Erkek arkadaşım cimri mi ?

Ne mutlu o zaman.
Öğretmenim de öğretmenim demişsiniz de memurluğu ilk deneyimleyen siz misiniz acaba demiştim.
Ayrıca öğretmen halimle cahil de oldum demişsiniz de ne cahilleri var aklınız şaşar.
Çok şükür okuduk, kimseye muhtaç değiliz. Burada bir konu açtığımızda ya da yorum yaptığımızda işte böyleleri de öğretmen tarzı yorumlar gelince bunu söyledim. Konular üzerinden öğretmenliğim eleştiriliyor 🤣🤣🤣 saldıracakları bir şey arıyorlar. Oysaki konularımın yaptığım meslekle bir ilgisi yok. Mesleğimde şunu mu yapayım bunu mu yapayım diye konu açmamışım ki. Özel hayat, aile hayatı vs.

ne düsündügün yada nasil yorumladigin hic umurumda degil bu forumda senin ve bir kac kisinin yazdiklari benim icin anlam ifade etmiyor ama konuyu okuyan cahil , akli bir karis hava da ve aski cok kutsal sanan kurtarilabilme ihtimali olan kadinlara fikir olsun diye cevapliyorum .

Evlilik yada ikili gönül iliskileri holding gibi bir kurumdur aslinda , ne kadar yatirim yapiyorsaniz aynisini ortaklarinizdan da beklemelisiniz. yani iliskilerde ne kadar alirsaniz o kadar vereceksiniz ki arada ki saygi ve deger görme azalmasin. eger ortaklardan biri sürekli verir ve karsiligini hic almazsa bir süre sonra hic caba sarfetmeyen taraf saygisini yitirir . (cantada ki keklige de hic kimse özen göstermez) alma verme dengesi yazmissin ya , bak Bilal'e anlatir gibi anlatiyorum takip edebil diye.

evlendigim adamin cocuklarini dogurup soyunun devamini sagladigim icin tabii ki bana yatirim yapmak zorunda. (tamamen ilkel benliklerimiz üzerinden gidiyoruz) yaradilisimizin geregi üremek ve genetik cesitlilik saglamak ve bu sayede soyun devamini garantiye almak sonucta. dogal olarak beni yaninda tutmak icinde bunlari yapmaya devam etmeli ki , onunda ihtiyaclari karsilanmaya devam etsin. yani evet canim yatagima girmeye devam etmek istiyorsa hayattaki beklentilerimi karsilamaya devam etmesi gerektigini o da bilinc altinda biliyor . bu yüzden 25 yil sonra bile hala arabaya binerken kapilarim acilir , hesaplarim ödenir , saygida kusur etmez . bunun karsiliginda da benden huzurlu bir yuva , o isteyken düzenlenmis bir özel hayat alir.

benim gibiler sadece kendilerine denk olani secer. kocamdan önce ki sevgililerimde onlardan beklentilerimi bilip ona göre davranirdi. hic birinden beni inciten ne bir hareket gördüm ne de bir kelime duydum. arzularimiz bittiginde de insan gibi ayrildik hepsiyle. cünkü erkekler sadece deger verdikleri kadinlara yatirim yapar. cocuklarinin potansiyel anneleri olabilecek kisilere.

ama söyle bir de acik gercek var. boyacilarla takildigin sürece bu yazdiklarimin ne anlama geldigini hic anlamayacaksin. belki okuyan baskalari anlar. herkes boyacilarla takilmiyor sonucta.
Resmen şunu demişsin yatağıma girmek isteyen elini cebine atacak, bana yatırım yapacak. Kusura bakmayın ben kendimi yatırım yapılacak bir MAL(hakaret değil,eşya anlamında) olarak görmüyorum. Kocanız da sizi sizin gibi gördüğü için yatırım yapmış. Siz de ona karşılığında yatağınızı sunmuşsunuz. Alma verme dengesi kurulmuş. Anlamadığınız şey şu ki her ilişkide alma verme dengesini sağlayan terazilerin içinin hep aynı şeylerle doldurulmadığı 🤭🤭🤭

