- 16 Nisan 2012
- 2.117
- 3.696
- 358
- Konu Sahibi delibirselvi
-
Aklimdan gecti bu.. yani nasil bir yardimi olabilirAdam evlenmeyi zaten dusunmuyor da asil babanizin size boyle bir yardimda bulunabilecegini nereden cikardiniz? Sanki "benimle evlenirsen yurtdisina cikacak para da bulmus olursun." der gibi olmamis mi? Bunu teklif etmeniz cok sacma geldi.
Sizinle evlilik düşünmüyor. Bu mevzudan dolayı ayrılabilirsiniz neticede planladığı gelecek sizinle değil. Ama siz ayrıldıktan sonra başkasıyla 4-5 ay sonra bile evlenebilir o zaman lütfen üzülmeyin. Benzer durum benim çok sevdiğim bir arkadaşımın basına geldi, 5 sene (25 yaşından 30 yaşına kadar) bir birlikteliği oldu beyfendi borçlarım vs diye evlenmeyi düşünmediğini söyledi en sonunda ayrıldılar. Adam 1 sene sonra evlendiBiraz uzun oldu ama okursanız çok sevinirim..
Merhaba hanımlar 24 yaşındayım 3.5 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşım ilişkinin başlarında hep evlilikten söz ederdi ama ben çok erken bulur pek ciddiye almazdım hatta evliliğe karşı soğuk olduğumu dile getirirdim. Henüz okulumuz bitmemişti vs evlilik konuşmak anlamsız geliyordu. Şu an ise ikimiz de mezunuz yani geçtiğimiz Eylül'de mezun olduk bir süredir iş arıyoruz ama maalesef bulamıyoruz. Erkek arkadaşımın askerlik KYK borcu vs aşması gereken birçok engel var evlenebilmemiz için ki ortada henüz bir işimiz bile yok. Ben tüm bunları göz önüne alarak kesinlikle evlilik konusu açmıyorum elde avuçta yok kendini baskı altında hissetmemesi için ama geleceğe dair konuştuğumuzda en ufak bir evlilik planından bahsetmiyor. Tüm derdi bir an önce yurtdışına çıkmak önce çalışma izni almak sonra yıllarca orda kalıp vatandaşlık almak. Askerliği bir yıllık maaşlı yapıp biriktirdiği parayla KYK borcunu ödeyip bir an önce yurtdışına çıkmaktan bahsediyor. İnanın yurtdışı kelimesinden soğuttu beni tek derdi yurtdışı ama bizim geleceğimize dair elle tutulur tek bir yorum yapmıyor. Benim ailemin durumu onunkine göre çok daha iyi, maddi olarak yani. Bugün ona "eğer ilişkimiz babamın gözünde resmiyet kazanırsa bize yurtdışına çıkmamızda yardımcı olur" dedim. Bana "baban bizi ya evlendirir ya ayırır sevgili olarak yollamaz ortası yok sonuçta" dedi. Adama sevgilimle beni yurtdışına yolla diyecek değilim böyle bir şey talep bile etmem. Ben onu seviyorum ayrılmak istemiyorum ama hayat boyu sevgili olmak da salakça geliyor. Ben ona daralmasın diye direkt evlilik bile demiyorum bakın resmiyet diyorum. Ama adamda 0 plan. Rica ediyorum bana bir akıl verin ne yapmalıyım?
4 senelik süreye ne diyelim o zaman? İlişkinin evreleri var bence de ama 4 senedir biriyle konuşuyorsanız ciddi bir şey düşünmek, gelecek planlamak bu kadar uç şeyler gelmemeli. Ayrıca kaldı ki gidip evlensinler demiyorum, bazen insanın karşısındakini gelecek planına dahil etmesi, biz diye konuşması bile yeterli oluyor.
Ya of bayılıyorum bu tarz hadsizliklere. Yemin ederim en bayıldığım en özendiğim insan tipi. Bilip bilmeden dan dun atıp tutmaya bayılıyorsunuz. Şurda yazdığım iki üç cümleden hayattaki yerimi, birikimimi, gelirimi, aile yapımı ve erkek arkadaşımınkileri de şakır şakır tahmin ettiniz maşallahhh. Siz şimdi büyük oyunu da görüyorsunuzdur dimi?Flört ve yakın arkadaşlık diyelim. " Lisede 4 yıl sevgiliydik " diyerek evlenmek isteyen insanlardan mantıken farkı nedir bu durumun ?
Reşit olmuşlar ancak yetişkin birer birey olamamışlar henüz.
Aileler sayesinde okullar bitmiş , diplomaya hak kazanılmış. Henüz mesleklerini icra etmeye başlamadıkları gibi ; her hangi bir işte çalışıp gelir elde etmiş değiller.
50 sene öncesinin mantığıyla "konuştuğun çocukla daha evlilik yok mu " diyen insanlar gibi mi davranalım.
Allah korusun , bugün babasına birşey olsa , baba çalışamasa , iflas etse ailesine bakabilir mi konu sahibi ?
Burada en büyük hata: " evladım zorluk çekmesin " derken kantarın topuzunu kaçıran anne babalarda.
