Erkek arkadaşım annem yüzünden beni istemiyor, ne yapmam gerekiyor şimdi?

jpeg

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
151
17
118
Kayseri
Merhabalar.. Derdimi kısaca nasıl anlatsam bilmiyorum. Ama bir şeyleri görmeye çok ihtiyacım var.
Ben 30 yaşında işi gücü olan bir bayanım. Erkek arkadaşım boşanmış ve bir çocuğu var. Ayrıca mezheplerimiz de farklı. Ailem eski insanlar tabi, bunları kabullenmeleri zor. Eski konularımda yorum yapan arkadaşlar vardı, sağolsunlar. Hatta forumda yazarken bile bir ayrılıp bir barışıyorduk bu sebeplerden. Ama devam etti ilişkimiz bir şekilde ta ki son olaya kadar.. Ailem tabi istemiyor evlenmemizi, annem özellikle. Her dışarı çıktığımda onla buluştuğumu bildiği için baskılar, bunaltmalar vs.
Son günlerde yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Erkek arkadaşım da anlayışsızdı biraz tabi, beni sürekli yanında istiyordu. Eve bile doğru dürüst gelmemi istemiyordu ve ben artık çok zorlanıyordum. Evlenmeye çalışıyorduk ama bazı problemleri aşamıyorduk. Bazen eski hayatındaki korkularından dolayı evlenmem ben deyip çıkıveriyordu. Bunlar beni çok üzüyordu. Yani ne ayrılabildik ne evlenebildik. Ama ben kendisini çok seviyorum , özünde çok iyi bir insan. Ve beni sevip değer verdiğini de düşünüyorum. Ailesi de çok iyi insanlar.
Neyse gelelim olaya, annem bir hafta kadar önce acil ve önemli bir ameliyat oldu. Ama tabi ameliyattan önce durum anlattığım tarzdaydı yani bu ilişkiden dolayı annem beni çok rahatsız ediyordu. Neyse ameliyattan sonra ben hastanede kalıyordum, tabi biz telefonla sürekli görüşüyoruz, evlilik planları yapıyoruz. Gelip annene geçmiş olsun deyim, hem iyi olur dedi. Tamam dedim, hediyesini aldı geldi ama ben tereddütteydim. Nasıl olur bilemedim, annem odasına istemedi, kabul etmedi, arada söz yok nişan yok, fol yok yumurta yok, geçmiş olsun dileğini kabul ediyorum gelmesin dedi.
Ve tabi ki kıyamet koptu, ben de çok bozuldum. Ailen istemiyor, bunu suratıma çarpıyor, senin hatrın için bile olsa kabul etmedi, gelen insan kapıdan çevrilir mi dedi. Bence çok haklı .Sonra ben de gidip annemle hasta yatağında kavga ettim, hayatıma karışma artık diye. Hatrım için 1 dk görüşmedin, ayrıldık, istediğin oldu, mutlu musun dedim. Ağlatana kadar konuştum hasta yatağında. Ver telefonu ben konuşayım dedi annem, söz nişan olmadığı için onun düşüncesine göre garip olacağını ifade etmek istedi. Açmadı hiçbir şekilde telefonu. Benle de konuşmadı. Ailesine anlattım, beni arasın dedim, yine aramadı.
Erkek arkadaşım artık beni istemiyor. Bayramdan sonra evlilik adımları atma düşüncemiz vardı. İçimden %50 bir şeyler koptu diyor. Ben yaklaşmaya çalıştıkça ters tepti diyor. Senin bir suçun yok ama ben bu aileyle yapamam, evlensek de bizi rahatsız ederler. Git sen onlarla yaşa dedi ve terk etti beni.
O gece ben hastanede telefonu açıp annemle görüştürmeyi bekledim sabaha kadar. Odada ağlaştık annemle. Sinir krizi geçirdim, dolanıp durdum, ama açmadı telefonu o kadar yalvarmama rağmen. Sadece annene ayrıldığımız söyle, ben hiç bir şey istemiyorum diye bir mesaj attı, o kadar. Ve görüşmüyoruz.
Şimdi ben kendimi suçluyorum, görüşme ortamını hazırlayamadım diye, keşke sormadan odaya götürseydim vs diye. Ya da hayatıma ailemin neden bu kadar karışmasına izin verdim diye.. Ama olan oldu. Üzülüyorum ama hiç bir şey yapamıyorum. Ne dersiniz? Şu an aramıyor, ben de aramıyorum çünkü istemiyor adam beni, cevap vermiyor telefonlarıma, yalvardığımla kalıyorum, sinirlerim bozuluyor.Halbuki 3-4 gün önce evlilik planları yaparken..

