Erkek arkadaşım evlilik düşünmüyor

İlişkinizin evlilikle sonuçlanacağı beklentinizi sıfıra indirin, siz de gelecek planlarınızdan onun olmadığı bir düzlemde bahsedin. Planlarınızı da o olmayacakmış gibi yapın zaten, onla da paylaşın. En azından yurt dışına çıkmayı başarınca girişeceği ayrılık sürecini hızlandırmış, vaktinizi kaybetmemiş olursunuz.
Tabi ki insanlar yurt dışında bir hayat planlayabilirler, ama hayatlarını beraber geçirmek istedikleri insana da yer verirler bu planlarında. O söylediği cevap yerine “babanın desteğini ancak evlilikten sonra alabilirim, yurt dışındaki iş sürecim tamamlanmadan da evlilik işine giremeyeceğimiz için kendim başarmak zorundayım ama sonrası daha kolay olur tabi ki babanın desteği ile” demiş olsaydı siz de o geleceğin bir yerlerinde varsınız denebilirdi. Ama şu an öyle değil gibi görünüyor.

Burada sorun para değil sorun adamın evliliği gerçekten istememesi. Para olsaydı sorun, para kazanıp sonra da evleniriz derdi zaten de yani açıkçası beklentileriniz uymuyor belki ilerde düşünüyordur bilemeyiz ama ne kadar ilerde ve sen bekler misin bilemiyorum

Tamam ilişki ilerleyince olay evlilikle sonuçlansın istenir bu çok normal ama sevgilinde haklı beş kuruş para yokken evlencez şunu yapcaz bunu yapcaz dese hayalperest gözüyle bakılır o adama.
Attığımız adımda her şey para.
Geleceğe dair planlarında sizin olmamanızdaki sebepte bu aslında önce ben bi yolumu bulayım sonrası gelir diye düşünüyor, ama aranın soğuyacağını düşünemiyor çünkü geçim sıkıntısı gerçekten insana hayal kurmayı bile yasaklıyor. Gerçekçi olmak lazım.

Orda biriktirdiği parayla bir üniversiteye başvurup öğrenci vizesiyle devam etmeyi düşünüyor vs vs ben onun aklından geçenlere yetişemiyorum valla
Farkındamısınız bilmiyorum adamın yurt dışı planları bile belirsizlik ve belkiler üzerine kurulu. Bu adama bel bağlayıp ciddi adımlar atmayın. Bırakın önce kendi gitsin. Neyi ne kadar yapabildiğini gözlemleyin. Eğer basiretsiz davranmaz,sağlam bir iş hayatı olursa o zaman ailenizle tanıştırırsınız. Siz yolun çok başındasınız ve maalesef aşkın her zorlukla baş edebileceğini zannediyorsunuz. Hayatın gerçekleri bambaşka

Son düzenleme:
Aklında zerre kadar SEN olmayan bir adamdan gururunu ayaklar altına alarak neyi bekliyorsun güzelim? ALLAH senin başarılarının tamamını versin İNŞAALLAH. Ama ALLAH sana o aklı kullan diye verdi duygularına bakarak geleceğini yık diye değil. Boşuna üzüyorsun kendini. Seni hayatında barındırmayanın hayatında hala ne işin var?

Daha yaş yirmi dört. İkinizde de iş yok güç yok, borç var, adamın askerliği de duruyor daha. Bi de adam daha tanımadığı ailenizin imkanlarına ne diye güvenip ona göre plan kursun? O kadar haklı ki. Erkekler çok sevdikleri zaman değil, hazır oldukları zaman evleniyor, keşke kadınlar da öyle yapsa, bdv yarı yarıya iner diye düşünüyorum.

Ben umut göremedim. Neden derseniz, adam aşırı hayalperest, üstelik siz hayatında yoksunuz aslında. Gerçekten sorumluluk sahibi bir insan, eş olarak düşündüğü insanı kendinden ayrı tasavvur etmemeli.

Yerinizde olsam etraflıca konuşur bu ilişkiyi bitirirdim. (Türkan Şoray in bazı filmlerine benzettim durumunuzu. Sarışın kadınla Almanya'dan dönerken trafik kazası geçirmişti kocası. ) Gerçekten zaman kaybı, hatta geçen 3.5 senenize üzüldüm. 1 dakika daha kaybetmeyin derim.

Sizinle evlenmemesinin sebebi söylemleriniz değil. Zaten istrmiyormuş veya bu şrkilde soğutmaya çalışmış. Okurken de borcu vardı ve askerliği duruyordu.Babanızın imkanlarıyla yurtdışına mı göndereceksiniz adamı? Sakın böyle bir şey yapmayın. Adama resmen gel beni yol diyorsunuz ki onda da bu potansiyel var gibi.Evet ilişkinizle ilgili bir beklentisi yok ve büyük ihtimal zatrn bitsin diye yurtdışı lafını bu kadar gözünüze sokuyor. Ayrılın derim, zatrn o ayrılacak sizden. Çünkü yurtdışına dahi yalnız gitme fikri var aklında.

4 senelik süreye ne diyelim o zaman? İlişkinin evreleri var bence de ama 4 senedir biriyle konuşuyorsanız ciddi bir şey düşünmek, gelecek planlamak bu kadar uç şeyler gelmemeli. Ayrıca kaldı ki gidip evlensinler demiyorum, bazen insanın karşısındakini gelecek planına dahil etmesi, biz diye konuşması bile yeterli oluyor.

