzel şikayet ediliyor da, bebek topiclerinde her 3 konudan 2si "bebeğimi babasından, babaannesinden, anneannesinden v.s. bile kıskanıyorum" diyenlerle dolu.. ee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. ve dikkat ediyorum böyle söyleyenler özellikle erkek çocuk anneleri.. hatta bir konu vardı çocuğundan 1 gece ayrı kalacağı için ağlamıştı konu sahibi.. işte şikayet edilen k.valideler de şimdiki annelerin 20-25 sene önceki halleri.. karbon kopyaları..

bizim millet olarak sorunumuz çocukları yetiştirmek de değil.. kendi yetiştirilmemizde.. biz evlatlarına bağlı değil, bağımlı anneleriz.. alın işte siz kendi k.validenizden dert yanıyorsunuz, 20 sene sonra da gelinleriniz sizden dert yanacak.. kısır döngü mü denir, men dakka dukka mı denir bilemedim..

şimdi Dila Hanımı izlerkende aynı sorunu görüyorum .Kadın oğlunun mutlu olmasını istemiyor ve rahat bırakmıyor.Birine ısınamadılar mı istemiyorlar.

ben birşeyi hiç anlayamıyorum.. burada gayet güzel şikayet ediliyor da, bebek topiclerinde her 3 konudan 2si "bebeğimi babasından, babaannesinden, anneannesinden v.s. bile kıskanıyorum" diyenlerle dolu.. ee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. ve dikkat ediyorum böyle söyleyenler özellikle erkek çocuk anneleri.. hatta bir konu vardı çocuğundan 1 gece ayrı kalacağı için ağlamıştı konu sahibi.. işte şikayet edilen k.valideler de şimdiki annelerin 20-25 sene önceki halleri.. karbon kopyaları..

bizim millet olarak sorunumuz çocukları yetiştirmek de değil.. kendi yetiştirilmemizde.. biz evlatlarına bağlı değil, bağımlı anneleriz.. alın işte siz kendi k.validenizden dert yanıyorsunuz, 20 sene sonra da gelinleriniz sizden dert yanacak.. kısır döngü mü denir, men dakka dukka mı denir bilemedim..

aslinda eskiden alman annelerine kizardim 18 gelince ayiriyorlar cocuklarini diye simdi katiliyorum cünkü cocuklarinin ihdiyaci olunca yanlarindalar her zaman yaninda olmak cocugun yaninda olmak deyil evladin oglani kizimi var kimi kizini dolduruyor kimi oglunu
bakiyorum iyi kayinvaldeli gelinin annesi doldurmus allahim düsman basinaaaa
bakiyorum hricin kayin valide azinda dili olmayan gelinnnn buda düsman basina
aslinca cocuklari evlendirince gelin olsun kayin valide olsun sevmek sart deyil saygi baska bir seyyyyy her kez saygili olmak zorunda
yazik erkek cocuklarina aciyorum :18::18:

Kim ne derse desin iş adam da bitiyo. Adam gibi adam olan , karakterli,ekmeğini kendi kazanıp ailesini geçindirebilen bir erkek bırakın ailesi yüzünden boşanmak,karısına haksızlık yaptırmaz.eşine aşık,karısının gönlünü hoş tutanlar ana babasının yüzünden mi böyle sanki.
Adam düzgün olunca beni seviyo,hakettiğim için böle. Kötü olunca ailesi dolduruyor .adam karakterli mi ona bakıcın kardeşim..

evlilik kurumunda aileler tabiki önemli,aklı başında çiftler bunu yönetebilirler.