Erkek arkadaşım cimri mi tutumlu mu ben anlayamıyorum.İlk ilişkim 9 aydır görüşüyoruz benimle ciddi olduğunu söylüyor.32 yaşında memur evi arabası kenarda birikmiş parası var.Şu 9 ayda hiç yemek yediğimizi yemek ısmarladığını hatırlamıyorum.Birkaç kere ısmarladı.Onun haricinde acıkınca kendime kendim aldım.Bana hiç çiçek hediye vs bir şey de almadı.Sadece kafeye gittiğimizde içtiğim kahveyi ödüyor.Yanına tatlı yer misin diye sormuyor.Tatlı söylersem de hesabı ödemeye gittiğimizde arkamdan geliyor.Yiyici bir tip de değilim.Ben de hesap ödüyorum bu arada.Ama zoruma gitmeye başladı biraz.Mesela yurt dışına tatile gitti bana bir tane likörlü şeker getirmiş.Peluş ayı istediğimi söyledim laf arasında oyuncakçının önünden geçmiş bana foto atmış ama almamış.İşi hali vakti yerinde diye şans vermek istedim ama inceliksiz hareketleri gözüme batıyor.Ben abartıyor muyum
Cimri kendisi ayrılın bence.Ciddi olup evlenirseniz ileride sıkıntı çıkar

Kesinlikle katılıyorum. İnsanların iyilik yaparak, başkalarına yardım ederek huzur bulmak istemesi ve ahirete yatırım yapması da etrafını bir şeyler öğrenebileceği veya eğlenebileceği insanlarla doldurarak güçlü bir network kurmaya çalışması da çıkar odaklıdır kelime kulağa ne kadar yanlış irite edici gelse de. İlla maddi olmak zorunda değil manevi veya psikolojik de olabilir örneğin beni sevmeyen sürekli kötü hissettirip aşağı çeken, gelişimime katkı sağlamayıp eğlenemediğim insanı ben napiim yada şiddet gösteren bir yakını bunun adı çıkarcılıksa varsın öyle olsun ben daha çok alma verme dengesi veya dengini bulma diyorum ama neyse
Elbette böyle . Tüm dinlerde yok mu ta Mısır yazıtlarında bile , şu iyiliği yaparsan , şu şu ibadeti yaparsan şu şekilde yaşarsan ölüm sonrası güzel şeyler olacak denmiyor mu ? Bunda da çıkarımız var . Arkadaş seçiminde de var . Zaman kıymetli . Bazı donanımlar kazanmaya çabalıyoruz , eğitim alıyoruz kitap okuyoruz , vücudumuzu beğenilecek forma sokmaya çalışıyoruz az çok . Dışarı çıkarken bi özeniyoruz . Sınavlara giriyoruz iyi iş sahibi olmak için . Hepsinde var bir çıkar .

Resmen şunu demişsin yatağıma girmek isteyen elini cebine atacak, bana yatırım yapacak. Kusura bakmayın ben kendimi yatırım yapılacak bir MAL(hakaret değil,eşya anlamında) olarak görmüyorum. Kocanız da sizi sizin gibi gördüğü için yatırım yapmış. Siz de ona karşılığında yatağınızı sunmuşsunuz. Alma verme dengesi kurulmuş. Anlamadığınız şey şu ki her ilişkide alma verme dengesini sağlayan terazilerin içinin hep aynı şeylerle doldurulmadığı 🤭🤭🤭
yani anlayabilecegini hic düsünmemistim zaten :)

He he . Süper anlamışsın gene .

Sizi anlayamam zaten. Bu kadar çıkarcı kişilikler benden uzak olsun. Bakış açımız asla aynı değil. Çıkarcı ilişkilerinizde başarılar 😅😅💃💃
Mahallede dilenci bi abi var . İyi bir insana benziyor . Evlenmek de çok istiyordun , koluma birini takmazsam dışarı çıkamıyorum diyordun . Sen çıkarcı değilsin iyi bir kadınsın . Abimizin evi , işi , parası yok . Senin eve de yerleşir sevaptır . Tanıştırayım mı ?🧐

Sizi anlayamam zaten. Bu kadar çıkarcı kişilikler benden uzak olsun. Bakış açımız asla aynı değil. Çıkarcı ilişkilerinizde başarılar 😅😅💃💃
evet bunu anlamamaya israr ettigin sürece , ötelenmeye , kücük düsürülmeye , hakaret edilmeye ve sirtinda her daim asalaklar tasimaya devam edip , buraya bakin okudum calistim meslek sahibi oldum ama hala mutsuzum diye konu acmaya devam edeceksin.

Mahallede dilenci bi abi var . İyi bir insana benziyor . Evlenmek de çok istiyordun , koluma birini takmazsam dışarı çıkamıyorum diyordun . Sen çıkarcı değilsin iyi bir kadınsın . Abimizin evi , işi , parası yok . Senin eve de yerleşir sevaptır . Tanıştırayım mı ?🧐
IMG_2539.gif

evet bunu anlamamaya israr ettigin sürece , ötelenmeye , kücük düsürülmeye , hakaret edilmeye ve sirtinda her daim asalaklar tasimaya devam edip , buraya bakin okudum calistim meslek sahibi oldum ama hala mutsuzum diye konu acmaya devam edeceksin.
İlk olarak ailem çıkarcı olabilirler ama asalak değiller. Düzgün konuşun. Kimseyi küçümsemem,kimsenin de beni küçümsemesine izin vermem. Siz çıkarcı insanlar olduğunuz için ve içten içe bunun kötü bir şey olduğunu bildiğiniz için tüm ilişkilerin çıkarlar üzerine kurulu olduğunu söylüyorsunuz. Öyle değil, gerçek sevgi çıkar barındırmaz. Böyle düşünüyorum ve buna inanıyorum.

