• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım okumak istemiyor..!

Aslında ben insanların eğitimi , iş bulma kapasitesini lise, üniversite okumaya baglamıyorum...
İşsizlikten akademisyen oldum..Akademısyenlerın ironisidir bu..iş bulamayınca hadi bı yuksege baslayalım dedık başlamıstık....Noldu bu kadar okudum da.. yuksek lısans yaptım..Doktoraya basladım..
Ama gelin görün güzel bir kendini geliştirme yontemıyle nıce guzel ısler yapan ve bu işte kalifiye eleman olmus ınsanlar tanıyorum...O yuzden sanmıyorum okul-iş alakasını..Ayrıca çoğu ılkokul mezunu olanlara bıle gıpta ıle baktıgımı bılırım..

aile konusuna gelınce ıse üzüldüm cıdden adınıza..cunku sanırım aılenız denklik kavramını ısteyecektır..
haklı olabılırler..yargılamak ya da onaylamak haddım degıldır..Fakat bu engelı , yani okuma ıstememe engelını sadece sız cozebılırsınız..arayı bulmak, ölçmek,tartmak sizin işiniz....zaten birinin demesıyle kımsenın okuyacagını da sanmıyorum maalesef..

sabır ve kolaylıklar dılerım..hayırlısı olsun

Son düzenleme:
canım suan o kısıyle mı berabersın peki?

Elbetteki hayır. Kendisiyle onu öğrendiğim akşam ayrıldım. Ancak toparlanmam 1.5 yıl kadar aldı. Kimseye güvenemedim..

İşin kötü tarafı beni en çok üzen de ne oldu biliyormusunuz.. Şuan yeni bir ilişkinin içeresindeyim ve aradığım kişiyi sonunda bulduğumu düşünüyorum, çok çok mutluyum, ancak kaderin cilvesi işte, şuanki sevgilim bana 4 yıldır o şahıs yüzünden açılamadığını itiraf eden samimi bir arkadaşım. Yani Eğer o şahısla okadar vakit harcamasaydım şuan herşey çok daha farklı olabilirdi..

Bazen neler uğruna neleri kaybettiğimizi farkedemiyoruz.

Aslında ben insanların eğitimi , iş bulma kapasitesini lise, üniversite okumaya baglamıyorum...
İşsizlikten akademisyen oldum..Akademısyenlerın ironisidir bu..iş bulamayınca hadi bı yuksege baslayalım dedık başlamıstık....Noldu bu kadar okudum da.. yuksek lısans yaptım..Doktoraya basladım..
Ama gelin görün güzel bir kendini geliştirme yontemıyle nıce guzel ısler yapan ve bu işte kalifiye eleman olmus ınsanlar tanıyorum...O yuzden sanmıyorum okul-iş alakasını..Ayrıca çoğu ılkokul mezunu olanlara bıle gıpta ıle baktıgımı bılırım..

aile konusuna gelınce ıse üzüldüm cıdden adınıza..cunku sanırım aılenız denklik kavramını ısteyecektır..
haklı olabılırler..yargılamak ya da onaylamak haddım degıldır..Fakat bu engelı , yani okuma ıstememe engelını sadece sız cozebılırsınız..arayı bulmak, ölçmek,tartmak sizin işiniz....zaten birinin demesıyle kımsenın okuyacagını da sanmıyorum maalesef..

sabır ve kolaylıklar dılerım..hayırlısı olsun

Bende sık sık üstüne basıyorumm lütfen yanlış anlaşılmasın okumakla herşey bitmiyo..Kimler gördüm okumayan ki bazıları şuan çok güzel yerlerde..Ben sürekli olmasa bile incitmeden,gururunu göz önünde bulundurarak sonuçta bi erkek söylüyorum..bak yapabilirz diye yol gösteriyorum..Bu yolda Allah yardımcım olucak eminim..İnşallah tabi..

