- 3 Ocak 2011
- 1.191
- 538
- 123
canım suan o kısıyle mı berabersın peki?
Aslında ben insanların eğitimi , iş bulma kapasitesini lise, üniversite okumaya baglamıyorum...
İşsizlikten akademisyen oldum..Akademısyenlerın ironisidir bu..iş bulamayınca hadi bı yuksege baslayalım dedık başlamıstık....Noldu bu kadar okudum da.. yuksek lısans yaptım..Doktoraya basladım..
Ama gelin görün güzel bir kendini geliştirme yontemıyle nıce guzel ısler yapan ve bu işte kalifiye eleman olmus ınsanlar tanıyorum...O yuzden sanmıyorum okul-iş alakasını..Ayrıca çoğu ılkokul mezunu olanlara bıle gıpta ıle baktıgımı bılırım..
aile konusuna gelınce ıse üzüldüm cıdden adınıza..cunku sanırım aılenız denklik kavramını ısteyecektır..
haklı olabılırler..yargılamak ya da onaylamak haddım degıldır..Fakat bu engelı , yani okuma ıstememe engelını sadece sız cozebılırsınız..arayı bulmak, ölçmek,tartmak sizin işiniz....zaten birinin demesıyle kımsenın okuyacagını da sanmıyorum maalesef..
sabır ve kolaylıklar dılerım..hayırlısı olsun
ya arkadasın anlattığı aynen bi arkadasımın başına geldi, izmirden araştırma görevlisi, mühendis ve çok güzel bi kız arkadasm vardı. bu kız ben almanyadayken bizim oldugumuz yere gelmişti, erkek arkadası lise mezunu tezgahtar bi çocukmuş ve kızı aldatıyormuş MSN maiilerden filan kız keşfetti bunu (şifreyi almadı cocuktan tahmin etti) cocuk avukat bi kızla birlikte olmuş filan, nişan düşünüyordu dönüşte ama ayrıldılar tabi.
onların ilişkisinde de bu okuma farkı vardı ama kız alttan alıyordu gerçi çocuk o avukat olanı da başkasıyla aldatmış yani hep okumuş kızlarla takılıyordu.
birisi okumamıştır ama ticarete filan atılmıştır, bu hem madden bi memura göre daha iyi kazanmasını sağlar hem de denir ya insan sarrafı diye uzun süre piyasaya çalışan insanlar öyle oluyor.
Ama maaşlı çalıştıgı bi işi varsa (kesinlikle aşagılama olarak alınmasın, işsizlik oranı malum ülkemizde ama ailelerin ilk baktıgı şeylerden birisi de bu) bu iş ne kısalacagı ne uzayacagı bi işse o zaman sıkıntı olabilir. Siz öğretmensiniz daha iyi bir okul isterseniz, müdür vs olmak isterseniz ilerde ne olacak? Aileler bunları düşünüyor işte.
bi de prestij meselesi işte. ben kendi ailemden örnek vereyim 2 alternatif olsa birisi lise mezunu olmasa boru tamir etse ayda 3000 lira kazansa öbürü üniversite bitirmiş olsa ingilizce kursu açsa ayda 2000 lira kazansa ikincisini evla görürler. Daha prestijli buldukları için.
öğretmen bi tanıdığım taksi söförü olan bi adamla evli ve yakıştıramıyorlar.
Ailenizin gönlünü kırmadan erkek arkadasınızla ilişkinizi yıpratmadan bi orta yol bulablir misiniz?? Ancak zamanla anlarsınız ama olmama ihtimaline de hazırlamanız lazım kendinizi aileniz önemsiyorsa diplomayı erkek arkadasınız da inatçıysa işiniz zor.
Merhaba..Erkek arkadaşımla 10 aydır birlikteyiz.Çok seviyorum.Çok bağlandım..Konuya geleyim;Ben üniversite mezunuyum ve öğretmenim.Erkek arkadaşım lise terk.Bu konuyu konuşmak üzere bugün buluşmak istedim ve buluştuk.Herneyse herşey iyi hoş sohbet muhabbet,ben ona aynen dedim ki; "biz çıkalı 9 ay oldu ve senden bi isteğim var.İlişkimiz ciddiye dönmeye başladı sen beni ailenle tanıştırdın ama ben mahçup kaldım bende tanıştırmak istyrm dedim ama en azından liseyi bitirsen ikimiz içinde daha hayırlı olur dedim" demez olaydım..!Bu başladı ben bu saatten sonra okuyamam,zaten işe gidiyoru(birinin yanında çalışıyo,kendi işi değil) hangi ara ders çalışıcam falan dedi konuşma kavgaya dönüştü..Allah aşkına yanlışmı düşünüyorum ben.Ailemle tanıştıracağım zaman ne derim..Bnm açımdan gerçekten sorun yok ama ya annem ya babam nasıl izin verirler..Ne yapmam gerekiyo..çok karışığım, uyuyamıyorum..
