Erkek arkadaşım annem yüzünden beni istemiyor, ne yapmam gerekiyor şimdi?

bişey olmayacaksa işte ona sebep olan şeyler çok oluyor olacaksa da ona da sebep olan şeyler çok oluyor belki hayırlısı değildir canım ne diyim ki senin için zor bir durum

değmeyecek bir adam için hasta yatağındaki anneniniz ağlattığınıza inanamıyorum anneniz açık ve net zaten düşüncelerini söylemiş biliyosunuz sevgilinizde zaten biliyor durumu neden emrivaki yapıyosunuz ki kadına birde yeni ameliyat olmuş kadın hastalığını ağrılarını düşüneceği yerde kızının sevgilisiyle olan muhabbetini çekiyor ...

şunu asla unutmayın evlenilecek adam bulunur bu olmaz yarın birgün başkası girer hayatınıza o kişi olur...

fakat;

anne baba ve kardeş asla bulunmaz eşi benzeri yoktur siz siz olun ailenizi size değer veren insanları asla üzmeyin size olmaz dedilerse mutlak bir sebebleri vardır..

hoş adamda gerçekten sizi sevseydi annenizin yaptığını bile görmezden gelir halen yanınızda olurdu...

canım benimde başımdan seninkine benzer olaylar geçti annem ilk eşimi kabul etmedi çok olaylar oldu çok asilikler yaptım annem tanımıyo aslında çok iyi biri diye düşünüodum o zmanlar ama gerçekten annem görmüş sanki ilerisini çok büyük olaylı bir evlilik geçirdim
keşke annem kabul etmemeye devam etseydi dövseydi beni hapsetseydi de başıma gelmeseydi o evlilik ama oldu işte ayrılalı 6 yıl oldu ama hala izleri üzerimde şuan 2. evliliğimi yapıcam ve ailemin rızası dahilinde oluyo şuan herşey ve gerçekten şuan yaşadığımı anlıyorum ilk evliliğimde sadece evlenmek için evlenmişim şuan hayat arkadaşı olmak biz olabilmek için evleniyorum ailelerde iyi anlaşıo ben derimki anneler ileriyi görebiliyo eski eşim annem onu istemedi diye görüşmeme bile mani oldu 8 ay boyunca 1 defa bile göremedim ailemi ve ozman anladım benim için ne kadar değerli olduklarını bu yazdıklarımı dikkate alırsın umarım hiç zorlama karşına aileninde onay vereceği çok iyi biri çıkar belki ilerde daha mutlu olursun ama ailenle eşin arasında kalma hiçbir zaman

ne olursa olsun evladın anne babasına ası olmamasından yanayım annene hasta yatagında neler yasatmısssın
yana yakıla oadamdan özür dilicene bence annenden dile ..

annenin kapıdan geri çevirmesi de doğru değil elbette ama sevgilin bunu çok abartmış annen onun büyüğü sonuçta sana gerçekten değer veriyorsa buna da katlanırdı bence işi ayrılığa getirmiş..sende çok hatalısın annenin gönlünü almalısın hasta kadın ağlatılır mı daha doğrusu anne ağlatılır mı

düşün ki kayınvalide adayın seni istemiyor.. önyargı ya bu , istemiyor işte kadın daha tanımadan etmeden.. ilişkinize tamamen karşı.. ameliyat oluyor ve sen gitmek istiyorsun seni kabul etmiyor... amaaa sevgilin sana "annem seni istemiyor, ne yapalım anamı atacak değilim ya, buraya kadarmış.." demiyor da aslanlar gibi ilişkinize sahip çıkıyor.. kendini parçalıyor seni ailesine kabul ettirmek için.. asla vazgeçmiyor senden.. hatta sen pes edip "ben yapamam o aileyle..." diyecek oluyorsun o ise ne yapip ne edip annesini ağlatip seni arattırıp konuşturmak istiyor.. sense telefonlarını komple kapatıyorsun.. ve o hala senin gönlünü almaya uğraşiyor... ben böyle adamı alnından öperim biliyor musun ? daha ne yapsın derim.. O yüzden için rahat olsun canım.. delikanlı kadınmışsın, aşkına sahip çıkmışsın.. mücadele etmişsin.. için rahat olsun.. kendini sakın suçlama.. daha ne yapabilirdin ki ? hayırlısı ne ise o olsun.. belki ilerde iyi ki de o gün o olaylar olmuş da bitmiş dersin..

