Erkek aileleri cocuklarinin yuvasinin dagilmasindan ne anliyor?

evlenecek olan erkekler iyice arastirilsin;ana uydusu beyinsizlere evlenme izni cikmasin!!! aslinda en guzeli;ana kuzularinin analari ile gobek bagini kesmesinler mumkunse.ana-ogul bitisik yasasinlar.

katılıyorum..neden şunu anlamıyorlar?sen elin kızını mutsuz etmek için mi aldın anasının evinden?senin elin kızını yerden yere vurmaya hor görmeye anana ezdirmeye hatta ananla beraber ezmeye hakkın yok..çünkü sen nasıl bi ananın evladıysan o da bi ananın evladı kuzusu!..senin ana kuzuluğuna gelince kuzusun anladık karşındaki kadın ne anasıyla beraber köpek mi?bizi de ana doğurdu..o zaman evliliklerde kimse karısını yada kocasını tutmasın herkes anasını babasını tutsun o zaman eşliğin anlamı nerde?
hayatta her sevginin yeri farklıdır..anayı ayrı seviceksin,senle ömür geçirmeye yemin eden eşi ayrı,evladı ayrı sevicen!!sen anan için karını da dolasıyla da minicik evladını da üzersen olmaz..denge kayar..yeri gelicek karına dur diyceksin (karın haksızsa) yeri gelicek annene anne dur diyceksin (annen haksızsa)..ama benim kocam gibi ben anneme bişey diyemem üzülür dersen buna karşı karını ve ailesini defalarca ağlatırsan seni ve aileni ne Allah affeder ne evli dahi olsan o eş ve ailesi..o kadar değerin olur..ektiğini biçersin..

katılıyorum..neden şunu anlamıyorlar?sen elin kızını mutsuz etmek için mi aldın anasının evinden?senin elin kızını yerden yere vurmaya hor görmeye anana ezdirmeye hatta ananla beraber ezmeye hakkın yok..çünkü sen nasıl bi ananın evladıysan o da bi ananın evladı kuzusu!..senin ana kuzuluğuna gelince kuzusun anladık karşındaki kadın ne anasıyla beraber köpek mi?bizi de ana doğurdu..o zaman evliliklerde kimse karısını yada kocasını tutmasın herkes anasını babasını tutsun o zaman eşliğin anlamı nerde?
hayatta her sevginin yeri farklıdır..anayı ayrı seviceksin,senle ömür geçirmeye yemin eden eşi ayrı,evladı ayrı sevicen!!sen anan için karını da dolasıyla da minicik evladını da üzersen olmaz..denge kayar..yeri gelicek karına dur diyceksin (karın haksızsa) yeri gelicek annene anne dur diyceksin (annen haksızsa)..ama benim kocam gibi ben anneme bişey diyemem üzülür dersen buna karşı karını ve ailesini defalarca ağlatırsan seni ve aileni ne Allah affeder ne evli dahi olsan o eş ve ailesi..o kadar değerin olur..ektiğini biçersin..

agizlari acildi mi 10 tane kadin bulurum ama annem bitane derler.
sanki beni 10 ana dogurdu?bende birinden cikmadim mi?
yillarca anlatamadim kendimi.fesat oldum hep.ama kendisi ile olan en ufak bir tartismamda anasi pesimden yatak odama kadar girip oglunun yaninda "bosanin,bosa bunu" derken oglu agzini acamiyordu.vakti ile evlenmeden once agzimin icine dusen adamin agzi baglaniyordu anasina gelince.sanki kufur,hakaret et anana diyordum.
arkadasim bir soz vardir "yilanin cocugu yine yilan olur" diye.anasi ne ki oglundan ne olacak???

