• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım anneci mi korkusu

2 günde bir arayacakmissin bak bak buna o mu karar verecekmis? Kimse gerçek anne gibi olamaz ne münasebet, kendisi senin annenle kendi annesi gibi ilgilenecek miymiş peki yoksa kadınlara özel bir durum muymus bu?

Arkadaşlar merhaba. Benim hayatta en korktuğum şey anneci biriyle evlenmek. Erkek arkadaşımın nabzını yoklamaya çalışıyorum tabi şimdiden anlamak zor. Geçen bi konu açtım. O da bana "Annemle iyi olmani isterim, 2 günde bir ararsın halini hatrini sorarsın, onuda kendi annen gibi gör kendi annene nasilsan onada öyle ol .Mesela anneni hergün arayip benim annemi hiç aramazsan bu ayrımcılık olur, en azindan bi halini hatrini sor kapat" tarzinda konuştu. Bu normal bişey mi yoksa ben gereksiz kuruntu mu yapıyorum. Annesiyle de taniştim tanidiğim kadariyla çok iyi bi kadın. Çok düşünceli çok naif bi kadın beni kızı gibi görüyor sonradan değişir mi bilmiyorum Bazen gereksiz kuruntu yaptiğimi düşünüyorum. Ama korkularimada engel olamiyorum.
Anneci biriyle evlenmekten korkuyorsanız eğer evlenmeyin. Evlenen erkeklerin %90'nı evlendikten sonra anneci oluyor.

Annesinide evlendikten sonra tanırsınız, şimdi iyi olup olmadığını kesinlikle anlayamazsınız. Size bir abla tavsiyesi, hiç kimseye iyi demeyin

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Anneci biriyle evlenmekten korkuyorsanız eğer evlenmeyin. Evlenen erkeklerin %90'nı evlendikten sonra anneci oluyor.

Annesinide evlendikten sonra tanırsınız, şimdi iyi olup olmadığını kesinlikle anlayamazsınız. Size bir abla tavsiyesi, hiç kimseye iyi demeyin

Ha birde kendi annenize davrandığınız gibi kimseye davranamazsinız. O aynı şekilde sizin annenize davranacak mı?

Sizde ondan beklentilerinizi söyleyin.

Benim eşim fesatlikta master yapmış annesi için ilk tanistigimiz sırada kendi halinde biridir demişti. Geçen bir konuşma sırasında gülerek bu dediğini hatırlattım. Ben de tanımıyordum ki dedi. Şimdiki farkındalığım ile geriye dönünce aslında hep baskı kurmuş ve ben bunu görmemişim dedi. Erkekler annelerinin davranışlarını anlayamiyorlar. Kendileri bile anneci olduğunun farkinda değil.

Arkadaşlar merhaba. Benim hayatta en korktuğum şey anneci biriyle evlenmek. Erkek arkadaşımın nabzını yoklamaya çalışıyorum tabi şimdiden anlamak zor. Geçen bi konu açtım. O da bana "Annemle iyi olmani isterim, 2 günde bir ararsın halini hatrini sorarsın, onuda kendi annen gibi gör kendi annene nasilsan onada öyle ol .Mesela anneni hergün arayip benim annemi hiç aramazsan bu ayrımcılık olur, en azindan bi halini hatrini sor kapat" tarzinda konuştu. Bu normal bişey mi yoksa ben gereksiz kuruntu mu yapıyorum. Annesiyle de taniştim tanidiğim kadariyla çok iyi bi kadın. Çok düşünceli çok naif bi kadın beni kızı gibi görüyor sonradan değişir mi bilmiyorum Bazen gereksiz kuruntu yaptiğimi düşünüyorum. Ama korkularimada engel olamiyorum.
Bu hikaye bana çok tanıdık geldi 😂😂 arkana bakmadan kaç bence canim. Benim şu an boşanmak üzere olduğum eşimde sevgiliyken benden aynı şeyi istemişti günlük ara mutlaka diye. Ben de çok çok iyi insanlar olduklarını düşünüyordum maalesef. Evlenene kadar çok iyiler genellikle zaten evlendikten sonra en ufak bir sorunda gerçek yüzlerini belli ediyorlar. Mesela ben hep şey derdim benim kv eli değil ayağının altı öpülecek kadın 😂😂 ne kadar safmisim. Sinyalleri iyi yakala erkek arkadaşın her seyi annesine anlatiyor mu mesela veya sürekli akıl alıyor mu eger böyle şeyler sezersen hiç kendini ateşe atma. Sonuç olarak bozuk bir psikoloji, evde bir koca, erkek değil her seyi annesine yetiştiren bir ergen ve evi yöneten bi kv ile basbasa bulursun kendini.