ya arkadasın anlattığı aynen bi arkadasımın başına geldi, izmirden araştırma görevlisi, mühendis ve çok güzel bi kız arkadasm vardı. bu kız ben almanyadayken bizim oldugumuz yere gelmişti, erkek arkadası lise mezunu tezgahtar bi çocukmuş ve kızı aldatıyormuş MSN maiilerden filan kız keşfetti bunu (şifreyi almadı cocuktan tahmin etti) cocuk avukat bi kızla birlikte olmuş filan, nişan düşünüyordu dönüşte ama ayrıldılar tabi.
onların ilişkisinde de bu okuma farkı vardı ama kız alttan alıyordu gerçi çocuk o avukat olanı da başkasıyla aldatmış yani hep okumuş kızlarla takılıyordu.

Canım çok üzüldüm ya.. Ama işte yeniden vurgulamak istiyorum bu iş eğitimde değil.. İnsanın sevgilisinin yanında kendisini nasıl gördüğünde.. Gerçek aşk üstesinden gelmeli gibi geliyor insana.

Ancak herkes kaldıramayacağı işler peşine düşmüş, tutamayacağı sözler verir olmuş.

birisi okumamıştır ama ticarete filan atılmıştır, bu hem madden bi memura göre daha iyi kazanmasını sağlar hem de denir ya insan sarrafı diye uzun süre piyasaya çalışan insanlar öyle oluyor.
Ama maaşlı çalıştıgı bi işi varsa (kesinlikle aşagılama olarak alınmasın, işsizlik oranı malum ülkemizde ama ailelerin ilk baktıgı şeylerden birisi de bu) bu iş ne kısalacagı ne uzayacagı bi işse o zaman sıkıntı olabilir. Siz öğretmensiniz daha iyi bir okul isterseniz, müdür vs olmak isterseniz ilerde ne olacak? Aileler bunları düşünüyor işte.
bi de prestij meselesi işte. ben kendi ailemden örnek vereyim 2 alternatif olsa birisi lise mezunu olmasa boru tamir etse ayda 3000 lira kazansa öbürü üniversite bitirmiş olsa ingilizce kursu açsa ayda 2000 lira kazansa ikincisini evla görürler. Daha prestijli buldukları için.
öğretmen bi tanıdığım taksi söförü olan bi adamla evli ve yakıştıramıyorlar.
Ailenizin gönlünü kırmadan erkek arkadasınızla ilişkinizi yıpratmadan bi orta yol bulablir misiniz?? Ancak zamanla anlarsınız ama olmama ihtimaline de hazırlamanız lazım kendinizi aileniz önemsiyorsa diplomayı erkek arkadasınız da inatçıysa işiniz zor.

birisi okumamıştır ama ticarete filan atılmıştır, bu hem madden bi memura göre daha iyi kazanmasını sağlar hem de denir ya insan sarrafı diye uzun süre piyasaya çalışan insanlar öyle oluyor.
Ama maaşlı çalıştıgı bi işi varsa (kesinlikle aşagılama olarak alınmasın, işsizlik oranı malum ülkemizde ama ailelerin ilk baktıgı şeylerden birisi de bu) bu iş ne kısalacagı ne uzayacagı bi işse o zaman sıkıntı olabilir. Siz öğretmensiniz daha iyi bir okul isterseniz, müdür vs olmak isterseniz ilerde ne olacak? Aileler bunları düşünüyor işte.
bi de prestij meselesi işte. ben kendi ailemden örnek vereyim 2 alternatif olsa birisi lise mezunu olmasa boru tamir etse ayda 3000 lira kazansa öbürü üniversite bitirmiş olsa ingilizce kursu açsa ayda 2000 lira kazansa ikincisini evla görürler. Daha prestijli buldukları için.
öğretmen bi tanıdığım taksi söförü olan bi adamla evli ve yakıştıramıyorlar.
Ailenizin gönlünü kırmadan erkek arkadasınızla ilişkinizi yıpratmadan bi orta yol bulablir misiniz?? Ancak zamanla anlarsınız ama olmama ihtimaline de hazırlamanız lazım kendinizi aileniz önemsiyorsa diplomayı erkek arkadasınız da inatçıysa işiniz zor.

