Erkek Arkadaşım .

agresf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2012
164
1
98
Balıkesir
Güzel sabahlar hanımlar arkadaşımla bu saate kadar sohbet ettik içinden çıkamadık size danışmak istedik iyi veya kötü tecrübelerinizden faydalanmak isteriz.
Sorun şu ki arkadaşım sevgilisiyle buluştuğun da eski sevgili mevzusu gündeme gelmiş
Arkadaşımın sevgilisi kendisini aldatan ve yatak da yakaladığını idda ettiği ama çok aşık olduğunu , çağırırsa geri dönebileceğini söylemiş.(Bu bundan 3 ay önce ki yeni tanıştıkları dönem de geçen bir diyalog) .
Bugün arkadaşım kafasını kurcalayan bu düşünceyi netliğe kavuşturmak için şu soruları sorar.
''Eski sevgilin çağırsa döner miydin ?'
''Hayır ''
''Neden ?''
''Çocuğu var .''Cevabı karşısın da çok şaşırmış .Sen varsın ya da başka türlü bir cevap verebilecekken .Çocuğu var demesi enterasan geldi.
Arkadaşım o an yanından ayrılıp eve dönmek istemiş fakat erkek arkadaşı ağlayıp ayaklarına kapanmış.
Arkadaşım bu durumun için de olduğu için net görüp düşünemiyor nasıl davranması gerektiğine karar veremiyor. Sizce nasıl davranmalı ?

Saat geç olduğu için yorumlara geç cevap verebiliriz şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Bence ilk aylarda söyledigin de nazikce eski sevgilimi hala unutamadım demis...
Diger duruma baktigimda da "cünkü cocugu var" eski sevgili birde tabi sevilmisse o kisi nisanlanip evlendigi zaman bile bitmiyor hani söz de bitse bile gece basini yastiga koydugu zaman hala hayalini kurdugu cok oluyor... Belki bir anda agzindan öyle cikmista olabilir sonucta arkadasin kendisinin tavir hareketlerini daha iyi bilir ben oyüzden bilemiyorum eger bunun disinda sürekli eski sevgiliden bahsetme durumu falan yoksa fazla büyütmeye gerek yok

Arkadaşınızın erkek arkadaşı ile ilişkisi üç ay önce başladı sanırım peki o bahsi geçen eski kız arkadaşı ile ilişkisi biteli ne kadar olmuş? Daha yeni sayılacak bir süreçte ise erkek arkadaşı o bahsi geçen eski kız arkadaşı unutmak için şuam arkadaşınız ile ilişkiye başlamış olabilir mi ?

Erkek arkadaşına bakalım ; Aldatan bir sevgili ki yatakta basılıyor bu çok kötü ruhsal çöküntü yaratır depresyona kadar sürükler insanı. Belki herşeyini ona bağladı bu olaydan sonra o kişi hakkında belki daha beter sözler duydu. Şimdi ona karşı kalan sevgisi ayrılık sürecine bağlıdır ama bunu saplantı haline getirdi ise işte kötü. Acısı bir yana sevgisi bir yana duygusal karkaşa içindedir. Bitti dese dahi içinde savaşı devam ediyordur zira çocuğu olduğunu bile biliyor ise hala neler yaptığını takip edebiliyor sanırım.

Bu tür soruları sormayı bırakması gerekiyor sık sık dillendirilmemeli ve arkadaşınız daha çok sosyal uyum içerisinde olması lazım ama bunu yaparken de kendinden çok ödün vermemeli dengeyi iyi ayarlaması gerekli kendi açısından yarın olurda ben unutamıyorum derse karşı taraf yıkılmaması adına.

arkadasınızın durumu bu sozden ibaret ;

"asla aşk acısı çeken birine aşık olmayın. o kişi yaralıdır ve yara bandı olarak sizi kullanır"

tabiyki de bu ilişkiyi bitirecek arkadaşın...

geri dönmek ne demek ben seni çok seviyorum diyeceği yerde
çocuğu var ondan dönmem diyorsa

demekki çocuğu olmasa geri dönecek..arkadaşını iplemicek bile..

eee o halde ne duruyor hala ayrılmak için ?

Çocuğu olmasa kendisini aldatan kişiye dönecek yani.. Pes!
Arkadaşınız bu adama ne kadar güvenebilir ki?
Yol yakınken bitirmeli..

