Erkek arkadaşımın kredi kartı çalındı ve çalanlar harcama yapmışlar.Şimdi yüklü borcu ödeyemiyoruz ?

Oncelikle sizin bankaya basvurmaniz gerekir sonra onlar yonlendirir birde ihtimal ne olursa olsun savcilik senin vermedigini nerden bilelim diyip gondermez yasal islemi baslatmis mi arkadasiniz yani ispatlanana kadar banka sizden parayi alsada yahu benim kartimi kim caldi der pesine duser insan
Erkek arkadasiniza guveniyor musunuz bana biraz dogru degilmis gibi geldi
Eger arkadasiniz aman nasil olsa cikmaz ciksada yine bana odetirler dediyse sizin icinize kurt dussun derim
Kizmayin ama neler duyuyoruz kime guvenecegimizi sasirdik belkide ben yaniliyorundur

Telefonum calindi. Hemde yuzyuze baktigim kisi tarafından. Gittim sikayetci oldum, cezasini aldi. Telefonun tanidigin insandan cikti belki kendi isteginle verdin iftira ediyorsun demedi hakim bana.

Bende genelde nakit kullanirim ama cuzdani actigimda kredi kartimi gorurum, illa kullanmak gerekmiyor hem sifrem alnimda yazilida gezmiyorum

Bunların cevabını verdim defalarca.Tekrar yazmak istemiyorum.Teşekkürler

Bankalar bir alternatif sunar mı,ödeme taksitlendirme gibi imkanlar var mı vs diye bilgilenmek amaçlı geldim de hiç o konulara giren olmadı :)

Aklima gelmisken soyleyeyim. Hesap donemi icerisinde her zaman harcadigimdan daha fazla harcadiysam banka ya ariyor ya mesaj atiyor. Misal ben 500 harciyorum genelde ama bu ay 800 harcamisim, arayip taksitlendirmek ister misiniz diye soruyor. Ozellikle tek seferse yuklu meblag harcadiysam ayni gun ariyorlar. Bunu her banka yapiyor

Oncelikle sizin bankaya basvurmaniz gerekir sonra onlar yonlendirir birde ihtimal ne olursa olsun savcilik senin vermedigini nerden bilelim diyip gondermez yasal islemi baslatmis mi arkadasiniz yani ispatlanana kadar banka sizden parayi alsada yahu benim kartimi kim caldi der pesine duser insan
Erkek arkadasiniza guveniyor musunuz bana biraz dogru degilmis gibi geldi
Eger arkadasiniz aman nasil olsa cikmaz ciksada yine bana odetirler dediyse sizin icinize kurt dussun derim
Kizmayin ama neler duyuyoruz kime guvenecegimizi sasirdik belkide ben yaniliyorundur

Söyledikleriniz çok mantıklı.Belki bana yalan söylüyordur ama eline ne geçecek bilmiyorum.O borcu ödeyemeyeceğim ve öğrenci halimle ona destek olamayacağımı bildiği halde üstelik.Kafam karıştı :/

Aklima gelmisken soyleyeyim. Hesap donemi icerisinde her zaman harcadigimdan daha fazla harcadiysam banka ya ariyor ya mesaj atiyor. Misal ben 500 harciyorum genelde ama bu ay 800 harcamisim, arayip taksitlendirmek ister misiniz diye soruyor. Ozellikle tek seferse yuklu meblag harcadiysam ayni gun ariyorlar. Bunu her banka yapiyor

Ne benim,ne ailemin kartlarında böyle bir şey söz konusu olmuyor.Burda bu aramalardan almayan insanlar da olmuş.Yorumların arasında vardı.

Evet bazı bankalar yapılandırma yapar.
Zaten ödeyemezse maaşına haciz konur ordan keserler taksit taksit.

İyi bari.En azından o şekilde ödenir.Kendi borcu artık kendi çaba sarfetsin.Belliki benim elimden De bir şey gelmeyecek.Teşekkür ederim yorumunuz için

Erkek arkadasinin karti ona verdigini ispatlamak karti alana aittir. Erkek arkadasin calindi diyorda calinmistir. Ayrica ben duzenli maas alan biriyim tek cekim oyle 5 6 bin limit bana bile verilmiyor ha harcadi supheli deyip banka muhakkak mesaj vs gonderir. Bana erkek arkadasin inandirici gelmedi kusura bakma dikkatli ol derim.