Daha aileme açamadım konuyu hayatımda birisinin olduğunu biliyorlar ama okul arkadaşımdı şuan çalışıyo diye açtım konuyu..hatta annem aman boşwer bile dedi. :( İşim cidden zor çünkü babam çok katı ve aramız sorunlu,konuşmuyoruz bi de bu şekilde karşısına gelirsem benden öcünü almak için hiç mi hiç vermez..Allahım yardım et çok zor..

Merhaba..Erkek arkadaşımla 10 aydır birlikteyiz.Çok seviyorum.Çok bağlandım..Konuya geleyim;Ben üniversite mezunuyum ve öğretmenim.Erkek arkadaşım lise terk.Bu konuyu konuşmak üzere bugün buluşmak istedim ve buluştuk.Herneyse herşey iyi hoş sohbet muhabbet,ben ona aynen dedim ki; "biz çıkalı 9 ay oldu ve senden bi isteğim var.İlişkimiz ciddiye dönmeye başladı sen beni ailenle tanıştırdın ama ben mahçup kaldım bende tanıştırmak istyrm dedim ama en azından liseyi bitirsen ikimiz içinde daha hayırlı olur dedim" demez olaydım..!Bu başladı ben bu saatten sonra okuyamam,zaten işe gidiyoru(birinin yanında çalışıyo,kendi işi değil) hangi ara ders çalışıcam falan dedi konuşma kavgaya dönüştü..Allah aşkına yanlışmı düşünüyorum ben.Ailemle tanıştıracağım zaman ne derim..Bnm açımdan gerçekten sorun yok ama ya annem ya babam nasıl izin verirler..Ne yapmam gerekiyo..çok karışığım, uyuyamıyorum..

cnm benim daha önceki durumlarınıda biliyorum senin erkek arkadaşınla ama kızlarında dediği gibi senin lafınla okuycaksa hiç okumasın zaten içinde olsa bunu emin ol çoktan yapardı.. hem iş hem okul da zor senle onun arasında evet bayağı fark var en azından çabalasa belki bukadar üzülmeyeceksin sende halinden memnun demekki baksana kimi insan çekinir benim sevdiğim kız böle bende biraz çabalayayım die düşünür ama senin sewgilin rahat bence bu konuda daha önceki başlığındada konuşmuştuk bence 10 ay olmuş biraz daha düşün canm ciddi şeyler için:3::3::3::3::3::3::3:

Kimse kimse için okumak zorunda değil. Adam isteseydi zaten okurdu. Belki sevmiyor ders çalışmayı, belki kafası basmıyor. Bu onun tercihi ve saygı duymak zorundasınız. Hele ki; seni ailemle tanıstıracağım, bi acık lise okusan fena olmaz gibi bir yaklasımla gelinmişse en güzel cevabı vermiş size.

Sırf etiket olsun diye sevdiğin adama okul bitirtmek bana hoş gelmedi. Şunu anlatmaya çalışıyorum; istediğin şey belki masum ama isteme tarzın çirkin. Haklıyken haksız olma durumu vardır ya onu yaşıyorsun işte.

Ayrıca, babandan düşmanın gibi bahsetmişsin. Bu durumu öğrenirse seni sevdiğin adama vermez öcünü alır demişsin. O senin baban, her ne kadar kavga etseniz de sana kıyamaz. Öc almak, yüz cevirmek falan üzücü şeyler, böyle düşünmemelisin. Herkes okuyacak diye bir kural yok. Keşke okusaydı ama okumamış işte.

Ben eğitim seviyesi denkliğine önem veriyorum.
Kim ne derse desin benim fikrim bu!
Bence erkek kadından daha aşağı seviyede bir eğitim görürse kompleks yapabiliyor.
Kaldı ki erkeğin her konuda benden bir adım önde olmasını isterim.
Ben mühendisim, nişanlım da mühendis.
Yani düşüncelerime paralel bir seçim yaptım.

