• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım anneci mi korkusu

Kendi anneni arayıp benimkini aramazsan ayıp olur falan demesi bana absürt geldi. İçimden gelirse keyfim isterse ararım niye sevmek ve aşırı samimi olmak zorundayım ki derdim ben herhalde. Özel günlerde aramayı hatırlatmak veya rica etmek okey de kendi annenizle bir tutmanızı istemesi bence garip.
Peki tavrımı nasıl ortaya koyabilirim naparsam kendine çeki düzen verebilir

Hayır tabiki onu dengede tutmak istiyorum. Ama erkek arkadaşım hiç gidip gelmek istemediğimi düşünüyormuş
Bunu sadece annesini iki günde bir aramak istememenizden çıkarttıysa anneci gibi duruyor. Başka şeyler geçtiyse arada o zaman farklı

Niye kendi annenizi aradığınız gibi kayınvalideyi de arayacaksınız? O da sizin annenizi arasın 2 günde bir o zaman ya da babanızı. Hiçbir kadının böyle bir talepte bulunduğunu duydunuz mu? Bu talepler normal gelmiyor bana, bugün niye aramadin yarın niye annemi alttan almadın,kendi annen olsa böyle mi yaparsın diye devam eder.

Arada bir arar hattrıni sorarsın deseydi tamamdı da iki gün de bir ararsın demesi abartı olmuş. K. Validem istiyosa arayabilir, neden aradın demem ama benden böyle bir beklentiye girilmesini de istemem açıkçası. Şahsen ben 40 yılda bir ararsam ararım, genelde (hatta hep bile diyebilirim) o arar. Ama kendi annemle iki günde bir konuşuruz hatta bazen hergün, ben aramazsam o arar. Eşim annemi hiç aramıyosun hep o ariyor, ayrimcilik yapiyorsun dese bu onu anneci yapardı evet. Benim annelerimle olan ilişkim bizi ilgilendirir. Kimse kimsenin gerçek annesinin gercek kizinin yerini tutamaz, tutmamalı da.

Arkadaşlar merhaba. Benim hayatta en korktuğum şey anneci biriyle evlenmek. Erkek arkadaşımın nabzını yoklamaya çalışıyorum tabi şimdiden anlamak zor. Geçen bi konu açtım. O da bana "Annemle iyi olmani isterim, 2 günde bir ararsın halini hatrini sorarsın, onuda kendi annen gibi gör kendi annene nasilsan onada öyle ol .Mesela anneni hergün arayip benim annemi hiç aramazsan bu ayrımcılık olur, en azindan bi halini hatrini sor kapat" tarzinda konuştu. Bu normal bişey mi yoksa ben gereksiz kuruntu mu yapıyorum. Annesiyle de taniştim tanidiğim kadariyla çok iyi bi kadın. Çok düşünceli çok naif bi kadın beni kızı gibi görüyor sonradan değişir mi bilmiyorum Bazen gereksiz kuruntu yaptiğimi düşünüyorum. Ama korkularimada engel olamiyorum.
Zamanla anlaşılır bence.sana yeterince vakit ayırıyor mu? istediğinde yanında olabiliyor mu ? Ailesiyle sıkı sık görüştüğünü söylüyor mu ? Tek veri buysa elinizdeki anneci olduğunu göstermez tabi.

Arkadaşlar merhaba. Benim hayatta en korktuğum şey anneci biriyle evlenmek. Erkek arkadaşımın nabzını yoklamaya çalışıyorum tabi şimdiden anlamak zor. Geçen bi konu açtım. O da bana "Annemle iyi olmani isterim, 2 günde bir ararsın halini hatrini sorarsın, onuda kendi annen gibi gör kendi annene nasilsan onada öyle ol .Mesela anneni hergün arayip benim annemi hiç aramazsan bu ayrımcılık olur, en azindan bi halini hatrini sor kapat" tarzinda konuştu. Bu normal bişey mi yoksa ben gereksiz kuruntu mu yapıyorum. Annesiyle de taniştim tanidiğim kadariyla çok iyi bi kadın. Çok düşünceli çok naif bi kadın beni kızı gibi görüyor sonradan değişir mi bilmiyorum Bazen gereksiz kuruntu yaptiğimi düşünüyorum. Ama korkularimada engel olamiyorum.
Aaaahh ahh 😂😂😂 İlk başta herşey çok güzel görünür kızları gibi severler kendi kızı varsa ondan ayırt etmezler yersen.Ayrıca evet sevgilin anneci eğer samimiyeti sevmeyen biriysen kesinlikle şimdiden tavrını koy

Zamanla anlaşılır bence.sana yeterince vakit ayırıyor mu? istediğinde yanında olabiliyor mu ? Ailesiyle sıkı sık görüştüğünü söylüyor mu ? Tek veri buysa elinizdeki anneci olduğunu göstermez tabi.
Bana sık sık vakit ayırıyor her istediğimde her ihtiyacimda yanimda bana çok değer verjyor zaten. Ailesiylede birlikte yaşıyor

Ben evlenmeden önce kayınvalide ile tanışıp,samimi olmayı doğru bulmuyorum.Bir kere ararsanız,o iş üstünüze vazife gibi kalıyor.Her gün aramanız bekleniyor.Konu sahibi siz evlenmeden önce samimi olmayın çok fazla,aramayın.Sonra konu açıyorlar;kayınvalidem hergün aramamı bekliyor veya hergün beni arıyor diye.
Kesinlikle katılıyorum

Bana sık sık vakit ayırıyor her istediğimde her ihtiyacimda yanimda bana çok değer verjyor zaten. Ailesiylede birlikte yaşıyor
O zaman sıkıntı yaşamazsın bence.benim daha önce aileci sevgilim olmuştu çünkü.sevgiliyken bile illaki bir şekilde anlaşılıyor.bana yeterince vakit ayırmıyordu.bahaneler buluyordu yok anam, yok danam, yok abam falan filan bir sürü şey.

