Erkek arkadaşım evlilik düşünmüyor

Ben sizin mesajınızı alıntılamadım geri gidip bakarsanız, ben görüş paylaştım siz de görüşüme yanıt yazdığınız için size tekrar yazdım. Takip edin.

Evet aksini söylemedim, ilk cevaplamayı ben yaptım.Sizin görüşünüz üzerinden genel bir anlatımda bulundum . En son ; " ne diyelim sorunuz " benim mesajıma dairdi. Mesajıma yanıt verdiniz cevapla seçeneğiyle veya alıntıyla. Karşılıklı iletişim gereği açıklamamı yaptım.

Valla şaka gibi. Mezun olan birinin hanfendi yazması gerçekten şaka gibi.

Merhaba; yurt dışına birlikte gitme planınız yok mu? Evlilik kısmına bu kadar odaklanmayın. Kusura bakmayın; ben evliliğe birazcık fazla sorumluluk alma ve yetişkin bir birey olarak muhtemel doğacak bir bireyi yetiştirmek için ortak bir kurum olarak bakıyorum. Bu söylediğimden tatsız tuzsuz bir müessese anlaşılmasın tabi :)) ben aşık olarak evlendim ama bir yandan da anne olmaya hazır biri olarak evlendim. Size elbette anne olmayı düşündüğünüz zaman evlenin demiyorum. Ama mezun olur olmaz hayatınızı biraz yaşamayı tavsiye ediyorum. Elbette erkek arkadaşınızla geleceğinizi kurmaya çalışın. Birlikte yurt dışına gitmenin yollarını arayın. Kendi geleceğinizi inşa etmeye çalışın evlenmeden önce. Ama bu yolda erkek arkadaşınız olsun ya da olmasın diye bakmayın lütfen. Hayatınızı sadece onun üzerine kurmayın. Birlikte her şey yolunda giderse ne âlâ. Ama gitmezse de güçlü bir şekilde hayatınıza bakın. Siz de daha çok gencsiniz. Bunları düşünmeyin; tek başınıza da ayakta kalmayı düşünün. Umarım her şey gönlünüzce olur :)

Yeni mezun bir erkeğin evlilik düşünmemesi, düşünememesi çok normal bir durum.
Bencede yeni mezun bir erkek o an evlilik düşünmemeli ama önümüzdeki yakın tarihler için planlamalı. İş arama süreci işe giriş süreci ufak bir birikim hayat arkadaşıylada bu planlarını paylaşmalı

Daha yeni mezun olmuş normal düşünmemesi ben 30 yaşındayım ben hala düşünmüyorum çok büyük bir sorumluluk gibi geliyor düşündükçe bunalıyorum.mezun olup hemen evlenen arkadaşlarımda azınlıkta 3 kişi hatta maddi durumu aileden iyi olup evlenmeyen çoğunlukta.bence burada sorun erkek arkadaşın planlarını yapmış seni hiç dahil etmiyor yani aslında seni gözden çıkarmış oraya gitse işler yolunda giderse sizle olmak isteyeceğini sanmıyorum.3.5 yılımı verdim diyorsunuz ama sizde 3.5 yıl güzel vakit geçirdiniz sonuçta yaşınız genç insanlar değişir fikirleri değişir planlarınıız uymuyorsa herkes kendi yoluna.3.5 yıldır sevgilisiniz açık açık konuşabilirsiniz.benimde 4 yıldır birlikte olduğum biri var evlilik çocuk meselesini konuştuk çoktan ikimizde çocuk istemiyoruz ama mesela sevgilim 2 yıla mutlaka evlenmek istiyor.bu şekilde konuşun sizde kim ne istiyor diye ona göre devam edersiniz siz evlilik istiyorsanız geçen süre sizin gözünüze batar çünkü amaç evlenmek istemiyorsanız sadece ana odaklanırsınız gözünüze batmaz geçen yıllar evlilik olsada olmasada.keşke toplumumuz bazı şeyleri aşsada kızlar evlenme ihtiyacı hissetmese bazı şeyleri yaşamak deneyimlemek için.

Anlamıyorlar ki anlayamıyorlar yani bunu.
Esas şaka : atıp tuttuğunu iddia ettiği kişi de benim.
Atıp tutuyorsun?

Kahvaltıya da kahve altı mı yazmamız gerekiyor Allah'ım hakettiğin cevabı versem banlanıcam ay pardon BANLANACAĞIM.