bi de bişey daha var..boşanan o aşamaları atlatan arkadaşlara helal olsun diyorum..sizi tebrik ediyorum..boşandığınız için değil boşanma cesaretini gösterebildiğiniz için!aramızda çocuklu yada çocuksuz bi sürü boşanan arkadaş var..bu çok büyük bi cesaret ve çok büyük bi adım hayat için..ben 2 defa boşanma dilekçemi çektim..sebep dediğim gibi sırf kızım babasını seviyor diye..sonumuz nolur bilmiyorum ama Allah sizlerin yollarını açık etsin..
yeni bir hayat adım atmak insan için daha iyi emin olun..sorunlu bi evliliği sürütmeye çalışmak o kadar zor ki..aslında belki de fedakarlığın en büyüğü bu..yani boşanınca sonuçta o sinir olduğun kocanı ne görücen ne sesini duyucan ya benim gibi olanlar!adamla aynı evde gün geçirmeye ömür geçirmeye çalışıyorsun..bi tarafta aklında soru işaretleri,acabalar,keşkeler,unutamadığın bi sürü kötü anı,tartışmalarda söylenen sözler,karşılıklı anlaşamama uyuşamama diğer tarafta mutlu olmayı hak eden ama boğulan sen (yani ben)..ve babasını da annesini de beraber görmeye hakkı olan ilerde bunun hesabını sorucak bi çocuk..valla ben bu soru işaretleri içinde hasta oldum tükettim kendimi..o yüzden boşanan arkadaşları kendi adıma tebrik ediyorum kendinize yeni bi yol çizmişsiniz çocuğunuz varsa çocuğunuzla yoksa kendiniz belki ileride yeniden sever evlenirsiniz de en iyisini yapmışsınız..ben kendimi tükettim hasta oldum vallahi sabah endokrine gidicem..bütün hormon dengem alt üst + bide sürekli sinir stres TSH tiroit sorunum çıktı..
hayat çok zor..keşke analar ana gibi olabilse..keşke eşler eş gibi olabilse..davranabilse de şu çocuklar babasız büyümese!Allah özellikle evlenen erkeklere akıl fikir versin..sorun hep erkekte çünkü..adam evleniyor evlenene kadar anasının lafı geçmiyor evlenince ana ana anaaaaa başka bişey düşmüyor dilinden..adam evleniyor ben rahat yaşamaya alışığım diyor evliliği kaldıramıyor (bizde bu yok da olanlar için diyorum)..adam alıyor kafasını çekip gidiyor akşam geliyor eve..adam içiyor adam aldatıyor adam karısını çocuğunu bi türlü kabullenemiyor..hakaret edenler sürekli ağzından küfür düşmeyenler vb vb..babasız kalan çocuklara yazık başka hiçbişey değil..keşke kuzusu oldukları anaları onlara birazcık bişey öğretebilseymiş de zamanında onlarda evliliği sağlam adımlarla yürütebilselermiş!ama pardonnnn böyle ana kuzusu adamlar analarıyla karısının dedikodusunu yapmaktan başka bişeye fırsat bulamıyolar..doğruuu :19:

agizlari acildi mi 10 tane kadin bulurum ama annem bitane derler.
sanki beni 10 ana dogurdu?bende birinden cikmadim mi?
yillarca anlatamadim kendimi.fesat oldum hep.ama kendisi ile olan en ufak bir tartismamda anasi pesimden yatak odama kadar girip oglunun yaninda "bosanin,bosa bunu" derken oglu agzini acamiyordu.vakti ile evlenmeden once agzimin icine dusen adamin agzi baglaniyordu anasina gelince.sanki kufur,hakaret et anana diyordum.
arkadasim bir soz vardir "yilanin cocugu yine yilan olur" diye.anasi ne ki oglundan ne olacak???

