Erkek ailesi için ileri yönelik maddi güç müdür ?

Gamzeeli

sueño de una mariposa
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2014
2.993
3.819
83
31
İyi akşamlar hanımlar
Ben erkeğin ailesine yaptığı maddi yardımı dile getirmeyi seven biri değilim
Ve aynı şekilde aileninde düğün dahil evladına yardım etme zorunluluğunun olmadığını savunurum.
Ha evladıdır yapar ne güzel demek ki borç içinde evliliğinin de kötüye gitmesini istemiyor derim .
Yani kısacası yapıyorsa ne hoş ama yapmıyorsa da kimsenin boğazına yapışmam niye yapmadı etmedi diye .
Nitekim öylede oldu , çöp dahi görmedim. Ama kafalarına da bir gün dahi bana yapmadınız etmediniz diye kakmadım.
Şimdi hanımlar muhtaçlık bir durum olmamasına karşın bir anne baba kardeş sürekli evlenmiş adamdan maddi yardım bekliyorsa ne yapılmalı ?
Karışmak istemiyorum sen el kızısın diye nitelendirildiğim için ailesi tarafından ama ben bu adamla bir hayat kurdum çocugum var .
Kendi evini arabasını tek kuruş yardım görmeden 25 yaşında köpek gibi çalışarak aldı evlatları
Ama beş lira vermesin hayırsız evlat nitelendirilmesi yapılması ne derece doğru ?
Ve neden çoğu aile erkek çocuğunu maddi güç / ileri yönelik güç olarak görüyor ?

Baştan sona haklısınız bence. Onun ailesi artık sizsiniz, nasıl ki siz sürekli evin parasından alıp annenize kardeşinize kafanıza göre vereniz garip karşılanırsa onunki de öyle bence. Ha durumları olmaz, yoksulluk, çaresizlik falan tabii ki insan annesine kardeşine yardımcı olur ama onun dışında böyle şeyler rutine binmemeli bence.

eşiniz vermesin ...siz soylerseniz kötü olabilirsiniz
Yok karışmıyorum
Susma evresindeyim
Onun yerine evimin ihtşyaçlarını alıyorum
İstesede veremıyor artık
Ama ilesi sğrekli isteme egılımınde

Bence yardım yapılmamalı . Şahsen bizde böyle birşey beklense yapmak istemem çünkü ortada muhtaç olunacak bir durum yok. Ama bak ben şuna da karşıyım ki sürekli aileden birşey bekleyen evladı da sevmiyorum. Örneğin biz iki aileden de uzakta başka bir şehirde yaşıyoruz . Tatile gittiğimiz zaman bize yiyecek filan vermek istiyorlar . Ben asla onu bile kabul etmek istemiyorum herkes kendi ayakları üzerinde durmalı çok netim bu konuda

Yok karışmıyorum
Susma evresindeyim
İstesede veremıyor artık

para kalirsa verirsiniz ...ben herkesin kendi sorumlulugunu almasi taraftariyim ...zor durum olur hastalik olur o ayrı ...ama yeyim iciyim nasil olsa verir mantıgı ters bana

Kimi erkek ailesi öyle malesef. Ben bir erkek annesi olarak, kız olsun, erkek olsun beklemekten, ummaktan bile utanırım. Evlat 50 Yaşına da gelse, Benim çocuğumdur para vermekle yükümlü biri varsa o da benimdir diye düşünüyorum.
Tabi hastalık, ihtiyaçlı olmak vs dışında.

Bence yardım yapılmamalı . Şahsen bizde böyle birşey beklense yapmak istemem çünkü ortada muhtaç olunacak bir durum yok
Ben baş edemedim
Borca sokmak son çare oldu artık
Artık vermıyor ama ailesı durmuyor doymak bılmıyor
Maddı avıdan cok rahatlar ama ac gozluler

Standart zekalı bireyler yaşlandıklarında yalnız kalmamak için çocuk, araba benzinlerini başkasına ödetmek için şirket kurarlar, derdi bir çekik gözlü.
İnsanlar egoları gereği kullanılmaya müsait olanı kullanmaya meylederler, birey kendini korumadıkça. Bencillik ve hayatta kalma güdüsü, fazla ego, adına ne derseniz deyin, bizim çekik gözlü atalarımızın da dediği gibi, eşek ve semer ikilisi bütün mesee.
Huzur istiyorsanız, bırakınız yapsınlar, savaşma gücünüz varsa uğraşın.

