Selam kızlar. Sevgilimle 6 yıldır birlikteyiz. Ben karadenizliyim, sünniyim. Erkek arkadaşım alevi. Benim ailem mezhep ayırmazlar, hiç sıkı değillerdir. Erkek arkadaşımın annesi ve babası da mezhep ayırmazlar, zaten artık kalmadı böyle şeyler kimse takılmıyor. Ama sevgilimin aile büyükleri çok geri kafalı. Anneanne babaanne dedeler.. Alevi aleviyle evlenir diyorlar, ailede hep erkek torunlar var hepsi de alevi gelin getirmişler. Özellikle sevgilimin babaannesi bu konuda çok katı, sünni damat da istemiyor sünni gelin de.
sevgilimin annesiyle ilk defa tanışmıştım. Çok tatlı sevecen bi kadın. Sevgilimin babasına anlatmış ben oğlanın sevgilisiyle tanıştım çok iyi kız falan demiş babası da hayırlı olsun oğlum demiş. Sonra annesi gidip babanneye dedeye falan anlatmış, babaannesi daha nedir necidir demeden direkt sünni mi diye sormuş. Sünni olduğumu öğrenince de surat yapmış olmaz o iş demiş. Aleviye alevi yakışır demiş. Bu olay çok kafama takılmıştı ama sevgilim önemli olmadığını söyledi, yaşlılar işte geri kafalılar diye geçiştirdi.
İlk defa evlerine gitmiştim babaannesi dedeler anneanne falan vardı. El öptüm tanıştık ramazandan yeni çıkmıştık bayramlarını da kutladım. Babaannesi bana oruç tutuyor musun sen diye sordu birden bende tutuyorum dedim, surat astı güldü kendi kendine. (Sevgilim ve ailesi oruç tutmuyorlar)
Orda sevgilim araya girip susturdu onu. Bu olaylar kafama takılıyor evlilik aşamasında daha büyük sorunlar yaşar mıyım sizce? Ne yapmalıyım?