Kimse kimseyi kızı gibi görmez. Siz de kimseyi anneniz gibi göremezsiniz. O da sizin aileniz için aynı özeni gösterecekse aramakta sormakta fayda var tabi. Ön yargısız yaklaşın. Notunu olaylara göre verirsiniz. Ama ikiniz arasında olan bir şeyi asla lanse etmeyin. Ne olursa olsun unutmayın o sizin partnerinizin annesi. Herkes kendi evladını tutar. Ayrıca siz bir dokunuşuyla unutursunuz belki ama müstakbel "anneniz" asla.

ben erkeklerin böyle şeylere karışmasını çok saçma buluyorum ya. bu kişi annem de olsa annesi de olsa kimi ne kadar arayacağıma, kiminle ne iletişim kuracağıma neden kafa yorsun ki. kendisi de ayrım yapmayıp anne babanızı bir o kadar arasın o zaman. 4 yıldır evliyim kayınvalidemle aram da genel olarak gayet iyi. eşim ne annemi ara der ne bize gidelim der. ben aramak istediğimde ararım, gideceksem de istediğimde giderim. benim annesiyle olan iletişimimdir bu çünkü. buna müdahale etmek bana gereksiz geliyor, bende eşime annemi babamı ara demem.

Söyledikleri normal değil. Yaşına bağlı olarak çocukça bir saçmalama da olabilir, anneci de olabilir.
İki günde bir arayıp ne konuşacakmışsınız annesiyle? Ve kendi annenizi aramanız niye ayrımcılık olsun? Herkesin annesi kendine.

Ben kayınvalidemi seviyorum, iyi bir insan ve bugüne kadar bir sorun yaşamadık ama yine de hiçbir zaman annemin yerini tutamaz. Ben de onun için onun çocukları gibi olamam. Gerek de yok buna. Herkes yerinde güzel.
Şu an sevgiliniz yerini bilmiyor mesela. Aile ilişkileriyle ilgili size akıl vereceğine kendi ilişkilerine kafa yorsun.

Valla duruma göre değişir bu arama sorma işleri. Yeni evliyken 2-3 güne arayıp ne konuşacaksın ki? Ben çocuğum olduktan sonra ayrı şehirlerde de yaşadığımız için yeni yeni gün aşırı arayip torunu gösterip normal sohbet ediyorum ki 7 yıl oldu evleneli.. çocuksuz iken eşim görüşür ben de telefonu alıp merhaba derdim, bazen de kendim arardım.. bu işler dayatma ile olmaz. Kayınvalide adayın normal iletişime açık, gereksiz kaprisleri olmayan biriyse tabii ki görüş ara sohbet et bu erkekler de başka bi yerden gelmiyor herkesin anası kıymetli saygı duymalıyız. Ama dediğim gibi saygıyı koruyabiliyor ve anlaşabiliyorsaniz. Ve her zaman biraz mesafe olsun aranızda derim. Soğukluk yap diye demiyorum, yarın öbür gün bir şey olduğunda sana laf edecek her kim varsa iki kere düşünüp öyle konuşsun diye diyorum ki bu hayatın her alanında geçerli bana göre.

Her erkek biraz anneci oluyor zaten, ama bu evlendikten sonra yemin ediyorum daha çok gün yüzüne çıkıyor, adamın sevgisi şahlanıyor resmen annesine karşı 😄

Sen de ona deseydin ya aynısını bende beklerim. Benim annemde iki günde bir ara halini hatrini sor. Unutma haftada iki kere de anneme gideceğiz. Her cuma, cuma mesajı da atacaksın. Annemler de özel bir gün olursa biz de orada olacağız vs vs.

Sizden beklediğini umarım kendisi de yapar!

Size söylediğini kendisi de yapabilecekse,2 günde bir arayıp annenizin hatrını soracaksa,sadece sizin üzerinizden yapmıyorsa bu muhabbeti,saygılı,anneler ile iyi gecinmeye çalişıyor derim ama bu şekilde sadece sizin icin geçerliyse bu durum,saygıyla falan alakası yok baya anneci derim.
Sizde deyin bir dahakine, "haklısın hayatım sende benim annemi ara sor ayıp olmasın"diye bakalım ne tepki verecek.

Saçmalamış.Lafa bak kendi anneni her gün ararsan , annemi hiç aramazsan ayrımcılık olur.Ne alaka.Şimdiden hal hatır sormak için telefon rutini veriyor.Herkesin annesi kendisine .
Özel günler, bayram seyran ,arada nezaketen olur ama iki günde bir aramak nedir.Şimdiden yönlerdirme yapıyor

kayınvalidenizi 2 günde bir arayıp ne diyeceksiniz ki akjajga yani ne gerek var.

Back
X