Bir ilişkiyi tamamen bitirmeden ötekine başlamış..

Zaten ilk zamanlarda bunu açıkça söylemiş bence..

kusura bakmayın da arkadaşınızda kaşınmış yani. Ne gerek var böyle gereksiz sorular sorup aklını karıştırmaya. Ayrıca erkek arkadaşının aklına da eski sevgilisini getirmeye. Tam tersi , onunla daha çok ilgilenecek ilgisini çekecek onun hoşuna gidecek yapacak ki erkek arkadaşı "iyi ki seni bulmuşum , iyi ki hayatıma girmişsin" diyerek eskiyi aklına bile getirmeyecek

Sürekli midem bulanacağına,bir seferde kusayım bitsin.

Yani kesitirip atsın.Ne gerek var sürekli endişeli yaşamaya ?
Aşk bu kadar sorgulamaya gelmez.Varsa vardır,yoksa yoktur.

Arkadaşınızın sevgilisi eski sevgilisini unutamamış..
Arkadaşınızı da unutmak için oyalıyor.
Ben böyle hissettim nedense..

Daha ilk bu konu acildiginda soyledikleri
Iliskiyi bitirmek icin yeterliymis zaten.
Neyi bekliyor ki.

Sürekli maziyi deşmenin kimseye faydası yok

Belli ki eski sevgili unutulmamış ama geri dönüş yolları da kapalı.

Kötü tecrubeler yaşamış bir insanın her şeyi bir anda unutması mümkün değil, bazen bu yıllar sürüyor ancak bu sevgi gibi nitelendirilse de aslında sevgi değil.

Bu konu ilk konuşulduğunda ilişki bitebilirdi ama devam edilmiş, durmadan bunun üzerine basmak zaten zamanında acı çekmiş ve bununla cebelleşen birini daha da o duyguya sürükler. İnsanlar eski ilişkilerini konuşmamalı bence.

İlişkinin normal seyrinde anlaşabiliyorlar mı, birbirlerine güven veriyorlar mı bu önemli , eski yaraları sürekli kanatmanın bir anlamı yok. Ayrılmak çözüm mü, eski bir hayaletle sürekli dalaşmak doğru mu bunlar çok tartışılır.

Arkadaşın kendi duygularını tartmalı ; bu adamın kalbini temizlemesi için gereken zamana tahammülü var mı, yaşadığı ilişkinin kalitesi ne düzeyde, verilen emeğe değer mi ona karar vermeli.

Son düzenleme:
Arkadaşınız bitirmeli bence bu ilişkiyi sürekli birini unutturmaya çalışarak kendini bitirir zaman geçsede arkadaşınızda bir güven sorunu oluşacaktır ve kuşku duyacaktır sürekli o yüzden sağlıklı olan bitirmektir üzgünüm yanlız o ne patavatsızca söylenen bir laftır çocugu var çok ayıp

Arkadasınızın yerınde olsam eğer çok aşık değilsem bu sorularla boğuşmaktansa ayrılırdım.
Ama çok aşıksam ve erkek arkadasımın bana davranıslarından da memnunsam bıraz daha şans verırdım zamana bırakır denerdım.
Ama asla eskiyi konusmasın arkadasınız hiç yokmuş gibi davransın.

Çocuğu olan kadın boşansa bu adam ona döner.. Arkadaşın yanlış bir ilişki içinde, sevgilisi kendi içindeki çelişkileri aşmadan,yaralarını iyileştirmeden ilişkiye girmemeli..

En doğrusu açıkça konuşmak ve bitirmek. Adam önce bi kendine gelsin,kafasını toparlasın..Ondan sonra olursa olur olmazsa olmaz..

Ne demek "çocuğu var" yaa!!!! Demek ki arkadaşının onun için hiç bir anlamı yok..

Ben olsaydım arkadaşının yerinde ayrılırdım o çocuktan. Bir kere yatakta yakalayıp da yeniden geri dönüşünü kabul edebilecek kadar gurusuz mu denir tam adını koyamadım da iyi bir karakter özelliği değil bana göre…zayıflığını gösterir diyeyim kısaca….
İkincisi çocuğu olmasa sanırım onun yanında olurdu. Hatta daha da ileri gidiyorum eski kız arkadaşı şu şartlarda arasa da “ben de seni unutamadım pişmanım” dese çocuk dinlemez koşa koşa gider. Erkeklerin unutma süreçleri çok uzun ve sancılı oluyor. Ben şahsen arkadaşının yerinde olmak istemezdim.