Evet ben durumu toparlamaya çalışmıştım aslında.. Hemen müdahale edersem düzeltirim dedim belki.. Tabi kızgınlıkla annemin fazla üzerine gittim sanırım. Olan oldu. Şimdi hiçbir şey yapmıyorum. Aramıyorum da. Ben de çok gerilmişim. Laf anlamayan insana laf anlatmaya çalışmak kadar zor bir şey yok bu hayatta.

Canım benim annelerimiz böyle malesef. sanki kendi annemi gördüm aynını yapardı emin ol. Eski konularını bilmiyorum ama bu adam seni üzecek bir tipe benziyor. Bu ne tahammülsüzlük böyle. Biraz da alttan alsın.

Annene hasta yatağında biraz da emrivaki gibi olmuş. İyi ki sormadan getirmedin adamı. Ayrıca kadın hastanede yatıyo. Üstü başı kötü haldedir muhtemelen ve yabancı bir erkekle o şekilde görüşmeyi kabul etmemesi gayet normal. Bizim ailede bir kadın hastaneye yatınca falan ailedeki erkeklerden hiçbiri hasta odasına girmez. Rahatsız etmemek için. Yanlış anlama muhafazakarlıktan değil türbanlı falan da değiliz.

Ve sen daha büyük bi ayıp etmişsin. ameliyattan çıkmış kadınla erkek arkadaşın için kavga etmişsin. Annem yüzünden beni istemiyor diye okuyunca ben çok farklı bir şey sanmıştım. Annenin bir ayıbını gördü falan gibi bir şey anladım. Olayı annem yüzünden diye sığlaştırma. Adam evlenmiş ayrılmış çocuğu var hayatında bir daha zorluk istemiyor. Ailesiyle fazla haşır neşir olmayan bir kız bulsun otursun beraber yaşasınlar. O adam öyle bir hayat istiyor bence. Bırak istediği hayatı yaşasın. Sen de anneni suçlama.

Herşey rağmen anacığını suçlama, o sadece senin iyiliğini ister vardır düşünceleri. Hepimiz insanız hatalar yaparız, anneciğin de belki uygun olmayan bir davranış yapmış olabilir.

Ben erkek arkadaşının anlayışsızlığına takıldım. Malesef benim eşim de böyledir. sinirlenince iyiyi doğruyu göremez tüm anlayış sıfırlanır kendisinde. Demeliydi ki "herşeye rağmen o bir anne ve çocuğunun iyiliğini düşünüyor, gönlünü kazanmaktan vazgeçmeyeyim"... fakat o ne yaptı en ufak zorluk çıktı diye hemen olmayacak bu ilişki dedi. Bana bahane uyduruyor gibi geliyor. İnsan seviyorsa mücadele eder. Fakat beyefendimiz, bahanesini bulmuş ayrılmış kimbilir altında ne var.

Ben erkeklere güvenmiyorum canım herşeyi düşünür bunlar.

Bence annene güven esas pişmanlığı onu hasta yatağında üzdüğün için yaşa yaşayacaksan.. Adam ne kadar merhametsiz ki senin telefonun açma zahmetinde bulunmuyor. İki gün sonra evlensen etsen ulaşamadığın zamanlar ne yapacaksın? adam rahat..

Bence hastane olayını bahane etmiş gibi.. Bu annenle onun arasında bir problem olarak kalabilirdi ve düzelebilirdi ama adam seninle ilişkisini bitirmiş...

Ailene karşı "onlar bize hep karışcaklar, git onlarla yaşa sen" gibi tabirler de inan bana çokkk saygısızca... Sen üstüne titrerken yalvarırken ederken böyle konuşmaları haketmedinn...

Kendine güvenin gelsin şöyle bi, fırsatını bulursan konuşabilirseniz de bence de iyi oldu ayrılmamız ikimiz için doğrusu buydu de sen de bitir..

Lütfen annenizi dinleyin büyükler geleceği bizden iyi görüyorlar ,koca çokk bulunur ama anne,baba bulunmuyor annem alzhemir hastası 5 yıldır daha 60 yaşında ama onunla sohbet edebilmek için neler vermezdim barışırsa barışır bekar kız alıyor bide hava yapıyor osana yalvarsın tatlım ama anneni üzme,insan çok arıyor inanki...

