Erkek arkadaşımın kredi kartı çalındı ve çalanlar harcama yapmışlar.Şimdi yüklü borcu ödeyemiyoruz ?

Ben ne alsam mesaj geliyor telefona bimde falan harcayinca 20-30gelmio. Adam niye sevgilinin kartindan yedek parca alio ne ilginc bir insan . Sevgilin o adami bulsun iyice bir ... neyse arkadaslara katiliyorum 1-2senede insan taniyamazsin kac yıllık esin bile nasıl farkli gelio bazen.mağdur var bu hikayede cok dikkat et magdur olma...

Yavrucum kendi isteğiyle vermesi bişey değiştirmez ki. Ne olursa olsun bir insanın kartını başka biri kullanıyorsa suçtur. O kartı kullanan da, kartın kullanıldığı iş yerleri de suçludur. Borç o kişilerce ödenir. Tekrar söylüyorum kartı bile isteye verse ısrar edip nolur bunu kullan dese bile durum bu yasalar çerçevesinde. Allah aşkına bu kadar saf olma.

Bu arada anneme babama bana da mesaj gelmiyor diyorsun ya, sizin de başınıza böyle bişey gelmesi olası. Harcama mesajlarınız gelmiyorsa kartlar kopyalanır da alışveriş yapılırsa ruhunuz bile duymaz. Ona da bir çare bulun.

Aileme de söyleyeyim,bankaları da arayayım çok haklısınız.Allah korusun öyle bir şey başımıza gelsin istemem.Çok teşekkürler

Mühendismiş işte.
Şikayetçi değil ödesin o zaman.
Onay mesajlarına. açık değilse bile yüklü miktarda harcamalar mesajla gelir.

Ayrıca savcıya kapıdan bir şey sorup çıkamaz.
Şikayetçi olsa ispatlanır.En kötü senin bursunu falan alır elinden o kadar

Ben ne alsam mesaj geliyor telefona bimde falan harcayinca 20-30gelmio. Adam niye sevgilinin kartindan yedek parca alio ne ilginc bir insan . Sevgilin o adami bulsun iyice bir ... neyse arkadaslara katiliyorum 1-2senede insan taniyamazsin kac yıllık esin bile nasıl farkli gelio bazen.mağdur var bu hikayede cok dikkat et magdur olma...

Mağdur edilebileceğim bir durum yok ya.Sadece zamanım çalınmış olur çok sıkıntı değil.Teşekkür ederim uyardığınız için :)

Mühendismiş işte.
Şikayetçi değil ödesin o zaman.
Onay mesajlarına. açık değilse bile yüklü miktarda harcamalar mesajla gelir.

Ayrıca savcıya kapıdan bir şey sorup çıkamaz.
Şikayetçi olsa ispatlanır.En kötü senin bursunu falan alır elinden o kadar

Bursum falan yok.Olsa bile öyle bir şeye müsade etmem.2 ay önce olmuş bir olay bu.O zamandan bu zamana neden istemedi diye soruyorum kendime bende ama cevap bulamıyorum

İyi de siz konuyu yanlış anlattınız en başta
Şöyle deseydiniz kimseye 30 sayfa cevap yazmak ve kendinizi ifade edememek sorunundan şikayet etmek zorunda kalmazdınız

"Arkadaşlar, erkek arkadaşımın işyerinden ayrılan biri ayrılmadan önce sevgilimin kredi kartını almış ve izni dışında harcama yapmış. Olay 1-2 ay önce olumş. Şimdi yüklü borç var ve bu iş arkadaşı borcu ödemeyi kabul etmiyor. Sevgilim de yasal yollardan bu borcu ödetme taraftarı değil. Kendi başına ödeme yapmak istiyor. Bankanın yapabileceği ödeme kolaylıkları (taksit, öteleme, kredilendirme) hakkında bilgi verecek olan var mı?"

