Erkek arkadaşım evlilik düşünmüyor

Ben de aynı şekilde düşünüyorum adam genç, üstelik işsiz, borcu da varmış finansal ve zihinsel olarak anca 10 yıla toparlar diyorum

Bilmiyorum ya çok üzücü genel olarak her şey. Ben sevgilinize hak verdim çünkü hayatımda biri olsa ve çok sevsem bile evlilik olayını uzun bir süre düşünemem. Bunun sebebi de arkamda düzgün bir birikimim yoksa, kariyerimi oturtmadıysam bir de aile kurmanın sorumluluğu altına girmek istemezdim. Yaşadığımız şartlarda da yeni nesilin kendine ait bir düzen kurması çok zor artık.

En iyi ihtimalle evim, arabam falan olana kadar yaşım otuzu geçmiş olur kaldı ki siz 24 yaşındasınız yani daha her şeyin yeni şekillenmeye başlayacağı yıllar. İlişkiniz uzunmuş ama geleceğe yönelik kariyer ve maddi anlamda sağlam adımlar atmadan ne kendiniz evliliğe yanaşın ne de karşınızdakinden bekleyin. Aileniz çok zengin değilse onların vereceği parayla da olmaz bu iş.

Kyk borcunu ödeyecek kadar imkanı olmayan birinin işleri toplaması da uzun yıllar alır. Siz de işsizsiniz. Mantıksızlık üstüne mantıksızlık. Ben artık birileri yurtdışı muhabbeti yapınca dinlemiyorum bile ya ne yalan söyleyeyim, herkesin ağzında olan bir şey ama o kadar da kolay bir durum değil. Evliliğe gelene kadar halletmeniz gereken çok şey var.

Evlilikle ilgili cevapları geçiştirir gibi geliyor bazen. Bide ben sorunca söylemek yerine kendisinden de bizimle ilgili birkaç şey duymak istiyorum.
İlişkinizin gidişatını bundan sonra göreceksiniz asıl.
Öğrenciyken hayal kurmak gibi değil artık.
Sevgilinizi borcu var, gelecek kaygısı var.
Karşısında evlilik isteyen, bunu da anormal görmüyorum ben sevgilisi, onun maddi durumu iyi ailesi var. Evlilik sürecinde erkeklerden beklenenler vs.eklendi mi kendi kendine evlilik lafını etmesi kolay değil bence.

Siz kendi hayatınızın planlarını yapın,iş eğitim konularında, onlara yönelin, biraz zaman geçsin, sonrasında ilişkinizin gidişatı konusunda daha net kararlar verebilirsiniz. Evlilikten önce halledilmesi gereken şeyler var karşılıklı olarak.

Onada hak veriyorum size de. Belli ki onunda hayalleri var. Ben de yurt dışına çıkma hayali olan biri olduğum için empati kurabiliyorum sanırım Ama sevgilim olsaydı tabi onunla güzel planlarla ilerlemek isterdim fakat evlilik kısmına gelince elbette evlenmek istiyorsunuz haklı olarak ama henüz aklında olmadığı için bunu dile getirmemesi normal aslında. Siz de sevgili olarak gitmek istemiyorsunuz bana göre bir süre bu şekilde ayrı kalıp hem o hayalini gerçekleştirip yapıp yapamayacağını anlar hem de siz o süre zarfında ilişkinizi değerlendirmiş olursunuz mesafe her zaman ayrılık değildir bana göre. Sonuçta ayrı fikirleriniz var ne siz onu evliliğe zorlayabilirsiniz ne de o size sevgilim olarak benimle yurt dışında yaşa diyebilir bence zamana bırakın.

Hangi bölümden mezunsunuz ? Yüksek lisans ve akademik kariyer hedefleyen bir insanın : araştıran , sorgulayan ,analitik düşünebilen bir birey olması , kendini bu yönde geliştirmesi beklenir.

Sorduğum sorulardan hangisinin yanıtını verdiniz cevabınızda ?

" Allah kısmet ederse , Allah korusun bir sağlık engelim vs olmadığı sürece " diyorsunuz. Cevabınız bu mu ?

Kendi elinizde bir şey yok , geriye kalan tek el babanızın eli ve elindekiler. Allah babanıza sağlik versin , demeliyiz bu durumda. Başka kardeşiniz var mı sorusunun cevabını dahi vermemişsiniz. Babanızın bakmakla yükümlü olduğu tek kişi siz misiniz ? 18 yaşını gecmiş , reşit bir bireysiniz , aileniz size bakmak zorunda değil artık.

