- 23 Ağustos 2012
- 51.850
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.489
- 898
- Konu Sahibi delibirselvi
-
Uzaktan bir arkadaşım vardı kızın sevgilisine green kart çıktı gitti, kızdan ayrıldı. Sandı ki daha iyisini bulacak ABD deki kızlar da bunu bekliyor. Her neyse sonra hatasını anladı evlendiler kız da gitti ABD’ye. Bu olay size umut vermesin ama büyük ihtimalle sevgiliniz de yurt dışından biriyle evlenmeyi düşünüyor olabilir. Bulamazsa size döner. Bunlar hayatın gerçekleri.
Sonuna kadar haklısınız, o kızı da çok kötü ortada bırakmıştı ama kız da çok seviyordu. Sevgi aşk insana doğru karar verdirmiyor bazen ona veriyorum bu davranışını. Akıllı da kızdı. Belki de o da ABD’ye gitmek istiyordu sadece evlilik bir araçtı bilemedim.Burda hiç hayatın gerçeği falan görmüyorum, orda daha iyisini bulurum diye giden adam, gtün gtün dönünce anca kapıma köpek olarak bağlarım. Allah kimseyi, kimseyi bulamadım ee senin de gurursuz olduğunu biliyorum gel bir nikah yapayım diyecek adama kadar düşürmesim
İrlanda'ya bir arkadaşımız gitti dil kursu aracılığıyla vizesi falan çok rahat çıktı. Orda hem İngilizce eğitimi alıyor hem bulaşıkçılık garsonluk gibi ufak tefek işlerde çalışıp para biriktiyor. Benimkinin de planı bu.Gidemezse ne olacak peki, Avrupa o kadar kolay değil tonla gelmek isteyen var aralarında gayet kalifiye, çalışkan Rusu var Ukraynalısı var ee bu çocuk ne iş yapmayı, hangi vizeyle gitmeyi düşünüyor?
Mirasyedi değilim sadece madem birlikte çıkmayı düşünüyor evlenirsek daha rahat olur dedim üstü kapalı. Kendisi de gerekirse çevremden borç alırım diyor. Benim babamdan yardım almayı teklif etmem onun bu söylemi üzerine oldu zaten.Evlilik düşünmüyor demek çok sert bir yorum bence. Adam önünü göremiyor sadece. Yaşıdı çoğu genç gibi. Ki yaşıdı çoğu gencin 4 yılık ilişkisi de yoktur.
Askerlik var diyorsunuz sonra yurt dısı isteği. Ya olmazsa? Bu sefer de beni inandırdı evliliğe ama öyle olmadı dersiniz.
Asıl sizin ailenizin parası üzerinden hayal kurdurmaya çalışmanız daha ütopik geldi.Ayakları yere sağlam basan başkalarının inisiyatifinde olan bir şey üzerinden belki babam yardım eder diye hayal kurar mı??? Bana sevgiliniz daha sağlam basıyor gibi geldi. Siz mirasyedi
İrlanda'ya bir arkadaşımız gitti dil kursu aracılığıyla vizesi falan çok rahat çıktı. Orda hem İngilizce eğitimi alıyor hem bulaşıkçılık garsonluk gibi ufak tefek işlerde çalışıp para biriktiyor. Benimkinin de planı bu.
Orda biriktirdiği parayla bir üniversiteye başvurup öğrenci vizesiyle devam etmeyi düşünüyor vs vs ben onun aklından geçenlere yetişemiyorum vallaEeee sonra ne olacak peki? Dil kursu bitince vize de bitiyor, yabancılar ofisine gidip vizemi uzatın dediğinde bir sebep soracaklar. O zamana kadar düzgün, vize sponsoru bir iş bulamazsa ya gerisin geri gelir, ya da kaçak olarak yaşar.
işte, gidemeyebilir de, o da var tabii.Gidemezse ne olacak peki, Avrupa o kadar kolay değil tonla gelmek isteyen var aralarında gayet kalifiye, çalışkan Rusu var Ukraynalısı var ee bu çocuk ne iş yapmayı, hangi vizeyle gitmeyi düşünüyor?
Eee yani? Hayatında seveceği insani erken yaşta buldu diye tüm hayallerinden vazgecip erken yaşta evlenip potansiyelinin altinda bir hayat mı yaşasin?
