- 23 Ağustos 2012
- 51.850
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.494
- 898
- Konu Sahibi delibirselvi
-
işte, gidemeyebilir de, o da var tabii.
düşün bir de Türkiyede kalırsa....
daha yaş 24 neden evlenmeyi düşünsün şu ülkede?
10 sene sonra düşünür anca. ancak toparlar çünkü. doğruya doğru.
İlişkinizin gidişatını bundan sonra göreceksiniz asıl.Evlilikle ilgili cevapları geçiştirir gibi geliyor bazen. Bide ben sorunca söylemek yerine kendisinden de bizimle ilgili birkaç şey duymak istiyorum.
Onada hak veriyorum size de. Belli ki onunda hayalleri var. Ben de yurt dışına çıkma hayali olan biri olduğum için empati kurabiliyorum sanırımBiraz uzun oldu ama okursanız çok sevinirim..
Merhaba hanımlar 24 yaşındayım 3.5 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ilişkinin başlarında hep evlilikten söz ederdi ama ben çok erken bulur pek ciddiye almazdım hatta evliliğe karşı soğuk olduğumu dile getirirdim. Henüz okulumuz bitmemişti vs evlilik konuşmak anlamsız geliyordu. Şu an ise ikimiz de mezunuz yani geçtiğimiz Eylül'de mezun olduk bir süredir iş arıyoruz ama maalesef bulamıyoruz. Erkek arkadaşımın askerlik KYK borcu vs aşması gereken birçok engel var evlenebilmemiz için ki ortada henüz bir işimiz bile yok. Ben tüm bunları göz önüne alarak kesinlikle evlilik konusu açmıyorum elde avuçta yok kendini baskı altında hissetmemesi için ama geleceğe dair konuştuğumuzda en ufak bir evlilik planından bahsetmiyor. Tüm derdi bir an önce yurtdışına çıkmak önce çalışma izni almak sonra yıllarca orda kalıp vatandaşlık almak. Askerliği bir yıllık maaşlı yapıp biriktirdiği parayla KYK borcunu ödeyip bir an önce yurtdışına çıkmaktan bahsediyor. İnanın yurtdışı kelimesinden soğuttu beni tek derdi yurtdışı ama bizim geleceğimize dair elle tutulur tek bir yorum yapmıyor. Benim ailemin durumu onunkine göre çok daha iyi, maddi olarak yani. Bugün ona "eğer ilişkimiz babamın gözünde resmiyet kazanırsa bize yurtdışına çıkmamızda yardımcı olur" dedim. Bana "baban bizi ya evlendirir ya ayırır sevgili olarak yollamaz ortası yok sonuçta" dedi. Adama sevgilimle beni yurtdışına yolla diyecek değilim böyle bir şey talep bile etmem. Ben onu seviyorum ayrılmak istemiyorum ama hayat boyu sevgili olmak da salakça geliyor. Ben ona daralmasın diye direkt evlilik bile demiyorum bakın resmiyet diyorum. Ama adamda 0 plan. Rica ediyorum bana bir akıl verin ne yapmalıyım?
Ben Allah kısmet ederse yüksek lisansa kabul alır almaz çalışmaya başlayacağım kesinlikle evde oturup babamın eline bakmak gibi bir niyetim yok, Allah korusun bir sağlık engelim vs olmadığı sürece. Maddi olarak eşit koşullarda olmadığımızın bilincindeyim ama ikimiz de bunu dert etmiyoruz yani erkek arkadaşım dert etmiyor gibi görünüyor
Gelecek planlarında siz yoksanız direk yol verin. Açıkça da sorun bence birlikte bir gelecek düşünüyormu. Evlilik istemese bile yırt dışı planlarında siz yoksunuz gibi geldi banaBiraz uzun oldu ama okursanız çok sevinirim..
