- 3 Ağustos 2012
- 5.353
- 15.387
- 448
- Konu Sahibi delibirselvi
-
İrlanda'ya bir arkadaşımız gitti dil kursu aracılığıyla vizesi falan çok rahat çıktı. Orda hem İngilizce eğitimi alıyor hem bulaşıkçılık garsonluk gibi ufak tefek işlerde çalışıp para biriktiyor. Benimkinin de planı bu.
Farkındamısınız bilmiyorum adamın yurt dışı planları bile belirsizlik ve belkiler üzerine kurulu. Bu adama bel bağlayıp ciddi adımlar atmayın. Bırakın önce kendi gitsin. Neyi ne kadar yapabildiğini gözlemleyin. Eğer basiretsiz davranmaz,sağlam bir iş hayatı olursa o zaman ailenizle tanıştırırsınız. Siz yolun çok başındasınız ve maalesef aşkın her zorlukla baş edebileceğini zannediyorsunuz. Hayatın gerçekleri bambaşkaOrda biriktirdiği parayla bir üniversiteye başvurup öğrenci vizesiyle devam etmeyi düşünüyor vs vs ben onun aklından geçenlere yetişemiyorum valla
Aklında zerre kadar SEN olmayan bir adamdan gururunu ayaklar altına alarak neyi bekliyorsun güzelim? ALLAH senin başarılarının tamamını versin İNŞAALLAH. Ama ALLAH sana o aklı kullan diye verdi duygularına bakarak geleceğini yık diye değil. Boşuna üzüyorsun kendini. Seni hayatında barındırmayanın hayatında hala ne işin var?Şehir dışındaydık ben tek başıma eve çıkmıştım o önce yurttaydı sonra iki arkadaşıyla eve çıktı. Ben kredi almadım, o kyk
bursuna başvurdu çıkmayınca kredi aldı ve ailesinin gönderdiği parayla geçindi. Ben de aynı şekilde, ikimiz de çalışmadık.
Benim planım yüksek lisans yapmak akademik kariyer çok çok çok istiyorum üzerine çalışmak istediğim alanlar var hatta o yüzden yurtdışına çıkmak istiyorum çünkü istediğim alanda yüksek lisans eğitimi veren tek okul Kaliforniya da. O hemen işe girip çalışmak istiyordu ama aylardır iş bulamamak ve hayat pahalılığı vs derken ülkeden çok soğudu. Ya mesele zaten yaşayacağımız ülke değil şu an. Öncelikleri olduğunun farkındayım ayrılmak ister ya da istemez saygı duyuyorum ama usülden bizim geleceğimiz için de arada bir konuşsa ben zaten rahatlarım. Bilmiyorum şımarıklık ediyorum belki de
Daha yaş yirmi dört. İkinizde de iş yok güç yok, borç var, adamın askerliği de duruyor daha. Bi de adam daha tanımadığı ailenizin imkanlarına ne diye güvenip ona göre plan kursun? O kadar haklı ki. Erkekler çok sevdikleri zaman değil, hazır oldukları zaman evleniyor, keşke kadınlar da öyle yapsa, bdv yarı yarıya iner diye düşünüyorum.Ben bu meseleyi açtığımda birlikte gidicez diyor. Ben şu an kendi derdimde gibi görünüyorum ama iş gitmeye kaldığı zaman baban senin her şeyini karşılayabilir ama ben her şeyimi kendim yapmak zorundayım diyor. Ben de içinde bulunduğu maddi imkansızlıkları bildiğim için çok üstüne gitmiyorum. Birlikte gitmek istediğini her fırsatta söylüyor. Adam benden ayrılmaya çalışıyor da ben bırakmıyorum değil ilişkimiz gayet iyi ama evlilik konuşulmuyor. Bana açık açık ben evliliğe karşıyım dese ben ona da okayim en azından dürüst derim uymazsa yoluma bakarım. Sorunca evlenicez vs de diyor e madem istemiyorsa o ayrılsın ben neden sevdiğim adamdan ayrılmak zorundayım? Hiçbir zaman baskıcı bir kadın olmadım. He bu arada kendi ailemi kurmak istiyor olmam beni evlilik delisi yapıyorsa evet evlilik delisiyim?
Sizinle evlenmemesinin sebebi söylemleriniz değil. Zaten istrmiyormuş veya bu şrkilde soğutmaya çalışmış. Okurken de borcu vardı ve askerliği duruyordu.Babanızın imkanlarıyla yurtdışına mı göndereceksiniz adamı? Sakın böyle bir şey yapmayın. Adama resmen gel beni yol diyorsunuz ki onda da bu potansiyel var gibi.Evet ilişkinizle ilgili bir beklentisi yok ve büyük ihtimal zatrn bitsin diye yurtdışı lafını bu kadar gözünüze sokuyor. Ayrılın derim, zatrn o ayrılacak sizden. Çünkü yurtdışına dahi yalnız gitme fikri var aklında.Biraz uzun oldu ama okursanız çok sevinirim..