Son düzenleme:
Hiçbir kayınvalidenin gücü , sağlam temellere oturttulmuş,iyi anlaşan ,uyumlu
çiftin evliliğini yıkmaya yetmez.Muhakkak başka etkenler vardır.
Ne yazık ki kv nin yaptıklarıda sonucun tuzu,biberi olur.Adamın bütün hanzolukları unutulur kv. suçlu olur.
Gelinler sütten çıkmış ak kaşık olsa, olaylar çok büyümeden asgari müşterekte anlaşma sağlanır.
Konu içinde var 5 aylık nişanlı veya yeni evliler kv ile dargın.Biraz sabır, bıraz alttan alma,idare etmek yok.
Sevmeseniz bile belli etmeyin bu iki yüzlülükse evet ikiyüzlü olun,dik başlı olup aman karakterimden ödün
vermem diyenler inanın kaybedersiniz.
Eşini seven kadın, annesi yüzünden eşini üzmez evliliğini yıpratmaz.
Tabii bu söylediklerim pırlanta gibi kocası olanlar için
Koca odunsa,ihanet varsa şiddet varsa boşanırsın bu da kv.nin suçu değildir.

gelin ne kadar iyi olursa olsun gerçekten yuva yıkmaya çalışan kaynanalar var..böyle bi durumda evliliklerin yürümesi erkeğin tutumuna bağlı..erkek anadan tarafa kayıp karısını hiçe sayarsa sorarım size hangi kadın bunu kabullenebilir?saygıysa tabi ki saygı da kusur etmemeli annesine erkek..ama annesine saygı gösteriyorsa hürmette kusur etmiyorsa karısının da değerini bilmeli ve ortayı bulmalı..eğer orta bulunamaz bi taraftan bi tarafa kayılırsa o evlilik çok yıpranıyor hatta bitiyor..
erkek annelerindeki mantık oğullarını kaybetmeyi kabullenememe ve çoğu o kadar hatalı davranıyor ki gelinin tavrını hak ediyolar..kendimden ufak bi örnek vereyim (bende örnek çok da bikaç tanesini vereyim :) hamileliğim boyunca 9 ay yattım bana bakıcak birisine ihtiyacım vardı..eşimin annesine laf arasında bunu ima etmeye çalıştım sadece (ima etmeye diyorum çünkü gelmiyceğine emindim) daha lafa girdim ağzıma lafı tıktı ben sana bakamam ben hastayım dedi..hasta değil kendisi benim de bakmaktan kastettiğim yanımda bi nefes ses olmasıydı iş güç yapması değil yani..ama ne hikmetse ben doğum yapınca bana bakmaya gelemeyen o hasta kaynanam 3 ay sonra benden müsaade dahi istemeden benim evime gezmeye geldi şehirdışından kalmaya..dünya böyle işte..ama ne ekersen onu biçiyosun..kim kendine bir adım gelmeyene 2 adım gider ki..sana adım gelinmezse sende kendini geri çekersin bu kadar basit..o kaynanam bize geldiğinde eşimin her getirdiği poşete göz dikip oğlum bunlara (ben ve çocuğuma) ne aldı mantığıyla kös kös bakan bi insan..ona göre oğlu bize para yediriyor biz oğlunun parasını yiyoruz o yiyemiyor :) kadın aç karnını mide bulantısını her şeyini kendi kocası dururken benim kocama anlatıyor..taaa telefonla 10 saat öteden bize yetiyor..sanki kocası benim kocam yani oğlu..çok cahil insnalar var herşey cehaletten oluyor..kadın benim önümde kocamın bacağına sarılıyor kuzum benim bu kuzum diye..kuzusu da 40 yaşında..biraz besili yani :)) ben şahsen erkek annesi olsam seviyeli davranırım gelinin önünde oğlumun bacağına yapışmam..iyi o zaman bende onun oğlunun önünde babamın bacağına yapışayım..bilmiyorum bana yanlış geliyor..belki yapım gereği bilemiyorum..lavbali davranışları sevmiyorum anne ile 40 yaşındaki oğlu arasında bile olsa bana ters geliyor..bi tanıdık teyzeninde oğlu var kadın bize oğlumu gelinin yanında yanağından bile öpmüyorum gelin kıskanır bişey der diye dedi..insanlar farklı yapıda yani..herkes çok farklı..farklı kültürlerden geliyoruz o yüzden farklıyız bu farkların içinde ortayı bulmak en doğrusu..kaymalar olunca olay adliyede bitiyo maalesef..

valla bende bilmiyorum yani cehalet mi nasıl bir psikoloji anlayamıyorum yakın zamanda bi arkadasım eşinden ayrıldı 2 çocuk biri bebek üstelik uğraşa uğraşa ensonunda dağıttı yuvasını adamın ailesi bunlar nasıl hesap verecek rabbime bilmiyorum.

