bence bu olaylara bu bakış açısıyla bakma.sevgilinin ailesine,sevgilimin ailesi gözüyle değil,teyze amca vs. gibi gör.
samimiyetlerine karşılık ver bence.ben de senin gibi soğuk bir insanım.ama insanlar yaşlandıkça işini gücünü uğraşlarını önemsemiyor,sevdikleri insanların hayatına yoğunlaşıyor.onlar da oğullarını sevdikleri için seni tanımak istiyorlar.belki de çok hevesliler böyle gelinimiz olsun yeni bi kızımız olsun iyi anlaşalım vs. onların hevesini kırma bence.laubali olma tabi ama bayramlarda özel günlerde ara,işte ne biliyim önemli bi olay olduğunda ara,en azından kız kardeşi varsa sevgilinin arkadaş ol falan...
ben eski sevgililerimin ailesiyle hep aramı iyi tutardım,onları sevgilimin ailesi olarak görmezdim.ayrıldık kaç zaman geçti,hala gördüğümde selam verir ellerini öperim.onlar da beni çok sever,yemeğe falan davet ederler benim için bişeyler yapmak isterler.çünkü geçmişte onların yetmediği yerlerde,ben oğullarına yardımcı olmuşumdur,emeklerimi bilirler.
ve ben iki yaşlı insanın gönlünü kazandım diye görüyorum bu olayı.sende böyle bakmaya çalış,size karışacaklarını boğacaklarını düşünme.zaten çok konuşsanız bile mesafeyi korumayı başarabilirsiniz