Erkek arkadaşımın annesi beni istemiyor

turkuazz1907

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2011
26
0
36
İstanbul
kızlar fikirlerinize ihtiyacım varr çok zor durumdayım.. erkek arkadasımla 2 yıldır birlikteyiz ve ciddiyet adına bizimkilerle tanıştırdım ailem çok beğendi ve sevdiler aradan bi kaç ay geçti ben onun ailesiyle tanışmaya gittim pek tahmin ettiğim gibi olmadı görüşme istediğim sıcaklığı samimiyeti bulamadım dolayısıyla bunu erkek arkadasımada yansıttımm.oda tanıyınca çok seviceksin sana öyle gelmiştir falan diyerek geçiştirdi.. derken aradan gene bir müddet geçtikten sonra ailesi ailemle tanışmaya geldi ve gene soğuklardı. ailem ellerinden geldiği kadar çok iyi davrandı ve çok sıcaklardı.. neyse sadede geleyim gelmelerinden bu yana 2 ay geçmiş olmasına rağmen hala tekrar ziyaret etmediler sonuçta babamla tanışmamışlardı.. erkek arkadasıma söylediğimde bilmiyorum soğuk davranıyolar ben konuyu açınca kapatmaya çalışıyolar ne yapıcamı bilmiyorum ben onları silerimm gerekirse ama seni bırakmam diyor bende çok seviyorum ama annnesi istemiyorr..hemde beni daha tanımadan..onlar mutaasıp bir aile bizimkilerde öylee acaba diyorum benim görünüşümle alakalı ön yargı mı onlarınkii.. ben sarı saçlı bakımlı biriyim ve birazda açık giyerimm..( burda söylenmez ama namazımıda kılarım ) offf ne yapsakkk nasıl bir yol izlesekk ben bıktım artık erkek arkadasıma gelmiceklermii demekten çünkü ailemde soruyor ne olcak hiç ses seda çıkmadı diyorlar ve cevap veremiyorum geçiştiriyorum.. sanki biz erkek eviyiz onlar kız evii ve annesinin hiç gelmeye niyeti yok.. ayrılmayıda düşündüm ama çok seviyorummm kafam allak bullak sizce ne yapabilirimm yardımmmm=((

aile istemiyor..
nereye kadar gider böyle..
ya sonra sevgilinde vazgeçerse.. !!
bilmiyorum ama bence ailesiyle açık açık konuşimasını ve ne olacaksa olsun kesin bir dille anlat..
en azından muallaktan kurtulursun..

bir kere mantıklı düşün bence.. ailemden vazgeçerim diyen biri ile nasıl ömür boyu beraber olmayı düşünüyorsun...

canım bunda anlaşılmıcak bişe yok

seni istemiyolar

hem de bahsettiğin sebeplerden de olması çok olası.. açıklık vs..

siz birbirinizi sevdikten sonra problem yok..

bir kere mantıklı düşün bence.. ailemden vazgeçerim diyen biri ile nasıl ömür boyu beraber olmayı düşünüyorsun...
bi düşün evlat aileye nasıl değer verir canından kanından parçadır hepsi... seninle evlenince sende ailesi olacaksın onun.. bu şu demek oluyor üstü örtülü ben aşık olduğum vakit canımdan parçaları dahi silerim...

canım bunda anlaşılmıcak bişe yok

seni istemiyolar

hem de bahsettiğin sebeplerden de olması çok olası.. açıklık vs..

siz birbirinizi sevdikten sonra problem yok..

evet çok seviyorum onunda beni sevdiğinden zerre kadar şüphem yok merak etme herşey yoluna girecekk seni tanımıyorlar tanıyınca böyle düşünmicekler diyor.. istenmeyen bir gelin adayı olarak elbette belki tek mantıklı yol ayrılık ama ben bunu kaldıramamm =(