Verdiğiniz örnek bile kalbinizin kirliliğini ortaya döküyor. Yazık ne diyeyim. Evi,arabası var diye kendini insan sananlardansınız anlaşılan .

Kesinlikle katılıyorum. İnsanların iyilik yaparak, başkalarına yardım ederek huzur bulmak istemesi ve ahirete yatırım yapması da etrafını bir şeyler öğrenebileceği veya eğlenebileceği insanlarla doldurarak güçlü bir network kurmaya çalışması da çıkar odaklıdır kelime kulağa ne kadar yanlış irite edici gelse de. İlla maddi olmak zorunda değil manevi veya psikolojik de olabilir örneğin beni sevmeyen sürekli kötü hissettirip aşağı çeken, gelişimime katkı sağlamayıp eğlenemediğim insanı ben napiim yada şiddet gösteren bir yakını bunun adı çıkarcılıksa varsın öyle olsun ben daha çok alma verme dengesi veya dengini bulma diyorum ama neyse

Aslında çok haklısınız ek olarak bir çıkar kelimesini hep negatif anlamıyla kullandığımız için temel anlamı olumlu yanına pek aşina değiliz çok duymadığımız için söylendiği zaman garipseniyor ama zaten anlamı temelde kazanç fayda vs demek toplu halde yaşamak yaşarken sosyalleşmek bir komşunla yardımlaşmak tanışmak ayak üstü sohbetler bunlardan belli kazanımlar sağlamak hepsi bir çıkar iyi anlamda menfaat en basiti iyi bir insan olduğunu hissetme duygusu o gün pozitif olabilmek mutlu olmak mutlu etmek
bir annenin çocuk doğurmak istemesi bile kişisel duygusal tatmin topluma faydalı birey kazandırma bir canlıyı yetiştirme soy devam etme hayata senden bir parça bırakma kazandırma arzusu/tatmini ve bunlar zaten insani olan şeyler her ilişki türünde taraflar fayda sağlar bencilce veya karşılıklı dengede fark etmez çıkar vardır ve yine diyorum çıkar her zaman kötü bir kazanım değildir

Memur maaşı belli, o maaşla ancak o kadar olur.

Verdiğiniz örnek bile kalbinizin kirliliğini ortaya döküyor. Yazık ne diyeyim. Evi,arabası var diye kendini insan sananlardansınız anlaşılan .
Bak gene yanlış anlamışsın . Harika bir adam çocuklara gülümser hep hayvanları besler . Tüm mahalle sever . Sen madem çıkarsız bir kadınsın niye kendine layık görmedin de benim kalbim kötü oldu ? Paragöz de değildin ya bizim gibi . E adamın tek kusuru parasının olmaması .

Ha ev araba da zenginlik değil maslow u duydun mu hiç ? Barınma ihtiyacını ya ?

Elbette böyle . Tüm dinlerde yok mu ta Mısır yazıtlarında bile , şu iyiliği yaparsan , şu şu ibadeti yaparsan şu şekilde yaşarsan ölüm sonrası güzel şeyler olacak denmiyor mu ? Bunda da çıkarımız var . Arkadaş seçiminde de var . Zaman kıymetli . Bazı donanımlar kazanmaya çabalıyoruz , eğitim alıyoruz kitap okuyoruz , vücudumuzu beğenilecek forma sokmaya çalışıyoruz az çok . Dışarı çıkarken bi özeniyoruz . Sınavlara giriyoruz iyi iş sahibi olmak için . Hepsinde var bir çıkar .

Duygusal tatmin ve ödül mekanizması. Karşılığını alamıycağım sınava neden günlerce hazırlanıyım mesela veya değmiycek, kıymetini anlamıycak bir adama neden en değerli şeyimi vaktimi harcıyım benim ne çıkarım var bundan?

Keşke tüm kadınlarımız biraz çıkar odaklı yaşasa, kendilerini yatırım yapılacak bir MAL olarak değil de bir altın madeni olarak görse en başta kendi değerlerini bilse o zaman erkekler kuyruk olur işte

Back
X