Erkek arkadaşımın annesi ile tanışma

Biz dışarda buluşup kahve içmiştik. Hic birşey götürmedim o yüzden 😊

Kendin ol, iyi gözlem yap ve çok iyi dinle. Nihayetinde o da bir anne heyecanlanma bu kadar 🤭 umarım herşey çok güzel gider

Ev buluşmalarına karşıyım ya. Daha tarafsız bir bölgede, dışarıda buluşulması daha münasip. Hem maksat tanışmaksa, bir masada oturup, sadece muhabbet etmek daha uygun. Evde yemek koy, çay koy, kaldır, masa temizle işleriyle, bunları kim yaparsa yapsın, konu sapıyor. Bir de sevgilinizin "annem böyle şeylere önem verir" demesini çok gıcık buldum. Annesi önem veriyorsa, kalkıp yardım etsin annesine bir zahmet. Siz kendinizi göstermeye, beğeni toplamaya mı gidiyorsunuz, yoksa tanışmaya mı? Kayınvalidenin sizi beğenmesi ne kadar önemliyse, sizin onu beğenmeniz de o kadar önemli. Yani her zamanki kadar kibar ve saygılı olun kafi, kendinizi kasmaya, beğendirmeye çalışmanıza gerek yok. İlk buluşmada bir şey götürmek istiyorsanız, çiçek kafi.

Bence de dışarıda tanışın ve birer kahve için yemek falan ağır kaçar gibi :KK16: olduğunuzdan farklı biri gibi olmaya çalışırsanız çuvallarsınız, şöyle davranayım böyle konuşayım diye kalıbın içine sokmayın kendinizi olduğunuz gibi olmanız yeterli ve tabii ki iyi gözlemleyin annesini bir de sevgilinizin annesinin yanındayken ki hareketlerini. Bol şans :KK25:

Her konuştuğun sana karşı kullanacak göründükleri gibi değil genelde oğullarını hiç kimseyle paylaşmak istemiyorlar,
Tanışmaya ne gerek vardı
Çok kıskanan anne mutlaka oğlunun kız arkadaşı ile tanışmak istiyor eğer kız uygun değilse oğlunu en kısa sürede ondan ayırmak maksat bu

Zaten eve götürüyorsa evlendikten sonrada hafta sonları oradasın
Parasıda kıymetli kültürü de o kadar

tanışma evde olursa şayet, minik bir ev hediyesi alabilirsiniz. ben öyle yapmıştım.
ben de aşırı heyecanlanmıştım ayrıca, her ne kadar doğal olun kasmayın falan desem de insan engel olamıyor çoğu zaman..:KK49: oraya gidene kadar heyecandan gebericem sandım, gördüğüm andan 5 dk sonra yatıştım. karşıdaki kişinin seni rahatlaması en önemli etken bunda tabii.
ama tanışma evde değil de dışarıda olursa bence bir şey almayın, sonuçta normal bir buluşma gibi olur gerek olmaz diye düşünüyorum. bol şanslar!

Ayy kendi tanışmam aklıma geldi de.
Ben gittim elimle börek, pasta yaptım da götürdüm ya. Sütoğlan hazır şeyleri sevmiyor diye. Tabi o zamanlar güzel saklıyor anasından doğmayı unuttuğunu. Ben de salak sanıyorum ki; benim yaptıklarımı beğeniyor, yesin, bulamaz şimdi diye. Peh.
Şeytandan hallice anasıyla oturup bayıla bayıla yemişlerdi. "artık sen yaparsın bu tarz şeyleri" dediğinde de, yine ben salak kendi kendime diyorum ki "yemek yapmayı seviyorum zaten, çok kolay ki" diye.
Ayyy kendimi tokatlayasım geldi.

Değmezler asla.

Size gelince de, gidin küçük bir pasta falan satın alın yeter.

Ev buluşmalarına karşıyım ya. Daha tarafsız bir bölgede, dışarıda buluşulması daha münasip. Hem maksat tanışmaksa, bir masada oturup, sadece muhabbet etmek daha uygun. Evde yemek koy, çay koy, kaldır, masa temizle işleriyle, bunları kim yaparsa yapsın, konu sapıyor. Bir de sevgilinizin "annem böyle şeylere önem verir" demesini çok gıcık buldum. Annesi önem veriyorsa, kalkıp yardım etsin annesine bir zahmet. Siz kendinizi göstermeye, beğeni toplamaya mı gidiyorsunuz, yoksa tanışmaya mı? Kayınvalidenin sizi beğenmesi ne kadar önemliyse, sizin onu beğenmeniz de o kadar önemli. Yani her zamanki kadar kibar ve saygılı olun kafi, kendinizi kasmaya, beğendirmeye çalışmanıza gerek yok. İlk buluşmada bir şey götürmek istiyorsanız, çiçek kafi.
Çok doğru yazmışsınız 😍
Kayınvalidenin de beğenileceği kısmı çoğu insan atlıyor. Baştan bir kendini sevdirmeye çalışmak, onay almak ister haline giriyor kadınlarımız. Evlenince de annenle görüşmek istemiyorum oluyor😅