Son düzenleme:
arkadaşlar düşünce ve hareket bozukluğu var gerçekten değer veren erkek kıza ve ailesine bu boşluğu hissettirmez.. kız sürekli erkeğe ne zaman demek zorunda kalmaz...

arkadaşlar düşünce ve hareket bozukluğu var gerçekten değer veren erkek kıza ve ailesine bu boşluğu hissettirmez.. kız sürekli erkeğe ne zaman demek zorunda kalmaz...

süreklii konuşuyor ailesiyle ailesii konu değiştiriyormuşş.. buda anne ne istiyosun peki ayrılimmi demiş oda tabiki hayır ama birbirinizi biraz daha tanıyın demiş.. şimdi tek çözüm ayrılık mııı

bak arkadaşım ben yaşınızı işinizi kısaca sizi tanımadan sadece genel olarak aldığım ve almakta olduğum eğitim doğrultusunda yorum yapıyorum.. ailesiyle bu tarz sıkıntı içinde olan ve bunu senin biliyor olman tehlike çanlarının çalıyor olması demek.. şöyle düşün geldiler aileler tanıştı bu işlem herşeyden emin olduktan sonra gerçekleşir.. ziyaret sonrasında birbirinizi tanıyın diyen bir anne emin değil demektir.. süreç olması gerektiği gibi akmıyor... mutsuz olabilirsin şu ankinden çok daha fazla... sorumluluk sahibi istediğini bilen bir erkek karşısındaki kim olursa olsun onu kırmadan kendini kolayca ifade eder laf değiştirilmesine ya da umursanmamaya mahal vermez.. ince ayrıntılara çok dikkat et..

senin için ailemi silerim diyen yarın başka bişiy için senide silebilir bu lafına kanıp hareket etme derim ben erkek arkadasınla tekar konus ne olacak ne bitecek net cvp alamıyosanda noktayı koy gitsin senin için kolay olmayacak elbet ama böyle belirsizlik emin ol daha çok üzecek seni hele hele de istenmeyen bir insansan hayatın daha da cekılmez hal olur

haklısın arkadasım tekrar konuşucam kendisiyle neden hep böyle olurr oğlunun mutluluğu onunda mutluluğu olması gerekmezmii neden hep yokuşa sürerler işii anlamış değilimm pffff

annesinin söylediği bahaneden başka bişey değil aynı şey benimde başımdan geçti iki seçeneğiniz var ya ayrılmak yada herkesi karşınıza alıp devam etmek seçim sizin.annesinin gönlünü yaparak olsun bu iş dersen bahaneler hiç bitmeyecek emin ol bi arkadaş vardı oda paylaşmıştı aynı sorunu rabbim işimizi kolaylaştır konu başlığı oku istersen ordan bu benim yaşadıklarım o arkadaşa da yazmıştım sanada yazayım