Harcama yapan kişiyi zaten bildiğini söyledim.Bir hukuki yola gitmemiş.O borcu ödeyeceğim işte Dedi o kadar
Yapan kisiyi biliyorsa ona odetsin borcu ya da direkt ismini vererek sikayetci olsun mahkeme araciligi ile tahsil etsin borcunu, belki bir gece bir yerlere takildi ve orada yedi bu kadar parayi? Sevgilinize o aya ait hesap dokumunu gostermesini isteyin, nerelerden cekim yapmis bu hirsiz bir sorun, belki de harcama yapanin kendisi oldugu ortaya cikacak diye savciliga gitmiyordur,de ki avukat bir tandigimla gorustum bu isi cozecek hadi adliyeye gidelim, burada bir arkadas anlatmis ya bayanin esi yalan soylemis sonra mahkeme diyince dokulmus, belki sizinki de dokulur, yalan soyluyorsa sinirlenir, karismamanizi ister cunku kurcalarsaniz altindan ... cikabilir

Erkek arkadasinin karti ona verdigini ispatlamak karti alana aittir. Erkek arkadasin calindi diyorda calinmistir. Ayrica ben duzenli maas alan biriyim tek cekim oyle 5 6 bin limit bana bile verilmiyor ha harcadi supheli deyip banka muhakkak mesaj vs gonderir. Bana erkek arkadasin inandirici gelmedi kusura bakma dikkatli ol derim.

Şu mesaj muhabbeti ailemde ve bende de yok.Soruya gelen yorumlar arasında böyle mesajlar almayanlar da varmış.

Ne benim,ne ailemin kartlarında böyle bir şey söz konusu olmuyor.Burda bu aramalardan almayan insanlar da olmuş.Yorumların arasında vardı.

İnsanlar uyarilmadik demis. Bende uyarilmadim taksitlendirme imkani sunuldu. Taksitlendirme sorunuza istinaden soylemistim. Asıl soru bu degil miydi? evet taksitlendirebiliyorsunuz dedim bende. Herseye cevabiniz varmis zaten neyi soruyorsunuz o zaman?

Ben anlamadım. Size verilen önerileri red ediyorsunuz, herşeye verilecek bir cevabınız da var. Adamın maddi beklentisi de yokmuş. E o zaman neden konu açtınız ? Madem sizin dert etiğiniz bir durum yok.

Bir düşünün bakalım neden açmış olabilirim.Banka işlerinden anlayanlar gelip taksitlendirme yapılabilir der,ertelenebilir der,böyle böyle çözümler sunarlar bende ona anlatırım demiş olabilir miyim? Erkek arkadaşım belki anlatacaklarımı çoktan öğrenmiş olabilir ama yinede bende bir çözüm önerisi sunmak istemiş bu yüzden sormuş olabilir miyim? Hadi
Bir düşünün bakalım

İnsanlar uyarilmadik demis. Bende uyarilmadim taksitlendirme imkani sunuldu. Taksitlendirme sorunuza istinaden soylemistim. Asıl soru bu degil miydi? evet taksitlendirebiliyorsunuz dedim bende. Herseye cevabiniz varmis zaten neyi soruyorsunuz o zaman?

Evet her şeye cevabım var.Peki

Yapan kisiyi biliyorsa ona odetsin borcu ya da direkt ismini vererek sikayetci olsun mahkeme araciligi ile tahsil etsin borcunu, belki bir gece bir yerlere takildi ve orada yedi bu kadar parayi? Sevgilinize o aya ait hesap dokumunu gostermesini isteyin, nerelerden cekim yapmis bu hirsiz bir sorun, belki de harcama yapanin kendisi oldugu ortaya cikacak diye savciliga gitmiyordur,de ki avukat bir tandigimla gorustum bu isi cozecek hadi adliyeye gidelim, burada bir arkadas anlatmis ya bayanin esi yalan soylemis sonra mahkeme diyince dokulmus, belki sizinki de dokulur, yalan soyluyorsa sinirlenir, karismamanizi ister cunku kurcalarsaniz altindan ... cikabilir

Haklısınız.Çok iyi fikir.Biraz sıkıştırayım ben onu.

