- 3 Şubat 2009
- 10.227
- 18.143
- 823
- 45
- Konu Sahibi delibirselvi
-
Kafanda y.lisans varsa trdeki çöplük unilerde vakit kaybetme. Ailemin durumu iyi diosun ingiltereye gidersen 1 daha ucuz bi ulkede 2 senede yaparsin guzel bi master. Sevgilin de oralardan is bakar.Her neyse burda vakit ayırıp da yazan herkese teşekkür ederim, denileni yapıp tüm odağımı yüksek lisans ve ingilizce eğitimime vericem
anne baba çocuğu okutmak zorunda ama birşeyler bırakmak zorunda değil.çocuk çabalayacak kendini geliştirecek iş hayatına atılacak önce de dipten başlayacak çoğu insan gibi.okulu bitirir bitirmez ben evleneceğim diyen kız ya da erkek çocuğumu büyük konuşmayayayım da kovardım evden.aileler köle değil onların da hayatı var.ha bakamayacakları kadar çocuk yapanlar konu dışında.onlar zaten akıllara zarar ebeveynler50 sene önceyle bugünün şartları bir değil önceden çocuğu okuturdun sonrasını kendi getirir çalışır evlenir ev araba sahibi olur standart bir hayata ulaşabilirdi şimdi o standart hayat bile lüks oldu.bu devirde çocuk yapmak hata ama yapacaksada anne baba birşeyler bırakmayı düşünmeli çocuklarına yada sadece okutmakla işin bitmeyeceğini görmeli.şimdi iş bulmak zaten zor yeni mezun olarak birde evlenmeye kalksan zaten aile desteği olmadan geçinemezsin kolay kolay.kısacası ailenin destek olmasını beklemek normal bu devirde ama evlilik için çok erken o konuda katılıyorum.
Yalnız tavrım size özel herkese böyle davranmıyorum, genelleme yaparak mevzuyu başka bir yere çekmeyin.
türkiyedeki üniversiteler de çöplük olduu ha.bu yoruma da şaşırdık mı hayırrrrrrrKafanda y.lisans varsa trdeki çöplük unilerde vakit kaybetme. Ailemin durumu iyi diosun ingiltereye gidersen 1 daha ucuz bi ulkede 2 senede yaparsin guzel bi master. Sevgilin de oralardan is bakar.
Aynen en zeki en akıllı sizsiniz rica ediyorum konumu terkeder misiniz? İnanılmaz toksik birisiniz o kadar dertli değildim de dert edindim sayesinde içimi daralttınız resmenBenim seni ilk alintiladigim mesajına ve öncekilere bakarsan konuya yazma sebebimin de bu tavrın olduğunu anlarsın. zor bir denklem degil ama sen bunu bile anlamıyorsan senin işin cok zor ya.
Ben sizin gibi düşünmüyorum şuanda sıfırdan başlayan arkadaşlarım var gerçekten zorluk çekiyorlar onları gördükçe üzülüyorum.ülkede aile yardımı almadan kendini geliştirebileceğin alan ve kendine yetebileceğin meslekler kısıtlı dipten başlayacak herkes ama kendine yetebilecek miktara ulaşmak çok zor.benim sevgilim yabancı çok fakir bir aileden geliyor mesela ama şuan 25 yaşında herşeyini almış düzenini kurmuş aynı yaştaki arkadaşlarım iki kişi çalışıp hala aynı refaha sahip değil.kendini geliştirme dediğin şeyde zaten maddiyata bakıyor biraz.bu düzende sıfırdan başlayacaksa çocuk yapılmaz.ülkede sayısal zekayla doğmadıysan 1-0 geridesin orada öyle birşey yok ister oku ister meslek edin yine bir yerlere geliyorsun çalıştığın sürece.aile imkan varsa yardım etmeli yoksada yapcak birşey yok.anne baba çocuğu okutmak zorunda ama birşeyler bırakmak zorunda değil.çocuk çabalayacak kendini geliştirecek iş hayatına atılacak önce de dipten başlayacak çoğu insan gibi.okulu bitirir bitirmez ben evleneceğim diyen kız ya da erkek çocuğumu büyük konuşmayayayım da kovardım evden.aileler köle değil onların da hayatı var.ha bakamayacakları kadar çocuk yapanlar konu dışında.onlar zaten akıllara zarar ebeveynler
O askerliğini yaparken ben de yüksek lisansa başlarım sonra maltaya gideriz diyoruz Allah kısmet ederse. Belki ordan başka bir yere geçeriz birikim yaptıktan sonra, şu an önümüzde çok yol varNerden anlıyoruz adamin seninle ilgili planı olmadığını bu yazdıklarından? Babanin lafina bakma bana uyum sağla şartları olgunlastiralim evleniriz demek istemis bence.
