Erkek arkadaşım hiç evlilikten bahsetmiyor :(

lokum34

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2013
44
1
6
35
İstanbul
Merhabalar,

25 yaşında bir genç kızım. Erkek arkadaşımla 1 senedir çok mutlu bir beraberliğim var ve birbirimizi gerçekten seviyoruz. O da 29 yaşında. Ben normalde evlilik gibi şeylere çok meraklı olan biri değildim aslında onu tanıdığımdan beri akşamları onunla aynı evde çay demlemek, beraber uyumak gibi şeylere içten içe ilgi duymaya başladım. Bir de bütün arkadaşlarımın da evleniyor olmasının da böyle hissetmemde payı vardır mutlaka. neyse benim sorunum şu ki ilişkimizde 1 yılı devirmemize, ikimizinde çok şükür iyi bir işi olmasına rağmen erkek arkadaşım evlilik vs gibi şeylerin hiç lafını açmıyor. Çocukları sevmediğini ve istemediğini belirtiyor. (ben şahsen bir gün anne olmayı isterim.)
Beni annesiyle ve kardeşleriyle tanıştırdı, ilişkimizin ciddi bir ilişki olduğunu da bir kaç kez belirtti ve son nefesimde yanımda senin olmanı istiyorum gibi imalarda bulundu. Ancak ben artık bunların fazlasını istiyorum sanırım. Yani bu ilişkiye bir resmiyet kazandırma, söz ve nişan gibi aktivitelerde bulunmak istiyorum. Ona geçen haftasonu biraz gelecek planlarını sordum, “çok zor bir soru sordun.” diyip sadece iş ve kariyer planlarından bahsetti. Evlilik vs gibi şeylere hiç girmedi. Ama ben artık geleceğime şekil vermek istiyorum. Yani 1-2 sene daha flört dönemi yaşamak istemiyorum. Bu durumda böyle hissettiğimi sizce ona söylemeli miyim? Bu onu iter mi, ya da ilk adımı onun atmasını beklemek daha mı uygun olur? Kafam çok karışık. Size de danışmak istedim.

Son düzenleme:
Merhabalar,

25 yaşında bir genç kızım. Erkek arkadaşımla 1 senedir çok mutlu bir beraberliğim var ve birbirimizi gerçekten seviyoruz. O da 29 yaşında. Ben normalde evlilik gibi şeylere çok meraklı olan biri değildim aslında onu tanıdığımdan beri akşamları onunla aynı evde çay demlemek, beraber uyumak gibi şeylere içten içe ilgi duymaya başladım. Bir de bütün arkadaşlarımın da evleniyor olmasının da böyle hissetmemde payı vardır mutlaka.  neyse benim sorunum şu ki ilişkimizde 1 yılı devirmemize, ikimizinde çok şükür iyi bir işi olmasına rağmen erkek arkadaşım evlilik vs gibi şeylerin hiç lafını açmıyor. Çocukları sevmediğini ve istemediğini belirtiyor. (ben şahsen bir gün anne olmayı isterim.)
Beni annesiyle ve kardeşleriyle tanıştırdı, ilişkimizin ciddi bir ilişki olduğunu da bir kaç kez belirtti ve son nefesimde yanımda senin olmanı istiyorum gibi imalarda bulundu. Ancak ben artık bunların fazlasını istiyorum sanırım. Yani bu ilişkiye bir resmiyet kazandırma, söz ve nişan gibi aktivitelerde bulunmak istiyorum. Ona geçen haftasonu biraz gelecek planlarını sordum, “çok zor bir soru sordun.” diyip sadece iş ve kariyer planlarından bahsetti. Evlilik vs gibi şeylere hiç girmedi. Ama ben artık geleceğime şekil vermek istiyorum. Yani 1-2 sene daha flört dönemi yaşamak istemiyorum. Bu durumda böyle hissettiğimi sizce ona söylemeli miyim? Bu onu iter mi, ya da ilk adımı onun atmasını beklemek daha mı uygun olur? Kafam çok karışık. Size de danışmak istedim.

bende böyle bir konu açmıştım 5,6 ay kadar öncesinde aynen bunları yazmıştım istersen okuyabilirsin belki fikir olur :31: bende 25 yaşındayım erkek arkadaşım 26 yaşında ve 4 yıldır beraberiz ben de gelecek planlarını sorduğumda aynı cevapları aldım bir söylüyorsun 2 söylüyorsun artık senin de gururun kırılıyor insanın zoruna gidiyor bir müddet sonra herkesin erkek arkadaşı evlenelim diye ısrar ederken bizde konuyu açmaya çalışan tarafın benim olmam o kadar kırıcıydı ki dayanamadım sevmeme rağmen ayrılalım dedim. hattımı ve adresimi değiştirdim malum sosyal paylaşım sitesiinden de engelledim. bana ulaşması 5 ay sürdü. sonuç elinde bir tek taşla sürekli ne zmn evlenicez biz diyen bir adam ama benim hevesim eskisi gibi mi dersen hayır şimdi de ben erteliyorum. bunu uygula demiyorum ama insanlar bazen çok yakınında ki şeyleri göremediklerinde galiba biraz burnunun ucundan uzaklaşmak gerekiyor naçizane fikrim :31:

