Erkek arkadaşım okumak istemiyor..!

pembeojem

Ya Sabır ya Rabbim...!
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
545
3
46
İstanbul
Merhaba..Erkek arkadaşımla 10 aydır birlikteyiz.Çok seviyorum.Çok bağlandım..Konuya geleyim;Ben üniversite mezunuyum ve öğretmenim.Erkek arkadaşım lise terk.Bu konuyu konuşmak üzere bugün buluşmak istedim ve buluştuk.Herneyse herşey iyi hoş sohbet muhabbet,ben ona aynen dedim ki; "biz çıkalı 9 ay oldu ve senden bi isteğim var.İlişkimiz ciddiye dönmeye başladı sen beni ailenle tanıştırdın ama ben mahçup kaldım bende tanıştırmak istyrm dedim ama en azından liseyi bitirsen ikimiz içinde daha hayırlı olur dedim" demez olaydım..!Bu başladı ben bu saatten sonra okuyamam,zaten işe gidiyoru(birinin yanında çalışıyo,kendi işi değil) hangi ara ders çalışıcam falan dedi konuşma kavgaya dönüştü..Allah aşkına yanlışmı düşünüyorum ben.Ailemle tanıştıracağım zaman ne derim..Bnm açımdan gerçekten sorun yok ama ya annem ya babam nasıl izin verirler..Ne yapmam gerekiyo..çok karışığım, uyuyamıyorum..

Son düzenleme:
tabi belli bir yaştan sonra ve çalışıyorken okumak insana zor gelebilir ama en azından açıktan liseyi bitirebilir.

Sen gayet haklısın, liseyi bari okusun.
Benim erkek arkadaşım üniversiteye 2006 yılında girdi ve şuan 3. sınıf ama geçen yıl ne kaydını yeniledi ne harcını yatırdı.
Ben üniversiteye 2010 yılı girişliyim ve hazırlığı atladım, üstten ders alıp üç yılda bitirmek istiyorum.
Benim de erkek arkadaşım mezun olacak gibi değil. Öyle olursa annem vermeyecek beni valla.

Lafa gelince senin için yapmayacağım şey yok,ama bu konuyu açınca deliriyo..ben okumak isteseydim okurdum diyip atıyo..!

Bak doğru söylemiş. Liseyi bile bitiremeyen adam senin lafınla hiç okumaz. Keşke okusa ama sanmıyorum. Benim kardeşim de böyle; hiç istek heves yok okumaya karşı. Ne denediysek olmadı; çözüm bulamıyoruz. Bunu sorun etmekte çok haklısın da yalnızca o isterse okur başkasının lafıyla olmaz bu iş. Çünkü ufak bir şey değil. Okumak zordur, ders çalışmak zordur; iradeli, sabırlı olmak lazım. Herkes yapamıyor bunu. Üstüne gitmesen daha iyi.

En azından liseyi bitirse şükür diycem..Ailemin karşısına nasıl gelicem hele babam..Kendi işi olsa hiç sorun değil..o da yok bu da yok..Sabırr..

açıktan çok basit artık mektepli olabilmek. oda haklı bi yerde bişiyleri rayına oturtamasa da unutmuştur yıllardır ona uzak gelebilir.ama olmayacak iş değil. siz bi şekilde bi yere gelmişsiniz ailenizde okumus birini uygun görecektir. bilemedim ki.. derslere bu akdar ilgisiz kalmısken tekrar dönmek istemesi zor gibi görünüyor zaten isteseydi bitirirdi o zamanlar. ailevi bi nedenden dolayı bırakmadıysa..

Çok düzgün bi dille kırılmasın yanlış anlamasın diye güzel konuştum..galiba haklısın biraz zamana bırakmak gerek...

Ben okurken benden biraz küçük bir tanıdığımız okutmadı ailesi.Hanım kız sonradan bir senede ortaokul bir senede lise derslerini verdi.Üzerine ünv. veterinerlik kazandı ve yanılmıyorsam birde master.Evet kazandığı ünv Türkiye nin sayılı üniversitelerinden biri değildi ama sonuçda başardı.

Son düzenleme:

Ailesiyle tanıştım ve kendisi bırakmış,okuyamamış..15 16 yaşında iş hayatına girmiş..sonsuz güveniyorum.Ayıptır söylemesi aldığı maaşın yarısını harcıyo bana.Tabi bu ewlenince daha farklı olur diye düşünüyorum hani masraf falan..Ben üstüne gitmiyorum kapattım konuyu..İnşallah kendisi akıllıca düşünür ve uygular..