evet sadece cehalet değil zaten..cehalet + kötü niyet..yani niyetleri bozuk..bizim evlilikte 2 defa direkten döndü :)) 3 de nolur bilmem..2 boşanma davası açtım ikisini de kızım için iptal ettirdim geri çektim..bizim de evliliğimizin bitme sebebi eşimin ailesi ve eşimin bana karşı ailesi sözkonusu olduğundaki tutumu..
zaten evlilikler artık içkiden kumardan ondan bundan bitmiyor..çoğu erkek ailesi yüzünden bitiyor..daha az oranı da tam tersi kadın ailesi yüzünden..ama burda suçlular aileler mi hayırrrrrrrrrrr..tavrı koyamayan eşler suçlu..adam ailesine karşı karısını savunmazsa o kadın değersiz paçavra mı yani?nasıl baş koycak aynı yastığa o kendini hiçe sayan adamla?gibi....

benim kv'm de benimle ugrasti hem de o kadar iyi niyetli olmama ragmen, esim iyi niyetimi biliyordu 1,2,3 sabretti ses çikarmadi sonra destek oldu.. ben de anca anladim hiçbirinin yanlis anlasilma degil de bilerek benimle ugrastigini, artik eskisi gibi gorusmeme karari aldik, her ne kadar az çok beni savunmus olsa da bir daha bir olay yasanirsa çok kotu tepki verecegini soyledi ohh canima deysin..

hatta ilk zamanlar o kadar saftim ki kv için "beni yanlis anladi galiba" dedim, esim "sen annemi bilmiyosun" dedi :53: ne bileyim ama bir insanin zevk için baska bir insanla ugrasacagi asla gelmezdi aklima, kv-gelin muhabetlerinden hbrsiz yasiyordum zaten..

esimle bir gun çok dusunduk annesi neden bana kafayi takmis olabilir diye ama yok yok.. belki de esim beni çok seviyor, çok sahipleniyor diye, belki de bana, yasamima ozendigi için (oyle bi insan çunku, bir çok sey içinde yarim kalmis)..

not : kendisi kv'den çok çekmis ama kocasi hep annesinden yanaymis

Hiçbir kayınvalidenin gücü , sağlam temellere oturttulmuş,iyi anlaşan ,uyumlu
çiftin evliliğini yıkmaya yetmez.Muhakkak başka etkenler vardır.
Ne yazık ki kv nin yaptıklarıda sonucun tuzu,biberi olur.Adamın bütün hanzolukları unutulur kv. suçlu olur.
Gelinler sütten çıkmış ak kaşık olsa, olaylar çok büyümeden asgari müşterekte anlaşma sağlanır.
Konu içinde var 5 aylık nişanlı veya yeni evliler kv ile dargın.Biraz sabır, bıraz alttan alma,idare etmek yok.
Sevmeseniz bile belli etmeyin bu iki yüzlülükse evet ikiyüzlü olun,dik başlı olup aman karakterimden ödün
vermem diyenler inanın kaybedersiniz.
Eşini seven kadın, annesi yüzünden eşini üzmez evliliğini yıpratmaz.
Tabii bu söylediklerim pırlanta gibi kocası olanlar için
Koca odunsa,ihanet varsa şiddet varsa boşanırsın bu da kv.nin suçu değildir.

Bazi insanlarin (benim gibi) kisiligi buna musait degil, ben sevmedigim bir insani asla seviyormus gibi gorunemem, kizgin oldugumda ise ya tartisirim ya da tartismamak için susarim agzimi biçak açmaz, elimde degil yapim boyle..

Ayrica benim en belirgin karakter çizgim adaletsizligi kaldiramam, sevmedigim bir insana bile adaletsizlik yapilinca savunma geregi duyarim dolayisiyla bana haksizlik yapiliyorsa esim bunu gormeli ve desteklemeli, eger bunu gormeyecek kadar kor ya da gormemezlikten gelecek kadar zayif bir insansa ya ana kuzusudur hep annesini hakli goruyordur ya da annem uzulecegine esim uzulsun diyodur ve bu durumda pirlanta oldugunu soyleyemeyiz.