tabiki paylaşırım aynı şey benimde başıma geldi.Nişanlımın babası daha önceden vefat etmiş.(nur içinde yatsın)Nişanlım üniversite birinci sınıftayken.Babası vefat ettikten sonra annesi tüm egemenliği eline almış tabi.Anne ne isterse ne derse o yapılmış evde nişanlım içinde aynı ablası içinde.İlk tanıştığımız sıralar nişanlım annesinden bahsederken nedendir bilmem içime beni istemeyeceği doğdu.Bunu onunlada paylaştım ama hep beni telkin etti öyle düşünme isteyecek filan...Dedim annene konuyu aç bakalım en azından benim varlığımdan haberdar olsun fikrini söylesin eğer olmaz derse baştan keselim uzatmayalım bu işi.Annesiyne anlattı beni herşeyimi sormuş nereli olduğumu ne iş yaptığımı filan.Bişey dememiş siz konuşun anlaşırsanız bakarız demiş.Bizde gönül rahatlığı içerisinde konuşmaya devam ettik 3 sene.3 sene içerisinde sözdür nişandır hiç gündeme gelmedi nişanlımın okulu ve işi dolayısıyla.Bende istemedim biraz tanıyalım diye.3. sene dolmak üzereyken nişanlımda askere gidecekti dedik söz yapalım yada aileler tanışsın.İşte tam bu zamanda kayınvalidem gerçek yüzünü düşüncesini ortaya çıkardı.o kadar çok bahane söylediki ilk hangi sebebpten ertelendi tam hatırlayamıyorum.O sırada askerlik olayıda vardı nişanlımın oturduk düşündük dedik bu arada askerliği aradan çıkaralım bari uzun dönem çıkarsa parayı biriktirir düğün yaparız gelince kısa çıkarsa 5 ayda biter nişan yaparız gelince sonra düğün için para biriktiririz beraber.Nitekim kısa dönem çıktı.Askere gitmeden annesiyle tekrar konuşmuş nişanlım ben sonradan öğrendim.Annesi bakarız sen git gel demiş.Askerdeyken mektup yazmış gene söylemiş ben bu kızla evlencem nişan yapıcaz askerden sonra kendini ona göre ayarla onada bakarız demiş.Sayılı gün çabuk geçer tabi.Askerden geldi biraz zaman geçti gene gündeme geldi nişan olayı.Askerden yeni geldin kafanı toparla eylülde bakarız dedi iyi dedim bekleyelim.Eylül geldi bayram geçsin bakarız dedi.İyi dedim bekleyelim.Bayram geçti ablasının nişanlanması gündeme geldi ablanın nişanını yapalım o büyük o nişanlanmadan olmaz iyi dedim bekleyelim.Nişan geçti ben kızı görmeden mi nişan yapıcaz bi göreyim önce.İyi dedim görsün bir hafta filanda böle attı.Bu arada bunlar olurken kayınvalidemin nişanlıma sorduğu tek şey anlaşabilecekmisiniz.Böyle bahanelerle baktım ki 8 ay geçmiş bu arada anneme söylemişim akrabalarım biliyor bekliyor birşey olsun diye.En son sabrım taştı dedim nişan yapmıcaksan gelme yanıma çocukmuyum ben erteleyip duruyo sende bişey söylemiyosun ilk defa o zaman ayrıldık biz ilk defa o zaman o kadar büyük tartışma yaşadık.Bir hafta görüşmedik.Bir hafta sonunda ben aradım bakayım nedir gelişme varmı.Tahmin edeceğin gibi değişiklik yok.Aldım nişanlımı karşıma hem ağladım hem anlattım ben evlenilecek biri değilmiyim nie savunmuyosun beni falan.Konuştuk bir gün sonra annesiyle konuştu.Pardon konuşmadı tartıştı evden ayrıldı.Bir gün sonra eşyalarını almaya gittiğinde sevgili kayınvalideciğim kabul etti sonunda tamam dedi isticem o kızı ama sende eve dönücen öylelikle eve döndü.İstemeye geldi.İstemeye geldiğinde tarih ayarlamışız 1 mayıs.Kadın demesin mi eylüle atalım.Onun öncesinde sadece tanışmaya gittiğimde görüşmüştüm en son orda tepem attı benimde aileminde.Bizde arada söz nişan olmadan nisandan eylüle bekletilmez kız etrafa ne deriz yapacaksanız 1 mayısta yapın yapmayacaksanız kapı orda.Öyle zor bela yaptık.Bir nişanımda görüştüm birde bayramda.2 defada telefonda.aramaz sormaz gelip gitmez.Alınacak satılacak ne var bilmez.Nişanlımla tarihimizi belirledik salonumuzu tuttuk eşyalarımızı aldık hiç bişeyden haberi yok.Bir dior borçlarım bitsin sana yardım edicem alırız eşyalarını bi diyor bana güvenme.Bizde ona güvenmemeyi seçtik o hiç yardım etmeyeck gibi ayarlıyoruz kendimizi ederse büyük sürpriz olur.Bazen kayınvalideler böyle sebepsiz yere sorun yaratabiliyor işte.Ya benim kayınvalidem gibi trakyadan öteden kız almam diyip büyük konuştuğundan kabullenmiyor gelini bazende tamamen kıskandığı için sevgilin yanındaysa yanında olacağına inanıyosan bırak o olmadan yapın herşeyinizi oğlunun mutluluğuna katılmak yyada katılmamak onun seçimi.