Şimdi size şunu sormak istiyorum:
Madem sizin için ve aileniz için diploma önemliydi,
Neden daha en başından ortaokul mezunu bir adamı hayatınıza soktunuz?
Ya da "eğitimini daha sonra tamamlar" düşüncenizi neden en başında ilişki başlamadan belirtmediniz, şart koşmadınız?

Hiç kimse adamı sevmemekle, sorumsuzlukla suçlamasın lütfen!
Adamcağız zamanında eğitimiyle ilgili bir tercih yapmış ya da yapmak zorunda kalmış orasını bilemem.
Bir hayat düzeni kurmuş.
Bu saatten, bu yaştan sonra değiştirmek kolay mı?

Duruma erkek arkadaşınız açısından baktınız mı hiç?
Adam hem çalışacak, hem okuyacak.
Bu arada hem sizin hem de ailenizin "okul ne durumda" sorularıyla boğuşacak.
Kendi ailesinin vereceği tepkilere girmiyorum bile!
Arkadaşları "bir kız için tekrar liseli oldun" diye dalga geçerken kendini savunacak.
vs vs vs

Bence burda suçlu olan sizsiniz erkek arkadaşınız değil!
En başından tercihinizi dikkatli yapacaktınız!

Merhaba..Erkek arkadaşımla 10 aydır birlikteyiz.Çok seviyorum.Çok bağlandım..Konuya geleyim;Ben üniversite mezunuyum ve öğretmenim.Erkek arkadaşım lise terk.Bu konuyu konuşmak üzere bugün buluşmak istedim ve buluştuk.Herneyse herşey iyi hoş sohbet muhabbet,ben ona aynen dedim ki; "biz çıkalı 9 ay oldu ve senden bi isteğim var.İlişkimiz ciddiye dönmeye başladı sen beni ailenle tanıştırdın ama ben mahçup kaldım bende tanıştırmak istyrm dedim ama en azından liseyi bitirsen ikimiz içinde daha hayırlı olur dedim" demez olaydım..!Bu başladı ben bu saatten sonra okuyamam,zaten işe gidiyoru(birinin yanında çalışıyo,kendi işi değil) hangi ara ders çalışıcam falan dedi konuşma kavgaya dönüştü..Allah aşkına yanlışmı düşünüyorum ben.Ailemle tanıştıracağım zaman ne derim..Bnm açımdan gerçekten sorun yok ama ya annem ya babam nasıl izin verirler..Ne yapmam gerekiyo..çok karışığım, uyuyamıyorum..

onun yerinde ben olsam bende okumak istesemde sayenizde cayardım herhalde..sevgilinize her isteğinizi rahatça dile getiriyor olabilirsiniz ama bunu farklı dilde dile getrmeniz daha iyi olurmuş..''ben tanıştırcam ama mahçup oluyorum''da ne demek??yani ondan utandığınızı yüzüne demişsiniz resmen..bence ona başka şekilde anlatın isteğinizi..bi özür borcunuzuda unutmayın bence..okumamış olması sizi utandıracaktı madem seçiminizi meslekli birinden yana kullansaydınız..üslubunuz kırıcı ondanda öte itici kılmış bana göre..

Son düzenleme:
Bı erkek onundew ımkan varken neden okumaz kı?Benım erkek kardesım de okumadı ama tabı o babama guvenıyo ısı hazır babamın ısyerlerı var ve bunu o devam ettırecek.Pekı senın arkadasın neye guvenıyo?Baskasının yanında kı bu garantılı bı ıs deıl..Acıkcası sen benım kızım olsan senı o adama vwermem.Gozunu ac bıraz derım yarın bırgun ınsanlarla tanıstırınca herkes sorucak ne mezunu meslegı ne?Sonra kendını ezı hıssedıcek ve kavgalarınız baslıcak.Ben de acık lıse okuyorum annemler orgun egıtıme gondermedı..Onlarca arkadasım var acık lıseyı bıtırıp unıv sınavına gıren..Acıktan okumak hıc de zor deıl ben kredımın yarıdan fazlasını bıtırdım hem de son gece calısarak..