Herkese tek tek yanıt vermek yerine toplu bir cevap vereyim bölümümüzü soranlar olmuş ikimiz de endüstri mühendisliği mezunuyuz. Yurtdışı için belirgin ve her adımı belli olan bir rota henüz çizemedik çünkü erkek arkadaşımın önünde önce KYK borcu ve askerlik var. Onlar için belirli bir süre gerekiyor takdir edersiniz ki.
Evlilik meselesine gelince.. benim derdim direkt evlenmek değil ben anlatamıyorum sanırım derdimi. Bana açık açık "ben evlilik düşünmüyorum, hayat boyu sevgili kalmak istiyorum" dese ben yine tamam o zaman bu bana uygun değil der yoluma bakarım. Benim beklediğim şey dürüstlük ve 3.5 senemi verdiğim insandan bizimle ilgili olumlu ya da olumsuz bir plan bir söylem duymak. Ya anlaşılması zor değil gerçekten uzun denecek bir süredir beraberiz ve gelecekten konuşurken adamın sadece kendisinden bahsetmesi kalbimi kırıyor. O bana hemen evlenelim dese ben zaten saçmalama derim iş güç para hiçbir şey yok. Sadece birkaç bağlılık lafı duymak istiyorum zor bir şey değil bunu anlamak.
Ayrılmasına ayrılırım adamla göbeğim bir kesilmedi ama tek yol bu olmamalı. Bir süre bekleyeceğim en azından yüksek lisansa kabul alana dek. Sonra oturup ciddi bir konuşma yapıcam. Gelecekle ilgili beklentilerimiz uyuşmuyorsa mecbur bitireceğim tabiki zorla beraber olacak halimiz yok
Benim beklediğim şey dürüstlük ve 3.5 senemi verdiğim insandan bizimle ilgili olumlu ya da olumsuz bir plan bir söylem duymak
Şehir dışındaydık ben tek başıma eve çıkmıştım o önce yurttaydı sonra iki arkadaşıyla eve çıktı. Ben kredi almadım, o kyk
bursuna başvurdu çıkmayınca kredi aldı ve ailesinin gönderdiği parayla geçindi. Ben de aynı şekilde, ikimiz de çalışmadık.
Benim planım yüksek lisans yapmak akademik kariyer çok çok çok istiyorum üzerine çalışmak istediğim alanlar var hatta o yüzden yurtdışına çıkmak istiyorum çünkü istediğim alanda yüksek lisans eğitimi veren tek okul Kaliforniya da. O hemen işe girip çalışmak istiyordu ama aylardır iş bulamamak ve hayat pahalılığı vs derken ülkeden çok soğudu. Ya mesele zaten yaşayacağımız ülke değil şu an. Öncelikleri olduğunun farkındayım ayrılmak ister ya da istemez saygı duyuyorum ama usülden bizim geleceğimiz için de arada bir konuşsa ben zaten rahatlarım. Bilmiyorum şımarıklık ediyorum belki de
Ya of bayılıyorum bu tarz hadsizliklere. Yemin ederim en bayıldığım en özendiğim insan tipi. Bilip bilmeden dan dun atıp tutmaya bayılıyorsunuz. Şurda yazdığım iki üç cümleden hayattaki yerimi, birikimimi, gelirimi, aile yapımı ve erkek arkadaşımınkileri de şakır şakır tahmin ettiniz maşallahhh. Siz şimdi büyük oyunu da görüyorsunuzdur dimi?
Konuyu atan benim de herkes cevap verdiğim hanfendi gibi gelişine atıp tutmuyor onu ne yapacağız? Zaten diğer çoğunluk da ne anlatmaya çalıştığımı anlamıyor ki azınlığı tenzih ediyorum. Sanki evimde oturmuşum evlilik teklifi bekliyormuşum gibi davranıyorlar ISRARLA. Ya ben bulunduğu konumun detaylarına hakim olmadığım insanlar hakkında rahat rahat konuşmaya dan dun yorum yapmaya çekinirim utanırım. Eleştiren herkese söylüyorum siz bu tarz bir durumda kalırsanız takmazsınız. Geleceğe yönelik somut bir adım atmakla plan yapmak arasındaki farkı size anlatması gereken ben değilim, adamın sadece kendisi adına konuşması canımı sıktı biz ne diye birlikteyiz o zaman ben onu gideceği yere kadar götürüp sonra bırakacağı bir muavin falan mıyım? Ay şunu anlatamıyorum şaka gibiKonunuzu anlatan sizsiniz. Bilip bilmeden diyorsunuz , sorulan sorulara verdiğiniz cevaplar kadar bilebiliriz.
Konunun başından beri ailenizin maddi durumu ve babanızın geliri üzerinden yaptığınız planları paylaştınız.
İş bulamadığınızı , henüz çalışmadığınızı paylaştınız. Tüm bunlara bakılarak : şu anda adınıza mevcut bir birikim , gelir , yatırım olsa dahi bunlar da yine ailenizden gelen maddi varlıklar.