Sizi kırmak istemem ancak hayal kurmakla olmuyor o işler.

Gelecek planlarında siz yoksanız direk yol verin. Açıkça da sorun bence birlikte bir gelecek düşünüyormu. Evlilik istemese bile yırt dışı planlarında siz yoksunuz gibi geldi bana

Öğrenciyken ana babadan gelen harçlıkla flört etmeyi , uzun süreli ilişki olarak değerlendirmeyi gerçekçi bulmuyorum.

Yeni mezun , askerliğini yapmamış , işsiz çocuk ; kızla buluşmaya gitmek için cebinde parası yok belki.

Çalışma hayatına atılıp gerçek dünyayı tadınca başlayacak ilişkileri. 2 yemeğe çıkıp hesap ödemeyle sarsılan ilişki var.

evlilik beklentisine de, isteğine de saygım var ama 24 yaşındasın be kızım. bi yavaşla, bi sakin ol. daha işin bile yok. adamı geç, sendeki bu evlilik merakı ne? daha 24 yaşındasın, çocuksun, hayata dair ne biliyorsun da evlilik diyorsun? 20-21 yaşında sevgili olduğun adam bu, muhtemelen ilk elle tutulur ilişkin. yani şu ilk aşkımla, ilk sevgilimle evlenicem hihihhi arabeskini bi kenara mı bıraksanız artık? kariyer yap kariyer, önce kendi paranı kazan. adamayın hayatınızı şu adamlara.

bizim kızlardaki evlilik takıntısı nedir, neden bizim kızlarımız böyledir, bi tane akıllı çıksın anlatsın bana ya. ailenin durumu yerinde, yaşa hayatını, derde bak ya.

Ben konu sahibesinin de evliliğe hazır olmadığını düşünüyorum, hayattan haberi yok. Adam zaten pembe bulutlarda uçuyor. Eskiler boşuna eliniz ekmek tutmadan, dünya kaç bucak gormeden evlenmeyin dememişler.

Son düzenleme:
ilber ortaylı da evlenip mobilyacı gezeceğinize dünyayı gezin diyor
benceee insan kendi kazandığı paranın, az sorumluluk sahibi olmanın, bekarlığın getirdiği özgürlüğün tadını çıkarmadan evlenmemeli. evlendiği zaman içinde pişmanlıklar kalmamalı insanın. keşke daha çok gezseydim, keşke bu kadar masrafım yokken paramın tadına varsaydım, hayatımda eş ailesi olmasa nasıl olurdu gibi cümleler kurulsun istemem.türkiyede çoğu genç, baba evinden koca evine geçiyor. ailesiyle yaşarken anne baba faktörü, evlenince de eş ve eş ailesi faktörü var. aslında kimse birey olamıyor. kısa bir süreliğine de olsa yalnız kalabilmek, sadece kendine ait bir düzen içinde kısacık da olsa yaşayabilmek insanın gelişimine katkı sağlıyor bence.

Evlilikle ilgili cevapları geçiştirir gibi geliyor bazen. Bide ben sorunca söylemek yerine kendisinden de bizimle ilgili birkaç şey duymak istiyorum.

askerlik, kyk borcu, is arayisi vb bu kadar sorunun icinde evlilik en son dusundugu seydir muhtemelen. duzluge cikip, az cok duzen kurmadan net konusmak istemiyordur hakli olarak.

24 yasinda ne zorunuz var evlenmeyle ya
27 den önce hiç tasvip etmiyorum

Erkek arkadaşınız size boş vaatler vermek istemiyor. Ne olacağını o da kestiremediği için boş hayallere kapılmanızı istemiyor. Önünüzde çok seçenek yok. Eğitiminin karşılığını alamayacağını, asgari ücretle çalışamayacağını düşünüyor ve şansını denemek istiyor. Ya ikiniz de sıfıra sıfır elde var sıfır yurt dışına gidersiniz, zorluk açlık çekersiniz zor da olsa orada tutunursunuz ya da burada kalıp asgari ücrete, düşük maaşa talim edip ne uzar ne kısalırsınız. Benim anladığım tam güveni yok. Yani ailenizin karşı çıkacağını ve kendisiyle gitmenize izin vermeyeceğini düşünüyor. Burada kalmak istemiyor, bu nedenle evlenmek de istemiyor. Babam evlenirsek gitmemize yardım eder demişsiniz ama onu bile kabul etmediğine göre bence gerçekle yüzleşin. Sevgiliniz ayrılma kararını sizin vermenizi istiyor. Hayallerinde gelecek planlarında siz yoksunuz. Yine de sizin bileceğiniz iş ama bazen sevgi yetersiz hatta faydasız kalıyor.