Bende anllattım artık çok kolay bitirebilirz birlkte diye 1 senede bitiyo başarılı olursan ama dinlemiyo..dik kafalı..

okul işi dışında ilişkiniz ne durumda?? anlaşma konusunda sıkıntınız var mı?.. bende öğretmenim kendi kendime diyorum ki heralde ben eğitim farkı olsa anlaşamazdım gibi geliyor...tabi insan yaşamadan bilemez..
bunlar neyse de ilerde maaş farklılıkları da yaşamanız söz konusu buna ayrı bir tepki göstermesin.. huzursuzluk sebebi olmasın..

benim abimde öyle malesef okumayı sevemedi zar zor oflaya puflaya bitti lise. sonra bi yıl geç git dediler bizimkiler maddiyattan dolayı hem hazırlan daha iyibi üniv. kazan flan yok dedi ben okumıcam. 5 yıl oldu hala bizimkiler söyler git diye gitmez. üstüne bide evlencem der. ee kızın ailesi iş ev sorunca ne diceksin diyorum kızıyor bana. üstüne ben bitiricem okulu hala benle didişir okuyorum diye. ona da çok fırsat sunuldu oysa ki ama işte içinde içinde yokki heves.

Okul dışı ilişkimiz çok sağlıklı..Gayet iyi anlaşıyoruz..Geziyoruz..Eğleniyoruz..Yanından ayrılmak istemiyorum.Cahil bi insan değil gayet konuşkan,ortama ayak uydurabiliyo..Daha yaşımız genç 24 yaşında ben 23..

Erkek arkadaşımın aileside imkan sunmuş zamanında ama yok okumamış..istekli değil..azim yok..bak diyorum yapabilirsin sen zekisin,çalışkansın..Yaparım evet diyo sonra wazgeçiyo..

Canım öncelikle belirtmek isterim ki ilişkinin tam düğümlenme dönemindesin, partnerine okadar alışıyorsun ki onu okadar çok seviyor ve okadar çok bağlanıyorsun ki sanki herşey herzaman toz pembe olacak, hiç bir sorun yaşamayacaksınız. Sonsuza dek bir uyum içeresinde gidecekmişsiniz gibi geliyor. Onu herşeyiyle her şekilde bazen zor da olsa kabulleniyorsun..

Açıkçası hayatta herşeyi eğitime bağlayan bir insan değilim. Sonuçta üniversite mezunu olmayıp çok büyük işler başaran elit insanlar da mevcut. Ancak şu su götürmez bir gerçektir ki okul çevresi, o havayı solumak, o insanlarla tanışmak, orda harcadığın bir kaç yılın hayat görüşüne etkisi göz ardı edilemez.

Gelecekte görüş ayrılıklarına düşeceğiniz noktalar olabilir.. Ama en önemlisi sen ve çevrendekiler bunu kabullenseniz bile bakalım kendisi taa derinliklerinde kabullenebiliyor mu? Bu konudaki görüşünü sana açıkça dile getiriyor olsa da bunu gelecekte sorun haline getirip getirmeyeceğini bilemezsin.

Evet canım haklısın şuanda herşey çok iyi gidiyo,gözüm bişey görmüyo..ama benim arkadaş çevremi,iş çevremi çok iyi biliyo kendisi..bi kaç arkadaşımla tanıştırdım..fikir ayrılığı yapacağını şuanda zannetmiyorum çünkü karışmaz bana konuştuğumuzda genelde bazı konularda olmasa bile aynı fikirde olabiliyoruz..bu beni şaşırtıyo ve diyorum ki kendini geliştirmiş bi insan..liseye ünv.bakmıyo..Ama bazen oluyo ki evlenincede mi aynı olucak..Allahım ne düğümmüş bu,çöz çöz çıkamadım..

ben baştan eğitim ve meslek farkı olan biriyle ilişkiye başlamazdım.çünkü kadının eğitimli olmamaı sorun olmuyor, ama maalesef erkekler bunu kompleks yapıyor genellikle.eğitim ve maaş farkı evliliklerde sorun oluyor.erkek kadını hep aşağı çekmek istiyor.bence bu bir ayrılık nedeni bile olabilir.ben senin yerinde olsaydım beni bir adım daha yukarıya taşıyıp,ufkumu genişletecek insanla evlilik yapmayı tercih ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…