İçimden geçeni söyleyim mi ? Boşver gitsin...

Eski konularına baktım.Kendi kendini üzüp durmuşsun.
Evet annen ayıp etmiş ama zaten çok zorlama bir ilişki gibi görünüyor.
Belki böylesi daha hayırlıdır.

Bundan sonrasında inşallah kendine uygun,seni mutlu edecek birisini bulursun.
Benim tavsiyem,ilişkiye başlamadan önce,ilk olarak sana uygun olup olmadığına bakmandır.
Gözü kapalı kendini bırakınca,uyumsuzluklar sonradan sorun oluyor ve bir başlayınca ayrılmak zorlaşıyor.

annen belki çocuğu var die istemiyordur bilemezsin..sen bekarsın o ise boşanmış.. bnce boşver olayı akışına bırak evlenip sonradan ağlamaktansa otur şimdi ağla.. 3 gün ağlarsın sonra geçer.. kusura bakma biraz acımasız konuştum

Ben bir türlü bu işi doğrultamadım. Ve yıllar geçti.. Vardır bir hayır mı demeliyim acaba artık. O kadar yoruldum, o kadar bıktım ki hayattan. Böyle de demek istemiyorum ama zaten bu olaydan önce de kendimi yılmış hissediyordum . Bir ona bir aileme laf anlatmaya çalışmaktan parçalanmıştım. Bu da tuz biber oldu

Bir erkek yüzünden anneciğini ağlatman annenin ellerini tut sıkı sıkı ve bırakma..giderse gitsin,umarım daha iyi biri çıkar karşına..

Arkadaşlar başka fikri olan var mı.. Acaba ben işin içindeyim diye mi bu kadar körüm.. Artık mutlu olmayı çok istiyorum. Hayatımda huzur ve sakinlik istiyorum.

bence bi erkek için hasta anneni ûzme eminim o da senin iyiliğini düşünüyor "etraftaki çocuk yüzünden bir araya gelen aileler"e ve arada harcanan kadınlardan olmandan çekiniyo üzülmeni istemiyordur.

Arkadaşlar başka fikri olan var mı.. Acaba ben işin içindeyim diye mi bu kadar körüm.. Artık mutlu olmayı çok istiyorum. Hayatımda huzur ve sakinlik istiyorum.

Sormadan pat annenın odasına goturmek ıstemekle hata yapmssn.. Benım annemde ortada bıse yokken tanısmak ıstemez.. Annenınde hataları vardır muhakkak ama karsı tarafın alttan alması lazım dıye dusunuyorum

annende benm annemi gördüm annen tamammen haksız bizimkilerde öle gel tanış dimi kzının nası bi insanla birlikte olduğunu gör it mi kopuk mu bak bi tabi sevgiline bişey diyemem eski konularıda okumadım eğer çok düşüncesizse ayrıl gtsin ama sen de çok ayıp etmişsin kadın ameliyatlı sevgili kavgası yapıyosun kadına çok yanlış o an bişey olsaydı gözün sevgilini görür müydü sevgilin mi doğurdu o yaşa getirdi seni sevgli bulunur anne bbulunmaz

anneniz zaten tepkiliymiş,keşke hastaneye gelmeseydi..gelmesi tabiki incelik ama ne sıfatla..zaten anneniz istemiyormuş..ya da dediğiniz gibi pat diye odaya dalsaymış..