Mesela şunu merak ediyorum, diyelimki evde görüşme oldu bişiler yiyip içeceğiz illaki ama yardım etmeliyim ama hemen atlamak istemiyorum. Annesinin önce hazırlamak yada kaldırmak için adım atmasını bekleyip sonra mı yardım etmeliyim yada nasıl olmalı?
Erkek arkadaşım mesela annesinin buna dikkat ettiğini falan söylemişti ama o da bi erkek sonuçta esas önem verilen noktanın ne olduğunu tam algılayamayabilşr

Neye dikkat ediyormus annesi? Gelinin hizmet etmesine mi? O halde o aile simdiden bile problem verir.

Senin yapacagin sey en fazla tabagini mutfaga götürmek. Evlenincede bu degismez. Kim bilir bulasik makinesine atarsin fakat baska birsey yapma. Hemen ideal gelin olma pesine gitme.

Ama bence sen disarda bulus. Bende ilk disarda bulusmustum.

Çok doğru yazmışsınız 😍
Kayınvalidenin de beğenileceği kısmı çoğu insan atlıyor. Baştan bir kendini sevdirmeye çalışmak, onay almak ister haline giriyor kadınlarımız. Evlenince de annenle görüşmek istemiyorum oluyor😅
Sanki işe girmek için jüri karşısına çıkılıyor yani. Sevgililer elbette birbirlerinin ailesiyle tanışsın, ama amaç tanışmaktan çok kendini beğendirmekse, o ilişki samimi gelişmez ya bence. İyi bir insansanız zaten zamanla sizi tanır ve severler. Kıymetli olan o.

Iyi senin sevgiliyin yine önceden haber vermis, benimki süpriz bir sekilde annesiyle tanisdirdi, gerci haberim olsada hediye almazdim sanirim. Heycanlanman normal ama olayi fazlada gözünde büyütme. Disarda bir kahve icmek en iyi secim olur. Cok cok iyi gözlem yap, eger annesi sevmicegin bir tip olursa bu iliskinde / evliliginde mutlaka önüne cikar ona göre iyi tanimaya calis, o kadinda iyi kötü ömrünce hayatinda olacak ayni sevgilin gibi. Kendini begendirmeye asla calisma. Ben annesinin evinde bir yemekte tanismistim biraz tabaklari falan sofradan kaldirmaya yardim ettim ama asla abartma, bulasik falan yikama, nasil alistirirsan öyle gidiyor beklentiler zamanla büyüyor ve sorun oluyor.

Ben ilk tanışmadan evlerine gitmiştim, sağolsun kayınvalidem bir sürü şey yapmış ama kardeşlerini falanda çağırmıştı tabi normal olarak gerildim ister istemez :).
Ama zaten özel olarak sizi tanımak için soru soracağı için bir yerden sonra rahatlıyorsunuz. Zaten o da bir insan evladı boşuna gerilmeyin bence. Giderken ben boludan gelmiştim yakın zamanda ve Bolu çikolatası götürmüştüm onlara,eşim gelirken tatlı almıştı.
Tatlı götürmeyin bence evde olacaksa zaten birşeyler yapar kesin, çiçek çok absürt kaçıyor bana. Çikolata götürün :)

Ve vakit geldi yarın tanışacağız. Dışarıda olmasına karar verdik özellikle ben öyle istedim açıkcası. Dışarıda buluşacağımız içinde birşey almak mantıklı gelmedi açıkcası çünkü çiçek vs bile alsam kadın bir sonraki gün gidiyor o da çok mantıklı değil.
Ama aşırı heyecanlanmaya başladım. :KK17:

Ve vakit geldi yarın tanışacağız. Dışarıda olmasına karar verdik özellikle ben öyle istedim açıkcası. Dışarıda buluşacağımız içinde birşey almak mantıklı gelmedi açıkcası çünkü çiçek vs bile alsam kadın bir sonraki gün gidiyor o da çok mantıklı değil.
Dışarıda olsa daha iyi olur diyecektim ki konu yeni açılmamış. O zaman nasıl geçti diye soralım :)

Çok iyi yapmışsın
Şöyle biraz para harcasın değer verilsin, erkeğin her dediğini yapmak zorunda değilsiniz kişiliğinizi ortaya koyun

Back
X