Merhaba hanımlar 24 yaşındayım 3.5 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ilişkinin başlarında hep evlilikten söz ederdi ama ben çok erken bulur pek ciddiye almazdım hatta evliliğe karşı soğuk olduğumu dile getirirdim. Henüz okulumuz bitmemişti vs evlilik konuşmak anlamsız geliyordu. Şu an ise ikimiz de mezunuz yani geçtiğimiz Eylül'de mezun olduk bir süredir iş arıyoruz ama maalesef bulamıyoruz. Erkek arkadaşımın askerlik KYK borcu vs aşması gereken birçok engel var evlenebilmemiz için ki ortada henüz bir işimiz bile yok. Ben tüm bunları göz önüne alarak kesinlikle evlilik konusu açmıyorum elde avuçta yok kendini baskı altında hissetmemesi için ama geleceğe dair konuştuğumuzda en ufak bir evlilik planından bahsetmiyor. Tüm derdi bir an önce yurtdışına çıkmak önce çalışma izni almak sonra yıllarca orda kalıp vatandaşlık almak. Askerliği bir yıllık maaşlı yapıp biriktirdiği parayla KYK borcunu ödeyip bir an önce yurtdışına çıkmaktan bahsediyor. İnanın yurtdışı kelimesinden soğuttu beni tek derdi yurtdışı ama bizim geleceğimize dair elle tutulur tek bir yorum yapmıyor. Benim ailemin durumu onunkine göre çok daha iyi, maddi olarak yani. Bugün ona "eğer ilişkimiz babamın gözünde resmiyet kazanırsa bize yurtdışına çıkmamızda yardımcı olur" dedim. Bana "baban bizi ya evlendirir ya ayırır sevgili olarak yollamaz ortası yok sonuçta" dedi. Adama sevgilimle beni yurtdışına yolla diyecek değilim böyle bir şey talep bile etmem. Ben onu seviyorum ayrılmak istemiyorum ama hayat boyu sevgili olmak da salakça geliyor. Ben ona daralmasın diye direkt evlilik bile demiyorum bakın resmiyet diyorum. Ama adamda 0 plan. Rica ediyorum bana bir akıl verin ne yapmalıyım?
4 senelik süreye ne diyelim o zaman? İlişkinin evreleri var bence de ama 4 senedir biriyle konuşuyorsanız ciddi bir şey düşünmek, gelecek planlamak bu kadar uç şeyler gelmemeli. Ayrıca kaldı ki gidip evlensinler demiyorum, bazen insanın karşısındakini gelecek planına dahil etmesi, biz diye konuşması bile yeterli oluyor.Öğrenciyken ana babadan gelen harçlıkla flört etmeyi , uzun süreli ilişki olarak değerlendirmeyi gerçekçi bulmuyorum.
Yeni mezun , askerliğini yapmamış , işsiz çocuk ; kızla buluşmaya gitmek için cebinde parası yok belki.
Çalışma hayatına atılıp gerçek dünyayı tadınca başlayacak ilişkileri. 2 yemeğe çıkıp hesap ödemeyle sarsılan ilişki var.
E sen neden sormuyosun??? Evlilik düşünüyo musun, bem düşünüyorum desenize. Düşünmüyorum dese napcalsınız ama dimiBiraz uzun oldu ama okursanız çok sevinirim..
Merhaba hanımlar 24 yaşındayım 3.5 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ilişkinin başlarında hep evlilikten söz ederdi ama ben çok erken bulur pek ciddiye almazdım hatta evliliğe karşı soğuk olduğumu dile getirirdim. Henüz okulumuz bitmemişti vs evlilik konuşmak anlamsız geliyordu. Şu an ise ikimiz de mezunuz yani geçtiğimiz Eylül'de mezun olduk bir süredir iş arıyoruz ama maalesef bulamıyoruz. Erkek arkadaşımın askerlik KYK borcu vs aşması gereken birçok engel var evlenebilmemiz için ki ortada henüz bir işimiz bile yok. Ben tüm bunları göz önüne alarak kesinlikle evlilik konusu açmıyorum elde avuçta yok kendini baskı altında hissetmemesi için ama geleceğe dair konuştuğumuzda en ufak bir evlilik planından bahsetmiyor. Tüm derdi bir an önce yurtdışına çıkmak önce çalışma izni almak sonra yıllarca orda kalıp vatandaşlık almak. Askerliği bir yıllık maaşlı yapıp biriktirdiği parayla KYK borcunu ödeyip bir an önce yurtdışına çıkmaktan bahsediyor. İnanın yurtdışı kelimesinden soğuttu beni tek derdi yurtdışı ama bizim geleceğimize dair elle tutulur tek bir yorum yapmıyor. Benim ailemin durumu onunkine göre çok daha iyi, maddi olarak yani. Bugün ona "eğer ilişkimiz babamın gözünde resmiyet kazanırsa bize yurtdışına çıkmamızda yardımcı olur" dedim. Bana "baban bizi ya evlendirir ya ayırır sevgili olarak yollamaz ortası yok sonuçta" dedi. Adama sevgilimle beni yurtdışına yolla diyecek değilim böyle bir şey talep bile etmem. Ben onu seviyorum ayrılmak istemiyorum ama hayat boyu sevgili olmak da salakça geliyor. Ben ona daralmasın diye direkt evlilik bile demiyorum bakın resmiyet diyorum. Ama adamda 0 plan. Rica ediyorum bana bir akıl verin ne yapmalıyım?