süreçte yıpranmış olabilir ama pat diye bağları koparılacak bir durum yok ortada..

ne bileyim damat adayı evlenene kadar kırk takla atar buralarda..

annenizle konuşsaydı belkide araları biraz yumuşardı,şimdi anneniz iyice karşı olmuştur..ben olsam olurdum , beni ve kızımı böyle rahat üzebilen birinin kızımla evlenmesini istemezdim..

Evli de değilim anne de değilim ama sana şunu söylemek istiyorum dünyanın en muhteşem erkeği bile olsa hasta yatağında anneni ağlatmaya değmez ne aşk acıları gördük burda asla geçmez denenler bile unutuluyor ama aradan ne kadar zaman geçerse geçsin annenin o hastane odasında ağlamasını unutamazsın.

Olan hasta yatağında ki annene olmuş, yazık uzuldum ona..
Bir erkek için bırak erkeği hiçkimse için anne baba aile ile karşı karşıya gelmemeli insan..
Ben hayattan bunu öğrendim..

Ayrıca o adam senı sevseydı ayrılmazdı.
Sonucta aılenı az cok tanıyor yaklasımlarını da bılıyor ve annen hasta .. onun kusuruna bakılmazdı.
Olgun davranıp ben ustume dusenı yaptım hayrlısı olsun dıyecegıne ayrılması annenın telefonlarına bıle cvp vermemesı sonuna kadar annenı haklı duruma dusuyor..

Malesef anneler hıc yanılmıyor ..
Gidin annenızın elını ayağını öpün,ağlattıgınız ıcın helallık ısteyın ..

Sormadan pat annenın odasına goturmek ıstemekle hata yapmssn.. Benım annemde ortada bıse yokken tanısmak ıstemez.. Annenınde hataları vardır muhakkak ama karsı tarafın alttan alması lazım dıye dusunuyorum
Karşı taraf alttan almıyor. Yapılanı hakaret olarak kabul ediyor. Beni de görmek istemiyormuş. Zaten biraz zor bir insandır kendisi, istediği bir şey olmayınca dünyayı başıma yıkmışlığı vardır yani, ama seviyorum işte.. Emeği çok.. İlgisi, sevgisi yerinde.. Onun da kötü bir niyeti yoktu, artık bir şeyler düşündüğümüz için iyi olur düşüncesiyle geldi. Belki de suçlu benim, ortamı hazırlayamadım. Annemi ağlattığım için ben de çok üzgünüm, ama ailemin çok anlayışsız olduğunu düşünüyorum bu konularda. Olan oldu.. Elimden gelmiyor bir şey..

Son düzenleme:
açık konuşayım;
birincisi bu adam zaten kaç kez ayrılmaya çalışmış kaç kez aranız bozulmuş....sanki ilişkiniz pamuk ipliğindeymiş de hadi bişeyleri bahane edip de gideyim dermiş gibi erkek arkadaşın da bunu bahane edip gitmiş.
ikincisi kim için olursa olsun anneni ağlatman değmez! annen bu senin !seni 9 ay karnında taşıyan zorluklarla doğuran gecelerce sabahlayıp gazını alıp doyuran uyumanı bekleyen..hastalansan sabaha kadar ateşi yükselir mi die başında nöbet tutan...
ilk adımlarında mutlu olup aman düşmesin die gece gündüz peşinde dönen..kursağına bir lokma fazla gitsin diye şaklabanlıklar yapan....yeri gelince kendine almayıp sana alan sana yediren..seni gözünden sakınıp da taaaaaa 30 una kadar büyüten yetiştiren...annen senin annen!

