• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

erkek arkadaşım üniversite için yurtdışına gidicek

Emilyyy

Bilmek acı çekmektir.
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2011
647
3
46
İzmir
siz olsanız erkek arkadaşınızın yurtdışına gitmesine izin verir miydiniz

Son düzenleme:
Yurtdışı dediğiniz için abd,ingiltere falan sandım.
bulgaristan ile eğitim farkımız pek yok ki?
neden gidiyor oraya çok spesifik bir branşı falan mı var ?
bulgaristan bence yakın,orobüsle gidilebilen bir ülke daha ne olsun..
gerçek aşksa,merak etme asla bitmez.

Yurtdışı dediğiniz için abd,ingiltere falan sandım.
bulgaristan ile eğitim farkımız pek yok ki?
neden gidiyor oraya çok spesifik bir branşı falan mı var ?
bulgaristan bence yakın,orobüsle gidilebilen bir ülke daha ne olsun..
gerçek aşksa,merak etme asla bitmez.

mühendislik tamamlama için gidicek.ama ne bileyim kabullenemiyorum orda insanlar daha rahat biraz araştırma yaptım iyice kafamı bulandırdı.gerçek aşk ama offff neden kabullenemiyorum bilmiyorum :14:

sevgilin daha iyi bir geleceğiniz olsun diye gitmek istiyor. o da istemez ayrı düşmenizi ama. sanırım sen görüşememekten değil de onu kaparlar diye endişeleniyorsun :) ah be canım oradakiler de kadın buradakiler de. sen hiç türkiyede rahat kadın görmedin galiba :1: yapacak olan her yerde yapar. sevgiline güven gerisi önemli değil.

sevgilin daha iyi bir geleceğiniz olsun diye gitmek istiyor. o da istemez ayrı düşmenizi ama. sanırım sen görüşememekten değil de onu kaparlar diye endişeleniyorsun :) ah be canım oradakiler de kadın buradakiler de. sen hiç türkiyede rahat kadın görmedin galiba :1: yapacak olan her yerde yapar. sevgiline güven gerisi önemli değil.

kesinlikle katılıyorum sana.türkiyede ne tip kızlar görüyorum resmen hemcinslerimden tiksiniyorum gördüğümde.onun bizim geleceğimiz için gittiğinide biliyorum ama birtürlü mantıklı bir karar alamıyorum :( güvenim sonsuz ona .ama sanki orası değiştircek gibi geliyor türkiyede olsa düşünmem bunu ama sırf bulgaristan yurtdışı diye sanırım :43:

canım ben de aynı durumdayım seninle benim de erkek arkadaşım ingiltere de hem o giderken sizinki gibi uzun bir ilişkimiz yoktu bizim. orda yalnız olmasından dolayı yaşanan sorunlar var tabi ki ama siz istedikten sonra her şet gayet güzel devam eder hiç dert etme kendine sen :) Hem ikinizin geleceği için bir şeyler yapmak istiyor sen ona şimdi gitme yapma desen ilerde o sana dese ben gitmek istiyordum ama sen izin vermedim senin yüzünden yapamadım diye kendini nasıl hissedersin bir de onu düşün canım bence...:34:

Büyütülecek bişey yok ki ortada :)
Sonuç da ikinizin geleceği için bunu yapıyor.
En yakın arkadaşımında erkek arkadaşı almanyaya gitti onlar için o gayet normal karşıladı.
Bende gideceğim seneye , erkek arkadaşımda istemiyor ama eğitim sonuçta .
Üzme kendinni hiiç .

Büyütülecek bişey yok ki ortada :)
Sonuç da ikinizin geleceği için bunu yapıyor.
En yakın arkadaşımında erkek arkadaşı almanyaya gitti onlar için o gayet normal karşıladı.
Bende gideceğim seneye , erkek arkadaşımda istemiyor ama eğitim sonuçta .
Üzme kendinni hiiç .

oradaki rahat yaşam tarzı sanki onu değiştirip birşeyler yapıcak gibi geliyor bana canımı çok sıkıyorum bilmiyorum :31:

hiç büyütmeseniz bence..yapacak adam burdada yapardı.bos yere kafanızı takıyorsunuz..zaman nasıl gececek farkına bile varmazsınız..sen kendını yerıne koy..sana gitme deseydı ?

hiç büyütmeseniz bence..yapacak adam burdada yapardı.bos yere kafanızı takıyorsunuz..zaman nasıl gececek farkına bile varmazsınız..sen kendını yerıne koy..sana gitme deseydı ?