Son düzenleme:
Daha 24 yaşındasınız muhtemelen o da o yaşlarda 20 yasında sevgili olmuşsunuz
O zamanlar bu zamanları öngöremeyip devamlı evlilik evlilik diyerek kandırmış
Kandırma değil de göz boyamış işte birazcık tavlamaya çalışmış.
19-20 yaşında başlayan sevgililikler öyle kolay kolay evliliğe evrilmiyor.
Evrilenler genelde erkek 28 kız 20 yaşında falan başlayan yani aralarında 7-8 yaş fark olan çiftler.
Çünkü erkeklerin hemen hemen bir düzen oturtması işini bulup bir kendine gelmesi 30 yaşı buluyor min bizim ülkemizde
E haliyle iş bulunca biraz da insan sorumluluk almadan parasını yemek gezmek istiyor.
Yani 20 yaşında başlayan bir ilişkide hemen evlenelim demek saçma ve plansız bana göre

Neyse konu sahibi yerinde olsam bende ciddi plan yapmazdım.
Zaten elde yok avuçta yok neyle evleneceksiniz.
Sende de ki “ ben ülkesine master programına başvurdum. Orada iş arayıp bulacağım sonra oradan baska ülkeye geçeceğim “ bu tür planlardan bahset ama planlarına hiç onu dahil etme
Eğer sana oraya gitmeyiz falan deyip çoğul konuşursa ne ala konuşmazsa sende üsteleme yoluna bak.

Daha yeni mezun ve isi bile olmayan adamin evlilik lafi etmemesi normal geldi bana.
Asil resmiyete dokmeye kalksa sıkıntı. Issiz, borcu olan ve daha askerligini yapmamis adamı aileniz kabul eder mi?
Bunun yanı sira evlenmeyi hic düşünmüyor da olabilir. Neden acik acik sormuyorsunuz?

E sen neden sormuyosun??? Evlilik düşünüyo musun, bem düşünüyorum desenize. Düşünmüyorum dese napcalsınız ama dimi

Seninle evlenmek istemiyor. Zorla tek taraflı yapılan evlilikler den hayır gelmiyor...O yüzden asla ve asla zorlama eğer sen evlilik istiyorsan da ayrılabilirsin...

20 li yaşların sevgililiğinde hayaller söylemler biraz fazla cesur olabiliyor. Çocuk zaten niyetini açık açık belli etmiş askerliği yapıp aldığı parayla borcunu ödeyip yurt dışına çıkmak istiyor. Yani pek fazla hayallerinde sana yer vermiyor. Kendini baskı altında hissetmesin diye bazı şeyleri konuşmuyor olabilirsiniz ama sizinde bir gelecek kurmanız gerekiyor bazı şeylerin konuşulması gerekiyor diye düşünüyorum

Kafada kurmak yerine açık bir şekilde kendisine sorsanız gelecekte beni eşin olarak görüyor musun şeklinde. Ayrıca yaşlarının genç. Şu anda biraz gezip tozmanın zararı olacağını sanmıyorum. Bir yanlış yaparsa en azından boşanmaya çalışmakla uğraşmazsınız.

Aynen öyle yol yakınken herkes için hayırlısını dileyelim

Herkese tek tek yanıt vermek yerine toplu bir cevap vereyim bölümümüzü soranlar olmuş ikimiz de endüstri mühendisliği mezunuyuz. Yurtdışı için belirgin ve her adımı belli olan bir rota henüz çizemedik çünkü erkek arkadaşımın önünde önce KYK borcu ve askerlik var. Onlar için belirli bir süre gerekiyor takdir edersiniz ki.

Evlilik meselesine gelince.. benim derdim direkt evlenmek değil ben anlatamıyorum sanırım derdimi. Bana açık açık "ben evlilik düşünmüyorum, hayat boyu sevgili kalmak istiyorum" dese ben yine tamam o zaman bu bana uygun değil der yoluma bakarım. Benim beklediğim şey dürüstlük ve 3.5 senemi verdiğim insandan bizimle ilgili olumlu ya da olumsuz bir plan bir söylem duymak. Ya anlaşılması zor değil gerçekten uzun denecek bir süredir beraberiz ve gelecekten konuşurken adamın sadece kendisinden bahsetmesi kalbimi kırıyor. O bana hemen evlenelim dese ben zaten saçmalama derim iş güç para hiçbir şey yok. Sadece birkaç bağlılık lafı duymak istiyorum zor bir şey değil bunu anlamak.

Ayrılmasına ayrılırım adamla göbeğim bir kesilmedi ama tek yol bu olmamalı. Bir süre bekleyeceğim en azından yüksek lisansa kabul alana dek. Sonra oturup ciddi bir konuşma yapıcam. Gelecekle ilgili beklentilerimiz uyuşmuyorsa mecbur bitireceğim tabiki zorla beraber olacak halimiz yok

Son düzenleme:
hiç bekleme bence, bak defne'nin fikri mantıklı. neden onun keyfini bekleyeceksin ki? neden gelecekte olup olmamayı adamın eline bırakıyorsun? verme ipleri. aynen dediği gibi yap. ona biraz zıt bir ülke söyle, illa ki sevmediği, orada ne işim var diye düşündüğü bi yerler vardır. onun planları avrupa üzerineyse mesela sen amerika'dan bahsetmeye başla. atıyorum o londra diyorsa sen los angeles de. ya da ne bileyim sidney falan de ama uzak yerler olsun. böyle bahset bakalım ne tepki verecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…