tamam hastane odasından geri çevirmesi hoş olmamış kabul ediyorum ama empati yapsan azcık;
annenin gözünden baksan ?o öyle alışmamış öyle yetiştirilmemiş kendince doğrusu odur yüzük takılmadan ne bu şimdi demesi ona göre çokk normal ki benim annem de öyledir..yüzük takılmadan konuşmamam bile karşıydı telde..hatta dini nikahımız kıyıldı nişanlıyız telde uzun uzun konuşuyoruz ayrı şehirdeyiz die..üztelik bedava..ona bile çok söylenmişti "kocasıyla konuşuyor sanki" ..aslında kocamdı da gel de anlat! o öyle görmüş öyle yetiştirilmiş ...

senin "beyefendiye" gelince bence hiç de beyefendi değil! adam gibi adamsa sana "senin ailenle yapamam deyip ortadan toz olmak yerine çıkıp karşına olabilir annendir onu da öyle kabul etmek lazım der...olmadı biyüzük takıp annnein gönlünü ederdi!ama dedğim gibi hiççç kusura bakma bu adam zaten ayrılmayı baştan kafasına koymuş ve bunu daçok güzel bahane etmiş!ne o öyle ya liseli aşıklar ergenler gibi kaçıp günlerce tele cvp vermemeler...senin onca üzülmene aramana yabancı bile olsa cvp verir o ise hiç aldırmıyor...sen kendini kalndırma..!ve bu adam kendiliğinden sana dönse bile bu sefer sen asla kabul etme derim..zira yarın birgün de başka şeyi bahane edip gider!yaşını başını almış insnaların böyle bişeyleri bahane edip de erkekçe açıklamadan kaçması kadar saçma bişi olamaz!
gidip annenden özür dileyip senin en kıymetlini beğenmeyen bi insanın peşine düşmekten ve kendini küçültmekten vazgeç derim!

Son düzenleme:

kusura bakma ama alttan almıyorsa sen neden kendini yerlere seriyorsun ..annen geri adım atmış özürdileme babında görüşmek de istemiş pişman olup napsıın hasta kadın daha?kapılarına gidip af mı dilesin??? kusura bakma ama bence verilmiş sadakan varmış..bu aileyle ileride kesin sorunlar çıkar...olgun olan kendini bilen dediğin gibi emeği sevgisi olan erkeğin ve ailesinin "özrü kabul eden affedici sevgiyle bağrına basan yapısı olmalıydı ..
resmen senin anneni dışlamışlar ve istememişler..sen de nerdeyse "anneni reddet bana gel deseler gideceksin"

...
bu kadar uzatılmamalıydı senin onca üzülmene karşılık sana "tamam senin ne kabahatin var üzülme anneni de kırma o senin annen sonuçta istediği yüzükse hemen takalım tatlıya bağlansın "demeleri gerekirdi!
boşver ya dünyada erkek mi kalmadı..inan başkasını bulursun hem de anneni hatalarıyla kabul edip koca kadın hata yaptığında geri adım atmışsa özrünü de bağrına basan olgun birisi inşallah

sev sev nereye kadar? sevgi tek başına hiçbir şey...hayat öyle bir karmaşa ve temaaşa ki arkadaşım...

adım adım...hasta olucaksın,kayıp vereceksin,dogum yapacak çoğalacaksın,tökezleyecek kıracaksın ,kırılacaksın
,
öfkelenecek lanet okuyacaksın,sevineceksin,aglayacaksın,dügün de yapacaksın cenaze de....

annen ayagına kadar geleni 5 dk görse dünyanın sonu degildi evet annen hatalı.

ayaküstü sizi nikahlamayacaktı ama o ameliyattan çıkmış.psikolojisi normal degil.

annenin pek çok haklı nedeninin yanında bu sebep var_

FORUMU OKUYORSUN BÜYÜK İHTİMALLE...EVLENEN SONSUZA DEK MUTLU YAŞAMIYOR.DAHA İLK HAFTADAN DAYAK YİYENLER VAR...
ERKEKLER İMZAYI ATINCA DEGİŞİYOR.BEN DAHA BİR KEZ RASTLAMADIM EVLENMEDEN ÖNCE HUZURSUZDUK GERGİNDİK.EVLENDİK OHH RAHAT ETTİK DİYENE...