4 senelik bir flört ya da arkadaşlık dediğiniz gibi ancak lise çağında olur ama biz burada üniversite bitirmiş kişilerden bahsediyoruz. Konuştuğumuz insanlar lise çağında değil, 24-25 yaşında mantıklı düşünebilecek, birey olmuş gerçek kişilerden bahsediyoruz yani pekala da oturup gelecek planı yapabilirler. Ayrıca tekrar belirtiyorum gidip evlensinler demiyorum, 25 yaşında insanlar gelecekle ilgili plan yapıyor ve karşı taraf sevgilisini plana dahil etmiyor asıl sorun bu. Ben sevgilimle ilerde evlenmeyi düşünüyorsam, bu durumu konuşup planlamak isterim ki karşı tarafın kendi ile ilgili başka planları varsa herkes kendi planına göre hayatını yaşayabilsin. 4 senelik bir “yakın arkadaşlıkta” konuşmak en doğal hakkım diye düşünüyorum.Flört ve yakın arkadaşlık diyelim. " Lisede 4 yıl sevgiliydik " diyerek evlenmek isteyen insanlardan mantıken farkı nedir bu durumun ?
Reşit olmuşlar ancak yetişkin birer birey olamamışlar henüz.
Aileler sayesinde okullar bitmiş , diplomaya hak kazanılmış. Henüz mesleklerini icra etmeye başlamadıkları gibi ; her hangi bir işte çalışıp gelir elde etmiş değiller.
50 sene öncesinin mantığıyla "konuştuğun çocukla daha evlilik yok mu " diyen insanlar gibi mi davranalım.
Allah korusun , bugün babasına birşey olsa , baba çalışamasa , iflas etse ailesine bakabilir mi konu sahibi ?
Burada en büyük hata: " evladım zorluk çekmesin " derken kantarın topuzunu kaçıran anne babalarda.
4 senelik bir flört ya da arkadaşlık dediğiniz gibi ancak lise çağında olur ama biz burada üniversite bitirmiş kişilerden bahsediyoruz. Konuştuğumuz insanlar lise çağında değil, 24-25 yaşında mantıklı düşünebilecek, birey olmuş gerçek kişilerden bahsediyoruz yani pekala da oturup gelecek planı yapabilirler. Ayrıca tekrar belirtiyorum gidip evlensinler demiyorum, 25 yaşında insanlar gelecekle ilgili plan yapıyor ve karşı taraf sevgilisini plana dahil etmiyor asıl sorun bu. Ben sevgilimle ilerde evlenmeyi düşünüyorsam, bu durumu konuşup planlamak isterim ki karşı tarafın kendi ile ilgili başka planları varsa herkes kendi planına göre hayatını yaşayabilsin. 4 senelik bir “yakın arkadaşlıkta” konuşmak en doğal hakkım diye düşünüyorum.
Ayrıca yazdıklarımla cevap verdiğiniz şeyler arasında bir bağ yok, ben A diyorum siz Z diye cevap veriyorsunuz. Allasen cevap yazmak için de yazmayın ya rica ediyorum, görüşünüzü ayrı belirtin. Karşınızdaki ne diyor bir okuyun sonra yazın. Ben evlensinler demişim gibi gidip bu ailesine bakabilecek mi demişsiniz ya ne alakaaaa neeeeebunu evlenin yazanlara cevap verin shsjdhjdjd
Tek başına öğrenci evi açmak oldukça maliyetli. Ailenizin gelir düzeyi oldukça yüksek bu durumda.
Eğitiminize devam etme noktasında da bu durumda ailenizin eline bakıyor olacaksınız. Kaç kardeşsiniz , mevcut gelir devamlılığı sağlanabilecek mi ?
Ailenizden gelecek maddi gelir olmazsa , bu durum için bir b planınız var mı ?
Erkek arkadaşınızla gelir açısından denk değilsiniz. Ailelerinizin maddi durumları sebebiyle , hayata bakış açılarınızda da farklılıklar olması muhtemel. Şu anda fark etmeseniz de bu ciddi bir sorun.
Ben Allah kısmet ederse yüksek lisansa kabul alır almaz çalışmaya başlayacağım kesinlikle evde oturup babamın eline bakmak gibi bir niyetim yok, Allah korusun bir sağlık engelim vs olmadığı sürece. Maddi olarak eşit koşullarda olmadığımızın bilincindeyim ama ikimiz de bunu dert etmiyoruz yani erkek arkadaşım dert etmiyor gibi görünüyor
Ben sizin mesajınızı alıntılamadım geri gidip bakarsanız, ben görüş paylaştım siz de görüşüme yanıt yazdığınız için size tekrar yazdım. Takip edin.Benim mesajımı alıntılayıp " ne diyelim " diye soran sizsiniz.
Üniversite öğrenciliği esnasında arkadaşlık etmişler. Okulları vesilesiyle tanışmışlar. Anne babasına maddi olarak bağımlı bireylerin flört dönemini yaşamışlar.
Ortak bir gelecek için plan yapabilecek duruma gelmemişler henüz , maddi bağımsızlıklarını kazanmamışlar.
Gelecekle ilgili plan yapmak isteyen, konu sahibinin kendi planı var mı diye sorduk.
Buyrun cevabımız :
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?