Merhabalar,

25 yaşında bir genç kızım. Erkek arkadaşımla 1 senedir çok mutlu bir beraberliğim var ve birbirimizi gerçekten seviyoruz. O da 29 yaşında. Ben normalde evlilik gibi şeylere çok meraklı olan biri değildim aslında onu tanıdığımdan beri akşamları onunla aynı evde çay demlemek, beraber uyumak gibi şeylere içten içe ilgi duymaya başladım. Bir de bütün arkadaşlarımın da evleniyor olmasının da böyle hissetmemde payı vardır mutlaka.  neyse benim sorunum şu ki ilişkimizde 1 yılı devirmemize, ikimizinde çok şükür iyi bir işi olmasına rağmen erkek arkadaşım evlilik vs gibi şeylerin hiç lafını açmıyor. Çocukları sevmediğini ve istemediğini belirtiyor. (ben şahsen bir gün anne olmayı isterim.)
29 yaş bir erkek için evlilikte normal yani yaşı gelmiş diyebiliriz.1 yıl da fena bir zaman değil. hemen olması gerekmiyor ama en azından bunu konuşmalarına bile yansıtmaması çok da iyi gelmedi bana. çocukları sevmemesi antipati uyandırdı bende. ama bu kısım blöf de olabilir. yani sana evlenmeyi düşünmüyorum mesajı vermek için de demiş olabilir. bunu bilemiyoruz tabi..
herkesin anlayacağı bir dil vardır. bazısı espriden anlar. şakayla karışık ileriki planlarını konuşurken "ne yani ben yok muyum" planlarında gibi başlayabilirsin. ciddi biriyse direk ciddi takılıp son derece açık olarak buraya yazdığın gibi söyleyebilirsin. tek yapman gereken doğru zamanda, doğru hamle.

Eğer seni seviyorsa,ilişkinizde bunun dışında ciddi sorun yoksa biraz daha bekle derim.Ailesi ve kendi hazır değildir,işi gücü vardır da,birikmişi yoktur.Biraz daha beklemenin sana zararı olmaz.Yaşın çokta geç değil.Baktın bir süre sonra da aynı,o zaman ben biraz ara verip ilişkimizin nerde olup nereye gittiği konusunda düşünmek istiyorum dersin.Alır mesajı.

Bilemedim ben buradan; bunu en iyi siz anlarsınız, size gerçekten değer veriyor mu, gönül mü eğlendiriyor, detaylarda gizli bunun cevabı, onun lafta söylediklerinde değil.

Ben şuna takıldım; tabii ki herkes çocuk istemeyebilir, yetiştirmek hoşuna gitmez; ama çocukları sevmiyorum ne demek ya? Bu beni karşımdakinden soğuturdu kesin...:emir_bebek::55:

kendi düşünmeyen bi adama zorla evlilik dayatmak yanlış olur, sorumsuz biriyse evliliği kaldıramazsa sen üzülürsün. şöyle diyebilirsin, ben evlenmek bir yuva kurmak istiyorum. geç anne olmak istemiyorum. eğer sende bu düşünceler mevcut değilse yollarımızı ayıralım. ister blöf yap ister ciddi ol ama bunu söyle. seni kaybetmek istemiyosa evlenir.

Benim erkek arkadaşım flört hayatımız boyunca evliliği konuştuğundan o yaşa gelmiş, mesleğini ele almış, hayatında sevdiği, değer verdiği biri de varken bu konulara hiç girmemesi tuhafıma gitti açıkçası? Çocukları severim ama kendi çocuğum olması fikri bana da soğuk gelir ama evliliğe engel değil, sonuöta fikirler değişiyor. Bence açıkça geleceğin ile ilgili planlarında kendinizin olmadığını sorun, kendi düşüncelerinizi söyleyin. Sonuçta ciddi bir ilişki yaşıyorsanız sonu yuva kurmak olur. En azından evlilik hakkında ne düşündüğünü öğrenip, hayatınıza sizde ona göre yön verirsiniz. :31:

erkek arkadaşınızın iş durumu maddiyatı falan nasıl genelde erkekler bu durumları kötüyse evliliğe pek yanaşmazlar şahsen eşim öyleydi evlenmek istediğini belirtir fakat bu konuyu askıda bırakırdı maddiyat konusunu birlikte aşacağımızı söylediğimde benden daha fazla istedi bir an önce evlenmeyi. acaba evlendikten sonra kısıtlanacağını mı düşünüyor arkadaş çevresi akşam dışarı çıkma durumları falan nasıl. ya da evliliğin sorumluluğunu kaldırabilecek yapıda değildir. bilemedim ki şimdi erkekler çocuk gibidir ufacık şeyi bile bahane edip evlenmek istemiyo olabilir

