erkek arkadaşımı aileme nasıl kabul ettirebilirim ?

serife_yunus

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
34
2
298
35
İstanbul
mrb arkadaşlar ben 3 yıldır biriyle beraberim ve ilişkimden de çok mutluyum fakat madalyonun diğer yüzünde ailem var.şöyleki doğululara karşı sülalecek kabul edilmiş ön yargılarımız var ve bunu bi türlü aşamadık yani ailem için ! tabiki ciddi düşünüyoruz ve bunu ilerletmek istiyoruz tahsillerimiz ve onun askerliğinin bitimine daha 5 yıl var. herşeyi halettikten sonra babamın karşısına çıkmak istiyoruz diyebiliyimki tahsili yüksek sağlam bi işi var ve senin sandığın gibi değil aksine vatanına milletine herkesten daha düşkün .
arkadaşlar daha yolun başındayım farkındayım ama bu sorular aklımı başımdan alıyo derslerme konsantre olamıyorum lütfen bana bi fikir verin :((

mrb arkadaşlar ben 3 yıldır biriyle beraberim ve ilişkimden de çok mutluyum fakat madalyonun diğer yüzünde ailem var.şöyleki doğululara karşı sülalecek kabul edilmiş ön yargılarımız var ve bunu bi türlü aşamadık yani ailem için ! tabiki ciddi düşünüyoruz ve bunu ilerletmek istiyoruz tahsillerimiz ve onun askerliğinin bitimine daha 5 yıl var. herşeyi halettikten sonra babamın karşısına çıkmak istiyoruz diyebiliyimki tahsili yüksek sağlam bi işi var ve senin sandığın gibi değil aksine vatanına milletine herkesten daha düşkün .
arkadaşlar daha yolun başındayım farkındayım ama bu sorular aklımı başımdan alıyo derslerme konsantre olamıyorum lütfen bana bi fikir verin :((

nişanlımın ailesi yaklaşık 40 senedir burda yaşıyolar. fakat annesi babası filan akrabaları diyarbakırlı. ben onların hiç bi kötü yönlerini görmedim gayet iyi insanlar. bi arkadaşımda ardahanlı 20 senedir tanıyorum kendisini ailesini hiç bi kötülüklerini görmedim evlerine misafirliğe git ne yapıcaklarını şaşırıyolar dört dönüyolar iyi ağırlamak için. kişilik olarak filanda çok iyiler

evet gerçekten kişilikleri hakkında dyecek lafım yok zaten onlara kötü gözle baksaydım kendime eş olarak seçmezdim ben kastamonuluyum sevgilim d bingöllü bizim için hiç bi sakıncası yok ama sıkıntı benim ailemde daha doğrusu tek cephe babam ona ne diyeceğimi bilemiyorum zaten sorun orda

burda benzeri okuduğum 2.konu. benle aynı kaderi paylaşan birilerinin olmasına üzülsem mi sevinsem mi şaşırdım :85::85::85::85:

Bizim evlilik kararımıza da ailem ilk başta tepkili yaklaştı. Sevgilimi bugüne kadar bir kez olsun gitmediği, sadece nufüs cüzdanında yazan memleketine göre tanımadan yargıladılar. Ben direndim ve kazandım. Şimdi aradan biraz zaman geçti ve sanki kendileri hiç tepki göstermemiş, hiç memleketine ve başka ilgisiz kriterlere göre karar vermemiş gibi davranıyorlar. Hatta öyle konuşmaları var ki "o yaşananlar rüya mıydı ya?" diye tereddüt ediyorum bazen :9: Sebebi benim yanıma kimseyi yakıştıramamaları, kimseyi bana layık görememeleriymiş, öyle diyorlar şimdi.

Ben kişinin kendisini tanımadan fikir beyan edilmesine karşıyım. Beş parmağın beşi bir değil, koskoca bir ilin binlerce insanını nasıla aynı kefeye koyabilirsin ki? Yalnız evleneceğin kişinin aile yapısını ve yaşam kültürünü iyi tanımalısın. Herşeyi bil ki ona göre "ben istiyorum" de. Sonra "bizde adet böyle" tartışmaları çıkmasın.

doguluysa ne olmuş yani nye bu kadar önyargılı bu ınsanlar bende doğuluyum niye herkese aynı gözle bakılıyor..hazmedemiyorum bu durumu hele sevginin aşkın içine nasıl sokabiliyorlar bu konuyu.bu tavrı doğu insanları yapsa lanet pis yobaz oluruz... arkdşın görevini btirdiğinde ailenin karsınına çıksın adam gibi anlatsın arkadas...

aileler karşı çıkıyorsa bir bildikleri vardır. örf, kültür, gelenek vs. bunlar farklıysa sorun çıkabilir evlilikte. büyükleri dinlemek lazım. büyüklerin karşı çıktığı evlilikler hüsranla bitiyor genelde. istisnalar vardır ama istisnalar kaideyi bozmaz.

korkularım var evet ama şu örf adet gelenek görenek safsatası yüzünden kaç yıllık ilişkime zarar gelmesini istemiyorum biraz dik başlıyım bunun için herşeyi zamana bırakıyorum artık allah sabredenlerin ve sevenlerin yanındadır ben buna inanıyorum ben onu çok seviyorum canımın parçası

Back
X