Eğer ihtiyaç sahibi değillerse verilmemeli. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın.

Eğer susma taraftarıysanız ya bolca takside girin yada her ay bir ihtiyaç çıkarın.
Bir süre sonra umutlarını keserler

para kalirsa verirsiniz ...ben herkesin kendi sorumlulugunu almasi taraftariyim ...zor durum olur hastalik olur o ayrı ...ama yeyim iciyim nasil olsa verir mantıgı ters bana
Durumları cok ıyı
Evlenırkende dedıgım gıbı destek olmadılar olsun zorunda degıller dedım ve esımıde zorlamadım bu sürecte
Ama her hafta yok su kadar ver bu kadar ver
Diyorum hayatım boyunca bıtmeyecek bır kredı cekmısım gıbı
En son eşimi borclandırmayı denedım ve kurtuldum
Vermesınden zıyade enayı gıbı hussettırıyorkaf
İleti yonelik sermaye adına yapılmış cocuk gıbı

Son çare bunu buldum
Olduda ama hala bır ısteme egılımı var ve utanmadan benım yanımda yapılıyor bu para konuları
Artık vermıyor ama susmaktan yoruldum
Yeter işinize bakın diyesım var

Yok karışmıyorum
Susma evresindeyim
İstesede veremıyor artık
O ailede para gani bile olsa isteyecek.
Siz sürekli borç çıkaracaksınız.
Maalesef durum böyle çünkü varken veremem diyemiyorlar.

Bu tamamen ailelerin görgüsüyle alakalı.

Ne ben babama , ne eşim kendi babasına maddi yardımda bulundu.İhtiyaçları da yoktu.

Aksine yeri geldi her iki taraf da bize destek oldu.

Şimdi iki oğlum var.Ben de onlara muhtaç olamayacak şekilde yaşlılığımı hazırlamaya çalışıyorum.

Hatta ihtiyaçları olduğunda destek verebilir olmak istiyorum.

Çıngar çıkarmazsan önünü kesmezsin. Aynı problem bende de vardı. 3 haftalık evliyken kopardım çıngarı bir iğnelerini görmedim bir de üstüne para mı vericem diye kocama. Evet kavga ettik ama aileside az da olsa elini çekti. Ses çıkarmazsan çok çekersin.

Açıkçası kavga etmek istemiyorum
Bunun yerine evimde istediğim bir mobilya vs almaya başladım
Eşim pahslı dersede ailene vermezsin ben alıyorum diyorum
Şuan para vermediğine eminim ama babası inat yapar gibi sürekli istiyor
Bazen verdiğini bile begenmezdi siz düşünün
Ben kimseye vermiyorsam oda vermemeli
İhtiyacları omsa neysede bnden bıle ıyı durumdayken bu bildiğiniz inattır

Bende eve katkıda bulunmayan kadınların kocalarının sizin tabirinizle (köpek gibi)çalışarak kazandığı maaş hakkında bu kadar mudahale olmalarına şaşırıyorum. .
Siz karısısınız onlarda anne ve babası
Farkınız ne ?
Dersin ki ben ailesiyim ,onlar ne ?
Dersin ki ben çocuk verdim ,onlarda onu dünyaya getirmiş .
Adamın kendi parasını maşallah herkes tırtıklama pesinde

Karakter meselesi sanırım o erkek evladı ona göre ilerideki yatırım diye görüyorlar. Erkek ailesine veriyorsa kız da aynı oranda vermeli. Sonra açlıktan ölsünler. Eşitlik adaletse olay bu sonuc olarak erkeğin ailesi varsa kızın da onu yetiştiren bir ailesi var. Hee anne baba yememiş yedirmiş olup aç durup çocugunu profesör yapmıstır ozaman istesin :))
Ama sene de 2 3 kez tatıle gidip altlarında araba markete bıle araba ile gidip cocuguna meslek edindirememiş kişiler bunu bekliyor malesef. Çünkü benciller

Çalışmadığımı
Ve sizin tabirinizle kocamı tırtıkladığıma nasıl bu kadar eminsiniz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…