Neden bu kadar gerginsin? Sen daha sevgilinle geleceğe dair konuşmayı bile bilmiyorsun bana hakkettiğim cevabı verecekmiş. Şaka mısın sen? Benimle evlenirsen babam yurt dışı işini ayarlar ama arada resmiyet olması lazım diyen biri bana hakkettiğim cevabı verecekmiş. Sen önce sevgilinle iletişim kurmayi öğren ki bu kadar gerilme.

Ben de hoşlanmıyorum bu tarz pasif agresif tepkilerden ama adamı zorla nikah masasına oturtmaya çalışıyormuşum minvalinde gelen yanıtlar inanılmaz sinirlerimi bozdu ki yazdıklarımı anlayamayan kişilere yardımcı olacak şey 4. Sınıf paragrafta anlam test kitabıdır. Babamdan alabileceğimiz yardım meselesini de açıkladım zaten durduk yerde söylemedim onu offff

İkiniz de evlilik için hazır değilken adamı ne diye zorluyorsunuz?
Hiç kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı tecrübe ettiniz mi? İkinizin de ne bir işi, ne de iş ve hayat tecrübesi var.
Sevgilinizden önce kendinize sordunuz mu? Neden evlenmek istiyorum, bu kişiyle evlilikte yapabilir miyim? Evlilikle ilgili sorgulanması gereken bir sürü mesele varken daha en temel olan iş ve maddiyatta takılmışsınız.
Ayrılmak istemiyorsanız ayrılmazsınız. Ki sevgiliniz yurt dışına beraber gitmek istediğini de söylemiş. Ama bu şekilde darlarsanız onu kaybedeceksiniz.
Kendinize de karşınızdaki insana da biraz zaman verin bence, zamanla netleşecektir. Her şey hazırken evlenmek istemiyorsa o zaman düşünürsünüz.

3.5 senelik bir ilişkide sevgilinin seninle olan planından bihabersin. Yurt dışı hayalini bile yeni yeni kavriyorsun. Özetle sevgilinle konusamiyorsun, buraya gelip oflayip pufluyorsun. Dert senin derdin boşuna bize oflayip puflama. yukarıda yazmışsın ya şaka gibi, buradan bakınca her şey şaka gibi.

Adamı zorladığımı nerden çıkardınız? Kendisinin benim böyle düşündüğümden bile haberi yok da çünkü.
Yazmamak da bir seçenek aslında şaka gibiyse gül ve geç?

50 sene önceyle bugünün şartları bir değil önceden çocuğu okuturdun sonrasını kendi getirir çalışır evlenir ev araba sahibi olur standart bir hayata ulaşabilirdi şimdi o standart hayat bile lüks oldu.bu devirde çocuk yapmak hata ama yapacaksada anne baba birşeyler bırakmayı düşünmeli çocuklarına yada sadece okutmakla işin bitmeyeceğini görmeli.şimdi iş bulmak zaten zor yeni mezun olarak birde evlenmeye kalksan zaten aile desteği olmadan geçinemezsin kolay kolay.kısacası ailenin destek olmasını beklemek normal bu devirde ama evlilik için çok erken o konuda katılıyorum.

Adamı zorladığımı nerden çıkardınız? Kendisinin benim böyle düşündüğümden bile haberi yok da çünkü.

Yazmamak da bir seçenek aslında şaka gibiyse gül ve geç?

Buraya bir derdim var konusu açıp yardımcı olmaya çalışanlara yok şaka gibi, yok bilmem ne gibi bir sürü şey yazmışsın. Oysa dert senin derdin ve bunun için fikir istiyorsan konuya yazanlara bu kadar tepki göstermek bir seçenek değil olmaması gerekendir. Mezun olup bunu bile kavrayamadiysan evlilik için acele etme.

Yalnız tavrım size özel herkese böyle davranmıyorum, genelleme yaparak mevzuyu başka bir yere çekmeyin.

Nerden anlıyoruz adamin seninle ilgili planı olmadığını bu yazdıklarından? Babanin lafina bakma bana uyum sağla şartları olgunlastiralim evleniriz demek istemis bence.

20li yaslarin başında birlikte yurtdisina çıkan çift arkadaslarimin hepsi hayatlarini yoluna koyduktan sonra evlendiler. Babana demek zorunda misin onunla gittigini ayrica. Sen de yurtdisinda ayni şehirlerde is bak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…