Merhaba..Erkek arkadaşımla 10 aydır birlikteyiz.Çok seviyorum.Çok bağlandım..Konuya geleyim;Ben üniversite mezunuyum ve öğretmenim.Erkek arkadaşım lise terk.Bu konuyu konuşmak üzere bugün buluşmak istedim ve buluştuk.Herneyse herşey iyi hoş sohbet muhabbet,ben ona aynen dedim ki; "biz çıkalı 9 ay oldu ve senden bi isteğim var.İlişkimiz ciddiye dönmeye başladı sen beni ailenle tanıştırdın ama ben mahçup kaldım bende tanıştırmak istyrm dedim ama en azından liseyi bitirsen ikimiz içinde daha hayırlı olur dedim" demez olaydım..!Bu başladı ben bu saatten sonra okuyamam,zaten işe gidiyoru(birinin yanında çalışıyo,kendi işi değil) hangi ara ders çalışıcam falan dedi konuşma kavgaya dönüştü..Allah aşkına yanlışmı düşünüyorum ben.Ailemle tanıştıracağım zaman ne derim..Bnm açımdan gerçekten sorun yok ama ya annem ya babam nasıl izin verirler..Ne yapmam gerekiyo..çok karışığım, uyuyamıyorum..
Bı erkek onundew ımkan varken neden okumaz kı?Benım erkek kardesım de okumadı ama tabı o babama guvenıyo ısı hazır babamın ısyerlerı var ve bunu o devam ettırecek.Pekı senın arkadasın neye guvenıyo?Baskasının yanında kı bu garantılı bı ıs deıl..Acıkcası sen benım kızım olsan senı o adama vwermem.Gozunu ac bıraz derım yarın bırgun ınsanlarla tanıstırınca herkes sorucak ne mezunu meslegı ne?Sonra kendını ezı hıssedıcek ve kavgalarınız baslıcak.Ben de acık lıse okuyorum annemler orgun egıtıme gondermedı..Onlarca arkadasım var acık lıseyı bıtırıp unıv sınavına gıren..Acıktan okumak hıc de zor deıl ben kredımın yarıdan fazlasını bıtırdım hem de son gece calısarak..
onun yerinde ben olsam bende okumak istesemde sayenizde cayardım herhalde..sevgilinize her isteğinizi rahatça dile getiriyor olabilirsiniz ama bunu farklı dilde dile getrmeniz daha iyi olurmuş..''ben tanıştırcam ama mahçup oluyorum''da ne demek??yani ondan utandığınızı yüzüne demişsiniz resmen..bence ona başka şekilde anlatın isteğinizi..bi özür borcunuzuda unutmayın bence..okumamış olması sizi utandıracaktı madem seçiminizi meslekli birinden yana kullansaydınız..üslubunuz kırıcı ondanda öte itici kılmış bana göre..
Kimse kimse için okumak zorunda değil. Adam isteseydi zaten okurdu. Belki sevmiyor ders çalışmayı, belki kafası basmıyor. Bu onun tercihi ve saygı duymak zorundasınız. Hele ki; seni ailemle tanıstıracağım, bi acık lise okusan fena olmaz gibi bir yaklasımla gelinmişse en güzel cevabı vermiş size.
Sırf etiket olsun diye sevdiğin adama okul bitirtmek bana hoş gelmedi. Şunu anlatmaya çalışıyorum; istediğin şey belki masum ama isteme tarzın çirkin. Haklıyken haksız olma durumu vardır ya onu yaşıyorsun işte.
Ayrıca, babandan düşmanın gibi bahsetmişsin. Bu durumu öğrenirse seni sevdiğin adama vermez öcünü alır demişsin. O senin baban, her ne kadar kavga etseniz de sana kıyamaz. Öc almak, yüz cevirmek falan üzücü şeyler, böyle düşünmemelisin. Herkes okuyacak diye bir kural yok. Keşke okusaydı ama okumamış işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?