aynen öyle..bi laf var ya anasına bak kızını al diye..ben kızıma şunu öğreticem büyüyünce genç kız olunca:amannn kızım anasına bak oğlunu öyle al!!!anasına bakıcan ağzı çok mu laf ediyor o yaşta 50 li 60 lı yaşlarda hala dır dır bi kadın mı almıycan onun oğlunu..benim kaynanam ben evlenmeden bana öteki gelinimizle iyi geçinicen haaa o bizim ilk gelinimiz diyordu..inan belli eidyo herkes kendini aslında..kadının çenesi daha o zaman işliyodu her lafa bin kere atlıyodu..bu arada bana bu lafı dedi de noldu ki ne o çok sevdiği gelinle bir gün bile aram iyi oldu ne de kendisiyle şuan görüşüyorum :)) demek ki demekle olmuyo bu işler..kendini sevdirip saydırıcaksın..saygı göstericeksin ki sevgi göresin!!

aynen öyle..bi laf var ya anasına bak kızını al diye..ben kızıma şunu öğreticem büyüyünce genç kız olunca:amannn kızım anasına bak oğlunu öyle al!!!anasına bakıcan ağzı çok mu laf ediyor o yaşta 50 li 60 lı yaşlarda hala dır dır bi kadın mı almıycan onun oğlunu..benim kaynanam ben evlenmeden bana öteki gelinimizle iyi geçinicen haaa o bizim ilk gelinimiz diyordu..inan belli eidyo herkes kendini aslında..kadının çenesi daha o zaman işliyodu her lafa bin kere atlıyodu..bu arada bana bu lafı dedi de noldu ki ne o çok sevdiği gelinle bir gün bile aram iyi oldu ne de kendisiyle şuan görüşüyorum :)) demek ki demekle olmuyo bu işler..kendini sevdirip saydırıcaksın..saygı göstericeksin ki sevgi göresin!!

arkadasim oncelikle gecmis olsun,Allah acil sifalar versin sana...
ben bir seyi cok iyi anladim,tecrube ettim;
dul kadinin ogluna varmayacaksin.(ya da kocasi ile gecimsiz,kocasindan sevgi saygi,deger gormeyen kadinin oglu)oyle kadinlar ogullarina dusuyor.kocadan gormedigini oglundan bekliyor.alsin simdi benim vazifelerimi ogluna kendi yapsin.

10 tane kadin bulurum,anam birtane diyen erkek kendini yeryuzundeki tek erkek mi saniyor acaba ya da dunyada kac milyar erkek var haberi mi yok???benim eski esim evlenene kadar anasini,babasini sulalesini gelmisini gecmisini kotulerdi,yakinirdi hepsinden evlendikten sonra kiymete bindi hepsi.ben de bosandiktan sonra kiymetlendim :) pisman simdi tekrar evlenelim diyor ama ben coktan yol aldim artik...

arkadasim oncelikle gecmis olsun,Allah acil sifalar versin sana...
ben bir seyi cok iyi anladim,tecrube ettim;
dul kadinin ogluna varmayacaksin.(ya da kocasi ile gecimsiz,kocasindan sevgi saygi,deger gormeyen kadinin oglu)oyle kadinlar ogullarina dusuyor.kocadan gormedigini oglundan bekliyor.alsin simdi benim vazifelerimi ogluna kendi yapsin.

10 tane kadin bulurum,anam birtane diyen erkek kendini yeryuzundeki tek erkek mi saniyor acaba ya da dunyada kac milyar erkek var haberi mi yok???benim eski esim evlenene kadar anasini,babasini sulalesini gelmisini gecmisini kotulerdi,yakinirdi hepsinden evlendikten sonra kiymete bindi hepsi.ben de bosandiktan sonra kiymetlendim :) pisman simdi tekrar evlenelim diyor ama ben coktan yol aldim artik...

en güzelini en doğrusunu yapmışsın..Allah yolunu açık etsin..seni yeni bahtında mutlu etsin ex eşini de anasıyla mutlu mesut etsin..anasıyla diyorum çünkü öyle adamlar yeniden evlense de başkasıyla da yapamazlar..o beceri yok o tarz adamlarda..onun kalıcağı gene anası yani nasılsa hayatta bi ona kalır bence :)) o yüzden anasıyla mutlu yaşasın..
bende yakında yol alcam gibi geliyor bu gidişle ama bilmiyorum valla hayırlısı :40:

Back
X