Boyle durumlarda evliligin yipranip yipranmamasi erkegin elindedir kadinin degil, erkek annesi suçlu olunca kabul edip esine dert ortagi olursa, kadin kv yuzunden esinden sogumaz aksine daha çok baglanir..

Son düzenleme:

forumda çocuguna çok çok bagli bir anne (bahsettigin anne galiba) "oglum evlendiginde benimle ayni apartmanda yasamasini isterim" yazmisti :53: :53: :53:
bazen esime oglumuz olursa ilerde ben de kv olucam napicam diyorum :18:
en dogrusu mesafeli davranmak galiba..

Son düzenleme:
Çok haklısın,baktığın açı doğru fakat birde insanın içgüdüsel bi karakteri var...
Onu oturtup kendini geliştirmek insanın kendi elinde.
Allah akıl vermiş fikir vermiş kullan diye,haa bazıları iyi kullanır bazıları kötü onu bilemem elbet.
Ben ne insanlar tanıyorum aileleri gerçekten yüz karası,karşına alıp sohbet etmeye tenezzül etmezsin ama çocuklarına bakıyorum pırlanta...

bir an esimi okur gibi oldum, o da hep der onemli olan insanin kendini gelistirebilmesi diye.. bazi konularda ise bahane kabul etmez allah akil vermis bilmiyorsan ogrenebilirdin diye..

kendisi zeki, ciddi, son derece saygili, comert, sorumlu bir insan, herkes çok begenir esimi.. abilerim esimi resmen benden çok seviyorlar ki soguk insanlardir, annemler akrabalarim esime bayiliyormar, hatta bir akrabam o kadar kizimiz evlendi en kaliteli damadi sen getirdin aferin sana demisti.. :16:
ama ailesine bakinca uzaktan yakindan alakasi yok akrabalarim da pek sevmezler ama idare ederler iste

mesela kv'm herkesin içinde kendi kp'ne ya da esine saygisizlik yapmaktan çekinmez..
kayinim 28 yasinda sorumlulugun s'si yok, gerzek atar tutar, hala eve polis gelir bilmem napti diye yakinda evlenecek ama annesi ins kiz adam eder diye dua ediyo, sanki evlenmiyor da evlatlik veriliyor..
kp'm çocuk gibi hep kusme modunda, herkes bana yalakalik yapsin ister, cimri ve insanlara politika yapip hediye aldirtir falan (yazarken bile utaniyorum ya)

esimin ailesinden aldigi seyler de var elbet, zekasini annesinden almis hakkini vermek lazim..

Son düzenleme:
Aslında hiç bir anne bunu bilinçli yapmıyor diye düşünüyorum.
Ama farkında olmadan bir kıyaslama yapılıyor olabilir.
Kendi zamanında yaşayamadığı şeyi şu an gelininin yaşadığını görünce o da güzel şeyler yaşamak için oğluna sarılıyor.
Aslında problem ilgisiz kayınpederler, eşinden göremediği ilgiyi oğlundan görmek istiyor.
Mesela;bu bazen beraber gezmeye gitmek gibi basit bir şey bile olabilir.
Erkek annesine hayır diyemiyor, basit bir istek sonuçta.
Eşine de hak veriyor, ama eş nasıl olsa kabullenmek zorunda diye düşünüyor.
Sonunda küçük şeyler bile birikip ipleri kopma noktasına getiriyor.
Olan evliliklere oluyor.
Çünkü iki kişi birbirini yeni tanımaya çalışıyor,ama bu durumda tanıyamıyor, ya da yanlış tanıyor.

