- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.784
- 388
- 45
- Konu Sahibi muhursuzpusula
Bipolar olduğuna dair belgeler gosterdi mi ya da ilaçları var mi? Size bunu kanıtladı mi?
Bayılıyorum yorumlarına
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bipolar olduğuna dair belgeler gosterdi mi ya da ilaçları var mi? Size bunu kanıtladı mi?
Bana biraz hastalığını kullanıyor gibi geldi. Acaba gerçekten ayrılsanız mı? Sizi de yiyip bitirecek. Karşıdaki kişi hasta diye demiyorum. Bunu kullanıyor gibi geldiği için ayrılın diyorumMerhaba, herkese iyi geceler
Erkek arkadaşım bipolar rahatsızlığa sahip. özellikle bu karantina döneminde depresyon dönemlerini çok yoğun bir şekilde yaşıyor. İlişkimizin başlarında bana bu rahatsızlığından bahsetmişti ancak o an çok fazla bilgi sahibi olmadığım için yada ilişkimizi de bu denli etkileyebileceğini düşünmemiştim. Şimdi şimdi farkediyorum durumun ciddiyetini.Bu sebepten ötürü ilki şubat ayında olmak üzere 3 kere ayrılık yaşadık ama üçünde de en fazla 2 hafta kadar sürmüştür. İlk ayrılığımızda ben hastalığınında etken olacağını düşünmedim. ama her ayrılıkta cümlesi genelde sen daha iyilerine layıksın benden iyi bir eş yada sevgili olmaz şeklinde oluyor.
Şuan son 1 aydır ikidir ayrılalım görüşmeyelim cümlelerine dönüyor.1 ay önce olduğunda da sonradan yine kendisi döndü beni üzdüğü içinde çok özür dileyip, .ok bunaldığını ve ilişkinin ona o dönemde çok ağır geldiğini sorumluluğunu kaldıramadığını o sebeple bu şekilde davrandığını söyledi. Benim yanımdayken yada benimleyken tüm dert tasalarından kurtulduğunu herşeyi unuttuğunu söylüyor. Ancak en son bugün yine aynı olayı yaşadık, zaten artık o dönemlere girdiğini anlayabiliyorum.
Bende biraz üsteledim aslında biraz olsunda beni düşünmesi gerektiğini vs söyledim. Ben böyle diyince de yine "sen daha iyilerine layıksın benden eş yada sevgili olmaz lütfen görüşmeyelim artık " dedi. Bu dönemde önemli bir karar vermek bende istemiyorum, karar verilmesi gereken mantıklı bir dönem değil. Çünkü normalde bu adam sürekli böyle değil. En azından bu konuda karantina sonrasıda yine hep böyle mi olacak yada olursa psikolojik anlamda bir destek almak isteyecek mi yapacak mı görmem lazım. Eğer tedavi konusunda birşeyler yapmazsa zaten bu şekilde ilerleyebilme şansımız olmayacak çünkü sürekli ayrıl barış bir ilişki olmaz.
Çevrenizde bu rahatsızlığa sahip birileri var mı? sevgilisi bu rahatsızlığa sahip yada kendisi bu rahatsızlığa sahip kişilerin yardımına ihtiyacım var.
Ya rahatsızlıktır bir şey demiyorum.Ama neden ömrün harap olsun.Aynı yaştayız.Mantıklı ol.Bırak şu adamıMerhaba, herkese iyi geceler
Erkek arkadaşım bipolar rahatsızlığa sahip. özellikle bu karantina döneminde depresyon dönemlerini çok yoğun bir şekilde yaşıyor. İlişkimizin başlarında bana bu rahatsızlığından bahsetmişti ancak o an çok fazla bilgi sahibi olmadığım için yada ilişkimizi de bu denli etkileyebileceğini düşünmemiştim. Şimdi şimdi farkediyorum durumun ciddiyetini.Bu sebepten ötürü ilki şubat ayında olmak üzere 3 kere ayrılık yaşadık ama üçünde de en fazla 2 hafta kadar sürmüştür. İlk ayrılığımızda ben hastalığınında etken olacağını düşünmedim. ama her ayrılıkta cümlesi genelde sen daha iyilerine layıksın benden iyi bir eş yada sevgili olmaz şeklinde oluyor.