Bence bu konu çok önemli liseyi biterse bile aranızda eğitim farkı olacak. Siz sorun etmiyor olabilirsiniz ama bence önemli bir sorun veya iş durumu çok iyidir eğitim farkı fark edilmez.

Eğitim farkı önemli.Üstelik sen eğitimcisin.
İnan ileride daha çok sorun olur.
Daha fazla bağlanmadan bitir bence de.

Bı erkek onundew ımkan varken neden okumaz kı?Benım erkek kardesım de okumadı ama tabı o babama guvenıyo ısı hazır babamın ısyerlerı var ve bunu o devam ettırecek.Pekı senın arkadasın neye guvenıyo?Baskasının yanında kı bu garantılı bı ıs deıl..Acıkcası sen benım kızım olsan senı o adama vwermem.Gozunu ac bıraz derım yarın bırgun ınsanlarla tanıstırınca herkes sorucak ne mezunu meslegı ne?Sonra kendını ezı hıssedıcek ve kavgalarınız baslıcak.Ben de acık lıse okuyorum annemler orgun egıtıme gondermedı..Onlarca arkadasım var acık lıseyı bıtırıp unıv sınavına gıren..Acıktan okumak hıc de zor deıl ben kredımın yarıdan fazlasını bıtırdım hem de son gece calısarak..

imkanlar herkes için geçerli olamıyor neyazıkki..kardeşinizin şansı yok malesef çoğu insanda..tersi durum ana babasını kendi geçindirmek için ağır iştede olsa çalışıyor yani..çevremdede çok var..şartlar heleki günümüzdeki şatlarla o kadar kolay olmuyor yaşamak..kendine bile maddi açıdan her istediğini yapayanlar var..kaldıki okuma isteği kalsın..kimi kendi düşüncelirinden kimileri şartlardan okuyamıyabiliyor..çoğu kişiden siz bile duyuyorsunuz belki okumak çok isterdim ama....... diye biten cümlelerini.açık lise çok kolay olabilirde o dediğim şartlarından sonra kolay olmaz die düşünüyorum...birde kimse için seçim yapmak zorunda değildir kimse..o ne dicek bu ne dicek diyerek değil asıl sorun kendin ,evlenince pişmanlık yada kötü bi his yaşarmısın bu önemli..yoksa çevrendikilerin baskısı için meslek seçimi yapmak zorunda hissetmemeli kendini insan..insanız hepimiz..ben ikinci üniversite bitiriyorum kız arkadaşlarım ve erkek arkadaşlarımda ya ortaokul ya lise mezunu çoğu ve hiç bi eksiklikleri yok benden bi diploma yani..evliliktede sen sorun etmiyeceğine inanıp güvenirsen karşındaki içinde geçerli etraftakileri biraz sallamk gerek die düşünüyorum..ana baba tamamda dış kapının dış mandalı kimine??
yanlış anlamayın yorumunuza kötü birşey diyorum sanmayın dedikleriniz dikkaimi çekti bende kenmce bana doğru geleni paylaşmak istedim..niyetim kötü değil fikriize saygı duyarımm..

böyle tepki vermesi çok yanlış bence daha güzel bi şekilde izah ede bilirdi arkadaş sen öğretmensin madem ailen seni karşınada okumuş birini isteyecektir çok sorun .çıkar bnece

onun yerinde ben olsam bende okumak istesemde sayenizde cayardım herhalde..sevgilinize her isteğinizi rahatça dile getiriyor olabilirsiniz ama bunu farklı dilde dile getrmeniz daha iyi olurmuş..''ben tanıştırcam ama mahçup oluyorum''da ne demek??yani ondan utandığınızı yüzüne demişsiniz resmen..bence ona başka şekilde anlatın isteğinizi..bi özür borcunuzuda unutmayın bence..okumamış olması sizi utandıracaktı madem seçiminizi meslekli birinden yana kullansaydınız..üslubunuz kırıcı ondanda öte itici kılmış bana göre..