Yurtdışında oturum çalışma izni vatandaşlık falan bunları çok basit sanıyor. Eskisi gibi değil artık. Benim görümcem uzman doktor, Almanya doğumlu ve anadil seviyesinde Almanca İngilizce biliyor. Ona bile 1 yıllık çalışma izni verildi, her sene uzatılacaktı bu izin. Burada asistanlık yaptı çünkü uzmanlığın geçerli olabilmesi için 1 sene çalıştıktan sonra sınava girmesi gerekti. Denk kabul edilmedi doktorluğu. Her şeyi zorlaştırdılar. Göçmenlik bürosu takipte devamlı. Belirtilen sürede veya düzenli geliri olan iş bulamadıysan hemen sınır dışı kararı çıkıyor.

Yurt dışı deyince bahsedilen Avrupa ülkeleriyse, şimdi bir de Ukrayna'da savaştan kaçanlara ayrılacak orada imkanlar. Amerika'ya gitme planları kuruyorsa orada sağlam tanıdıkları bağlantıları yoksa hiç düşünmesin bile.

Bizde herkes üniversiteye gitme derdinde. Meslek okulları tu kaka. Burada daha ortaokul seviyesinde belirleniyor kimin üniversiteye gidip gitmeyeceği. Meslek okulundan mezun olan üniversite mezunuyla aynı kazanır ve ikisi de aynı saygınlıktadır. İnşaatlarda genç kızlar çalışıyor burada. Avrupa'da meslek okulları 15-16 yaşında başlayıp en geç 19-20 yaşında biter ve iş hazırdır. Bizim ülkemizde de 22-23 yaşına kadar öğrencisin üstelik mezun olunca hemen iş bulamıyorsun çünkü herkes üniversite mezunu.

+1111

zamanında abd’ye gittiğimde ki ca. bile değildi virgina gibi bir tık daha ucuz bir yere gittim, ailemin durumu türkiye’de iyi olmasına rağmen yapamadım maddi manevi olarak yıprandım ve ailem radikal bir kararla burada şirket işine girdiler, onlar da gelip gitmeye başladı ve vatandaşlığı anca alabildim kaç sene oluyor ona rağmen inanılmaz uğraştırdılar. abd gerçekten böyle konularda seçici ve kolay kolay vatandaşlık vermiyor. hani bu kadar denklem bir araya gelmese bu dolar kuruyla ailem türkiye’de iyi para kazanmasına rağmen ben orada belki bulaşıkçı olacaktım. üstelik yüksek lisansa da vatandaş olmama rağmen, GRE ve TOEFL puanlarım yeterli olmasına rağmen görece olarak zor kabul aldım. durmadım ofis işine girip bu süreçte denkliğini aldığım mesleğimi de yapabilmem için 1.5 sene ofis açmayla uğraştım. maddi manevi ailecek bir çok fedakarlıklar yaptık ve hala yapıyoruz sonradan gelip burada tutunabilmek için çok hırslı sabırlı ve maalesef paran olması gerekiyor.
B bafelis ’in dediği gibi belki de bağlantıların olursa bu kadar enerjini tüketmek zorunda kalmazsın, delibirselvi tüm bunları göz önüne alıp kararını kesin ver, buraya gelip de yapamayıp dönen çok kişiye tanık olmuşluğum var en azından emeklerin ziyan olmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar haklı adam üstelik 24 yaşında bir erkeğin evlenmesi çok saçma .İnsan dünyaya bir defa geliyor yurtdışı fikri çok iyi .

Bazı insanlar asla evlilik düşünmezler. Erkek arkadaşınız da böyle insanlardan. Şu ekonomik durumlardan sonra artık zaten insan evlenmeye korkuyor. Bu ilişki sadece mutsuzluk getirir çünkü iki tarafın beklentisi apayrı.