Biraz uzun oldu ama okursanız çok sevinirim..
20 li yaşların sevgililiğinde hayaller söylemler biraz fazla cesur olabiliyor. Çocuk zaten niyetini açık açık belli etmiş askerliği yapıp aldığı parayla borcunu ödeyip yurt dışına çıkmak istiyor. Yani pek fazla hayallerinde sana yer vermiyor. Kendini baskı altında hissetmesin diye bazı şeyleri konuşmuyor olabilirsiniz ama sizinde bir gelecek kurmanız gerekiyor bazı şeylerin konuşulması gerekiyor diye düşünüyorumBiraz uzun oldu ama okursanız çok sevinirim..
Kafada kurmak yerine açık bir şekilde kendisine sorsanız gelecekte beni eşin olarak görüyor musun şeklinde. Ayrıca yaşlarının genç. Şu anda biraz gezip tozmanın zararı olacağını sanmıyorum. Bir yanlış yaparsa en azından boşanmaya çalışmakla uğraşmazsınız.Biraz uzun oldu ama okursanız çok sevinirim..
Aynen öyle yol yakınken herkes için hayırlısını dileyelimbana hiç değişik gelmedi
böyle bir dolu insan var
adam daha askerliği halledecek, iş bulacak, yurtdışına çıkacak (ya da büyüüüük bir olay olacak birden 0 CV ile yurtdışında iş bulacak, ki o da zor) ya da önce dil kurs master vs bahaneyle gidecek, bitirecek, orada bir düzen kuracak da evleneceksiniz
nereden baksan 5 sene
e ne desin
aaşkım bekle 5 sene sonra evleniriz mi desin?
şu anda bu ülkede işi olmayan ailesinin durumu olmayan hangi yeni mezun "aşkım evlenelim" diyebilir ki?
size 5 sene bekler diyemez, böyle sözler kolay değil. en azından aklı başında adam için değil.
öğrenciyken hayal kurmak gibi değil.
hiç bekleme bence, bak defne'nin fikri mantıklı. neden onun keyfini bekleyeceksin ki? neden gelecekte olup olmamayı adamın eline bırakıyorsun? verme ipleri. aynen dediği gibi yap. ona biraz zıt bir ülke söyle, illa ki sevmediği, orada ne işim var diye düşündüğü bi yerler vardır. onun planları avrupa üzerineyse mesela sen amerika'dan bahsetmeye başla. atıyorum o londra diyorsa sen los angeles de. ya da ne bileyim sidney falan de ama uzak yerler olsun. böyle bahset bakalım ne tepki verecek.Neyse konu sahibi yerinde olsam bende ciddi plan yapmazdım.
Zaten elde yok avuçta yok neyle evleneceksiniz.
Sende de ki “ ben ülkesine master programına başvurdum. Orada iş arayıp bulacağım sonra oradan baska ülkeye geçeceğim “ bu tür planlardan bahset ama planlarına hiç onu dahil etme
Eğer sana oraya gitmeyiz falan deyip çoğul konuşursa ne ala konuşmazsa sende üsteleme yoluna bak.
Herkese tek tek yanıt vermek yerine toplu bir cevap vereyim bölümümüzü soranlar olmuş ikimiz de endüstri mühendisliği mezunuyuz. Yurtdışı için belirgin ve her adımı belli olan bir rota henüz çizemedik çünkü erkek arkadaşımın önünde önce KYK borcu ve askerlik var. Onlar için belirli bir süre gerekiyor takdir edersiniz ki.
Evlilik meselesine gelince.. benim derdim direkt evlenmek değil ben anlatamıyorum sanırım derdimi. Bana açık açık "ben evlilik düşünmüyorum, hayat boyu sevgili kalmak istiyorum" dese ben yine tamam o zaman bu bana uygun değil der yoluma bakarım. Benim beklediğim şey dürüstlük ve 3.5 senemi verdiğim insandan bizimle ilgili olumlu ya da olumsuz bir plan bir söylem duymak. Ya anlaşılması zor değil gerçekten uzun denecek bir süredir beraberiz ve gelecekten konuşurken adamın sadece kendisinden bahsetmesi kalbimi kırıyor. O bana hemen evlenelim desem ben zaten saçmalama derim iş güç para hiçbir şey yok. Sadece birkaç bağlılık lafı duymak istiyorum zor bir şey değil bunu anlamak.
Ayrılmasına ayrılırım adamla göbeğim bir kesilmedi ama tek yol bu olmamalı. Bir süre bekleyeceğim en azından yüksek lisansa kabul alana dek. Sonra oturup ciddi bir konuşma yapıcam. Gelecekle ilgili beklentilerimiz uyuşmuyorsa mecbur bitireceğim tabiki zorla beraber olacak halimiz yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?