Bahsettiğiniz konu inandırıcı değil. Sen şikayetini
Yapan iş arkadaşıymış diyorum ya.Vermiyor ama çocuk parayı.Zaten işten ayrılıp gitmiş memleketine

Valla whatsapp mesajlasmaniz falan yok mu hiç. Mesajda ver parami. Kartımi çaldın. Vs gibi bişeyler yazip verdiği cevaba göre itiraf ettirebilirsiniz belki.

Bu arada benzer bir olay kardeşim yurtta kalırken onun yan odasinda gerçekleşti. Yurt arkadaşı kızın banka kartını çalmış odada kız uyurken. Sonra gidip bankadan parayi çekmiş. Kartı da gelip cüzdanına geri koymuş. Bir de güzelce harcamış. Kiz ertesi gün parasının gittiğini anlıyor. Gidiyor bankaya anlatıyor durumu. Onlar diyorlarki şu saatte atm den çekilmiş. Gel beraber kamera kayıtlarına bakalım. Polis falan cagiriyorlar. Olay buyuyor yani. Kimse arkadasina senin kartı vermediğini nerden bilelim demiyorlar. Hırsız kızın babası gelip parayi ödüyor. Kızı kyk yurdundan atıyorlar. Kız da sikayetinden vaz geçince bir şey olmuyor. Ama kız vaz geçmese mahkemeye çıkacaktı. Çok benzer bir durum. Keşke şikayetçi olsaydınız. Zaten adam hırsız illaki benzer vukuatları oldu veya olacak.

Ayrıca konunda sevgilinin ödemelerden dolayı cebinde para kalmadığını seninde çalışan biri olmadığını öğrenci ol
Şöyle deseydiniz kimseye 30 sayfa cevap yazmak ve kendinizi ifade edememek sorunundan şikayet etmek zorunda kalmazdınız

"Arkadaşlar, erkek arkadaşımın işyerinden ayrılan biri ayrılmadan önce sevgilimin kredi kartını almış ve izni dışında harcama yapmış. Olay 1-2 ay önce olumş. Şimdi yüklü borç var ve bu iş arkadaşı borcu ödemeyi kabul etmiyor. Sevgilim de yasal yollardan bu borcu ödetme taraftarı değil. Kendi başına ödeme yapmak istiyor. Bankanın yapabileceği ödeme kolaylıkları (taksit, öteleme, kredilendirme) hakkında bilgi verecek olan var mı?"

Aynen ablacım..
Taksit, banka, bilgilendirme gibi ibareler hakkında tek bişey yok..
Ama lafa gelince cevaplar boy boy :)))

Oturup dolandırıcılıkla suçlayın da demedim yalnız sorumda.neredeyse Herkes açığının peşinde koşmayı tercih etti

Ayrıca kendimi ifade edememek konusunda bir şikayetim de olmadı.Soruyu neden sordun o zaman dediler bende cevap verdim.

Ayrıca konunda sevgilinin ödemelerden dolayı cebinde para kalmadığını seninde çalışan biri olmadığını öğrenci ol

Aynen ablacım..
Taksit, banka, bilgilendirme gibi ibareler hakkında tek bişey yok..
Ama lafa gelince cevaplar boy boy :)))

Bana ne konuda fikir vermenizi beklemiş olabilirim o halde? Madem cevaplar boy boy bunada siz cevap verin

Oturup dolandırıcılıkla suçlayın da demedim yalnız sorumda.neredeyse Herkes açığının peşinde koşmayı tercih etti

İyi de ortada bir dolandırıcılık var zaten.
Siz net yazmayınca konu oraya gitti mecburen.

Bu arada öğrenciyim, öğrenciyim, benden ne faydası olabilir demişsiniz hep de babanızın kartından 3000 tl'lik bilgisayar alabilmişsiniz. Hem de emekli babanızının kartıyla. Hem de hiç mesaj gitmeden.

Banka ile işinizi halledemezseniz yine babanızın kartı ile altın filan alıp sonra satın nakit. Bankaya borcu ödeyin.