Hangi ülkeye başvurdunuz, özel değilse tabigerçekleri söylemek gerekirse ortak idealleriniz yoksa bu ilişki tek taraflı seni yıpratır, biz sevgilimle yurt dışına gideceğiz nasipse vize sonucumuzu bekliyoruz eğer red gelirse başka ülke deneyeceğiz ama birlikte yaptık bunu ikimizde istiyoruz. yurt dışına gitmek isteyen bir insan varsa karşında onu muhakkak yapmak isteyecektir kısa vadede evleneceğini sanmıyorum yeterince borcu var çünkü
bence evliliğe odaklanmak yerine sende kariyerine odaklan ileride hayat nereye götürür bilinmez
Ciddi düşünen kişi illa ki planlarında size yer verir.Yurt dışına çıkayım birikim yaparım borçları toparlarım sonra sen de gelirsin evleniriz.Ya da iş bulsak borçları halletsek hayatımızı birleştirirdik gibi cümleler sarf eder.Biraz uzun oldu ama okursanız çok sevinirim..
Merhaba hanımlar 24 yaşındayım 3.5 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ilişkinin başlarında hep evlilikten söz ederdi ama ben çok erken bulur pek ciddiye almazdım hatta evliliğe karşı soğuk olduğumu dile getirirdim. Henüz okulumuz bitmemişti vs evlilik konuşmak anlamsız geliyordu. Şu an ise ikimiz de mezunuz yani geçtiğimiz Eylül'de mezun olduk bir süredir iş arıyoruz ama maalesef bulamıyoruz. Erkek arkadaşımın askerlik KYK borcu vs aşması gereken birçok engel var evlenebilmemiz için ki ortada henüz bir işimiz bile yok. Ben tüm bunları göz önüne alarak kesinlikle evlilik konusu açmıyorum elde avuçta yok kendini baskı altında hissetmemesi için ama geleceğe dair konuştuğumuzda en ufak bir evlilik planından bahsetmiyor. Tüm derdi bir an önce yurtdışına çıkmak önce çalışma izni almak sonra yıllarca orda kalıp vatandaşlık almak. Askerliği bir yıllık maaşlı yapıp biriktirdiği parayla KYK borcunu ödeyip bir an önce yurtdışına çıkmaktan bahsediyor. İnanın yurtdışı kelimesinden soğuttu beni tek derdi yurtdışı ama bizim geleceğimize dair elle tutulur tek bir yorum yapmıyor. Benim ailemin durumu onunkine göre çok daha iyi, maddi olarak yani. Bugün ona "eğer ilişkimiz babamın gözünde resmiyet kazanırsa bize yurtdışına çıkmamızda yardımcı olur" dedim. Bana "baban bizi ya evlendirir ya ayırır sevgili olarak yollamaz ortası yok sonuçta" dedi. Adama sevgilimle beni yurtdışına yolla diyecek değilim böyle bir şey talep bile etmem. Ben onu seviyorum ayrılmak istemiyorum ama hayat boyu sevgili olmak da salakça geliyor. Ben ona daralmasın diye direkt evlilik bile demiyorum bakın resmiyet diyorum. Ama adamda 0 plan. Rica ediyorum bana bir akıl verin ne yapmalıyım?
Hangi ülkeye başvurdunuz, özel değilse tabi
Evet birebir bizim de arkadaşımız İrlanda'ya dil okuluyla gitti biz de o yüzden İrlanda düşünüyoruz sonrasında yüksek lisans yapmak üzere, arkadaşımıza vize çok hızlı çıktı ve yılbaşından sonra hemen gitti. Şaşırdım sizin böyle söylemenize. Malta da bir seçenek onu da konuştuk ama bakalımİrlanda dil okulu sonrasında yüksek lisans yapmak istiyoruz, yurt dışı fikriniz varsa irlandayı tavsiye etmem ama vize süreleri aşırı uzadı biz başvurduğumuz için mecbur bekliyoruz 4-5 ay arasında sonuçlanıyor uzadığı için.
tavsiyem malta ( bütçeniz yoksa ) 4 bin euroya 6 ay konaklama ve kurs dahil 4 bin euro civarına denk geliyordu sanırsam
İrlanda sadece dil okulu 4 bin euro civarı
polonya önerebilirim ( savaş yüzünden belki vizede aksama olabilir) orası da uygun
onun haricinde Avustralya, kanada gibi ülkeler var ama bütçeleri fazla
orada tek başına böyle idare eder, makarna haşlar yer.İrlanda'ya bir arkadaşımız gitti dil kursu aracılığıyla vizesi falan çok rahat çıktı. Orda hem İngilizce eğitimi alıyor hem bulaşıkçılık garsonluk gibi ufak tefek işlerde çalışıp para biriktiyor. Benimkinin de planı bu.
Evet birebir bizim de arkadaşımız İrlanda'ya dil okuluyla gitti biz de o yüzden İrlanda düşünüyoruz sonrasında yüksek lisans yapmak üzere, arkadaşımıza vize çok hızlı çıktı ve yılbaşından sonra hemen gitti. Şaşırdım sizin böyle söylemenize. Malta da bir seçenek onu da konuştuk ama bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?