forumda çocuguna çok çok bagli bir anne (bahsettigin anne galiba) "oglum evlendiginde benimle ayni apartmanda yasamasini isterim" yazmisti :53: :53: :53:
bazen esime oglumuz olursa ilerde ben de kv olucam napicam diyorum :18:
en dogrusu mesafeli davranmak galiba..
Ben de oğlumun bana yakın oturmasını isterim bunda ne sakınca var ki ?
Düşünüyorum elim de değil uykusuz kaldığım geceler hasta olduğun da temizlediğim kusmuklar ve allah izin verirse yapacağım fedakarlıklar , hiç mi söz hakkım olmayacak benim .
Elbette mutsuz olmasını istemem ama kayınvalide olduğum da konuşmayacak mıyım hiç ?
İnan ben burda konuları okuduğum da gelinlerin neye bozulduklarını gördükçe psikolojim bozuluyor .
İkinci çocuğu istememe rağmen yapmıyorum varımı yoğumu oğluma vermeyi düşünüyorum .
Demesinler yeter ki hiç mi birikim yapmamış düşünmemiş oğlunu diye ( Orta da olmayan gelinimden korkuyorum )Ve yine biliyorum ki ne kadar iyi niyetli olsam da yanlış anlaşılmalar olacak.
Belki susmam bile fesatlık olarak algılanacak .
Gelin olarakta hiç bir zaman mükemmel olmadım kayınvalidem de mükemmel bir kayınvalide olmadı , yeri geldi ben alttan aldım yeri geldi o aldı tıngır mıngır gidiyoruz şimdilik.Gerçi oda ortanca oğluna düşkün eltim çekecek gibi geliyor :27:

Merhaba arkadaslar bosanma surecinde bir bayanim ve yasadigimiz problemlerin hepsi esimin ailesi ve onlarin esimi doldurmasiyla olustu. Burada da benzer problemleri yasayan bircok kisiyle karsilastim. Tamam onlarin cocuklari erkek, bize bir sey olmaz zihniyetindeler de hic mi uzulmuyorlar? Bu konuda ne dusunuyorsunuz?

yuva yıkmak vıcdansızlıktan baska bısey degıldır..bunu kım yaparsa yapsın ne buyuk gunaha gırdıklerını bılmıyorlar heralde allah korkularıda yok..allah ıyı ınsanlarla karsılastırsın kötu ınsanlardan hersey gelır..bırde ınsanları tam anlamıyla tanıyamıyoruzz tanıdıgımızı zannedıyoruz gerısı cogunlukla sans..sansın ıyıyse esınnn hep ıyıdır sansın kötuyse esın evlılıge de guvenerek sana kötu davranır maalesef..hersey eşte bıtıyor aslında aradakı mesafelerı ıyı koruyamamıs sizide kendını de mahvetmıs ne yazıkki..allah yardımcınız olsun okadar cok ayrılan var kı..dogru duzgun adam kalmadı neler duyuyoruzz allah ıslah etsınnn....

Adam olan erkek ne anne babasının dolduruşuna gelip karısıyla kötü olur nede karısının dolduruşuna gelip anne babasına kötü konuşur bende işin erkekte bittiğine inananlardanım orta yolu bulmak çok önemli bunu yapan erkek mutlu olur! yani hangi kadın annesinin lafıyla kocasını boşuyor yani bunu yapan kadın çok azdır... ben aileden çok erkeğin evliliğini bitirmeye gönüllü olduğunu düşünenlerdenim:31:

Ben de oğlumun bana yakın oturmasını isterim bunda ne sakınca var ki ?
Düşünüyorum elim de değil uykusuz kaldığım geceler hasta olduğun da temizlediğim kusmuklar ve allah izin verirse yapacağım fedakarlıklar , hiç mi söz hakkım olmayacak benim .
Elbette mutsuz olmasını istemem ama kayınvalide olduğum da konuşmayacak mıyım hiç ?
İnan ben burda konuları okuduğum da gelinlerin neye bozulduklarını gördükçe psikolojim bozuluyor .
İkinci çocuğu istememe rağmen yapmıyorum varımı yoğumu oğluma vermeyi düşünüyorum .
Demesinler yeter ki hiç mi birikim yapmamış düşünmemiş oğlunu diye ( Orta da olmayan gelinimden korkuyorum )Ve yine biliyorum ki ne kadar iyi niyetli olsam da yanlış anlaşılmalar olacak.
Belki susmam bile fesatlık olarak algılanacak .
Gelin olarakta hiç bir zaman mükemmel olmadım kayınvalidem de mükemmel bir kayınvalide olmadı , yeri geldi ben alttan aldım yeri geldi o aldı tıngır mıngır gidiyoruz şimdilik.Gerçi oda ortanca oğluna düşkün eltim çekecek gibi geliyor :27:

kvleriyle ayni apartmanda oturan bayanlari okursaniz neden dogru bulmadigimi anlarsiniz
zaten bir çok kv gelin problemi kv'nin oglunun gobegini kesmemesinden kaynaklaniyor, ayni apartmanda oturma istegi, ayrilamamak bunun belirtisi ve sorunlar kaçirilmaz gibi geliyor..

