Erkek arkadaşım evlilik düşünmüyor


Burda hiç hayatın gerçeği falan görmüyorum, orda daha iyisini bulurum diye giden adam, gtün gtün dönünce anca kapıma köpek olarak bağlarım. Allah kimseyi, kimseyi bulamadım ee senin de gurursuz olduğunu biliyorum gel bir nikah yapayım diyecek adama kadar düşürmesim
 
Sonuna kadar haklısınız, o kızı da çok kötü ortada bırakmıştı ama kız da çok seviyordu. Sevgi aşk insana doğru karar verdirmiyor bazen ona veriyorum bu davranışını. Akıllı da kızdı. Belki de o da ABD’ye gitmek istiyordu sadece evlilik bir araçtı bilemedim.
 
Evlilik düşünmüyor demek çok sert bir yorum bence. Adam önünü göremiyor sadece. Yaşıdı çoğu genç gibi. Ki yaşıdı çoğu gencin 4 yılık ilişkisi de yoktur.
Askerlik var diyorsunuz sonra yurt dısı isteği. Ya olmazsa? Bu sefer de beni inandırdı evliliğe ama öyle olmadı dersiniz.
Asıl sizin ailenizin parası üzerinden hayal kurdurmaya çalışmanız daha ütopik geldi.Ayakları yere sağlam basan başkalarının inisiyatifinde olan bir şey üzerinden belki babam yardım eder diye hayal kurar mı??? Bana sevgiliniz daha sağlam basıyor gibi geldi. Siz mirasyedi
 
Gidemezse ne olacak peki, Avrupa o kadar kolay değil tonla gelmek isteyen var aralarında gayet kalifiye, çalışkan Rusu var Ukraynalısı var ee bu çocuk ne iş yapmayı, hangi vizeyle gitmeyi düşünüyor?
İrlanda'ya bir arkadaşımız gitti dil kursu aracılığıyla vizesi falan çok rahat çıktı. Orda hem İngilizce eğitimi alıyor hem bulaşıkçılık garsonluk gibi ufak tefek işlerde çalışıp para biriktiyor. Benimkinin de planı bu.
 
Mirasyedi değilim sadece madem birlikte çıkmayı düşünüyor evlenirsek daha rahat olur dedim üstü kapalı. Kendisi de gerekirse çevremden borç alırım diyor. Benim babamdan yardım almayı teklif etmem onun bu söylemi üzerine oldu zaten.
 

Eeee sonra ne olacak peki? Dil kursu bitince vize de bitiyor, yabancılar ofisine gidip vizemi uzatın dediğinde bir sebep soracaklar. O zamana kadar düzgün, vize sponsoru bir iş bulamazsa ya gerisin geri gelir, ya da kaçak olarak yaşar.
 
Her neyse tüm yorumlar için teşekkür ederim beklentim evlilik değil dürüstlük ve netlik. Bunu da o sağlamıyorsa ben yapmalıyım. 17 Nisan'da ALES var canla başla ona çalışıp istediğim üniversiteden kabul almak şu an en büyük hedef ve motivasyonum. İnşallah rabbim kısmet eder. İnşallah Kendim için bunu başardıktan sonra karşıma alıp konuşacağım
 
Orda biriktirdiği parayla bir üniversiteye başvurup öğrenci vizesiyle devam etmeyi düşünüyor vs vs ben onun aklından geçenlere yetişemiyorum valla
 
Gidemezse ne olacak peki, Avrupa o kadar kolay değil tonla gelmek isteyen var aralarında gayet kalifiye, çalışkan Rusu var Ukraynalısı var ee bu çocuk ne iş yapmayı, hangi vizeyle gitmeyi düşünüyor?
işte, gidemeyebilir de, o da var tabii.

düşün bir de Türkiyede kalırsa....

daha yaş 24 neden evlenmeyi düşünsün şu ülkede?
10 sene sonra düşünür anca. ancak toparlar çünkü. doğruya doğru.

evlenmeyi hiç düşünmüyor değildir, kızı sevmiyor da değildir.
ama askerlik, KYK, nişan, düğün, ev, eşya... ne kadar en az 400 bin lira o da takı makı olmadan. bu paranın yarısını kendi biriktirecek olsun. hiç başka bir hayat yaşamadan sadece hanım ablamızla evlenmeye vakfedecek yani tüm bu yıllarını....

6 bin lira alsa, ailesinin yanında iş bulursa o da kira mira ödemezse, ya da büyük yere gider 10 bin filan alırsa (öyle bir bölümden mezun mu acaba?) en iyi ihtimalle yine 5 seneden önce o parayı biriktiremez. olay çok ortada değil mi?