20li yaslarin başında birlikte yurtdisina çıkan çift arkadaslarimin hepsi hayatlarini yoluna koyduktan sonra evlendiler. Babana demek zorunda misin onunla gittigini ayrica. Sen de yurtdisinda ayni şehirlerde is bak?
ailenin imkanı varsa yazdınız şimdi.daha önceki yorumunuzda her aile yardım etmeli tarzı yazdınız.aile çocuk okutuyor .okulu dershanesi kursu özel dersi kitapları giyimi sağlığı başka sosyal aktiviteleri derken kendi hayatından çalarak karşılıyor bunları.kendine 1 ev bir araba zor alıyor.varlıklı da değilse daha nereden kısacaklar da çocuğun hayata 1-0 geriden başlamaması için fedakarlık yapacaklar?onlar insan değil mi?hiç mi tatile gitmesinler hiç mi ev eşyalarını değiştirmesinler hiç mi ücretli sağlık hizmeti almasınlar?öğretmenlik te yaptım şu anda da veliyim.tonla sıfırdan iyi yerlere gelmiş çocuk tanıdım.gayette oluyor.koleje gidip sıfır dil öğrenmiş gençlerle de hazırlıkta okudum.para varsa harcar aile yoksa yaratsınlar mı?Ben sizin gibi düşünmüyorum şuanda sıfırdan başlayan arkadaşlarım var gerçekten zorluk çekiyorlar onları gördükçe üzülüyorum.ülkede aile yardımı almadan kendini geliştirebileceğin alan ve kendine yetebileceğin meslekler kısıtlı dipten başlayacak herkes ama kendine yetebilecek miktara ulaşmak çok zor.benim sevgilim yabancı çok fakir bir aileden geliyor mesela ama şuan 25 yaşında herşeyini almış düzenini kurmuş aynı yaştaki arkadaşlarım iki kişi çalışıp hala aynı refaha sahip değil.kendini geliştirme dediğin şeyde zaten maddiyata bakıyor biraz.bu düzende sıfırdan başlayacaksa çocuk yapılmaz.ülkede sayısal zekayla doğmadıysan 1-0 geridesin orada öyle birşey yok ister oku ister meslek edin yine bir yerlere geliyorsun çalıştığın sürece.aile imkan varsa yardım etmeli yoksada yapcak birşey yok.
Aynen en zeki en akıllı sizsiniz rica ediyorum konumu terkeder misiniz? İnanılmaz toksik birisiniz o kadar dertli değildim de dert edindim sayesinde içimi daralttınız resmen
Her neyse burda vakit ayırıp da yazan herkese teşekkür ederim, denileni yapıp tüm odağımı yüksek lisans ve ingilizce eğitimime vericem
Çok zeki çok akıllı olduğumu iddia ettiğim mesajları bulursan sevinirim ya da bulma da daha fazla bu seviye toksikliğe maruz kalmayayım. Babamın yurtdışı mevzunda yardımcı olabilecek olmasına bu kadar takılman da çok sağlıklı gelmedi bana. Bence benim gerginliğimi boşverBen en zeki en akıllı değilim ama sen biraz önce insanlara çok zeki çok akıllı olduğunu iddia ettiğin mesajlar yazıyordun. Etki tepki nedir bilir misin?
konuya yazmama gelince babana söylesen yardımcı olmaz mi :)Bu kadar gerginlik seni erken yaslandırir bu kadar gerilme.
