Erkek arkadasım ve giydiklerime karışması...

Hayır buda yanlış bakın
Tesettürlü niye kıskansın açıkları ki
Herkes istediği gibi giyinir istese açabilirdi zaten bir yolunu bulup
Onun dediğini anladım ben kötü niyetli değil
Sevilmeyi böyle algılıyor tabi yanlış
İnsanların bir hayat tarzı var .önemli olan buna saygılı olmak .birbirini yormadan yaşamak
Kadın cinayetlerine kadar geldi konu
Eğitimsiz cahil şiddete meyilli kaybedecek hiçbirşey olmayan erkekler bunu yapıyor zaten
Eğitimli bir insan hasta değilse kafadan bunu yapmaz
O tiplerin profilleri aşağı yukarı belli

sence kaç kadın bu adam beni yarın öldürür diye evlenir?
ama işte böyle ''küçük'' karışmalarla başlıyor tüm mesele.
sonra kartopu gibi büyüyor büyüyor.
senin için söyledim ben yanlış yok.
gayette kıskanıyorlar. hele zorla aile baskısıyla kapanmışsa ki kendi isteğiyle olan kişilerle bir sorun olmuyor.

Merhaba sevgili hanımlar
8 aydır bir ilişkim var.
Mesela benim ailem daha rahat fazla karışmazlar giydiklerime özellikle babam çok moderndir annem biraz daha baskıcı
Neyse erkek arkadasımın ailesi fazla muhafazakar böyle bir aileden geliyor bu benim için sorun değil açık fikirli biriyim sonuçta bende Türkiye de yaşayan biriyim
Nerde ne giyileceğini bilen bir insanımdır bu arada asla abartı birşey yapmam.ölçülü mesafeliyimdir
Erkek arkadasım mini giymeme takıyor bu ara.sürekli üstüne uzun kaban giy bare burda oturmayalım sana bakıyorlar yok arabada çantanı önüne koy yukardan bakıyorlar vs deyip beni darlıyor.ben kendimden ödün vermem pek.konuşuyorum beni tanıdığında da böyleydim diyorum tamam haklısın diyor sonra yine aynı
Bende geçen patladım tamam ya eşofmanla gezicem artık ben özenmişim güzel giyinmişim ne istiyorsun benden dedim .çok gücüme gidiyor ben zaten biliyorum nasıl giyineceğimi.
Ki kendisinin hayatına müdahale etmem hiç.gayet rahat bırakırım bir iki birşeye karışıcak oldum tavır aldı bana.başta her dediğimi yapan adam resmen çekti kendini .bende bi daha karışmadım .
Ama onun tavrından çok sıkıldım.Beni sevdiğini biliyorum onun dışında .sert kavgalar ettiğimde bile alttan alır bana bir iki kez ses yükseltmiştir o kadar küfür hakaret vs olmadı hiç .ki delirtmiştim onu .
Bazen fevri hareketlerim oluyor.
Ama ben baskıya gelemeyen bir insanım .ilişkimizin başında böyle değildi zaten.zamanla kendini göstermeye başladı.
Böyle olmasını istemiyorum.biraz daha rahat olmasını istiyorum.nasıl değiştirebilirim bilmiyorum sıkıldım seviyorum sırf bu nedenden vazgeçmek istemiyorum.
Ne yapabilirim?yumuşak başlı biri aslında değişebilir ama bu konuda tıkandım resmen...
Değişmez. Değişmeyecek. Evlenince bu baskıları kat kat artacak ve eğer evlenirsen bu kişiyle sonra gelip buraya bıktım artık konusu açacaksin

içinden zamanla ikna olacağını düşünüyordur o.
burda geçenlerde benzer bir konu vardı adam kıza en son türban tak diyordu kız da ben öyle biri değilim bilmiyor muydun deyince de ben zamanla alışırsın diye düşündüm demişti adam.

bu kafadaki tipler değişmez. yol yakınken ayrılmanı tavsiye ederim.
seni böyle düzgün yetiştiren baban elin herifi orana burana karışsın diye onca zahmete girmedi değil mi?
Hayır ben onu tanıyorum böyle düşünmez çünkü tavrım çok net
Zaten o dedi diye gidip başka birşey giymiyorum .dur değiştireyim o zaman falan yapmıyorum yine bildiğimi okuyorum
Benim hayat tarzımı bildiği için bunu yapmaz
Yapıyorsa da gider yani

sence kaç kadın bu adam beni yarın öldürür diye evlenir?
ama işte böyle ''küçük'' karışmalarla başlıyor tüm mesele.
sonra kartopu gibi büyüyor büyüyor.
senin için söyledim ben yanlış yok.
gayette kıskanıyorlar. hele zorla aile baskısıyla kapanmışsa ki kendi isteğiyle olan kişilerle bir sorun olmuyor.
Benim yönetebileceğim biri ama az çok insandan anlarım
Tabi kimse demez ama profilleri de belli o tiplerin şimdi
Eğitim seviyesi düşük insanlardan çıkıyor herseyin başı eğitim zaten !