Bahsettiğiniz konu inandırıcı değil. Sen şikayetini

Valla whatsapp mesajlasmaniz falan yok mu hiç. Mesajda ver parami. Kartımi çaldın. Vs gibi bişeyler yazip verdiği cevaba göre itiraf ettirebilirsiniz belki.

Bu arada benzer bir olay kardeşim yurtta kalırken onun yan odasinda gerçekleşti. Yurt arkadaşı kızın banka kartını çalmış odada kız uyurken. Sonra gidip bankadan parayi çekmiş. Kartı da gelip cüzdanına geri koymuş. Bir de güzelce harcamış. Kiz ertesi gün parasının gittiğini anlıyor. Gidiyor bankaya anlatıyor durumu. Onlar diyorlarki şu saatte atm den çekilmiş. Gel beraber kamera kayıtlarına bakalım. Polis falan cagiriyorlar. Olay buyuyor yani. Kimse arkadasina senin kartı vermediğini nerden bilelim demiyorlar. Hırsız kızın babası gelip parayi ödüyor. Kızı kyk yurdundan atıyorlar. Kız da sikayetinden vaz geçince bir şey olmuyor. Ama kız vaz geçmese mahkemeye çıkacaktı. Çok benzer bir durum. Keşke şikayetçi olsaydınız. Zaten adam hırsız illaki benzer vukuatları oldu veya olacak.

Konuşacağım ya.Belki bana eksik anlattı,belki uyduruyor o kısmını bilmiyorum.Benden bir çıkarı olacağını düşünüp önceden böyle bir şey tezgahlamış olamaz ama belki anlatmadığı şeyler vardır.Sorgulayayım en iyisi

Bu arada öğrenciyim, öğrenciyim, benden ne faydası olabilir demişsiniz hep de babanızın kartından 3000 tl'lik bilgisayar alabilmişsiniz. Hem de emekli babanızının kartıyla. Hem de hiç mesaj gitmeden.

Banka ile işinizi halledemezseniz yine babanızın kartı ile altın filan alıp sonra satın nakit. Bankaya borcu ödeyin.

Onun borcu için babamı neden kullanayım onu anlamadım ?

Babamın kartıyla alışveriş yaptığımdan babam haberdardı ayrıca.Mesaj falan gitmedi.Emekliyse ne olmuş ?

Ayrıca kendimi ifade edememek konusunda bir şikayetim de olmadı.Soruyu neden sordun o zaman dediler bende cevap verdim.

Taksit taksit bilgi verince kendinizi ifade edemediniz.
Sizin şikayet ettiğimiz şey, sizin sorduğunuz şeye değil başka şeylere cevap verilmesi idi ki bu da kendinizi ifade edemediğiniz için, siz her ne kadar hala farkında olmasanız da.

Benim ona maddi bir yüküm yok.Bu durum aramızı daha iyi yaptı ayrıca.Benden para da beklemiyor.Her şeye cevabım var demek ki.cevapsız pek soru sorulmamış demek ki yani ne yapabilirim?[/QUOTE

yok sen yanlış anladın.
senin her şeye cevabın var, o anladık zaten. bizde cevap kalmadı babında söyledim.
hani konuda sormuştun ya "neler yapabiliriz fikir verebilir misiniz" diye. bizde cevap kalmadı.
mantık çerçevesinde her şey söylenmiş ama konunun oluşumu ve süreci mantık zorluyor, sıkıntı bu.
ama olsun bence kurcalamayın unutun gitsin, o da ödesin bitsin. durumumuzu daha iyi yapmamıza vesile oldu deyin geçin.

Onun borcu için babamı neden kullanayım onu anlamadım ?

Sevgilinizin böyle bir talebi olabilir de o yüzden. Eğer gerçekten dolandırıcı ise

Bu arada kart hangi bankaya ait? İnternetten size telefonunu bulayım sevabına da arayıp bilgi alayım. Nasıl bir işlem uyguluyorlar. Taksit ya da başka bir şey. Size yazayım buraya.

Back
X