Eğer gerçekten isteğin buysa kesinlikle konuşmalısın bence. Sıkmadan, baskı yapmadan, kesin fikrini öğrenmelisin, bu en doğal hakkın. Ha belki şimdi düşünmüyor ama gelecek planlarının bir yerinde olmalı muhakkak. Çocuk olayı ise son derece ciddi bir konu. Bir arkadaşım 10 senedir evli ve kadın deli gibi anne olmak istediği halde sırf kocası istemediği için çocuğu yok. Ezelden böyle istemiyormuş kocası, kadıncağız konuyu açamıyor bile, aldığı cevap sabit çünkü "Evlenmeden önce biliyordun çocuk istemediğimi" :(

Sonradan değişir diye düşünme bu yüzden, sen de net istek ve fikirlerini belirle. Söylediği şeyleri ciddiye al, sana uyarsa, kabullenirsen, devam et, sonradan bunları dert etme.

Hakkında hayırlısı olsun canım.

Merhabalar,

25 yaşında bir genç kızım. Erkek arkadaşımla 1 senedir çok mutlu bir beraberliğim var ve birbirimizi gerçekten seviyoruz. O da 29 yaşında. Ben normalde evlilik gibi şeylere çok meraklı olan biri değildim aslında onu tanıdığımdan beri akşamları onunla aynı evde çay demlemek, beraber uyumak gibi şeylere içten içe ilgi duymaya başladım. Bir de bütün arkadaşlarımın da evleniyor olmasının da böyle hissetmemde payı vardır mutlaka. neyse benim sorunum şu ki ilişkimizde 1 yılı devirmemize, ikimizinde çok şükür iyi bir işi olmasına rağmen erkek arkadaşım evlilik vs gibi şeylerin hiç lafını açmıyor. Çocukları sevmediğini ve istemediğini belirtiyor. (ben şahsen bir gün anne olmayı isterim.)

Arkadaşım bu kısma özellikle dikkat etmeni ve ona göre hareket etmeni öneriyorum. Burda bu şekilde açılan başlıklar var, bebek istiyorum eşimi ikna edemiyorum ya da zar zor ikna ettim ama benimle hiç bir aşılamaya gelmiyor gibi. Bu çok ciddi ve dikkate alınması gereken bir konu. Sakın nasıl olsa ister ya da nasıl olsa ikna ederim gibi düşünme. Fikrini öğren iyice ve ona göre davran.

Diğer konuda da, senle birlikte yaşlanmak isiyorum gibi laflar ettiğinde lafla peynir gemisi yürümüyor gibi dokundurmalarda bulunabilirsin. Son nefesinde yanında olmam için bazı aksiyonlar almamız lazım farkındasın değil mi diyebilirsin.

sana hak verıyorum cevredekı herkes evlenıo nısanlanıo senınkı soylemıo lafını bıle etmıyo ınsanın zoruna gidiyo.

Kadınlarda ilk "Evlenmem lazım." paniği 25 yaş civarında başlıyor :)) Yanlış anlama suçlamak için söylemiyorum, bende de dillendirmesem de öyle bir his olmuştu. Geçen ay 27 oldum ve biz ancak işlerimizi yoluna koyuyoruz, kaç senedir evliliği konuşmamıza rağmen...

1 yıl çok uzun bir süre değil, eğer başka bir sıkıntınız yoksa, sevdiğin adama güveniyorsan biraz daha zaman tanı derim ben. Özellikle ailesel ya da maddi durumlar müsait değilse gururu kırılabilir. Ama baktın çok uzatıyor, o zaman karşına alıp konuşabilirsin. Ben olsam böyle öyle bir durumda "Benim hayatıma ilişkin planlarımda evlenmek ve çocuk sahibi olmak var. Ancak sende bu istekleri göremiyorum. Eğer hedeflerimiz aynı değilse ben yıllarımı boşa harcamak istemiyorum" gibi bir konuşma yapardım sanırım. :9:

evlenen bütün arkadaşlarımdan konuyu ilk açan kız olmuştur hep

ne zaman evlenicez ne zaman tanışmaya gelceksiniz ne düşünüyosun diye hep konuyu kızlar açıyo

gelenek böylemiydi yoksa sonradan mı böyle şekil aldı bu durumlar bilemiyorum

kızlar hepinize cevaplarınızdan, yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. (forumda yeni olduğum için alıntı yapmayı tam bilmiyorum)

ben de dayanamadım bu akşam buluşalım dedim bizimkine az önce, sanırım içimdekileri dökücem. umarım bu yüzden onu kaybetmem. ya da üzerinde bir baskı hissedip ilişkide onarılmaz yaralar açmaz bu durum. çünkü gerçekten çok seviyorum ve hayatımı geçirmek istediğim insan o. lütfen bana şans dileyin.