Allah aşkına sen nasıl okudun bu yazdıklarımı..ben tanıştırcam ama mahçup oluyorum mu dedim ben..!! o tanıştırdı bende tanıştırmak istiyorum dedim..İyi okuyun sonra cevap yazın.!

Kimse kimse için okumak zorunda değil. Adam isteseydi zaten okurdu. Belki sevmiyor ders çalışmayı, belki kafası basmıyor. Bu onun tercihi ve saygı duymak zorundasınız. Hele ki; seni ailemle tanıstıracağım, bi acık lise okusan fena olmaz gibi bir yaklasımla gelinmişse en güzel cevabı vermiş size.

Sırf etiket olsun diye sevdiğin adama okul bitirtmek bana hoş gelmedi. Şunu anlatmaya çalışıyorum; istediğin şey belki masum ama isteme tarzın çirkin. Haklıyken haksız olma durumu vardır ya onu yaşıyorsun işte.

Ayrıca, babandan düşmanın gibi bahsetmişsin. Bu durumu öğrenirse seni sevdiğin adama vermez öcünü alır demişsin. O senin baban, her ne kadar kavga etseniz de sana kıyamaz. Öc almak, yüz cevirmek falan üzücü şeyler, böyle düşünmemelisin. Herkes okuyacak diye bir kural yok. Keşke okusaydı ama okumamış işte.

canım bnm ya etiket olsun diye kimseye oku demem ben merak etme..!;)bnm isteme tarzımda ne gibi bi çirkinlik var ne gibi bi çirkinlik gördün ben göremiyorum,onu baskı altında tutmadan incitmeden söledim iyi okumamışsın galiba..!

Bazı bilmişler için söylüyorum ben burada fikir verirsnz diye açtım konumu..biri itici sölemişsin diyo,biri sen yönetemezsin..Allah allah ya ! Ben gayet düzgün bir dille söyledim..Başta biliyodum tabiki ama dediğim gibi ciddi düşünmüyodum,zaman ilerledikçe ilişkimiz ciddiye bindi..o ailesiye tanıştırdı bende tanıştırmak istiyrm ama çekiniyorum..Böyle saçma sapan yorumlar yapılmasın lütfen..

toplum olarak can atıyoruz elestırmeye nedense!Konu sahıbıne sunu dedın bunu dedın gıbı satasmalarda bulunacagınıza varsa bır fıkrınız onu soyleyın.Acıtasyon yapmayı da bırakın artık 2+2=4 Bence aranızda bır sorun teskıl eder tabıı kendıne aıt bır meslegı varsa..Yok bırının yanında gecıcı calısması falan emınım maas farkı da olur arada..Okuyoruz herzaman burada kadınların terfı ve karıyerıne bıle tahammul edemeyen krıze gıren erkekler var!Ayrıca aılenızın onayını almadan bır adım atmayın derım ılerıde "BIz sana DemıStık" gıbı sozler duymak ıstemıyorsanız...

Arkadaşım madem bu kadar hassastınız eğitim seviyesi istediğiniz gibi biri ile başlasaydınız ilişkiye. He şu var tabi sevgi siparişle olan birşey değil, fakat enazından eğitim durumu böyle biri ile başlamamalıydınız.
Sizin talebiniz kötü birşey değil fakat düşünüyorum da bana sevgilim böyle dese 'e beni baştan biliyordun-böyle kabul ettin?' derdim. Üstelik kabul etmek gerekir ki hele de erkek iseniz hiç aklınızda yokken bile sırf kız arkadaşınız böyle bir talebi neticesinde kompleks duyguları hissedersiniz- veya daha da inada biner,bu bir otomekanizma. Tersi durumun olması içn çoook olgun ve makul biri olmalı ki bu tarz komplekslerden oldukça uzak olsun veya zaten bu duruma sıcak bakardı ve okumuş olurdu.

Back
X