Annemi aglatmazdım hele o haldeyken asla aglatmazdım ... karsımdakınınde anlayıslı olmasını beklerdim

annen haklı resmiyet olmadan ziyarete gelmesini kabul etmemesi..benim annem de aynen karşı çıkardı öyle görmüş öyle yaşamış..kabul etmemesindekinin altında yatan bi neden daha var o da tasvip etmiyor..sen annenin huyunu biliyosundur artık orta yolu bulup ne erkek arkadaşına gel ziyarete diycektin ne annene bunu söyliycektin çok daha iyi olurdu..tasvip edilmeyen ilişkilerde terazi görevi görülür..neyse artık iş işten geçmiş..en en önemlisi anneni hasta haliyle üzüp ağlatmasaydın..o anlık gözün erkek arkadaşından başka bişey görmedi ama anne baba daima kıymetli olmalı..bundan sonrası için annenin kıymetini bil af dile..seninde için rahat edicektir emin ol..erkek arkadaşınını gidişide üzmesin seni annen tarafından kabul edilmemek gururuna dokunmuştur ama bu tepkiyi seni safdışı bırakarak vermiycekti..inşallah karşına seni daha mutlu edecek biri girer ama ne olursa olsun anneni karşına alarak yapma bunu kırma üzme onu..

Canım içinden çıkılmayacak gibi görünen meseleni erkek arkadaşın çok kolay çözmüş gibi görünüyor.erkek arkadaşın için biraz bahane olmuş ,ayrılık..bende yakında serdimi anlatmıştım ailem Alevi olduğu için istemiyordu eski erkek arkadaşımı..hatta evlenirsen o cocuğu da seni de yaşatmam diyen aileme karşı erkek arkadaşım hep olumlu oldu.bekleyelim zaman verelim dedi,bazen taktik düşündü.ama hiç bir zaman böyle olmayacak demedi.hep ben senin yanındayım dedi.nikah kıyalım ,sizinkiler zamanla kabullenir dedi.ama benim için doğru bi insan değildi.yani başka sebeblerden ayrıldık.

Gercekten seven bırakmaz,yeltenmez bile.sen ondan ayrı durabiliyormusun ,duramıyorsun dimi,için kan ağlıyor,yeme içme haram geliyor sana..hiç bişeyden lezzet almıyorsun.peki o ,o nasıl dayanıyor sensizliğe,senin hiç hatan yokken hemde ..

Diyeceğim o ki bırak o sana gelsin ,koşma peşinden ..zaten ailende aran iyi değil bi de erkek arkadaşın gitti yalnızlığına yalnızlık katma.sıkma canını değerini anlarsa gelir,seninle beraber senin için mücadele eder.seni yalnız bırakmaz..düşme hiç peşine..

Durumda bir değişiklik yok arkadaşlar...Mübarek Ramazan, vardır her işte bir hayır deyip oturuyorum. Yorum yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Olay şu ki, iki taraf aynı açıdan bakmıyor duruma ve birbirleriyle de konuşup düzeltmiyorlar da. Gerçi annem istemese de benim üzüldüğümü gördüğü için ve hatrım için konuşayım diyor ama malum sevgilim de çok büyüttü. Gerçi artık sevgilim mi değil mi bilmiyorum bile. 2 gün geçti hiçbir şekilde aramadı. Onu da anlıyorum belki gururu kırıldı ama ailemin öyle geniş bir aile olmadığını biliyordu aslında. Kendimi de suçlamak istemiyorum artık, doğru karar verip süreci yönetemedim diye. Ama şuna kızıyorum, kimse dört dörtlük değil.. Benim hiç sevmediğim bir şeydir senin ailen benim ailem kavgası yapmak. Ama o ağzına aldıkça o tarz laflar ben de söylemek istiyorum sanki. Gerçi ailesine hiçbir saygısızlığım olmadı. Ama benim de ufak tefek kırıldığım şeyler oldu, hiç böyle sorun etmedim bile.
Bence de seven insan bu sebepten bırakmazdı. O gece hastanede biz sabahı zor ettik, onun umrunda bile değildi..ayrılacaksan da bir konuş di mi be mübarek insan....

ben tum yazdıklarında bı cumleye takıldım : %50 ıcınden bırseyler gıtmıs ya... bu ne allah askına bunu boyle mı soyledı, olcmus mu bıcmıs mı tartmıs mı?bana kalırsa sızı acıtmaktan zevk alıyor: annene ayrıldıgımızı soyle ne demek yaa.. annene cok uzuldum, adı konmadan gorusmekten cekınmıs kadın bunda abartılacak ne var? hemen ılk engelde kacıp gıtmek sorunu buyutmek mı ılıskı? ben hıcbır haklı tarafını goremedım sevgılının. bence bosuna uzulup kafana takma. hem bakalım sen evlenıp bosanmıs ve cocuklu bı adamla yapabılecekmısın? sen bunu sorun etmezken o bır annenın tavrını cok abartmıs bence.

