Erkek arkadaşımın ailesi

Koyu alevi oldukları için hep ya uzak akrabalardan ya da tanıdıklardan kız almışlar
Canim koyu alevi diye birşey yok bizde aleviyiz bizdede kesinlikle öyle birşey olmazdi işte ama sonra sonra tabular yıkıldı.. ben aleviyim eşim Sünni misal bizler Muharrem ayinda oruç tutariz et yemeyiz, sogan başı kesmeyiz bunlar bizim öğrendiğimiz şeyler ha ben eşime çocuklarıma Muharrem ayında et vs pişiririm ama kendim yemem, eğer birbirinizi seviyor, bu tür konularda birbirinizin kararlarına saygı duyarsanız evliliğe adım atın yok babanne bunu dedi yok dedesi laf soktu he he der geçersin, ama öncelikli olan ikinizin birbirinize olan bu tür konularda saygi göstermeniz

Alevi degilim. Ama buyukler dogru soyluyor. Herkes kendi mezhebiyle evlense daha iyi. Kurt kurtle turk turkle alevi alevi sunni sunniyle. Sonradan patlak veriyor simdi vermez zaten. Bildikleri var cunku
Ben evlenince anladim.kürtle türk hele hic olmuyor cok nadir

Ben şu kısmı anlamadım. Siz bu tüm konuşulanları nereden biliyorsunuz? Neden size duyuruluyor? Böyle bir şey yaşasam asla eşime seni istemiyor babaanem diye anlatmazdım. Ayrıca sünnilerin alevilere genel olarak kız vermeme örneklerini çok duydum ama bu tam tersi olmuş.

anane babaanne seni istemiyor diye kim kostu yetistirdi?
eger kaynanan "bizim icin ok ama buyukler istemedi" diyorsa o kaynana seni istememistir ayak yapiyordur kendine bulasmadan is bitsin diye
es adayin dediyse ayaklarin totona vura vura kac kurtul.
adam daha yolun basinda laf tasimis. demek ki nerede ne konusulacagini bilmeyen birisi. sülalesini taniyor. konusana kendi haddini bildirebilir, kimsenin senin yakinda gik diyecek hali kalmayabilirdi.
ama bunu yapmamis. ve muhtemelen asla yapamayacak.
sen evlensen de duydugunu gelip anlatip seni dolduracak. sizin kotu gününüzde de senden duyduğunu aynen ailesine anlatacak.
çünkü akli bu kadar. akilli olsa zaten yolun basinda bu seyi seninle paylasmazdi.

*ben de karadenizliyim alevi alsam ailem şükredip topragi operdi direkt gavur (!) aldim:)
ama esimin haberi bile yok istenmediginden ki annem her karadenizliden iki tik daha fazla ırkçı biridir, ailem namazinda niyazindadir. yakin akrabalarim icinde imamlar vs var. herkes memnuniyetsizligini dile getirdi ama benim fikirlerinin umrumda olmadigini ve zaten kararimi verdigimi anlayinca mutluluk dilemekten baska sanslari kalmadi.
düğünde karsilikli oynadilar.
esime de üstünkörü anlattim ailemin endisesinin hakli dayanaginin nereden geldigini. boylece ne gizlemis oldum ne doldurmus oldum. tam tersine kendilerine bu kadar aykiri bir seyi kabul ettikleri icin sevgisi artti aileme.
yani yol var yordam var.
6 yilda bunu yapamadiysa bir 6 yili daha bosa harcama

Ben Sünni esim alevi 14 yıllık evliyim batmak vermedi

Benim sevgilim hiç yalan söyleyemez. Annesi beni babasına babaannesine falan anlatınca bende sordum ne demişler nasıl karşıladılar diye. Hayırlı olsun dediler ne diyecekler dedi ama ben direkt anladım yalan söylediğini üstüne gittim. O şekilde anlattı

Evlilik aşamasına daha geçmemişsiniz, sevgilisiniz. Anne babayı geçtim babaanneler, dedelere el öpmeye gitmek neden? Boşverin onlar kim oluyor ki?
Aileler evlilik sürecinde çok önemli oluyor ama babaanne, dede bu konu dışında olmalı bence.
Sevgiliniz de ortada bir şey yokken ve onların tutumunu biliyorken sizi oraya götürmemeliydi. Üstüne de gelip mezhep farkı konusunu açmamalıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…