gitmedim ki ben :31: İspanyaya gidicektim staj fırsatım olmuştu ona sormadım bile gitmemi istemeyeceğini bildiğim için gitmedim.ama o böyle birşey yapmıyor bile ne fedakarlıklar yaptım onun için ah ahh :31:

gitmedim ki ben :31: İspanyaya gidicektim staj fırsatım olmuştu ona sormadım bile gitmemi istemeyeceğini bildiğim için gitmedim.ama o böyle birşey yapmıyor bile ne fedakarlıklar yaptım onun için ah ahh :31:

ben de tam eşimle tanıştığım zamanlar Almanya'ya gidiyordum, en az 1 seneliğine, ama daha yeniydik birbirimizi tanımamız gerekiyordu, her şeyi iptal ettim, ailemi karşı gelme cesaretini gösterdim

kariyerimi etkiledi mi? evet

zaman geçti, aynı şekilde onun da İngiltere'ye gitmesi gerekiyordu işi nedeniyle. gitmesini istemedim ve gitmedi. ikimiz de anlaştık ve evlendikten sonra birlikte gideceğiz dedik, hem benim kariyerim için Almanya'ya hem de onun işi için İngiltere'ye. yedi ay sonra gidiyoruz. bu anlaşma bu kadar zor olmamalı, yorgunu yokuşa sürmemeli. mesafe etkiler mi evet etkiler, hem de öyle böyle değil. telefon denilen net denilen saçma sanal iletişimlerle bir ilişki sağlıklı yürümez.

bir örnek daha benim sınıfımdan ve bir üst sınıfımızdan iki arkadaşımın 3-4 senelik bir ilişkileri vardı. erkek olan üniyi bitirdi yüksek lisans için Almanya'ya gidecekti. ama bekledi, kız arkadaşının da bitirmesini bekledi, o ara bulduğu işte çalıştı. ve kız da mezun olunca birlikte gittiler.

sizin durumlarınızı ilişkinizi bilmiyorum ama bir orta yol bulunabilir. öyle ben özgürüm diyip alıp sırt çantanı hadi eyvallah demek olmaz. herkesin bir kariyeri geleceği var. ama bir orta yol da muhakkak vardır. ya gitmesin seni beklesin ya da hemen gitmesi gerekiyorsa sen de oralarda kendini geliştirecek bir şeyler bul ve git. ne bileyim okuyorsan erasmusla git, ama yok biz o kadar her şeyi birlikte yapacak kadar değiliz diyorsan sen burda kendi kariyerini o da gider orda kendi kariyerini geliştirir.

Son düzenleme:
ben de tam eşimle tanıştığım zamanlar Almanya'ya gidiyordum, en az 1 seneliğine, ama daha yeniydik birbirimizi tanımamız gerekiyordu, her şeyi iptal ettim, ailemi karşı gelme cesaretini gösterdim

kariyerimi etkiledi mi? evet

zaman geçti, aynı şekilde onun da İngiltere'ye gitmesi gerekiyordu işi nedeniyle. gitmesini istemedim ve gitmedi. ikimiz de anlaştık ve evlendikten sonra birlikte gideceğiz dedik, hem benim kariyerim için Almanya'ya hem de onun işi için İngiltere'ye. yedi ay sonra gidiyoruz. bu anlaşma bu kadar zor olmamalı, yorgunu yokuşa sürmemeli. mesafe etkiler mi evet etkiler, hem de öyle böyle değil. telefon denilen net denilen saçma sanal iletişimlerle bir ilişki sağlıklı yürümez.

bir örnek daha benim sınıfımdan ve bir üst sınıfımızdan iki arkadaşımın 3-4 senelik bir ilişkileri vardı. erkek olan üniyi bitirdi yüksek lisans için Almanya'ya gidecekti. ama bekledi, kız arkadaşının da bitirmesini bekledi, o ara bulduğu işte çalıştı. ve kız da mezun olunca birlikte gittiler.

sizin durumlarınızı ilişkinizi bilmiyorum ama bir orta yol bulunabilir. öyle ben özgürüm diyip alıp sırt çantanı hadi eyvallah demek olmaz. herkesin bir kariyeri geleceği var. ama bir orta yol da muhakkak vardır. ya gitmesin seni beklesin ya da hemen gitmesi gerekiyorsa sen de oralarda kendini geliştirecek bir şeyler bul ve git. ne bileyim okuyorsan erasmusla git, ama yok biz o kadar her şeyi birlikte yapacak kadar değiliz diyorsan sen burda kendi kariyerini o da gider orda kendi kariyerini geliştirir.

çok haklısın keşke böyle birşey olabilse ama benim bulgaristan da yapabilceğim hiçbirşey yok yani ya o tek başına gidicek yada hiç gitmicek :31: birlikte evlendikten sonra yurtdışına gitmeyi düşünüyoruz bizde ama eğitimle ilgili değil ,çalışmak için yada orda yaşamak için :44:

ahh canım ya..
benimde erkek arkadaşım 6 ay önce amerikaya gidecekti..
iş yeri 1 senelik eğitime gönderecekti..
ben istemedim aslında kendininde çok fazla niyeti yoktu..
çünkü çok fazla etkili olabilecek bir eğitim değildi..
o yüzden gitmedi çokta iyi oldu gitmemesi çok uzak istediğim zaman gidip gelemem..
ama sizin biraz daha farklı bulgaristan yakın bir yer ve gerçektende önemli bir eğitim için gidilebilir diye düşünüyorum..
özlem merak tedirginlik olacaktır mutlaka ama bazı şeyler içinde fedakarlık gereekir..

Back
X