gördüğünüz gibi aşkı sevgiyi sahiplenme konusunda biz kadınlar erkeklerden daha erkek,daha mert oluyoruz.ve maalesef yine de olan bize oluyor,acı çeken biz oluyoruz.anneniz kapısına kadar gelen bir insanı reddetmese daha iyi ederdi ama ameliyattan çıkmış bir insanı,hem de bir anneyi biraz anlamak lazım.anlayışlı ve sabırlı olmak lazım.bence bu olay size bir karar vermeniz için bir vesile olmalı.hiçbirşey nedensiz değildir.eski konularınıza baktım.bu işte bir sürü pürüz var.aşktan gözünüz kör olduğu için kabullenmek çok zor geliyor ama görüyorsunuz ki herşey aksi bir şekilde meydana geliyor.anneniz öyle yapmış olsa bile sevgilinizin sizi bu sıkıntılı anınızda anlamaması,sırtını dönmesi bi de üstüne yalvartması çok düşündürücü bir durum.nerden bakarsan fiyasko.şahsen benim en nefret ettiğim şey cevapsız bırakılmaktır.karşımdaki insanın beni kaale almaması,bu kadar kapris yapması beni çok incitir.şimdi siz de çok incindiniz.diyelim ki zaman geçti ve tekrar bir araya geldiniz.bunlar içinizde bir ateş topu gibi büyüyecek ve bir gün bir volkan gibi yine patlayacak.o kişi de reddedilmekten dolayı üzülmüş bile olsa sizin mesaj ve telefonlarınıza kayıtsız kalması çok çirkin.bunları unutabileceğinizi sanmıyorum.yapılacak en iyi şey annenin kalbini onarmak.ve o kişiyi artık ne kadar zor da olsa aramamak.bu kadar mücadele böyle bir sonuç verdiyse ne yapabilirsiniz daha bilemiyorum.bazen niyetler ne kadar güzel olsa da eğer Allah bir şeyi size yazmadıysa illa ki bir sürü pürüz çıkarır.artık yol ayrımı....

Son düzenleme:

Onu asıl sen terket.zor durumda olan sensin iki aile arasında kalan sensin.senin aramaman onu sana çekecektir.ararsan eğer bu şansı kaybedeceksin.arama ,sende başka işlerinle uğraş buarada..zamana bırakacaksın.seni bırakıp gitti resmen,hadi annene küsseydi.senle yine konuşsaydı.annen hastayken bir de bunla uğraşırken seni bırakması cok düşüncesizce..bu adam sevgini haketmiyor

Canım içinde bulunduğun duruma üzüldüm, umarım en kısa sürede ruhun feraha kavuşur. Buna benzer bir durumu ben de yaşamıştım, tüm hengameden sonra Allahım iyi ki o olmamış dedim.

Aileler gerçekten kızlarının iyiliğini ister diye düşünüyorum.Onlar bizim göremediğimiz tüm olumsuzlukları dışarıdan çok net görüyorlar, kızlarını da tanıdıklarından neyin iyi olacağını anlıyorlar bence. İstenmemek bir insan için zor bir durum, ama bir erkeğin istenmemesi bir kızın istenmemesinden daha farklı. O zamanlar bir çok evli arkadaşımla konuşmuştum bu durumu.Çoğu aynı durumları yaşamış ama damat adayı o kadar iyi davranmış, o kadar yapıcı olmuş ki düzelmiş ilişkileri, şimdi çok seviyorlar damatlarını. Demem o ki kız ailesinin erkeğe güvenmesi zordur, erkek terbiyesinden beyfendiliğinden ödün vermez, kızı gerçekten çok mutlu ederse kız ailesi damadı sevmeye başlıyor.

Anneniz zor bir kadın ama ben çok üzüldüm ona. Çok ciddi bir ameliyat geçiriyor ve uğraştığı sorunlara bak. Onun psikolojisi de çok zor, kim bilir neler düşünüyordu size belli etmeden, bir de oturup ağlamış sizinle birlikte hasta odasında. Ne çok seviyor sizi, o halde bile kendi derdini bırakıp hata yapmayasınız diye sizinle uğraşıyor.

Her ne olmuş olursa olsun, sevdiğiniz adam yanınızda durmalıydı. Çekip gitmişse yolu açık olsun, yaşınızı filan dert etmeyin, Allah'a dua edin, yine seveceksiniz, çok çok mutlu olacaksınız. Eğer bir gün birilerine rest çekmeniz gerekirse, her durumda sizin yanınızda olan insan, insanlar için rest çekin, şahsen ben öyle yapmayı düşünüyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…