ben de kv olmaktan korkuyorum çunku sorun her zaman kvde degil, burda bir çok bayana kv hakkinda onyargili oldugunu yazdim daha once, o yuzden her ihtimale karsi en dogrusunun mesafeli, saygi çerçevesi içinde yuz goz olmadan, misafir gelip gitmeler diye dusunuyorum..
benim de bir kizim var ve ben de sabaha kadar çok bekledim basinda, simdiden ona daire almayi dusunuyorum fakat karsilik beklemeden yapiyorum bunlari.. bunlari yaptim diye nerde yasayacagina karar verecek degilim.. soz hakkim tabi ki olacak ama ucu esine dokunmayacaksa..

Son düzenleme:
Aslında hiç bir anne bunu bilinçli yapmıyor diye düşünüyorum.
Ama farkında olmadan bir kıyaslama yapılıyor olabilir.
Kendi zamanında yaşayamadığı şeyi şu an gelininin yaşadığını görünce o da güzel şeyler yaşamak için oğluna sarılıyor.
Aslında problem ilgisiz kayınpederler, eşinden göremediği ilgiyi oğlundan görmek istiyor.
Mesela;bu bazen beraber gezmeye gitmek gibi basit bir şey bile olabilir.
Erkek annesine hayır diyemiyor, basit bir istek sonuçta.
Eşine de hak veriyor, ama eş nasıl olsa kabullenmek zorunda diye düşünüyor.
Sonunda küçük şeyler bile birikip ipleri kopma noktasına getiriyor.
Olan evliliklere oluyor.
Çünkü iki kişi birbirini yeni tanımaya çalışıyor,ama bu durumda tanıyamıyor, ya da yanlış tanıyor.

Bizimki oyle olmadi yani ben kv ile suraya buraya gitmem demedim hatta çok gittim tatile bile, hiç ses etmedim esim de ailesiyle vakit geçiriyor ne olacakki dedim ama hayalinde bi ulke vardi oraya gitmek istedigimi duyunca kp'e oraya gitmek istedigimi fakat onlarin bizimle gelmelerini istemedigimi soylemis ! sonra ikisi bir olup dusman bakislar attilar
Kiskançliktan dogan art niyetiyle, hayal gucunu kullanip ilk polemigine bu sekilde imza atti..
Neyse ki esim hepsine sahit oldu ve gerçegi biliyor

Kesinlikle katiliyorum. Esin tutumu cok onemli. Eger esin seni tutuyorsa kimse bir sey diyemez. Ben zaten kayinvalidemin ustu kapali da olsa bosanma tehditlerine cevap vermiyordum. Cahildir deyip susuyordum. Ama esim olacak sahis hic ama hic bir yerde korumadi beni. Bir hastalandigimda bile burasi babanin evi degil hastalanamazsin dedi. Yani bu durumda gelin ne yapsin :( Uzaktan davulun sesi hos gelir herkese. İdare etseydin der ama o kadar cok sey varki:(
Adam olan erkek ne anne babasının dolduruşuna gelip karısıyla kötü olur nede karısının dolduruşuna gelip anne babasına kötü konuşur bende işin erkekte bittiğine inananlardanım orta yolu bulmak çok önemli bunu yapan erkek mutlu olur! yani hangi kadın annesinin lafıyla kocasını boşuyor yani bunu yapan kadın çok azdır... ben aileden çok erkeğin evliliğini bitirmeye gönüllü olduğunu düşünenlerdenim:31:

o kadar güzel yazmışsınız ki size katılıyorum erkek ve kadın terazinin dengesi olmalı bir tarafa agırlık verdigin an hangisi oldugun önemli degil işte ozman huzursuzluklar başlıyor

Back
X