Son düzenleme:
Ailesiyle tanıştırmış, niyetim ciddi demiş. Sadece zamanını bekliyor demek ki.
Üstelemeyin, konuşmayın da bence :31:
Erkekler evliliğe hazır olduğunda inanın hiç beklemezler.
Sadece şunu sorabilirsiniz, evliliği erteleme nedenini. Belki sizin bilmediğiniz başka şeyler vardır.' Madem benle niyetin ciddi, ne zaman resmiyete dökmek istiyorsun veya ne zaman kendini hazır hissedersin?' diye de sorabilirsin.

Yaşlarınız küçük değil eğer ilişkiniz düzgün gidiyorsa ve maddi açıdan da bir sıkıntınız yoksa ortada sizin göremediğiniz bir sorun var.
Erkekler bu konularda başlarının etinin yenmesinden hoşlanmaz fakat sohbet arasında bu konuyu dile getirebilirsiniz.
Bu konularda açık olursanız sizin de kafanızda soru işareti kalmaz.
Yaşınızın-konumunuzun artık uygun olduğunu, hayatınızda artık ciddi adımlar atmak ve geleceği görmek istediğinizi belirtin ama bu cümleler kesin yargı ile değil soruyla bitsin.
"Ben böyle düşünüyorum sen ne düşünüyorsun" gibi ?
En azından olumlu-olumsuz almak istediğiniz cevaba ulaşırsınız.

Cevap yazmadan edemedim, benim eski erkek arkadasim da tum ailesiyle tanistirmisti, iliskimiz ciddi demisti ama 2 seneden sonra seni evlenecek kadar sevmiyoruma getirip birakivermisti. Yanlis anlamayin, sizin sevgiliniz boyledir demiyorum, sadece aileyle tanistirmak ve ciddi oldugunu soylemek birseylerin garantisi degil buna deginmek istedim. Ayrica cocuk istememe durumu cok ciddi bir problem bana gore. Bu konuda ne kadar kesin fikri oldugunu konusun bence,bu sebepten bosanan arkadaslarim oldu cunku :(

Nedir bu yeni nesil erkeklerdeki naz kaprisi anlamıyorum.
Nasıl ağırdan satıyorlar kendilerini...
Benim arkadaşım da yaşı bayağı ilerlemiş, erkek arkadaşı var ama evlilik kelamı edilmiyor.
Kız istiyor, ama erkek konusunu dahi açmıyor.
Çocuk sevmediğinden bahsediyor.
Ailesiyle tanıştırıyor.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yahu anlamıyorum.

Tamam şimdi zamanı olmadığını söylesin ama atıyorum, 3 yıl sonra 5 yıl sonra desin...
Bu ne böyle sinir oluyorum bu erkeklerin yeni gelin gibi süzüm süzüm süzülmelerine...

Bence kesinlikle evlilik bahsini siz açmayın. Ama tavırlarınızla belirtin.
Gelecek planlarınızdan bahsedin ama içinde onun olmadığı planlar olsun...
Siz kaygılanacağınıza o kaygılansın acaba benimle bir gelecek planı yok mu diye...
Yok kaygılanmıyor, onsuz planlarınızı destekliyorsa zaten yapacak birşey yok...
Kendinizi daha fazla üzmezsiniz...

Eminim ister istemez tavırlarınızla evliliğe dair düşüncelerinizi belli ediyorsunuzdur.
Bu da onu dört köşe ediyor. Konusunu açmıyor. Sizin konuyu açmanızı bekliyor da olabilir.
Ben değil sen istedin evlenmeyi demek için...

Paranoyak eder bunlar insanı yaaa :51:

çocuk da istemiyormuş, ilerde evlensen de çocuk konusunda kavga yaşayacaksınız bilemiyorum ya, ikiniz de açık açık beklentilerinizi konuşun bence.

İnceden inceden dokundurmalar yapabilirsin arkadaşım mesela yemeğe çıktığınızda ya da beraber dışarıda kahve içerken - ileride kendi yuvamızda ben sana kendi ellerimle şöyle yemek hazırlarım ya da sana daha güzellerini ben yaparım- gibi veya - artık sabahları uyandığımda gözümün ilk gördüğü sen ol istiyorum- de . Bu tür şeylerde tepkisi ne olacak bakalım bir de çocuk istemiyorum demesi üzerine biraz düşünmeni öneririm arkadaşım ileride problem olmasın.

Back
X