Bu baba mevzuna yıllardır tanıdıkları sayesinde girmediği delik kalmayanlara da gösteriyor musun acaba çok merak ediyorum. Ki benim bahsettiğim yardım torpil falan da değildi ama ne dokundu bu kadar anlamadım.Ben en zeki en akıllı değilim ama sen biraz önce insanlara çok zeki çok akıllı olduğunu iddia ettiğin mesajlar yazıyordun. Etki tepki nedir bilir misin?
konuya yazmama gelince babana söylesen yardımcı olmaz mi :)Bu kadar gerginlik seni erken yaslandırir bu kadar gerilme.
ne saçma bir tartışma bu.lütfen sakin olun siz de karşı taraflarda.banlanmanıza cidden değmezÇok zeki çok akıllı olduğumu iddia ettiğim mesajları bulursan sevinirim ya da bulma da daha fazla bu seviye toksikliğe maruz kalmayayım. Babamın yurtdışı mevzunda yardımcı olabilecek olmasına bu kadar takılman da çok sağlıklı gelmedi bana. Bence benim gerginliğimi boşver
Çok çok teşekkür ederim ben de tıpkı onun gibi kendim için de bir yol çizdim. Eğer yollarımız ayrılmak zorunda kalırsa yüksek lisans yaparken erasmusa başvurarak eğitimimin bir kısmını yurtdışında alarak tecrübe edinmeyi planlıyorum. Daha sonra doktora için yurtdışına başvururum yerleşirim birikim yaparım inşallah yani çok uzun bir yol var :))Konu sahibesi umarım alınmadın, burdaki tavsiyeler iyiliğin için tamamen. Daha çok çok gençsin, arkanda destekçi ailen de var, çok güzel bir bölüm de bitirmişsin 24 yaşında evlenip ne yapacaksın?En güzel yaşındasın, kendini ilerlet, kariyerini inşa et, çalış, onun üstüne de giyin kuşan gez toz paranı kazan onu ye... Evlenip ne yapacaksın gerçekten sırtına tonla sorumluluk yüklenecek, inan bana bu kadar hevesli olduğun kadar cazip bir şey yok zaten içine girince daha da kaçış yok Madem yurtdışı YL hayalin var, bu adamdan bağımsız olarak her yere başvur, nere tutarsa oraya git kendine odaklan. Bu yaş kendine odaklı olman gereken bir yaş ve kariyer inşası bu yaşta başlar, şimdi ne temel atarsan ilerde o. Sevgiler, hayatta bol şans dilerim.
E siz ilk mesajda birlikte planımız yok yurt dışı planlarında ben yokum demediniz mi ne ara bunları düşünüyor oldunuz? Madem bunları düşünüyorsunuz dert ne?O askerliğini yaparken ben de yüksek lisansa başlarım sonra maltaya gideriz diyoruz Allah kısmet ederse. Belki ordan başka bir yere geçeriz birikim yaptıktan sonra, şu an önümüzde çok yol var
Ben yazmamasını rica ettim aslında nezaketimi bozmaktan gerçekten hoşlanmıyorum ama kendisi beni anlamamakta ısrarcıne saçma bir tartışma bu.lütfen sakin olun siz de karşı taraflarda.banlanmanıza cidden değmez
Ben konuyu açtıktan sonra dün akşam konuştuk bunu. Konumuz zaten akşam boyu yurtdışıydı. Bazı söylemleri fazla bireysel geldi bir süredir öyleydi. Şimdi birlikte düşünüyoruz her şeyi ama bakalım ben yine b planı olarak kendim için de bir plan yapıcamE siz ilk mesajda birlikte planımız yok yurt dışı planlarında ben yokum demediniz mi ne ara bunları düşünüyor oldunuz? Madem bunları düşünüyorsunuz dert ne?