işte bu kadayla erkeğe taviz verildikçe azıtıyor erkekler ve sonunda kadın cinayetlerine kadar varıyor iş.
koca kız olmuşsun. nerede nasıl giyilir bilmiyor musun da elin adamından icazet alıyorsun?

tesettürlü kızların açık kızları kıskandığı için bu gibi konularda hemen erkekten yana taraf olması beni şaşırtmıyor. içten içe oh olsun da diyorlardır eminim.
Tesettürlü kızlar gereksiz bir genelleme olmamış mı? Kıskananlar olabilir belki ama kıskanmayanlar da var. Niye kıskansın, neden kıskansın? Ancak zorla başörtü takanlarda bir özenme olabilir, onuda kıskançlık diye adlandırmak ne kadar doğru tartışılır.

Bunu birsey söylemedim. Dikkat ederseniz "erkeklerin böyle düşünebileceğini" söyledim. Ve bu da bizim elimizde olan birsey değil.

erkekler neler düşünür bize ne onlar değişecek biz değil. yoksa sokağa çıkmaya da laf eden çok erkek var. evde oturun aylarca...

Karışmayayım yorum yapmayayim dedim ama insaf ya . Hanımefendi yazdığınız mesajın farkında mısınız ?kadın sussun, kadın gülmesin kadın şunu giysin kadın bunu yapsın ... işte bu zihniyet ortalıkta erkeklere sınırsız özgürlük tanıdı şiddet cinayet arttı . Eminim çok naif çok zarif bir hanımsınız kötü niyetli sanmıyorum yorumunuzu ama cahilce kusura bakmayın . Kadın hissettiği gibi yaşamalı başkasını hislerine kalıplarına göre değil . Ne güzel tesetturluymussunuz bu sizin kararınız olmalı .istediğiniz an doya doya kahkaha atabilmelisiniz bu da sizin kararıniz olmalı . Renkli giyinmek soluk giyinmek bu da sizin karariniz olmalı Dünya yeterince erkil zaten biz kadınlar bari onların kısıtlayıcı tavirlarini savunmayalim hele sevgi aşk diyerek hiç savunmayalim. Sevmek saygı duymaktir degistirmek kısıtlamak değildir . Lafım sadece size değil bu arada düşüncenize ve böyle düşünen diğer kadınlara yoksa amacım sizinle tartışmak yada incitmek asla değil .
Tabiki seven sevdiğini oldugu gibi kabullenmelidr fakat bnm demek istediğim , bu karaktere sahip kişilrrin değişmeyeceğiydi. Fakat gördüğüm kadaryla herkes ters yönde anlıyo. Saygı duyarım , ama biraz daha iyimser yaklasabilirdiniz. İyi Aksamlar..

Merhaba sevgili hanımlar
8 aydır bir ilişkim var.
Mesela benim ailem daha rahat fazla karışmazlar giydiklerime özellikle babam çok moderndir annem biraz daha baskıcı
Neyse erkek arkadasımın ailesi fazla muhafazakar böyle bir aileden geliyor bu benim için sorun değil açık fikirli biriyim sonuçta bende Türkiye de yaşayan biriyim
Nerde ne giyileceğini bilen bir insanımdır bu arada asla abartı birşey yapmam.ölçülü mesafeliyimdir
Erkek arkadasım mini giymeme takıyor bu ara.sürekli üstüne uzun kaban giy bare burda oturmayalım sana bakıyorlar yok arabada çantanı önüne koy yukardan bakıyorlar vs deyip beni darlıyor.ben kendimden ödün vermem pek.konuşuyorum beni tanıdığında da böyleydim diyorum tamam haklısın diyor sonra yine aynı
Bende geçen patladım tamam ya eşofmanla gezicem artık ben özenmişim güzel giyinmişim ne istiyorsun benden dedim .çok gücüme gidiyor ben zaten biliyorum nasıl giyineceğimi.
Ki kendisinin hayatına müdahale etmem hiç.gayet rahat bırakırım bir iki birşeye karışıcak oldum tavır aldı bana.başta her dediğimi yapan adam resmen çekti kendini .bende bi daha karışmadım .
Ama onun tavrından çok sıkıldım.Beni sevdiğini biliyorum onun dışında .sert kavgalar ettiğimde bile alttan alır bana bir iki kez ses yükseltmiştir o kadar küfür hakaret vs olmadı hiç .ki delirtmiştim onu .
Bazen fevri hareketlerim oluyor.
Ama ben baskıya gelemeyen bir insanım .ilişkimizin başında böyle değildi zaten.zamanla kendini göstermeye başladı.
Böyle olmasını istemiyorum.biraz daha rahat olmasını istiyorum.nasıl değiştirebilirim bilmiyorum sıkıldım seviyorum sırf bu nedenden vazgeçmek istemiyorum.
Ne yapabilirim?yumuşak başlı biri aslında değişebilir ama bu konuda tıkandım resmen...
Sakın izin vermeyin sizi olduğunuz gibi sevicekse sevsin olduğunuz gibi davranın istediğiniz gibi giyinin