Şuan son 1 aydır ikidir ayrılalım görüşmeyelim cümlelerine dönüyor.1 ay önce olduğunda da sonradan yine kendisi döndü beni üzdüğü içinde çok özür dileyip, .ok bunaldığını ve ilişkinin ona o dönemde çok ağır geldiğini sorumluluğunu kaldıramadığını o sebeple bu şekilde davrandığını söyledi. Benim yanımdayken yada benimleyken tüm dert tasalarından kurtulduğunu herşeyi unuttuğunu söylüyor. Ancak en son bugün yine aynı olayı yaşadık, zaten artık o dönemlere girdiğini anlayabiliyorum.
Bende biraz üsteledim aslında biraz olsunda beni düşünmesi gerektiğini vs söyledim. Ben böyle diyince de yine "sen daha iyilerine layıksın benden eş yada sevgili olmaz lütfen görüşmeyelim artık " dedi. Bu dönemde önemli bir karar vermek bende istemiyorum, karar verilmesi gereken mantıklı bir dönem değil. Çünkü normalde bu adam sürekli böyle değil. En azından bu konuda karantina sonrasıda yine hep böyle mi olacak yada olursa psikolojik anlamda bir destek almak isteyecek mi yapacak mı görmem lazım. Eğer tedavi konusunda birşeyler yapmazsa zaten bu şekilde ilerleyebilme şansımız olmayacak çünkü sürekli ayrıl barış bir ilişki olmaz.
Çevrenizde bu rahatsızlığa sahip birileri var mı? sevgilisi bu rahatsızlığa sahip yada kendisi bu rahatsızlığa sahip kişilerin yardımına ihtiyacım var.
bence açıkcası biraz öyle gibi düşünmeye başladımBana biraz hastalığını kullanıyor gibi geldi. Acaba gerçekten ayrılsanız mı? Sizi de yiyip bitirecek. Karşıdaki kişi hasta diye demiyorum. Bunu kullanıyor gibi geldiği için ayrılın diyorum
Özellikle en ilginç tarafı da bu gel gitlerinde geri döndüğünde benim onu tamamen bırakmış olup olmama ihtimalimden korkarak yaklaşıyo ve hep söylediği şey seninle asla alakası yok bu durumun vs oluyor. Evet bu durumun benimle hiç bir alakası olmadığının hatta ne yaparsam yapayım çözümünde bende olmadığının farkındayım. Sadece ve sadece kendisi eğer gerçekten hayatını mutlu geçirmek istiyorsa tedavi olmak isteyecek ve başlayacaktır. Sonuçta eğer söylediklerinin tamamı doğru ise benim yanımda çok mutlu olduğunu hep söylüyordu. Bu durumda benim yapabileceğim tek şey tedaviye başlarsa destek olmaktır.
Ama en büyük şanssızlığım şuan karantina süreci olması sanırım
Evet aslında bu ilişkinin sonu çok net belli farkındayım sanırım kabullenmemde biraz zor geliyor.Bahsettiğim buydu benim de. Sorun senle alakalı değil kesinlikle. Onun da bir kastı yok ama dengesiz ruh halleri içinde demek ki. Hastalığın kendisi dengesiz zaten ama anladığım kadarıyla çocuğun kendisi dengesiz biraz. illa hastalığından değil, belki karakteri de biraz kolay pes eden bir insan olabilir.
Ama sen bunu çekmek zorunda değilsin.
daha önce de biri yazmış, hayat kısa. Kimseyi iyileştirmek zorunda değilsin. Vicdan yapıp düzeltmeye çalışma. Sen en güzel, en mutlu olduğun şekilde yaşa.
Alacağın karar sana şu anda sert gelebilir, karşı tarafı üzeceğini düşünebilirsin. Ama en önemli şey senin üzülmemen. Kendini geri plana atarak kararlar alırsan, çok pişman olursun sonra ama geçen zamanı ve yıpranmışlıklarını geri alamazs
Bu şekilde iki tür ilişki de gördüm. Biri gayet düzgün, stabil bir evlilik. Hiç öyle bir ayrıldık, bir barıştık halleri yok.
Diğerinde de çocuk devamlı bir iyi bir kötü oluyor. Sevgilisi anne gibi devamlı ilaçlarını içiriyor. Sabah okuldan önce ilk işi onu uyandırmak, bazen yataktan zorla kaldırıp okula göndermek. Bazen defalarca arasa da telefonunu açmıyor. Öyle ki çocuğun annesi Bile artık kızdan soruyordu çocuğu. Sonunda ne oldu, yine bizim kız değil, oğlan bıraktı arkadaşımı.
yani sabah bir arkadaşa itiraz etmiştim oruç kafayla ama haksız sayılmaz aslında. Böyle bir barışıp, bir ayrılmakla yürümez ilişki. Gerçekten insanın dengesini bozuyor. Fakat bu ikinci ilişki de çocuğun karakterinde de var sorun.
bence bu karantina dönemi şanssızlığın değil, şansın olmuş. Düşünüp değerlendirmek için fırsatın olmuş, hem de onun böyle bir zamanda nasıl olduğunu görmüşsün.