Eğer evlenirsek babam bize yardım eder demediniz mi sevgilinize? O da böyle bir seçeneği düşünmediğini söylemiş.Adamı zorladığımı nerden çıkardınız? Kendisinin benim böyle düşündüğümden bile haberi yok da çünkü.
Çok zeki çok akıllı olduğumu iddia ettiğim mesajları bulursan sevinirim ya da bulma da daha fazla bu seviye toksikliğe maruz kalmayayım. Babamın yurtdışı mevzunda yardımcı olabilecek olmasına bu kadar takılman da çok sağlıklı gelmedi bana. Bence benim gerginliğimi boşver
Ya of bayılıyorum bu tarz hadsizliklere. Yemin ederim en bayıldığım en özendiğim insan tipi. Bilip bilmeden dan dun atıp tutmaya bayılıyorsunuz. Şurda yazdığım iki üç cümleden hayattaki yerimi, birikimimi, gelirimi, aile yapımı ve erkek arkadaşımınkileri de şakır şakır tahmin ettiniz maşallahhh. Siz şimdi büyük oyunu da görüyorsunuzdur dimi?
Konuyu atan benim de herkes cevap verdiğim hanfendi gibi gelişine atıp tutmuyor onu ne yapacağız? Zaten diğer çoğunluk da ne anlatmaya çalıştığımı anlamıyor ki azınlığı tenzih ediyorum. Sanki evimde oturmuşum evlilik teklifi bekliyormuşum gibi davranıyorlar ISRARLA. Ya ben bulunduğu konumun detaylarına hakim olmadığım insanlar hakkında rahat rahat konuşmaya dan dun yorum yapmaya çekinirim utanırım. Eleştiren herkese söylüyorum siz bu tarz bir durumda kalırsanız takmazsınız. Geleceğe yönelik somut bir adım atmakla plan yapmak arasındaki farkı size anlatması gereken ben değilim, adamın sadece kendisi adına konuşması canımı sıktı biz ne diye birlikteyiz o zaman ben onu gideceği yere kadar götürüp sonra bırakacağı bir muavin falan mıyım? Ay şunu anlatamıyorum şaka gibi
Hayır hayır ben evlenelim demedim. Kendisi önce birilerinden borç para istemekten falan bahsetti ama kastettiği insanları tanıyorum yani onlardan da istemek istemiyor ama kendi birikimiyle kyk borcu da varken yurtdışı için gereken paraya ulaşması çok zor. Ben dedim o insanlardan isteyene dek babam bize seve seve yardımcı olur ki bu yardım direkt maddi değil kalacak yer vs her türlü yardım çünkü babamın çok fazla tanıdığı var yurtdışında işi dolayısıyla. Ama adam sevgiliyle yardımcı olmaz yani. O da baban ya evlendirir ya ayırır diyince o konuyu tamamen kapadım ondan öncesinde tüm planları bireysel gibi olsa da ben evliliğin kelimesini dahi etmedim, bundan sonra da etmeyeceğim. Ama baban bizi ya evlendirir ya ayırır demesi kalbimi kırdı açıkçası gidip en olmadık insanlardan yardım istemeyi bile düşünebilecekken evlilik fikrini o şekilde değerlendirmesi canımı sıktı.Eğer evlenirsek babam bize yardım eder demediniz mi sevgilinize? O da böyle bir seçeneği düşünmediğini söylemiş.
Evliliği tek seçenek olarak değerlendirmeyin. Daha düşünmeniz gereken bir geleceğiniz var önünüzde. Bence mesele evlilik düşünmemesi değil, gelecek planlarına sizi dahil ediyor mu etmiyor mu bundan emin olamamanız. Ama beraber gidelim demiş size zaten. Evliliğe değil ilişkinize odaklanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?