Merhaba hanımlar 24 yaşındayım 3.5 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ilişkinin başlarında hep evlilikten söz ederdi ama ben çok erken bulur pek ciddiye almazdım hatta evliliğe karşı soğuk olduğumu dile getirirdim. Henüz okulumuz bitmemişti vs evlilik konuşmak anlamsız geliyordu. Şu an ise ikimiz de mezunuz yani geçtiğimiz Eylül'de mezun olduk bir süredir iş arıyoruz ama maalesef bulamıyoruz. Erkek arkadaşımın askerlik KYK borcu vs aşması gereken birçok engel var evlenebilmemiz için ki ortada henüz bir işimiz bile yok. Ben tüm bunları göz önüne alarak kesinlikle evlilik konusu açmıyorum elde avuçta yok kendini baskı altında hissetmemesi için ama geleceğe dair konuştuğumuzda en ufak bir evlilik planından bahsetmiyor. Tüm derdi bir an önce yurtdışına çıkmak önce çalışma izni almak sonra yıllarca orda kalıp vatandaşlık almak. Askerliği bir yıllık maaşlı yapıp biriktirdiği parayla KYK borcunu ödeyip bir an önce yurtdışına çıkmaktan bahsediyor. İnanın yurtdışı kelimesinden soğuttu beni tek derdi yurtdışı ama bizim geleceğimize dair elle tutulur tek bir yorum yapmıyor. Benim ailemin durumu onunkine göre çok daha iyi, maddi olarak yani. Bugün ona "eğer ilişkimiz babamın gözünde resmiyet kazanırsa bize yurtdışına çıkmamızda yardımcı olur" dedim. Bana "baban bizi ya evlendirir ya ayırır sevgili olarak yollamaz ortası yok sonuçta" dedi. Adama sevgilimle beni yurtdışına yolla diyecek değilim böyle bir şey talep bile etmem. Ben onu seviyorum ayrılmak istemiyorum ama hayat boyu sevgili olmak da salakça geliyor. Ben ona daralmasın diye direkt evlilik bile demiyorum bakın resmiyet diyorum. Ama adamda 0 plan. Rica ediyorum bana bir akıl verin ne yapmalıyım?
Burada evlilik delisi yazanları normal yaşantılarında da tanımak isterdim. Ortada delisi olduğu bir şey var mı ben mi yanlış okuyorum, arkadaş işimiz yokken boşver her şeyi bas nikahı falan mı demiş djdkdjksjs 4 sene az bir süre değil artık belli bir yol almışsınızdır açık açık tekrar konuşun, planlara yine sizi dahil etmeden ya da zoraki bir onaylamayla konuşuyorsa ayrılın, demek ki sizinle gelecek görmüyor.
Hangi bölümden mezunsunuz ? Yüksek lisans ve akademik kariyer hedefleyen bir insanın : araştıran , sorgulayan ,analitik düşünebilen bir birey olması , kendini bu yönde geliştirmesi beklenir.
Sorduğum sorulardan hangisinin yanıtını verdiniz cevabınızda ?
" Allah kısmet ederse , Allah korusun bir sağlık engelim vs olmadığı sürece " diyorsunuz. Cevabınız bu mu ?
Kendi elinizde bir şey yok , geriye kalan tek el babanızın eli ve elindekiler. Allah babanıza sağlik versin , demeliyiz bu durumda. Başka kardeşiniz var mı sorusunun cevabını dahi vermemişsiniz. Babanızın bakmakla yükümlü olduğu tek kişi siz misiniz ? 18 yaşını gecmiş , reşit bir bireysiniz , aileniz size bakmak zorunda değil artık.
Sizi kırmak istemem ancak hayal kurmakla olmuyor o işler.
ilber ortaylı da evlenip mobilyacı gezeceğinize dünyayı gezin diyorBen konu sahibesinin de evliliğe hazır olmadığını düşünüyorum, hayattan haberi yok. Adam zaten pembe bulutlarda uçuyor. Eskiler boşuna eliniz ekmek tutmadan, dünya kaç bucak gçrmeden evlenmeyin dememişler.