Söyledikleriniz çok mantıklı.Belki bana yalan söylüyordur ama eline ne geçecek bilmiyorum.O borcu ödeyemeyeceğim ve öğrenci halimle ona destek olamayacağımı bildiği halde üstelik.Kafam karıştı :/
Uzulmenizi istemiyorum o yuzden kirmadan yazmaya calisiyorum belkide biz yaniliyoruzdur ama sizden destek para isterse vermeyin zaten ogrenciymissinizde
Hemen onyargili olmayinda ama bu is boyle olmaz calindi diye sikayetci olursa savcilik mutlaka ilgilenir evet kendi eliyle verdiyse karsi taraf suclanmaz ama iki tarafin ifadesi alinmadan karar verilmez buna ayrica hangi marka arabaya yedek parca alinmis sifreyi bilecek kadar yakin bu araba markasina sahip tanidik kim bulur kendisi bile
Belki size soyleyemedigi baska bir durum var ama sonuc olarak burda bir yalan donuyor buyuk ihtimal

savcılığa şikayette bulunun.Nerelerde harcama yapılmış belli sonuçta hepsi internetten değildir harcama yapılan yerlerin kamera kayıtları da var.Arkadaşının şehir değiştirdiğini değiştirdiyse numara değiştirdiğini de ispat edebilir.çalanı biliyor sonuçta.Arkadaşının şifresini bilmeside garaip geldi bana ne alaka yani

yorumları okumadan cevap yazıyorum. kredi kartıyla herhangi bir harcama yaptığımda telefonuma hemen bilgilendirme amaçlı bir mesaj geliyor. veya kredi kartımla her zamankinin üzerinde yüklü bir harcama yapıyorsam, banka beni arayıp uyarıyor. durum bana biraz karışık geldi canım. ekstre geldiğinde veya bankaya müracat edildiğinde, hangi mağazalardan, hangi şehirlerden harcama yapıldığı ortaya çıkar. eğer gerçekten çalındıysa da bir yolu olmalı.

Aynı anda iki yerde olmadığını kanıtlaması kartı kendi gönül Rıza'sıyla vermediğinin ispatı değil. Siz her gün kartınızla bir şeyler satın alıyor olabilirsiniz ama o kartını kullanmıyor.Nakit ödüyor genelde her şeyi.

Yavrucum kendi isteğiyle vermesi bişey değiştirmez ki. Ne olursa olsun bir insanın kartını başka biri kullanıyorsa suçtur. O kartı kullanan da, kartın kullanıldığı iş yerleri de suçludur. Borç o kişilerce ödenir. Tekrar söylüyorum kartı bile isteye verse ısrar edip nolur bunu kullan dese bile durum bu yasalar çerçevesinde. Allah aşkına bu kadar saf olma.

Bu arada anneme babama bana da mesaj gelmiyor diyorsun ya, sizin de başınıza böyle bişey gelmesi olası. Harcama mesajlarınız gelmiyorsa kartlar kopyalanır da alışveriş yapılırsa ruhunuz bile duymaz. Ona da bir çare bulun.

savcılığa şikayette bulunun.Nerelerde harcama yapılmış belli sonuçta hepsi internetten değildir harcama yapılan yerlerin kamera kayıtları da var.Arkadaşının şehir değiştirdiğini değiştirdiyse numara değiştirdiğini de ispat edebilir.çalanı biliyor sonuçta.Arkadaşının şifresini bilmeside garaip geldi bana ne alaka yani

Harcamayı kendisinin yapmadığını ispatlar ama tanıdığı olduğu için gönül rızasıyla vermediğini ispatlayamıyor.Ay benimde kafam karıştı.Biraz daha kurcalayayım bu konuyu ben

Back
X