İçindeki anaç, ben düzeltebilirim Hislerine kapılma bence.
Bedene vurmuş derken hal hareket anlamında mı yoksa bedende çıkabilecek yara vb şeyler için mi söylüyorsun ? Benim gözlemlediğim şöyle birşey var mesela depresyon döneminde eğer çok aşırı ağır geçirmişse erkek arkadaşımın ellerinde egzamalar soyulmalar falan olmuştu ama baya kötü şekilde. Daha hafif olduğu dönemlerde ise mesela birşey izlerken falan takılır kalır oraya ama öyle çok zevk veren birşey izliyo onu sarmış çok beğenmiş falan gibi değil tamamen donuk vaziyette kalır ne çevresindekileri görür ne başka birşey. bildiğin baya dümdüz duvara bakar gibi bakakalır.Merak ediyorumda bipolarin bedene vurmus atak halleri nelerdir ? Bilenler varmidir..Uzun sureli depresyon tedavisi goren kisinin anksiyete ile bipolar oldugunu ayirt edebilirmi hekim (devlet hast) Bir arkadasim icin cok endiselendigim konudur.
Atak gecirme donemlerindeki halini sormustum sanirim kisiden kisiye degisir arkadasimda olan kol bacak uyusmasi aglama krizleri engel olamiyor asla ve ilaclara ragmen uyuyamiyor.Tanisi anksiyete fakat bazende asiri iyi kafam kariksi onu uzmemek adinada diyemiyorumBedene vurmuş derken hal hareket anlamında mı yoksa bedende çıkabilecek yara vb şeyler için mi söylüyorsun ? Benim gözlemlediğim şöyle birşey var mesela depresyon döneminde eğer çok aşırı ağır geçirmişse erkek arkadaşımın ellerinde egzamalar soyulmalar falan olmuştu ama baya kötü şekilde. Daha hafif olduğu dönemlerde ise mesela birşey izlerken falan takılır kalır oraya ama öyle çok zevk veren birşey izliyo onu sarmış çok beğenmiş falan gibi değil tamamen donuk vaziyette kalır ne çevresindekileri görür ne başka birşey. bildiğin baya dümdüz duvara bakar gibi bakakalır.
doktorlar ama tabiiki ayırt edebilirler ama şöyle bir durum var bipolar olan kişilerde anksiyetede çok sıklıkla görülür zaten
evet uykusuzluk, uyku zamanında kabus görme gibi şeylerde oluyor. hiç birşey yapmak istemiyorAtak gecirme donemlerindeki halini sormustum sanirim kisiden kisiye degisir arkadasimda olan kol bacak uyusmasi aglama krizleri engel olamiyor asla ve ilaclara ragmen uyuyamiyor.Tanisi anksiyete fakat bazende asiri iyi kafam kariksi onu uzmemek adinada diyemiyorum
Allah yardimcilari olsun.Ama cok zor yani.Ben arkadasi olarak zorlanirken siz iliskide kendinizi feda etmeyin.evet uykusuzluk, uyku zamanında kabus görme gibi şeylerde oluyor. hiç birşey yapmak istemiyor
evet yaşayana çook ama çok fazla zor, çevresindekilere de ayrı zor. Normal bir insan gibi düşünerek hareket edemiyorsunAllah yardimcilari olsun.Ama cok zor yani.Ben arkadasi olarak zorlanirken siz iliskide kendinizi feda etmeyin.
Arkadasim cok dusunen biri ve anksiyetesi son safhaya geldi vucuduna vuruyor uyusma fazla dusunme aglama kusma gibi.Ama bipolar degildir umarim fakat cok benziyor tani koymak imkansiz
Ona verdigim telkinlerin haddi hesabi yok soyledigi sey elimde degil.Cok uzucu bunu degisecemeyeceksek lutfen kendi ruhunuda hasta etme en zor hastalik buevet yaşayana çook ama çok fazla zor, çevresindekilere de ayrı zor. Normal bir insan gibi düşünerek hareket edemiyorsun