Evlilikle ilgili cevapları geçiştirir gibi geliyor bazen. Bide ben sorunca söylemek yerine kendisinden de bizimle ilgili birkaç şey duymak istiyorum.
24 yasinda ne zorunuz var evlenmeyle yaBiraz uzun oldu ama okursanız çok sevinirim..
Ben bu meseleyi açtığımda birlikte gidicez diyor. Ben şu an kendi derdimde gibi görünüyorum ama iş gitmeye kaldığı zaman baban senin her şeyini karşılayabilir ama ben her şeyimi kendim yapmak zorundayım diyor. Ben de içinde bulunduğu maddi imkansızlıkları bildiğim için çok üstüne gitmiyorum. Birlikte gitmek istediğini her fırsatta söylüyor. Adam benden ayrılmaya çalışıyor da ben bırakmıyorum değil ilişkimiz gayet iyi ama evlilik konuşulmuyor. Bana açık açık ben evliliğe karşıyım dese ben ona da okayim en azından dürüst derim uymazsa yoluma bakarım. Sorunca evlenicez vs de diyor e madem istemiyorsa o ayrılsın ben neden sevdiğim adamdan ayrılmak zorundayım? Hiçbir zaman baskıcı bir kadın olmadım. He bu arada kendi ailemi kurmak istiyor olmam beni evlilik delisi yapıyorsa evet evlilik delisiyim?
orada tek başına böyle idare eder, makarna haşlar yer.
siz iyi durumda bir aileden geliyorsunuz. burada bile yurtta kalmamışsınız.
15 m2 odada, 82 çeşit milleten insanın belki gürültünün olduğu bir yurt ortamında (ya da bunun gibi ne biliyim birinin evinin bir odasında ortak mutfakla vs vs) yaşayabilecek misiniz?
dahası böyle bir yurtdışı sizin hayaliniz mi? yoksa burada halinizden memnun musunuz?
adam bulaşıkçılık yapmaya razı siz California'da alanınızda yüksek lisans yapmak istiyorsunuz..yani buradan bakınca denk gelmiyor hayaller.
O bağlantı yı da hiç mi umut yok demesin diye yazdım. Mezun olduğu bölüm okul bilgisi, hangi yabancı dil biliyor+1111
zamanında abd’ye gittiğimde ki ca. bile değildi virgina gibi bir tık daha ucuz bir yere gittim, ailemin durumu türkiye’de iyi olmasına rağmen yapamadım maddi manevi olarak yıprandım ve ailem radikal bir kararla burada şirket işine girdiler, onlar da gelip gitmeye başladı ve vatandaşlığı anca alabildim kaç sene oluyor ona rağmen inanılmaz uğraştırdılar. abd gerçekten böyle konularda seçici ve kolay kolay vatandaşlık vermiyor. hani bu kadar denklem bir araya gelmese bu dolar kuruyla ailem türkiye’de iyi para kazanmasına rağmen ben orada belki bulaşıkçı olacaktım. üstelik yüksek lisansa da vatandaş olmama rağmen, GRE ve TOEFL puanlarım yeterli olmasına rağmen görece olarak zor kabul aldım. durmadım ofis işine girip bu süreçte denkliğini aldığım mesleğimi de yapabilmem için 1.5 sene ofis açmayla uğraştım. maddi manevi ailecek bir çok fedakarlıklar yaptık ve hala yapıyoruz sonradan gelip burada tutunabilmek için çok hırslı sabırlı ve maalesef paran olması gerekiyor.
B bafelis ’in dediği gibi belki de bağlantıların olursa bu kadar enerjini tüketmek zorunda kalmazsın,delibirselvi tüm bunları göz önüne alıp kararını kesin ver, buraya gelip de yapamayıp dönen çok kişiye tanık olmuşluğum var en azından emeklerin ziyan olmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?