Erkek arkadaşım evlilik düşünmüyor

Her neyse burda vakit ayırıp da yazan herkese teşekkür ederim, denileni yapıp tüm odağımı yüksek lisans ve ingilizce eğitimime vericem
Kafanda y.lisans varsa trdeki çöplük unilerde vakit kaybetme. Ailemin durumu iyi diosun ingiltereye gidersen 1 daha ucuz bi ulkede 2 senede yaparsin guzel bi master. Sevgilin de oralardan is bakar.

anne baba çocuğu okutmak zorunda ama birşeyler bırakmak zorunda değil.çocuk çabalayacak kendini geliştirecek iş hayatına atılacak önce de dipten başlayacak çoğu insan gibi.okulu bitirir bitirmez ben evleneceğim diyen kız ya da erkek çocuğumu büyük konuşmayayayım da kovardım evden.aileler köle değil onların da hayatı var.ha bakamayacakları kadar çocuk yapanlar konu dışında.onlar zaten akıllara zarar ebeveynler

Yalnız tavrım size özel herkese böyle davranmıyorum, genelleme yaparak mevzuyu başka bir yere çekmeyin.

Benim seni ilk alintiladigim mesajına ve öncekilere bakarsan konuya yazma sebebimin de bu tavrın olduğunu anlarsın. zor bir denklem degil ama sen bunu bile anlamıyorsan senin işin cok zor ya.

Kafanda y.lisans varsa trdeki çöplük unilerde vakit kaybetme. Ailemin durumu iyi diosun ingiltereye gidersen 1 daha ucuz bi ulkede 2 senede yaparsin guzel bi master. Sevgilin de oralardan is bakar.
türkiyedeki üniversiteler de çöplük olduu ha.bu yoruma da şaşırdık mı hayırrrrrrr

Benim seni ilk alintiladigim mesajına ve öncekilere bakarsan konuya yazma sebebimin de bu tavrın olduğunu anlarsın. zor bir denklem degil ama sen bunu bile anlamıyorsan senin işin cok zor ya.
Aynen en zeki en akıllı sizsiniz rica ediyorum konumu terkeder misiniz? İnanılmaz toksik birisiniz o kadar dertli değildim de dert edindim sayesinde içimi daralttınız resmen

Ben sizin gibi düşünmüyorum şuanda sıfırdan başlayan arkadaşlarım var gerçekten zorluk çekiyorlar onları gördükçe üzülüyorum.ülkede aile yardımı almadan kendini geliştirebileceğin alan ve kendine yetebileceğin meslekler kısıtlı dipten başlayacak herkes ama kendine yetebilecek miktara ulaşmak çok zor.benim sevgilim yabancı çok fakir bir aileden geliyor mesela ama şuan 25 yaşında herşeyini almış düzenini kurmuş aynı yaştaki arkadaşlarım iki kişi çalışıp hala aynı refaha sahip değil.kendini geliştirme dediğin şeyde zaten maddiyata bakıyor biraz.bu düzende sıfırdan başlayacaksa çocuk yapılmaz.ülkede sayısal zekayla doğmadıysan 1-0 geridesin orada öyle birşey yok ister oku ister meslek edin yine bir yerlere geliyorsun çalıştığın sürece.aile imkan varsa yardım etmeli yoksada yapcak birşey yok.

O askerliğini yaparken ben de yüksek lisansa başlarım sonra maltaya gideriz diyoruz Allah kısmet ederse. Belki ordan başka bir yere geçeriz birikim yaptıktan sonra, şu an önümüzde çok yol var

ailenin imkanı varsa yazdınız şimdi.daha önceki yorumunuzda her aile yardım etmeli tarzı yazdınız.aile çocuk okutuyor .okulu dershanesi kursu özel dersi kitapları giyimi sağlığı başka sosyal aktiviteleri derken kendi hayatından çalarak karşılıyor bunları.kendine 1 ev bir araba zor alıyor.varlıklı da değilse daha nereden kısacaklar da çocuğun hayata 1-0 geriden başlamaması için fedakarlık yapacaklar?onlar insan değil mi?hiç mi tatile gitmesinler hiç mi ev eşyalarını değiştirmesinler hiç mi ücretli sağlık hizmeti almasınlar?öğretmenlik te yaptım şu anda da veliyim.tonla sıfırdan iyi yerlere gelmiş çocuk tanıdım.gayette oluyor.koleje gidip sıfır dil öğrenmiş gençlerle de hazırlıkta okudum.para varsa harcar aile yoksa yaratsınlar mı?

Aynen en zeki en akıllı sizsiniz rica ediyorum konumu terkeder misiniz? İnanılmaz toksik birisiniz o kadar dertli değildim de dert edindim sayesinde içimi daralttınız resmen

Ben en zeki en akıllı değilim ama sen biraz önce insanlara çok zeki çok akıllı olduğunu iddia ettiğin mesajlar yazıyordun. Etki tepki nedir bilir misin?

konuya yazmama gelince babana söylesen yardımcı olmaz mi :)Bu kadar gerginlik seni erken yaslandırir bu kadar gerilme.