Benim de başıma aynı sizinki gibi bir olay geldi. Çok sevgi dolu, naif, kibar eski sevgilim etek değil ama tayt ve tunik giymemi istemiyordu ben de inadına giyiyordum tabi. Sonra ilişki ilerledikçe annesinin kapalı gelin istediğini söyleyerek ayrıldı.
Bence bu kapanma konusunu, beklentilerini iyice konuşun. Belki şimdilik sizi kaybetmemek adına bir şey demiyordur ancak bu tür fikirleri varsa elinde sonunda sizden daha fazla taviz isteyecektir. Bu konuda anlaşamıyorsanız yol yakınken ilişkinizi bitirmenizi tavsiye ederim.

Benim de başıma aynı sizinki gibi bir olay geldi. Çok sevgi dolu, naif, kibar eski sevgilim etek değil ama tayt ve tunik giymemi istemiyordu ben de inadına giyiyordum tabi. Sonra ilişki ilerledikçe annesinin kapalı gelin istediğini söyleyerek ayrıldı.
Bence bu kapanma konusunu, beklentilerini iyice konuşun. Belki şimdilik sizi kaybetmemek adına bir şey demiyordur ancak bu tür fikirleri varsa elinde sonunda sizden daha fazla taviz isteyecektir. Bu konuda anlaşamıyorsanız yol yakınken ilişkinizi bitirmenizi tavsiye ederim.
Ayrılıyorsa kendi bilir
Kapalı kız çok
Kapalı birini istediğini sanmıyorum da
Bana karışıyor işte sürekli

Benim bir ilişkide en hassas olduğum konulardan biri, hatta belki de en en hassas olduğum konudur bu. Sevgilim giyimime karışacak olsa dakikasında siler atarım onu. Böyle de tuhafım işte. Ben de rahat bir ailede yetiştim. Ailesi muhafazakar olan biriyle-kendi muhafazakar olmasa bile- yapamam. Sen de yapamazsın emin ol. Türkiye burası. Burada yalnızca bir kişiyle değil o kişinin ailesiyle de evleniyorsun. Lütfen kendinden taviz verme.

Seviyorum bitirmek zor sırf bu yüzden
Çok olumlu yönleride var
Aşıcağıımıxı düşünüyorum bu konuyu

Aşamazsınız. Ben size olacağı söyleyeyim bugün uzun kaban giyin yarın pardesü sonra başka bir şey. Önünü alamayacaksınız. Ben uyarımı yaptım gerisi sizin kararınız.

Aşamazsınız. Ben size olacağı söyleyeyim bugün uzun kaban giyin yarın pardesü sonra başka bir şey. Önünü alamayacaksınız. Ben uyarımı yaptım gerisi sizin kararınız.
Hayır çünkü onu tanıyorum
Pardesü falan demicektir
Onun karışması bu kadar olur
Alkol falan alıyorum mesela karışmaz kendi içmez ama içme demez
Sadece dikkat çekici kıyafetleri sevmiyor ama değişmicem

Ayrılıyorsa kendi bilir
Kapalı kız çok
Kapalı birini istediğini sanmıyorum da
Bana karışıyor işte sürekli

İşte belki ileride kapanacağınızı düşünüyor olabilir. Çok ilginç bir şekilde bir grup muhafazakar erkek sevgililerinin modern olmasını isterken evlilik işin içine girince sapitiyorlar. Belki de yıllarca yetiştikleri ortam ve şartlarda bir evlilik yapmak istiyorlar bilmiyorum artık ama sonuç olarak sevgililik ve evlilik kurumuna farklı yaklaşıyorlar .

O yüzden o şekilde istemiyor bu şekilde istiyor demenden önce açık açık sizden ne istediğini konuşmalısınız.

İşte belki ileride kapanacağınızı düşünüyor olabilir. Çok ilginç bir şekilde bir grup muhafazakar erkek sevgililerinin modern olmasını isterken evlilik işin içine girince sapitiyorlar. Belki de yıllarca yetiştikleri ortam ve şartlarda bir evlilik yapmak istiyorlar bilmiyorum artık ama sonuç olarak sevgililik ve evlilik kurumuna farklı yaklaşıyorlar .

O yüzden o şekilde istemiyor bu şekilde istiyor demenden önce açık açık sizden ne istediğini konuşmalısınız.
Hayır öyle düşünemez hakkımda biliyor çünkü
Alkol da alıyorum arada bunuda biliyor kendi içmiyor ama karışmıyor
Öyle biriyle evlenmek istiyorsa kendi bilir zorla tutan yok zaten

Back
X