O bağlantı yı da hiç mi umut yok demesin diye yazdım. Mezun olduğu bölüm okul bilgisi, hangi yabancı dil biliyor
bilgisi yok yazmıyor konu sahibi. Hiç bir şey araştırılmamış, net değil, bilgi toplanmamış, birikim yok ama yurt dışına gitmeyi düşünüyorlar. Sevgilisi kendisine söylüyor git bir araştır diye. Belki 10 sene önce biraz daha mümkündü bu hayal ama artık maddi gücün yoksa imkansız.

Bosna savaşı sonrası dağılan Yugoslavya'dan çok göç almış Avrupa. Hemen hemen bütün düşük maaş getirisi olan işleri onlar yapıyor. Bizimkilerin olayı da restoran malum.

Şimdi de Ukrayna var. Kendileriyle aynı kültürü aynı eğitim kalitesini paylaşan Ukrayna'lıyı mı ister göçmen olarak yoksa bizi mi? Rusya nedeniyle Avrupa ülkeleri zor günler yaşayacak. Enerji ısınma sorunu oluşacak ve refaha alışmış, gelecek iş kaygısı olmayan ülkelerin huzuru kaçacak. Avrupalı bizim gibi sesini kısıp oturmaz, bir gün oturtmaz koltuğunda sorumluları. Kendi huzuru kaçtı mı ilk gözüne batan göçmenler sığınmacılar olur. Uzun lafın kısası delibirselvi Avrupa'ya göçmen veya yabancı öğrenci olarak giderim, sonra da vizemi uzatır oturma iznine çeviririm kafasından çıkın.

Kaliforniya demesinden yazılımla ilgili bir eğitimi olduğunu düşündüm. Yazılım, mekanik, elektrik elektronik... bu meslekler Hintli'ler ve az biraz Çin'liler tarafından ele geçirilip domine edilmiş durumda orada. O yüzden eğitime fazla güvenmeyin, sağlam bir para olmalı yanınızda. Ayrıca her ülke öğrenci vizesiyle çalışmaya izin vermiyor ya da çok az saat çalışabiliyorsunuz. En ucuz fast food hamburger menüsü 4$ yani aşağı yukarı 60 TL.
Günde 3 öğünden 180 TL, ayda 5.000 TL den fazla en basit yeme içme parası. Aşağı yukarı bizim iki asgari ücret. Hemen iş bulunamazsa TL üzerinden geçinmek im kan sız.

Son olarak ben beraberliğinizde bir gelecek görmüyorum. Ama sevgiliniz birden ummadığı anda iyi bir iş bulur, siz de aynı şekilde, biraz biraz elinize birikim yapabileceğiniz bir para geçmeye başlar, yurt dışı hayalinden vazgeçersiniz belki o zaman ayaklarınız yere basmaya başlar. Yine de ilişkinizde bir kırılma var maalesef. Görmek istemiyorsunuz ama önünüzde çok belirgin bir soru işareti var.

Ben siz olsam, ben de kendi geleceğim için sevgilimin olmadığı plana göre de düşünür araştırırım. Okul zamanındaki aşkı ben biraz yakın arkadaşlığa yoruyorum. Okul ders sınav üçgeninde paralel yaşanan hayat, okulla - arkadaşlarla veya başbaşa yapılanlar bana göre evlilik hazırlayıcı olaylar değil. Siz mesela 6 ay ayrı kalsanız başka başka yerlerde çalışsanız birbirinize ilişkinize bakışınız farklılaşır.

İlginçsin yani...Adama eskiden beri evlilik isremediğini empoze etmişsin, şimdi de asla açmıyorsun konusunu...O da seni evlenmek istemiyor olarak kodlamış...Adamda bi suç yok...Sen fikrim değişti evlenelim yoksa yurtdısına beraber gidemeyiz ayrılırız diceksin ı zaman

Adam sana direkt herşeyi söyliyor. Sen ise darilmasin diye evlilik konusu açmıyorsun darılsa ne olacak?açık açık, ben plânların neresindeyim de..neden bu kadar zor anlamıyorum.. yurtdışına gidip vatandaşlık almak kolay mi?büyük olasılıkla araya mesafe girecek ve siz unutulacaksiniz..evlilik düşünmeyen insanları da zorlamayın.yolunuza bakin

Evlenmek istemiyor ama böyle erkeklerle kızıyorum madem evlenmek istemiyorsun sevgili olma. Ayrıl canım sakın sakın evliliğe ikna olur vs diye düşünme. Sevgilin hem ayranım dökülmesin hem tatsız olaylar yaşanmasın tadında biri. Kendine öz saygın gider devam edersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…