ha birde benim kayınvalide baba öldükten sonra çocukları ne istediyse yaptırmış ya o yüzden benim yüzümden oğlunun ona rest çekmesini kaldıramadı sanırım o yüzden de gıcık oluyor bana

Son düzenleme:

yazdıklarını hayretler içinde okudum benim yaşıcaklarımda buna benzer şeyler olucak ne güzel ne sabırlı bir insansınn.. Allah bir ömür mutlu etsin sizi inşALLAH..bendee bitirmek ayrılmak istemiyorum ona kendimden çok güveniyorumm mücadele etmek istiyorum ama çok kırıldımm psikolojim darmadağın ilk defa biri tarafından istenmediğimi öğrenmek beni yıktı..oda onlar benim seni ne kadar sevdiğimin farkında varmadılarr sanırım hala bi kaç zman evden ayrılırsam belki durumun ciddiyetini anlarlar diyor bende istemiyorum ailesine bunları yaşatmasını ama bi kaç gün ayrılsa evden sanırım iyi olacakk off neler düşünüyıorumm

haklısın arkadasım tekrar konuşucam kendisiyle neden hep böyle olurr oğlunun mutluluğu onunda mutluluğu olması gerekmezmii neden hep yokuşa sürerler işii anlamış değilimm pffff

en iyi ve doğru kararı tabi ki sen vereceksin ama ailesinin olumsuz oldugunu düşünüyosan hiç uğraşma bence erkek arkadaşın da şu sıralar senı onlara kabul ettirmeye uğraşıyo olabilir sırf ogullarının istedııgı için seni kabul edeceklerse ilerisi daha da kötü olabilir ya 2 ucu ... değnek bu lanet olsun

benimde eşimin alesi beni hiç istemedi daha doğrusu kaynanam istemedi beni ama eşim bi şekilde araya girdi seviyorum felan die ikna etti
beni istemeye geldi kadın bir sürü laf kavga
niaşan sonrası laf laf laf
düğün tarihinne karar vereceğiz bir kere ne annemi ne beni aradı üstelik ayrımak için elinden geleni yaptı kına gecemden önce kardeşiyle geldi beni zır zır ağlattılar nikah günü geldi evde kyametler koptu
düğün zamanı hiç bir sey almadı aldrtmadı
ve 2,5 senelik evliyim ne evimize ne bana bir çöp dahi almadı ve 1 seneye yakın hiç konuşmuyorum basıma geldi ve ben şimdi nie çektim ki diyorum yıprattım kendimi degmezmiş
yani istenmiyorsan bu ölene kadar devam eder
beni istemeyeni bende istemem felsesi vardır ya öyle yapacaksın
eşinlede aran bozulur benim öyle oluyor çünkü.....

yazmak istediklerimi yazmıssınız :26::26:

cnm bikere çok zor bir durum ama ailesnden vazgeçmesi çok mantıksız çokta güvenme kayınvaliden neden seni tanımadan bukadar yargılı anlamadımm ilerde başınıza çok iş açılır annesi kafayı takarsa size mutlu olamazsınn allah yardımcn olsun cnm benimm yaaaa

evett aynen iki ucu .... değnekk.. yaa inanın benimle konuşmuş olsalarr biraz tanımaya çalışsalar ve tanıkdıktan sonraa oğlum bu kız bize göre değil gerek yaşam tarzı gerek fikirleri uyuşmadıkkk biz bu kızı istemiyoruz deseler inanınnn bu kadar üzülmicemm bitse bilee .. en azından tanıdıkları halde istemediler uzatmanın mutsuz olmanın alemi yok dicem ama bu direkt yargısız infazz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…