Her neyse burda vakit ayırıp da yazan herkese teşekkür ederim, denileni yapıp tüm odağımı yüksek lisans ve ingilizce eğitimime vericem

Konu sahibesi umarım alınmadın, burdaki tavsiyeler iyiliğin için tamamen. Daha çok çok gençsin, arkanda destekçi ailen de var, çok güzel bir bölüm de bitirmişsin 24 yaşında evlenip ne yapacaksın? En güzel yaşındasın, kendini ilerlet, kariyerini inşa et, çalış, onun üstüne de giyin kuşan gez toz paranı kazan onu ye... Evlenip ne yapacaksın gerçekten sırtına tonla sorumluluk yüklenecek, inan bana bu kadar hevesli olduğun kadar cazip bir şey yok zaten içine girince daha da kaçış yok Madem yurtdışı YL hayalin var, bu adamdan bağımsız olarak her yere başvur, nere tutarsa oraya git kendine odaklan. Bu yaş kendine odaklı olman gereken bir yaş ve kariyer inşası bu yaşta başlar, şimdi ne temel atarsan ilerde o. Sevgiler, hayatta bol şans dilerim.

Çok zeki çok akıllı olduğumu iddia ettiğim mesajları bulursan sevinirim ya da bulma da daha fazla bu seviye toksikliğe maruz kalmayayım. Babamın yurtdışı mevzunda yardımcı olabilecek olmasına bu kadar takılman da çok sağlıklı gelmedi bana. Bence benim gerginliğimi boşver

Bu baba mevzuna yıllardır tanıdıkları sayesinde girmediği delik kalmayanlara da gösteriyor musun acaba çok merak ediyorum. Ki benim bahsettiğim yardım torpil falan da değildi ama ne dokundu bu kadar anlamadım.

ne saçma bir tartışma bu.lütfen sakin olun siz de karşı taraflarda.banlanmanıza cidden değmez

Çok çok teşekkür ederim ben de tıpkı onun gibi kendim için de bir yol çizdim. Eğer yollarımız ayrılmak zorunda kalırsa yüksek lisans yaparken erasmusa başvurarak eğitimimin bir kısmını yurtdışında alarak tecrübe edinmeyi planlıyorum. Daha sonra doktora için yurtdışına başvururum yerleşirim birikim yaparım inşallah yani çok uzun bir yol var :))

O askerliğini yaparken ben de yüksek lisansa başlarım sonra maltaya gideriz diyoruz Allah kısmet ederse. Belki ordan başka bir yere geçeriz birikim yaptıktan sonra, şu an önümüzde çok yol var
E siz ilk mesajda birlikte planımız yok yurt dışı planlarında ben yokum demediniz mi ne ara bunları düşünüyor oldunuz? Madem bunları düşünüyorsunuz dert ne?

E siz ilk mesajda birlikte planımız yok yurt dışı planlarında ben yokum demediniz mi ne ara bunları düşünüyor oldunuz? Madem bunları düşünüyorsunuz dert ne?
Ben konuyu açtıktan sonra dün akşam konuştuk bunu. Konumuz zaten akşam boyu yurtdışıydı. Bazı söylemleri fazla bireysel geldi bir süredir öyleydi. Şimdi birlikte düşünüyoruz her şeyi ama bakalım ben yine b planı olarak kendim için de bir plan yapıcam

Adamı zorladığımı nerden çıkardınız? Kendisinin benim böyle düşündüğümden bile haberi yok da çünkü.
Eğer evlenirsek babam bize yardım eder demediniz mi sevgilinize? O da böyle bir seçeneği düşünmediğini söylemiş.
Evliliği tek seçenek olarak değerlendirmeyin. Daha düşünmeniz gereken bir geleceğiniz var önünüzde. Bence mesele evlilik düşünmemesi değil, gelecek planlarına sizi dahil ediyor mu etmiyor mu bundan emin olamamanız. Ama beraber gidelim demiş size zaten. Evliliğe değil ilişkinize odaklanın.

inan bana babanın yurt dışı mevzusu takılacagim en son mevzu. Yurt dışında doğup büyüdüm yani gitme gelme konusunda bir sıkıntım yok :)

Takıldığım şu mesajlarındi. Bknz. alintiladim. Her neyse tadında bırakalım uzatmanın anlamı yok. Her şeyi çok iyi bildiğini sanirsan her zaman yanılırsın bunu da bir abla tavsiyesi olarak al.

Hayır hayır ben evlenelim demedim. Kendisi önce birilerinden borç para istemekten falan bahsetti ama kastettiği insanları tanıyorum yani onlardan da istemek istemiyor ama kendi birikimiyle kyk borcu da varken yurtdışı için gereken paraya ulaşması çok zor. Ben dedim o insanlardan isteyene dek babam bize seve seve yardımcı olur ki bu yardım direkt maddi değil kalacak yer vs her türlü yardım çünkü babamın çok fazla tanıdığı var yurtdışında işi dolayısıyla. Ama adam sevgiliyle yardımcı olmaz yani. O da baban ya evlendirir ya ayırır diyince o konuyu tamamen kapadım ondan öncesinde tüm planları bireysel gibi olsa da ben evliliğin kelimesini dahi etmedim, bundan sonra da etmeyeceğim. Ama baban bizi ya evlendirir ya ayırır demesi kalbimi kırdı açıkçası gidip en olmadık insanlardan yardım istemeyi bile düşünebilecekken evlilik fikrini o şekilde değerlendirmesi canımı sıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…