Son düzenleme:
Yani anneci olmak baska ana kuzusu olmak baska ben de anneme çok düşkünüm mesela ama evliligime karıstırtmam bunun ayrımıni yapabilmek önemli.Eşimle biz 4 bucuk yil görüstük evlenmeden önce ben hiç bilmem annesine düşkün olup onlarla oturup vakit gecirdigini ya odasındaydi ya da arkadaslariyla.Bazen derdim neden ailenle vakit gecirmiyorsun diye napcam onlarla oturup derdi bir evlendik annemlere gidelim annemleri özledim diyen birine dönüsmüstü şok olmuştum ayni evin icine girmeden bilemezsin

Ne gereksiz muhabbet.. o da sizin annenizi devamlı arayacak mıymış? Bana çok itici geldi söyledikleri

Bu da anneci değilse başka kim annecidir? Daha bariz ne olabilir ki? Ben essek kadar kadınım, kimi arayacağımı dusunemiyor muyum? Bayram ve dogumgunlerinde ararım yeterli. Kendi ailemle de görüşmesi için hiç baskı yapmam çünkü el oğlu yani neden arasın görüşsün annemler, ne konuşacaklar?

Anneci mı bilmiyorum ama annemi de annen gibi gör fikri bana hoş gelmiyor. Göremem çünkü. Annem her halimi bilir tüm cileme katlanmış. Seninki ile yeni tanışıyoruz. Sen de benim annemi öyle göremezsin. Bana saçmalık geliyor. Ve yapaylik. Tanıdıkça sevmek farklı bir şey. Saygı gösteririm. Annesidir onu yetiştirmiştir. Ama herkesin annesi kendine. Kendi annrmi 5 kere de ararım seninkini sürekli aramak zorunda değilim. O da benim annemi aurekli aramak zorund değil. Sevgiyle içimden gelirse zaten ararım. Bence herkes o ince çizgiyi bilse kimse kimseye müdahale etmese daha hoş..sonra su diyaloglar çıkıyor çünkü: ben seni kzim gibi gördüğümden söyledim falan. Hep iyi niyet adı altında karışma müdahale oluyor. Herkes sınırında kalsın aradaki saygı bozulmasın. Kimse kimseye annelik evlatlık yapmaya mecbur degil

1 yıldır tanışıyorsunuz anneyle tanışabilirsiniz bu tamamda nişan söz falan yok anladığım kadarıyla şimdiden 2 günde bi aramak doğru deyil çok samimi olmaya gerek yok mesafe herzaman için iyidir

Anneye değer vermekle anneci olmak farklı kavramlar. Bence siz çok ön yargılı davranıyorsunuz. Bu takıntı sizin ilerideki yaşamınızda hep sorun yaşamanıza sebep olur. Hem kadının sizi kızı gibi görmesi hoşunuza gidiyor hem erkek arkadaşınız annemi de annen gibi gör dediğinde rahatsız oluyorsunuz. Burda bir tutarsızlık var. Kimse kimsenin annesi kızı olamaz. En iyi ihtimal ‘gibi’ olur. Kendi annemle her gün konuşuyorum, annemle telefonu kapatınca 2-3 günde bir kayınvalidemi arar halini hattını sorarım bir şey eksilmiyor benden onu da aradığımda. Eşimin bir talebi olmadı ama bu konuda ben istediğim için arıyorum

Son düzenleme:
Peki o da sizin annenizi arayacakmıymış iki günde bir? Bu işler boyle ısmarlama ile olmuyor. Her ne kadar eşinin annesi de olsa kendi annen gibi olmaz. Annen seni doğup büyütmüş, kan bağı var, ailenden biri o senin. Kayınvalide ile ne kadar zaman geçireceksin ki ne kadar bi samimiyetin muhabbetin oluşacak? İleride o samimiyeti, yakınlığı görürseniz tabiki içinizden gelir atar sorarsınız. Ama öyle kendi annene yaptın benim anneme de yapacaksın, arayacaksın demekle olmaz. Ayrıca ne konuşacaksın iki günde bir. Ne gerek var?

çocuk gibi bunu ara şunu hep ara ötekini arada yokla aman ha sakın yoksa ayrımcılık olur demek çok itici bir durum bilmiyrum ben anında sogurdum
Ayrıca nerden annen oluyormuş hemen
Bir insanın bir tane anne babası olur evlilik oldu diye tanımadığın bir kadını öz anne yerine koymak koydurmak bu da çok saçma bunu istemek ayrı saçmalık ve kusura bakmayın ama karakter ve beyin eksikliği geldi bana

Back
X