çocuk şu anda işsizlik, belirsizlik, dünyadaki acayip durum derken..hadi evlenek diyemez. aklı başında kimse diyemez. 6 aya 1 seneye değişecek durum olsa (misal yurtdışna hemen çıkabiliyor hemen oturum alabiliyor olsa) yine neyse. burada durumu toparlamanın seneler süreceği belli.
 
gerçekleri söylemek gerekirse ortak idealleriniz yoksa bu ilişki tek taraflı seni yıpratır, biz sevgilimle yurt dışına gideceğiz nasipse vize sonucumuzu bekliyoruz eğer red gelirse başka ülke deneyeceğiz ama birlikte yaptık bunu ikimizde istiyoruz. yurt dışına gitmek isteyen bir insan varsa karşında onu muhakkak yapmak isteyecektir kısa vadede evleneceğini sanmıyorum yeterince borcu var çünkü

bence evliliğe odaklanmak yerine sende kariyerine odaklan ileride hayat nereye götürür bilinmez
 
Hangi ülkeye başvurdunuz, özel değilse tabi
 
Ciddi düşünen kişi illa ki planlarında size yer verir.Yurt dışına çıkayım birikim yaparım borçları toparlarım sonra sen de gelirsin evleniriz.Ya da iş bulsak borçları halletsek hayatımızı birleştirirdik gibi cümleler sarf eder.
Arkadaşınız yurt dışında yaşamak için yabancı kadın bulup onunla evlenmeyi bile düşünmüştür.O yüzden siz o planlarda yoksunuz.Yaşınız da küçük kendi hayatınıza odaklanın bence.
 
Hangi ülkeye başvurdunuz, özel değilse tabi

İrlanda dil okulu sonrasında yüksek lisans yapmak istiyoruz, yurt dışı fikriniz varsa irlandayı tavsiye etmem ama vize süreleri aşırı uzadı biz başvurduğumuz için mecbur bekliyoruz 4-5 ay arasında sonuçlanıyor uzadığı için.

tavsiyem malta ( bütçeniz yoksa ) 4 bin euroya 6 ay konaklama ve kurs dahil 4 bin euro civarına denk geliyordu sanırsam
İrlanda sadece dil okulu 4 bin euro civarı
polonya önerebilirim ( savaş yüzünden belki vizede aksama olabilir) orası da uygun

onun haricinde Avustralya, kanada gibi ülkeler var ama bütçeleri fazla
 
Sevgiliyle evlilik ile ilgili bu denli konuşmaktan çekinmek bana çok manasız geliyor.
Bir ilişki varsa beklentiler elbette konuşulabilmeli.
Beklentiler uymuyorsa yol vermek gerek çünkü.
Mesele evliliğe şu an hazır değiliz ondan konuşmuyoruz değil.
Şu şu işlerimizi yoluna koyarsak evlenebiliriz demek var. Öylesine yaşayıp gidip bireysel olan kurmak var.
 
Evet birebir bizim de arkadaşımız İrlanda'ya dil okuluyla gitti biz de o yüzden İrlanda düşünüyoruz sonrasında yüksek lisans yapmak üzere, arkadaşımıza vize çok hızlı çıktı ve yılbaşından sonra hemen gitti. Şaşırdım sizin böyle söylemenize. Malta da bir seçenek onu da konuştuk ama bakalım
 
orada tek başına böyle idare eder, makarna haşlar yer.

siz iyi durumda bir aileden geliyorsunuz. burada bile yurtta kalmamışsınız.
15 m2 odada, 82 çeşit milleten insanın belki gürültünün olduğu bir yurt ortamında (ya da bunun gibi ne biliyim birinin evinin bir odasında ortak mutfakla vs vs) yaşayabilecek misiniz?

dahası böyle bir yurtdışı sizin hayaliniz mi? yoksa burada halinizden memnun musunuz?

adam bulaşıkçılık yapmaya razı siz California'da alanınızda yüksek lisans yapmak istiyorsunuz..yani buradan bakınca denk gelmiyor hayaller.
 

yılbaşından önce aşırı hızlı açıklanıyordu çünkü şu anda min 14 hafta olarak resmi süre verildi. biz şubatta başvurduk maalesef şansısız biz başvururken 8 haftaydı şu an 17. haftasında olup bekleyen bir sürü insan var . eğer irlandayı düşünüyorsanız hemen başvurun ve başvurudan sonra min 14 hafta gözden çıkartın bizimde orada arkadaşlarımız var vize çıkarsa çok güzel olacak şu an aşırı sıkı eliyorlar çünkü konaklama krizi mevcut eskisi gibi kolay vize çıkmıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…