Bir sürü sorununuz da var.Sana annenene bu durumda böylesine rest çekmesiyle nasıl olacak bu evlilik...İki taraf farklı mezhep bu başlı başına ömür boyu sizi üzecek yoracak bir konu bu toplumda...malesef...

ERKEK ARKADAŞINI ELBETTE TANIMIYORUM AMA SENİ KISITLAMAYA ÇALIŞMASI SAÇMA .

AİLENİN YANINA GİTMENE İZİN VERMEYECEK KADAR SEVME İHTİMALİNDESE EGOSUNUN ÇOK YÜKSEK-VE MÜDAHALECİ BİR İNSAN OLDUGU İZLENİMİ UYANDI BENDE...
Patron benim diyen biri sanırım...Olmaz arkadasım olduramazsın...
30 yaşındasın ...daha ayakları yere saglam basan,eşit oranda sözünün geçtigi ,ezmedigin-ezilmedigin-çocukça küslük-inatlaşma-olmadan-iletişimin yüksek oldugu- kaprissiz bir evlilik yapma yaşında ve şansındasın.

Pek çogumuz çocuk yaşta evlendik ezildik ezildik...
Yapma Allah aşkına kendine bunu bunları reva görme...sevme böyle insan sevme...

SEVGİ HAK EDİLMESİ GEREKEN EMEK İSTEYEN BİR FİDANDIR HOYRAT ELLERDE KIRILIR...

Bu annenizin en doğal hakkıdır. O haldeyken görünmek ve tanışmamak istememiştir.
geçmiş olsun

son paragrafı şimdi okudum.
annen ciddi ve önemli bir ameliyat geçirmişken onu ağlatana kadar üzmeni sana hiç yakıştıramadım.
ne uğruna? insanın fikirlerine saygı göstermeyip triplere giren bir adam uğruna...
çok büyük günaha girmişsin...

Annemle aramı düzelttim. Hastaneden eve dün geldik zaten. Ben de iyi olur belki, artık birbirlerine alışsınlar, incelik olur, güzel olur diye düşünmüştüm. Bende salaklık. Ailemin yapısını bile bile zahmet etme, gelme deyip ben engelleyecektim. Zaten tereddüt ettim, keşke içimdeki tereddüt eden sese kulak verseydim.
Ama diğer taraftan da çok sert bir tepki aldım, ona da ayrı bir bozuldum. Hoş görse, bu kadar uzatmasa, alttan alsa ne olurdu. Yapmıyor, insan bir telefonunu açar di mi, annem konuşmak istiyor diye kaç kere mesaj attım, telefonu tamamen kapattı o gece. Off ben artık kimseye laf anlatmak istemiyorum, bu ne biçim iş.. Durup dururken neler geliyor başıma, olaylar kontrolden çıkıyor, millet birbirlerini tanımadan kinleniyor. Neyse ben bırakıyorum işin ucunu.. Ne olursa olsun.. Anneciğim ağladığı için benim de içim parçalanıyor. Belki de hayırlısı budur. Bana göre annem de, erkek arkadaşım da kötü insan değiller ama ben bağdaştıramadım galiba insanları. Düşünmek istemiyorum hiç bir şey.

Çok teşekkür ederim, burada bana kızanların da haklı olduğunu biliyorum. Onun yerinde ben olsam bu kadar uzatmazdım, hele ki ipleri koparana kadar. Yorumunuz çok güzel.. İçime su serpti. Her işte bir hayır vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…