Ben de ağzından bir anlık çıkmış olabileceğini düşünüyorum , yada evli artık istesem bile olmaz manasında mı söyledi o yüzden kafam karıştı.

Eski sevgilisiyle 2,3 sene olmuş biteli.Beni unutmak için kullanması mümkün olabilir mi sonuçta 3 sene olmuş normalmi bu bilemedim.

arkadasınızın durumu bu sozden ibaret ;

"asla aşk acısı çeken birine aşık olmayın. o kişi yaralıdır ve yara bandı olarak sizi kullanır"
İşte 2,3 sene gibi uzun bir süre geçtiği için ihtimal veremedim buna.
Ayrılmak istedim ama kesinlikle bırakmıyor hatta evlilik için ısrar ediyor...

Çocuğu olmasa kendisini aldatan kişiye dönecek yani.. Pes!
Arkadaşınız bu adama ne kadar güvenebilir ki?
Yol yakınken bitirmeli..

Bir ilişkiyi tamamen bitirmeden ötekine başlamış..

Zaten ilk zamanlarda bunu açıkça söylemiş bence..
O zaman sevgili değildik normal arkadaş gibi konuşuyorduk bu yüzden pek önemsememiştim açıkçası.

İşte midem bulandı ya bi kere dayanamadım açık açık sordum .Evet sormam belki doğru değildi ama verilmesi gereken cevap o değildi gibi geliyor diye düşünüyorum .
Sürekli midem bulanacağına,bir seferde kusayım bitsin.

Yani kesitirip atsın.Ne gerek var sürekli endişeli yaşamaya ?
Aşk bu kadar sorgulamaya gelmez.Varsa vardır,yoksa yoktur.
Tam üstüne bastınız sürekli kendisi bana beni kendine aşık et , beni kendine aşık et gibi cümleler kuruyor.Çocuk oyunumu bu bilemedim ,ayrılmak istiyorum , sendne başka hiç bir şey istemiyorum diyor evlenmek için de ısrar ediyor üstelik.

Arkadaşınızın sevgilisi eski sevgilisini unutamamış..
Arkadaşınızı da unutmak için oyalıyor.
Ben böyle hissettim nedense..
Unutma konusunda emin olamıyorum işte 3 sene olmuş .Ağzından mı kaçtı artık ne olduysa ....
Daha ilk bu konu acildiginda soyledikleri
Iliskiyi bitirmek icin yeterliymis zaten.
Neyi bekliyor ki.
O zamanlar sevgili değildik rahatsız etmemişti ..

Kendisi o an için , bir anlık aklından geçtiği yoksa o kişiyi düşünmediğini daha sonradan söyledi.Birlikteyken anlaşabiliyoruz ,fakat bana sürekli bana endini aşık et gibi cümleler kurması tuhaf geliyor.Yan yanayken birbirimizden keyif alıyoruz çözemedim ben bu adamı...
Benim de ileriye dönük kuşkularım bu yüden oluştu zira evlenmek istiyor...

Benim de dönüp dolaşıp takıldığım tek kelime bu hazmedemiyorum.

Ayrılmak istiyorum çok yalvarıyor, evlenmek istiyor , normal de yan yanayke iyiyiz ama söylediği kelimeler.Ya cidden yontulmamış ya da önemsemiyor.

"..sürekli kendisi bana beni kendine aşık et , beni kendine aşık et gibi cümleler kuruyor.." demişsin.
Aşk böyle midir? Zorla mı olur? Üzgünüm ama pek kalbinde sana yer yok gibi.

Ayrıca şunu anlamadım ben. 2-3 sene olmuş ilişki biteli..
Hala nasıl haber alıyor, evlendiğini nerden biliyor? Sorup soruşturuyor mu?
Bence hala onu düşünüyor. Saplantı olmuş olabilir.

Senin gibi iyi niyetli birini bulmuş, onu da seviyorsun bunu da biliyor
kaçırmak istemiyor sanırım. Bu yüzden evlenmek istiyorum diyor.
Ama bu insanla evlendiğini bir düşünsene.. Evlendiğinde aynı soruyu sormuş olsaydın
bence yine aynı cevabı alırdın.

Ben olsam kesinlikle ayrılırdım. Üzgünüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…